Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Bad Pritt

    félisten

    válasz mephi666 #130458 üzenetére

    Én a Prometheust szeretem végülis. Úgy en bloc a teljes Alien világ az egyik kedvencem a világon, egy időben habzsoltam a könyveket, képregényeket, youtube videókat, mindent, a filmeket is rongyosra néztem, a játékokat is többé-kevésbé kedvelem (az Isolationt kifejezetten imádom), de a Covenant... huh.
    Meggyőződésem, hogy azért nem lett akkora botrány belőle, mint a Last Jedi-ból, mert az Alien manapság nem olyan népszerű, mint a Star Wars mindig, úgyhogy nem érdekelte annyira az embereket a cím nyílt megerőszakolása, mindez Ridley Scott-tól, aki ugyan nem nevezhető teljes mértékben az Alien atyjának, mert az első és az utolsó két filmen kívül nem sok köze volt a franchise-hoz. De az biztos, hogy az átlag Alien fan kb azt élte meg a Covenant során, amit a Star Wars fanok a Last Jedi-nál, hogy ha egy óvódásnak engednék, hogy ilyen filmeket nézzen és aztán folytatást kérnének tőle, akkor még ő is jobbat, az eredetihez hűebb matériát tett volna le az asztalra.
    Ép ésszel felfoghatatlan, mit gondolt Scott a film 90%-ában, honnan indult, hova akarta kivezetni a történéseket, egyáltalán a legelső kérdést, amit egy író feltesz magának... mit is akart elmesélni? Nem a Prometheus folytatása, mert a Prometheus utolsó mondatához, ami megágyazott volna a következő filmnek, semmi köze, nem oda lyukadtak ki a Covenantban. Az Alien előzménye? Még hihető is lenne, de sok mindent figyelmen kívül hagy a lefektetett lore-ból, érthetetlenül bővít, plusz a Star Wars effekt is befigyel itt is több szinten: korábbi a sztori, de sokkal modernebb minden, nem csak a hajók, robotok, de pl maga az idegen is. Elvileg ez egy tökéletlen változat a későbbihez képest, mégis sok szempontból sokkal fejlettebb, ami érthetetlen.
    Viszont a Covenanthoz kapcsolódó könyvek szerintem jók, legalábbis a filmnél nagyságrendekkel jobbak (nyilván, mivel Alan Dean Foster írta mindkettőt, tőle nem idegen ez a világ).

    Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

Új hozzászólás Aktív témák