Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Kergeboci

    tag

    Bullet Train
    A gyilkos járat

    Ismételten meglepődtem, milyen élvezhető akciófilmek születnek mostanában. Ez még talán azok közül is kiemelkedőbb. A történet nem egy nagy megfejtés, adva van egy vonatnyi bérgyilkos, látszólag mindenki a saját kis piszkos ügyét intézni, melyeket hol a véletlen, hol némi gondos tervezés, rendre összeütköztet.

    Ugyan nem nyomja fullban a Guy Ritchie-t, de David Leitch és Zak Olkewicz egész jól megidézik őt. Az alapanyagot nem olvastam, de valószínűleg ez a szokásos trashnél jóval szebben felépített történet és karakter csavarás, gondolom onnan lett átemelve, úgyhogy nagy köszönet érte, piszok szórakoztató volt (még akkor is, ha túl sok eredetiség vagy igazi meglepetés nem érheti a tapasztalt nézőt).

    Japán, a vonat (a japán vonat) remek díszletéül szolgál ennek a kamaradarab akció vígjáték-drámának. A karakterek emlékezetesek és a maguk kretén módján könnyedén megkedvelhetőek (de még annál is könnyebben íródnak ki a történetből), a szövegkönyv vicces és pörgős, az akció jelentek haláliak (mármint, tényleg). A CGI valami borzasztó, szerencsére a végét leszámítva keveset használják. A fent említett történetbeli csavarok (meg igazából minden más is amit eddig említettem) gyorsan elrepítik azt a két órát, és egy perce nincs megállása. Nagyon is élveztem.

    [ Szerkesztve ]

    Os iusti meditabitur sapientiam et lingua eius loquetur iudicium - Az Igazság ajka bölcsességet kell hordozzon, és a nyelve ítéletet kell szóljon. -- http://egyatucatbol.blog.hu/ --

Új hozzászólás Aktív témák