Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Mr K

    senior tag

    válasz Bad Pritt #158882 üzenetére

    1. Itt is volt szó a tervezett Gal Gadot-féle Kleopátra filmről, ami leginkább azon bukott meg, hogy a főszereplő túl fehér. Pedig az egy fikciós film lett volna.
    2. Ez viszont egy dokumentumfilm, aminek tételmondata: "Mindegy mit tanítottak az iskolában, Kleopátra fekete volt." Avagy a tények nem számítanak. (Talán majd erre is lesz petíció, hogy sorolják át science fiction-nek, kb. hasonló eredménnyel.)
    3. Van egy irányzat, miszerint az ősi Egyiptom fekete volt. És hogy most is fekete, hiszen Afrikában van, és Afrikában feketék élnek. És ezért nevetséges Amir felháborodása Kairóban, hiszen ő is egyiptomi. És persze vannak olyanok is, akik szerint Egyiptomnak újra az (igazi?) afrikaiaké kellene lennie, csak hogy az egyiptomiak érzékenységét is képbe helyezzük kicsit. (V.ö. "ukránok nem léteznek".)
    4. Az iráni(!) rendezőnő nyilatkozata betekintést enged abba az irányzatba is, miszerint a fehérek egy törpe kisebbség a világon (az USÁ-ban és Észak-Európában fordulnak elő - a mediterrán térség már nem tartozik oda), mindenki más nem fehér, azaz fekete. Szóval a fehérek csak ne ugráljanak.
    5. A film (illetve az egész Black Queens film sorozat) persze amiatt van, mert Jada Pinkett Smith kislánya szeretett volna fekete hercegnőket látni a tévében. És a legkevesebb, amit egy anya megtehet a gyermekéért, hogy kissé elferdíti a történelmet. :U (Sandra Bullock lányának a sztorija azért már kissé ijesztőbb...)

    ''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

Új hozzászólás Aktív témák