- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bad Pritt
félisten
-
Bad Pritt
félisten
válasz Mik76 #153805 üzenetére
Csak folytatták az első filmet, nem volt semmi egyéb alapjuk. Illetve Barker ott volt producerként elég sokáig, talán az összes film mögött, de ebben nem vagyok biztos. Az tuti, hogy a mostani készítésében megint részt vett valamilyen szinten.
Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz gbors #153754 üzenetére
meg mondjuk egy kritikus a legujabb blockbuster kozepen az uresjaratot egesz biztosan nem fogja dijazni. ugyanugy nem ad tobb pontot egy felesleges cameo miatt. egy ezerszer latott sztori miatt se lesz boldog csak azert, mert most a fohos X.
imdbn es RTn utobbi evekben van egy kifejezetten nagy trollcsoport is.
mas kerdes, hogy kb 10-20 ev utan azert egy filmnel is latszik, hogy mi volt a hype es mi az ami tenyleg klasszikus.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Pitterix
őstag
Egész jónak tűnt elsőre, de annyi idegesítő dolog van benn, hogy sírni tudtam volna.
"Persze hogy tudtam, csak nem sejtettem!"-----Angelo 'Snaps' Provolone
-
perempe
addikt
[Nope explained - Jean Jacket, Gordy's Home and more]
Nem olyan szájbarágós, mint a legtöbb film.* Brahms: 4. szimfónia *
-
k-adi
nagyúr
válasz Yodamest #153790 üzenetére
Nekem ilyen gosling... de már kezdek megbarátkozni vele.. a barbisat is megnézem bár ott is inkább Margot miatt
Amúgy sokaktól hallom ilyen témában Jim Carrey, Adam Sandler neveit, de szerintem amúgy remek színészek.
Most legutóbbi filmem is a samaritan, egy fostenger, csakis Sly miatt néztem meg
-
nagyúr
Yôjinbô / Yojimbo / A testőr (1961)
Nem hagyott nyugodni a gondolat, hogy egy Kuroszava-film ennyire semmilyen nyomot ne hagyjon bennem, úgyhogy kb. 8-10 év után újra megnéztem. Az eredmény vegyes, és bizonyos szempontból váratlan.
Először is, a Yojimbo nyomokban sem tartalmazza azt az epic-séget, amit Kuroszavának általánosan tulajdonítanak. Ez önmagában nyilván nem gond, de nem árt tudni, hogy ne alapvetően téves elvárásokkal vágjon bele az ember. De ha nem egy epic szamurájos kalandfilm a Yojimbo, akkor mi? Hát, sokminden - legyen mondjuk szamurájos-kardozós-con artist-szatíra-kaland. Vagy valami ilyesmi. Ez a kombináció még így 2022-ben is sűrűnek tűnik - azt pedig elképzelni sem tudom, milyen hatása volt 1961-ben, amikor még nem volt divat a zsánerek keverése, és filmen mind a szélhámos-vonal, mind a szatíra igencsak gyerekcipőben járt. Szóval újításként mindenképpen igen jelentős a film, ezt meg kell adni neki.
Filmélményként továbbra is némileg vegyes a dolog, bár most, hogy nem vártam a Hét szamurájhoz hasonló csodát, sokkal könnyebb volt szeretni az értékeit. Az első fele akcióban szegény, ironikus és nagyon vicces párbeszédekben és helyzetépítésben gazdag (rögtön ott van az elején ), bár nem lehet csak úgy hátradőlve nézni, mert akkor egy csomó részletről lemarad az ember. A végére megkomolyodik egy kicsit, de ez annyira nem tesz jót neki - végig kiszámítható marad, és drámai téren sem lesz igazán érdekes.a kutya a kézzel
A színészi játék európai szemmel mindig nehezen megítélhető ezekben a filmekben a gyökeresen eltérő viselkedéskultúra miatt, annyi viszont biztos, hogy ebben a filmben Toshiro Mifune tökéleteset nyújt. Ironikus módon leginkább azért, mert a szélsőséges érzelmekkel való próbálkozás helyett Sanjurot minimális eszközökkel, szinte teljes egészében karizmából teszi elénk - de a végeredmény szempontjából ez mindegy, nem lehet nem szeretni és csodálni ezt abecsületet kissé sajátosan értelmező igazságosztó gazembert, aki mellesleg egy két lábon járó gyilkológép, ha eleget provokálják Szóval így másodikra sokkal tisztább a képem a Yojimboról. Jópofa, szórakoztató film, de egy valami hiányzik - azt a zsenialitást, amit a kritikusok tulajdonítanak neki, továbbra sem látom benne. Az elején említett műfaji kísérletezés természetesen hatalmas respect, és biztos anno másképpen is hatott, mint évtizedekkel később - de nekem itt és most ez "csak" 8 pont.
#értékelés
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
KISDUCK
addikt
Hát annyira nem volt gyász, egész jól öregedett, a jelmez meg a speciális effektek szerintem egész jók még most is és sokkal nézhetőbb mint a mai horrorok többsége. Itt egy modernizált trailer.
Részemről 7 pentagramot kap 10 fordított keresztből.
#értékelés
-
eeXaa
addikt
Nope - Nope
-
Laraxior
titán
válasz KISDUCK #153813 üzenetére
Alig várom, hogy jöjjön az új rész belőle. Kíváncsi leszek rá
szerk.: Most nézem a 2005-ös vacak verzióban még Henry Cavill is benne van[ Szerkesztve ]
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Mik76
senior tag
Top Gun 2
Ez reszemrol egy nagyon nagyon nagy bakloves volt. Nem igazan ertem miert is hagytam magam megdumalni hogy ez valami jo dolog lesz.
Eleve nem en vagyok a cel kozonseg.
1. Az elso film se jott be. Kb 2-szer lattam.
2. Nem hat ram a repulogep fetisizmus.
3. Nem hat ram az egyenruha fetisizmus.
4. A hadsereg barmely reszerol szolo mumajerkedes detto nem erdekel.
5. A szabalyokra fittyet hanyo faszagyerek, es a mea culpazo felettesektol mindig a fejemet fogtam.
Faraszto, na.Ehhez kepest biztam benne hogy ebbol a buta repulos videoklippeket megszegyenito tortenetbol csinalnak vegre egy olyan katonai filmet ami ettol tobb.
Nem jott be.
Eppen olyan buta, egysiku, nulla sztori mint az elodje volt. Nem is csoda, hiszen a film 70%-ban copy paste. Full fan service. A dialogusok nemelyiketol a szegyen mardosott, engem...
De ez az en hibam.
Olyan elvarasaim voltak ami tok irrealis.Ez nalam 4/10. De csak a latvany miatt.
http://www.imdb.com/name/nm1481844/?ref_=nv_sr_1
-
PuMbA
titán
válasz Mik76 #153822 üzenetére
Így teljesen érthető, ha nem tetszett Közben bekövetkezett, amire már kevés esély volt. Ezen a hétvégén, 102 moziműsoron töltött nap után túllépte a film a 700 milcsit USA-ban. Ezzel megelőzte a Black Panthert és az 5. lett az Avatar után a toplistán. Azt már nem tuti fogja elkapni, mert 760 milcsin áll.
[ Szerkesztve ]
-
Grave_444
nagyúr
Thirteen Lives / 2022
Nem látta még senki vagy másik feldolgozást néztetek meg korábban?Igaz törnénet, egy focicsapat az edzővel Thaiföldön egy barlang mélyén reked, amit elönt a víz. A helyi erők
, ezért az egyik legjobb mentőbúvárok érkeznek segíteni, főszerepben Viggo Mortensen, Colin Farrell, Joel Edgerton, Tom Bateman. Egyből a lényegre tér és végig izgalmas, az pedig ahogynem képesek kimenteni őket, sőt bejutni sem őket lenyűgöző.kihozzák 10/10
-
k-adi
nagyúr
DC Szuperállatok Ligája
DC League of Super-Pets (2022)Teljesen korrekt animáció rajzfilm - gyerekeknek nyilván de felnőtt fejjel is lehet élvezni főleg azt a pár rejtett poént amit csak idősebbek értenek már. Itt az előzetes tényleg azt ígér amit a film hoz is, laza vicces és jópofa animációk a "dekára kimért tipikus karakterekkel".
Tudom, hogy sokan nem bírják Dwayne-Kevin párost de én igen és egyáltalán nem zavart a néhol "gagyi humor", főleg hogy elsősorban gyerekek a célközönség emiatt értelemszerűen le kellett butítani a poénokat is és ezt nézőként elfogadtam.
A stáblistás utáni jelenet viszont tetszett, a Rock promo Rock vicces volt. -
oriic
HÁZIGAZDA
válasz Mik76 #153822 üzenetére
Tökre elfogadom a levezetésed, főleg hogy legalább nem eeXaa-t játszottál, de nekem csak egy kérdésem van:
"2. Nem hat ram a repulogep fetisizmus."
Az egész a repülőgépekről szól (Hja meg TC-ről, de azt hagyjuk ), az első is arról szólt, szóval mégis mire számítottál az egésztől? Ha magát a témát nem kedveled (amivel amúgy totál nincs semmi baj, rengeteg stílusú filmet én sem szeretek) akkor mégis hogyan hagyhattad megdumálni magad arról, hogy valami jó dolog lesz?
Live-Die-Respawn
-
j0k3r!
senior tag
Ez a film rettenetes volt. Hiába a középkori díszlet és zene, egyszerűen 21. századi volt minden. A karakterek nagy része vicc, a dialógusok teljesen modernek és áthallásosak, emiatt teljesen hiteltelen az egész. Ráadásul a film 2.5 óra, ha ez nem volna elég. Szerintem majdnem 1 órát le lehetett volna csípni belőle. Felteszem a soha többet ne nézzem meg polcra.
3/10
#értékelés
[ Szerkesztve ]
some men just wanna watch the world burn...
-
tag
válasz Grave_444 #153824 üzenetére
Itt a listámon, csak megjött a kedvem előtte Ron Howard másik 13-mas filméjre, úgyhogy űr utaztam tegnap kicsit helyette.
Os iusti meditabitur sapientiam et lingua eius loquetur iudicium - Az Igazság ajka bölcsességet kell hordozzon, és a nyelve ítéletet kell szóljon. -- http://egyatucatbol.blog.hu/ --
-
mephi666
nagyúr
válasz KISDUCK #153813 üzenetére
nekem az inferno is tetszett az talán az 5. rész 2000 környékéről? eléggé lehúzták, mert csak hébe-hóba van köze a szériához, de már kellően "modern volt" (kb 15 éve láthattam utoljára) és jól belevonták ezt a memento-s, nyomozgatós vonalat
...nemváltásra meg? pinhead->pin*head? nem számít ...Doug Bradley játszotta sokáig a karaktert, aki liverpooli... úgy, mint Clive Barker... vannak jó dolgok liverpoolban: van jó csapatuk (mármint a vörös, nem a kék retekbanda), a Beatles is onnan indult
én leginkább Kovács doktor szereplésén lepődtem meg (Goran Visnjic)
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
-
paatrick
őstag
válasz Grave_444 #153824 üzenetére
De amúgy írtak is róla már korábban:
2022-08-20 #153562 V.Stryker
2022-08-23 #153591 YodamestMég én hoztam fel elsőnek augusztus elején de még azóta nem értem oda hogy meg is nézzem
6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
Yodamest
veterán
objektíven nézve jó film lett
https://www.imdb.com/title/tt1745960/ -
mephi666
nagyúr
válasz Yodamest #153843 üzenetére
a nagy átlag szubjektív véleménye a nagy átlag szubjektív véleménye kizárólag szubjektíven értékelhető témáról beszélünk, amiből nem lehet "objektív igazságot" generálni... kár is ízlésről vitatkozni... pl van a surströmming, ami svéd rohasztott hal... az most jó kaja, vagy rossz? lehet, hogy a föld 99%-a berókázik már a szagától is, viszont a svédek lehet hogy máshogy gondolják ...kajáról, zenéről, filmről (és egyéb kizárólag szubjektíven értékelhető témákról) nem lehet kijelenteni egyértelműen, hogy jó, vagy rossz... vagy tetszik az egyénnek, vagy nem... imdb-n is maximum átlagot nézegethetsz, hogy "arra a filmre 100ezer ember összehozott 8.5-öt... valószínű neked is tetszeni fog" ...aztán lehet, hogy az épp neked nem tetszik
[ Szerkesztve ]
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
Bad Pritt
félisten
válasz Yodamest #153845 üzenetére
Nem lehet átváltani, csak te akarod átváltani. Létezik objektivitás, de nem egy filmművészeti alkotásnál.
Nem mellesleg ha elolvasod, amit Mik írt, akkor teljesen igaza van, max nálad (meg másoknál, köztük nálam is) nagyobb a threshold az olyan sajátosságoknál, amik őt már zavarták.Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
Yodamest
veterán
válasz mephi666 #153846 üzenetére
Hiába a téma mikro szinten nézve maga szubjektív, a nagy átlag alapján egy levonható objektív következtetést generál. A pizzát sokan szeretik, tehát a pizza objektíven nézve egy finom kaja, persze ettől még lehetnek egyének akik nem szeretik, de a vizsgálat szempontjából ez nem lényeg, mindig van kivétel.
A surströming nem egy finom kaja. Attól, hogy a svédek szeretik, ők még a kisebbség, szóval objektíven nézve nem jó, de joguk van szeretni.
Pont erre jók az értékelések is, hogy ha látom egy film 8.5 ponton áll, JOGGAL feltételezhetem, hogy nekem is tetszeni fog, hiszen van egy közös nevező akik ezt így felértékelték. Persze ettől még lehet én leszek a kivétel, de az már az én egyéni, mikro meglátásom, objektíven nézve eltér az "igazságtól".
Tekintsetek el az egyéntől, meg a mindenkinek joga van mindent mindenhogyan látni felfogástól, amit én mondok az egy globális felfogás, nem egyénszintű.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest