Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • proci985

    MODERÁTOR

    LOGOUT blog

    Beau is afraid (2023)

    Beau is afraid elso nezes utan kb kaotikusabb, mint a mother! vagy a Man who killed don quixote. Szuper szineszek, szuper kellekes es operator, teljesen kovethetetlenul. Aster korabbi filmjeihez hasonloan tele apro vizualis gagekkel, mintha egy iszonyatosan cinikus verzioja lenne egy Tati (pl Playtime, My oncle) filmjenek.

    Szuperul meg van csinalva, de par pillanataban tenyleg olyan, mint a mother! zarasa, csak harom oran keresztul. es annyira megbizhatatlan a narrativaja, mint pl a Brazilnak vagy az Inland Empirenek: egesz biztosan alomjelenetek sora, de egyszeruen en nem talaltam meg a jelzeseket (mar ha voltak), hogy mi tortenik valojaban, es mi az amit csak Beau nagyit fel. Probaltam egy ideig backtrackelni, de egy ponton annyira sok lett a film, hogy feladtam. Komolyan, szurrealizmusban veri Takeshi Glory to the Filmmakerjet, megbizhatatlan out-of-order narrativaban pedig Noé Enter the Voidjat. Kb mintha a Naked Lunch 3 oras lett volna.

    7 / 10. Elso nezes utan nem tudtam osszerakni, masodik nezesre egesz biztosan tobbet adna. A pontszam keplekeny: Benne van, hogy klasszikus es kult lesz, de egyszeruen a producereknek egy ponton szolni kellett volna, hogy tul van bonyolitva az elbeszeles, es legalabb egy filtert tolj mar ra a kulonbozo alomjelenetekre jeloleskeppen. Vannak jelzesek, de egyszeruen annyi minden tortenik a vasznon, hogy elveszik a sztori.

    Split (2016)

    Remek szineszek (James McAvoy), feszes script, jo beallitasok es jo rendezes.

    Kifejezetten jo mu a skizofreniarol, szuper es egyertelmu tortenetmeselessel. Neha kicsit tulzasbaviszi a dolgokat (a beastnel teljesen felesleges behozni a szuperhosos vonalat), de tenyleg ez legyen a legnagyobb baja.

    7.5 / 10. Igazabol a teruleten belul ami jobb film az a Joker es az Eternal Sunshine of a Spotless Mind. Elvarasok nelkul ultem neki es pozitiv csalodas volt, foleg az, hogy milyen egyszeru volt kovetni a Beau is Afraid utan :DDD.

    #értékelés

    [ Szerkesztve ]

    Don't dream it, be it. // Lagom amount.

Új hozzászólás Aktív témák