Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #48613632

    törölt tag

    Mondjuk nekem sosem volt problémám a Disney-féle MCU megvalósításának minőségével, szinte semmilyen tekintetben. Szerintem kellő mennyiségű kvalitást adagoltak minden tekintetben, ide értve a szinészi játékot, vagy a kakterfejlődést is, amit sokan hiányosságként tartanak számon.
    Amit viszont túltoltak, az szerintem a mennyiség, azt viszont rendesen. Legalábbis, így a Phase4 vége felé közeledbe, ezt biztosan kijelenthetjük.

    Míg a Phase1 cirka 4 évet vett igénybe (2008 május - 2012 április), összesen 6 filmmel:
    Iron Man
    The Incredible Hulk
    Iron Man 2
    Thor
    Captain America: The First Avenger
    The Avengers
    Ez játékidőben 12.4 órát vett igénybe, ami 4 év alatt még csak nem is számottevő, de ez az MCU kezdeti szárnypróbálgatása volt. Ráadásul a The Incredible Hulk még Edward Nortonnal készült, nem is igazán volt megjerlenéskor az MCU része, csak később lett azzá.

    addig a Phase2 ugyanennyi filmhez már egy évvel rövidebb idő alatt végzett. Azaz, 6 film, mindössze 2 év alatt. (2013 április - 2015 július)
    Iron Man 3
    Thor: The Dark World
    Captain America: The Winter Soldier
    Guardians of the Galaxy
    Avengers: Age of Ultron
    Ant-Man
    De még ez is vállalható mennyiség volt, a maga 12.6 órás játékidejével. (Azonos játékidő, filmmennyiség, de fele idő alatt)

    Aztán jött a Phase3, (2016 április - 2019 július) ahol 3 év alatt összesen 11 filmet toltak be az arcunkba. Itt már érezhetően beindult a futószalag, kezdett is kicsit sok lenni, de tudtam elnéző lenni, mert kaptunk sok jó cuccot. Kezdve a Civil Warral (reptéri jelent mai napig epic), aztán megkatuk Pókit, no meg az Infinity War/Endgame kombót, és Thort is sikerült TW-nek feltámasztani. Itt 3 évre katunk 24.9 óra játékidőt.
    Captain America: Civil War
    Doctor Strange
    Guardians of the Galaxy Vol. 2
    Spider-Man: Homecoming
    Thor: Ragnarok
    Black Panther
    Avengers: Infinity War
    Ant-Man and the Wasp
    Captain Marvel
    Avengers: Endgame
    Spider-Man: Far From Home

    Ami a 4. fázist illeti, itt már kaptunk - sajnos - egy csomó fércmunkát. A minőség erősen hanyatlásnak indult, és még mindig nem a szinészekkel volt a gond. Egész egyszerűen ismeretlen, sok esetben unalmas karaktereket hoztak be, vagy olyanokat, ami egynek elment, de az esetleges folytatások érdektelenek lesznek, mert a karakter egy filmmel ki is merült.
    A megjelenéseket tovább tömörítette a járvány, ami miatt a fázis késéssel indult, de úgy néz ki, időben akarják befejezni. Ráadásul megjelentek a sorozatok is, melyekből sok szinte teljesen felejthető lett.

    Számszerűen, a fázis 2021-ben startolt, és máig tart.
    EDDIG összesen kaptunk 6 filmet, és 7 TV sorit, összesen 49.5 óra játékidővel, és még nincs vége.
    A teljes lista itt, ebből láthatjuk, hogy még hátravan 5 film, és 1 sorozat. (Tehát 11 film, és 8 sorozat összesen) Nem tudható még, de a végére kb olyan 70 óra játékidőt saccolok. Ez azt jelenti, hogy a fázis tavalyi startja óta gyakorlatilag nem volt olyan hónap, vagy nap, hogy legalább egy MCU produkció ne lenne éppen aktuális, és ugye a Disney streaming is idén került képbe igazán. Ez már nem sok, hanem kurva sok, és az embernek joggal lesz tőle csömöre.
    WandaVision
    The Falcon and the Winter Soldier
    Loki
    Black Widow
    What If...?
    Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings
    Hawkeye
    Eternals
    Spider-Man: No Way Home
    Ms Marvel
    Doctor Strange in the Multiverse of Madness
    Thor: Love and Thunder
    Black Panther: Wakanda Forever
    The Marvels
    Moon Knight
    She-Hulk
    Ant-Man and the Wasp: Quantumania
    Guardians of the Galaxy Vol 3
    Blade

    Azt gondolom, hogy az MCU ebben a formában, az 5. fázisra egész egyszerűen összedől. Egyszerűen nincs mire épitkezniük. Strange karaktere túl egydimneziós, Tony Starkkal össze sem lehet hasonlítani. Nincs magánélete, gyakorlatilag remete életet él a szentélyében nincs mire történeteket gyártani, azon túl, hogy köröket rajzol a levegőbe. Ha az MCU vele akarja pótolni Starkot, akkor csúnyán mellélőnek. Az összes érdekes karakternek párhuzamosan bele látunk a magánéletébe, és a kettő közti párhuzam, vagy feszültség képes olyan helyzeteket teremteni, ami nálam ki tudja váltani az érdeklődést.

    Strangenél ennek a veszélye nem áll fenn. Van egy totál felejthető ex-barátnője, egy nagyjából lezárt sztorival, feszkót max a saját, más dimenzióbeli énjeivel tud ébreszteni, egyébként totál felejthető, statikus karakter.

    Nem tudom, képes e bárki, a jelenlegi karakterek közül életet lehelni az MCU-ba. Talán Pókember, de ott meg jogi problémák vannak/lesznek. Nála, illetve vele lehet filmet gyártani, mert van magánélete, van több érzelmi szál, amit lehet fonni, csavarni, és nem csak MJ-re gondolok, mert ott van a székes csávó, ott a nagynéni, ott van Happy, meg esetleg Strange, bár ebből nem tudom, mi fog kisülni.

    forrás:
    Google
    Marvel's 'Phases' explained

Új hozzászólás Aktív témák