Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz proci985 #162675 üzenetére

    Az nem személyes kétely, hogy az "általában" nem azt jelenti, hogy "mindig". :F

    Igen, az az XKCD egy paradox vicc. :) De most nem értem mivel vitázol. :D Adott a normáleloszlás, amit általában követni szokott az ilyen jellegű statisztikák szórása. ÁLTALÁBAN. Nem mindig. Te is ezt leírtad. Tehát ebből következik az, hogy ha valami nem követi a normál eloszlást, az nem jelenti automatikusan azt, hogy fals a statisztika. Nem tudom már egyértelműbben leírni. Hol itt baj?

    (Azt meg nem értem, hogy bármiféle magyarázat helyett miért írod azt, hogy járjak ilyen meg olyan egyetemi órákra. Főleg hogy ilyenekre volt szerencsém járni. :D)

    szerk:

    Meg egyszer: altalaban ertekeleseknel szoras lesz a median korul. Kiugrasok lehetnek, de kiugrasok 10 es 1nel altalaban azt jelentik, hogy az adatba valamilyen formaban bele lett nyulva.

    Na, ezt csak most láttam. Igen, ebben nincs vita. De itt ugye kérdés, hogy mi számít a statisztika manipulációjának? Csak az, ha botokkal, fizetett emberekkel küldenek be sok értelelést? Vagy az is, hogy ha az emberek egyénileg pl érzelemből vagy taktikailag értékelnek szélsőségesen?

    A másik probléma az eredeti állítással meg az, amit k-adi írt, hogy ugye lehet úgy is statisztikát hamisítani, hogy továbbra is kövesse a normál eloszlást.

    [ Szerkesztve ]

    A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

Új hozzászólás Aktív témák