-
PROHARDVER!
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz KISDUCK #158598 üzenetére
Tegnap én is elkezdtem nézni, de aztán rájöttem, hogy ez engem kvára de nem érdekel Lehet moziba ütős lett volna, de otthon 55-ös DV TV-n annyira nekem nem adja. Bár azt az első képkockákból meg lehetett állapítani, hogy a CGI sokat fejlődött az 1. rész óta. De akkor is, nekem ez igy kevés.
20 perc körül járok, szerintem esti elalváshoz ez lesz a kiválasztott. Ha történik benne valami, bármi érdekes, és esetleg bevonz, akkor majd mondom, de eddig ez nekem túl szimpla. Vagy ugy mondom, ez már nekem is túl szimpla, pedig alacsony a tolerancia küszöböm. A Marvelek pl simán beleférnek. Ez, szerintem a történet komplexitása szempontjából bőven alatta lesz azoknak.
-
mephi666
nagyúr
válasz #48613632 #158603 üzenetére
...kb fél percben elmondható, full sablon sztori, 3órányi tömény f*ngreszeléssel előadva, mocskosul sok cgi-vel olyan érzésem volt kicsit, mint amikor 20éve folyamatosan 3dmark teszteket néztünk ...azokban is volt ennyi sztori
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
PuMbA
titán
-
mephi666
nagyúr
válasz paatrick #158609 üzenetére
...vagy Barbie átkapcsolna HQ módba, Gosling meg a Drive-ból ismerős figurát venné fel
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
törölt tag
válasz mephi666 #158604 üzenetére
Ahogy mondod. De nem is szólnék, ha 120 perc körül lenne. Emlékszem, mikor a Gyűrűk Ura trilógia ment, mekkora szenzáció volt a 3 órás műsoridő. Ma meg, minden minden második film ilyen.
Ám most már kíváncsi vagyok, meddig fognak elmenni műsoridővel.
2030 környékére a 4 órás filmek lesznek, vagy kb lesz egy határ, amit nemigen húznak tovább?3D Mark teszteket én is nézegetterm anno
-
-
mephi666
nagyúr
válasz #48613632 #158611 üzenetére
...nem tudom: kinek mi jön be... engem nem zavar a hosszú játékidő, ha a film megfog... pl Tarr Béla a torinói ló-ban azt képes érdekesen bemutatni, ahogy 5 percen át fől 2 szem krumpli a fazékban ott a film atmoszférája elvitt teljesen, de itt az avatar-nál már rendesen vakaróztam... üres, tömény műanyag az egész számomra
-
Miklós315
aktív tag
Vívódtam, hogy moziban élményként, vagy majd csak itthon nézzem-e meg... Látvány+zene, ergo a hangulat tetszett, de a feleslegesség érzése agyonnyomta az egészet, és ennek okaként leginkább a forgatókönyvet tudom vádolni.
Nem értem Sully-t az egész film során, totál erőltetettek a meghozott döntései és a nyakassága.
Miért?Egy év eltelik az invázió kezdetétől - de ezt a kulcsfontosságú időszakot átugorjuk - és azt látjuk, hogy hagyták kiépülni a bázist, hogy aztán partizánkodjanak... Miért?Elmenekül, hátrahagyva a népet, amelynek tagjává lett, nyilván tudva, hogy így is legázolják majd azokat őket kutatva... Miért?Az új otthon választásának alapvető szempontja kellene, hogy legyen, hogy senki ne tudja, hová mentek, ergo később érthetetlen, hogy odahívja a toptert Kirihez (meg, hogy hogyan teszi ezt), felfedve/lebuktatva ezáltal rejteküket... Miért?Az ezredes visszaerőltetése facepalm, de legalább egy plusz pont azért az alapállásért, hogy "én nem ő vagyok, semmi közöm hozzá", ugyanakkor ennek ellentmondóan mégis a személyes bosszú a vezérfonal...
Legvégül 3 óra hosszú és mégis kapkodónak érződik, amint a film Miért?jórészt copy paste ismétli az első epizód "lovagolni tanulás", stb. beilleszkedős epizódjait, csak rövidebb skiccelt változatban, ráadásul duplán, hiszen párhuzamosan az ezredes is copy paste követi Sully első epizódos turbó navisodását... aránytalan az egész.A befogadó törzs néhány kiemeltebb karaktere is totál ismeretlen marad, nagyon túlsúlyos a Sully-család, Kiri önismétlően "mágiázik", a végső csata nagyobbnak akar tűnni az előzőnél, habár töredék a résztvevő... Szép, de minek... És, hogy még három epizód (mint történet)... Jobb írással (ötletekkel, tartalommal) lehet értelme, de csak a techdemóvá süllyedéssel kár erőltetni.
"Szerintem."
-
mephi666
nagyúr
válasz Miklós315 #158614 üzenetére
amikor a vízinaviknál meg olyan bully ment, mint a hollywoodi tinifilmekben... fogtam is a fejem, hogy ezt meg mi a francért kellett? gyűrűk ura 3-3.5 órás részeire térve: ott normál ütemben követik egymást az események, amiből azért van elég plusz ha épp nem történik különösebb, gyönyörködhetünk a tájban... lehet, hogy maradi vagyok, de szívesebben nézem az igazi felvételeket, mint a cgi techdemo-t... emlékszem, hogy haver 20+ éve pörgött nagyon a final fantasy filmre, hogy az egész renderelt, meg milyen jó lesz... megnéztem: oké, szép volt, de a sztori ahhoz is egy nagy 0 az a legnagyobb probléma szerintem, hogy ez a töménytelen cgi nem a "kifejezés eszköze", hanem az egész marketing arra épül, hogy "besz*rtok milyen csúcstechnikával van megcsinálva ez a
nagy semmifilm" ...ezzel akarják eladni az egészet és úgy tűnik itt sikerült is"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
mephi666
nagyúr
válasz gbors #158620 üzenetére
...na és az milyen, amikor a tetris filmet nézem avatar2 után 2 nappal és a kettőt összehasonlítva ez baromi érdekes és jó film 1.5 óránál tartok és 2-szer állítottam csak meg munka miatt... végig leköt... avatar2-nél pangás volt, de önszántamból megállítottam vagy 15ször... szenvedtem alatta szó szerint
-
proci985
MODERÁTOR
válasz gbors #158620 üzenetére
pedig mozikent tenyleg eszmeletlenul nez ki
mas kerdes, hogy ha ertekeled, akkor az Everything Everywhere, a Triangle of Sadness vagy a Banshees of Inisherin a maguk modjan (vizualis tortenetmeseles) mind latvanyosabbak. mondom ezt ugy, hogy az Avatar 2ot moziban neztem
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
-
PuMbA
titán
válasz lezso6 #158623 üzenetére
Lézer projektorok tudnak 2-3x nagyobb kontrasztot a sima vetítőkhöz képest és nagy színteret is megjeleníteni, szóval azoknál van HDR.
Avatarral én úgy vagyok, hogy otthon felejtős. Nincs kedvem megnézni újra. Moziban 3D-ben nagyon jó élmény volt, de otthon senki ne várjon nagy durranást. Nem otthonra készült film. Ez van. Sokszor nem lehet összehasonlítani egy mozis és egy otthoni filmnézést, mert ez is okozhat véleménykülönbségeket egy filmmel kapcsolatban, hogy ki hol nézte.
[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
válasz mephi666 #158621 üzenetére
Nem kell minden filmnek mindenkinek tetszeni, nálad ez nem jött be, van ilyen, vannak olyan kult filmek, amiket én 5 perc után löttem ki a pcsába.
Nálam a meg lehet nézni, ha nincs jobb kategória, akárcsak az első része.
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
válasz PuMbA #158624 üzenetére
Persze, ezt írtam én is elméletileg lehetséges, meg biztos van konzumer kategóriában HDR. Kérdés, hogy mozik használnak-e ilyet, mert ahhoz megfelelő médium meg kalibráció is kell ugye.
Szerintem otthon is nagyon ott volt, rám nem igazán hatnak az ilyen pszichológiai trükkök, hogy jobbnak / rosszabbnak érzem a filmet attól hogy hol nézem, stb.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
PuMbA
titán
válasz lezso6 #158626 üzenetére
Használnak. Az Etele-ben, ahogy írtam sokkal jobb a képminőség, mint a CC-ben a lézer projektorok miatt. A színskála sokkal szélesebb, jóval több színt látok és kevésbé fátyolos a kép a nagyobb kontraszt miatt, ez szerintem HDR. Na meg a Dolby Atmos is ott van mellé, plafonhangszórókkal.
"Szerintem otthon is nagyon ott volt, rám nem igazán hatnak az ilyen pszichológiai trükkök, hogy jobbnak / rosszabbnak érzem a filmet attól hogy hol nézem, stb."
A 3D szerintem nagyot dob moziban és a hiánya ront otthon ebben az esetben. Az Avatar 2 3D-je olyan jó, hogy pfff...nem tudom leírni szavakban.
[ Szerkesztve ]
-
válasz PuMbA #158627 üzenetére
Igen, az Etele mozira kíváncsi vagyok, ha megyek bármire, akkor oda. Csak olyan film kell, amit hajlandó vagyok moziban nézni. Mondjuk a John Wick 4 lehet ilyen lesz.
Na igen, a 3D az otthon nem igazán elérhető dolog, azért érdemes moziba menni. Meg a HFR...
Make Asia Great Again!
-
Miklós315
aktív tag
-
proci985
MODERÁTOR
válasz lezso6 #158623 üzenetére
volt HDR, egesz biztosan laser volt a projektor, latszott a kekjen.
meg igazabol projektornal a feketeszint szokott a kerdeses lenni, fehernel az itthoni Benq W2000nek is akkora fenyereje van, hogy eco modban nem egeti ki a szemem amig le van rendesen sotetitve. pl Inception havas jelenetei normal modban mar fajtak. viszont a feketeje kb egy 2015os jobb IPS TV szintjen mozog, bar projektorkent a kep teljesen homogen. az a baj, hogy otthoni korulmenyek kozott az oled szintu feketehez kb dedikalt moziszoba, meg also hangon 5000 euros gep kell.
[ Szerkesztve ]
-
oriic
HÁZIGAZDA
Szóval készül egy új Street Fighter film. [link]
Live-Die-Respawn
-
mephi666
nagyúr
válasz oriic #158634 üzenetére
...nemhogy tekken filmet csinálnának annak szerintem komplexebb a háttérsztorija és a karakterei is "emberibbek" (nem nyakigcomb chun li meg szétkokszolt férfiak tucatjai)
-
mephi666
nagyúr
...aki látott 1-2 Rocky filmet, az kb látta az összes Rocky és Creed filmet ...semmi újat nem hoz, csak picit más a háttértörténet, másak a motivációk, de semmi extra... 7+ pontot nem értem rá... ez nálam egy stabil 5-ös, amit megnéz az ember és elfelejti reggelre ebben a témában nálam az elmúlt 20 évből Eastwood Baby-je volt kiemelkedő, más stílusban meg a Boyka filmek, mert ott a fókusz a jól koreografált bunyón volt, nem a sallangon
-
paatrick
őstag
válasz mephi666 #158636 üzenetére
Az a durva hogy biztos láttam az 1-2-t de semmire nem emlékszem belőle. Így ezt a harmadikat már meg se fogom nézni.
Kíváncsi lennék ha előreugrunk 30 évet bárki is emlékezni fog-e rá. Mert mondjuk nekem a Rocky 4 az ilyen kitörölhetetlen emlék gyerekkoromból annyiszor néztem videókazettán hogy anyukám egy idő után eldugta6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
mephi666
nagyúr
válasz paatrick #158637 üzenetére
én sem emlékeztem már az első 2-re
...hirtelen gondolkoztam, hogy melyik lehetett a 4. rész? a Lundgren-es? ...hát persze hogy az ...mondjuk nem emlékszek többre, csak hogy ő volt benne és jó volt (...meg hát az első rész is alap az "eye of the tiger"-el, lépcsőzéssel, fiatal Stallone-al)
-
Bad Pritt
félisten
válasz mephi666 #158638 üzenetére
Én azt nem értettem soha, hogy a Rocky-univerzumban nem létezik súlycsoport az ökölvívásban? Már Carl Weathers is jócskán nagyobb volt, mint Stallone, Lundgren meg egy monstrum még Weathers-höz képest is, aztán a Creed II-ben Florian Monteanu-ról ne is beszéljünk, egymagában kitett két Michael B. Jordan-t. És még rá is játszanak az ilyen beállításokkal, mint a fenti képen, bár tudom, ez a propaganda része, kicsi amerikai megveri a nagy ruszkit.
Ott van pl. a Warrior, ahol egy fél perces expozícióban elmondja a szervező csávó, hogy rohadtul nem akart szabályokat hozni, jöjjön mindenki, aki elég férfi és akkor így lehet egy ketrecben Kurt Angle meg a feleakkora többiek.
[ Szerkesztve ]
Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
atike
nagyúr
Nekem annyi maradt meg a Rocky filmekből, hogy Sly egyfolytában lent tartott kézzel "boxol" világfajdalommal az arcán és 'feszt kapja az ütéseket aminek hatására bemozdul nagy hevesen az erőkar irányába... És ez perceken át.
De anno tetszettek amúgy.
-
mephi666
nagyúr
-
vond
MODERÁTOR
válasz mephi666 #158642 üzenetére
Én is, de Bad Pritt már említette az előbb.
IMDB feldobja még a Southpaw-t is, de abból nem sok maradt meg bennem. Kb. Creed szint.
Ha már Jake Gyllenhaal, kíváncsi leszek a UFC-s Road House remake-re Doug Liman-től. De attól tartok, ez is a Southpaw-hoz és a Creed-ekhez közelít majd.
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
Bad Pritt
félisten
Én talán még a Russel Crowe-féle Remény Bajnokát (Cinderella Man) tartom még említésre méltónak. Olyan tipikus Ron Howard-film, szép, pátoszos, de jó nézni, korrekt minden szempontból.
Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
paatrick
őstag
válasz mephi666 #158638 üzenetére
Az első Rocky-t azóta se láttam a másodikat részletekben, a 3. is megvolt kazettán de az meg inkább a szájhősködésről szólt. Ez a 4. a legjobb, bár nemrég volt a TV-ben és belenézve a "boxba" elég nevetséges mostanra
6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
sherlock82
senior tag
Tegnap este valami kalóz mozi verzióhoz hasonlító minőségben feldobta a YT a John Wick 4 - et.
Úgy emlékszem volt ilyen szabály régebben hogy filmet mikor illetve milyen formában lehet feltölteni ?Iphone se 2, Mizuno Wave Rider 25, Garmin Instinct 2
-
KISDUCK
addikt
válasz sherlock82 #158647 üzenetére
Jog védett tartalmat engedély nélkül semmilyen formában.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz sherlock82 #158647 üzenetére
altalaban ilyeneket nagyon hamar torolni szoktak
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- HP ProDesk 400 G5 Mini PC, I5-9500T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, WIFI, SZÁMLA, GARANCIA
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10105F / GTX 1070Ti 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest