- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
V.Stryker
nagyúr
válasz Tibiajax #130145 üzenetére
Köszönöm, már láttam. Tényleg jó.
Amúgy arra kíváncsi lennék, hogy ezért a sok szarért a fehérek kértek-e bocsánatot a feketéktől, indiánoktól valaha. Az, amit ott csináltak, simán vetekszik a nácik tetteivel. Ha előjön a téma, folyamatosan szégyenérzet kavarog bennem.-
-
Miklós315
aktív tag
válasz gbors #130147 üzenetére
No igen, azért nyilván szubjektív műfajról van szó. Én imádom. nagyra tartom e remekeket, ám van ismerősöm, aki pl. szenvedős-forgolódós-telcsizős negyed óra után egy hetyke "unalmas" benyögéssel letudta a ...bébit. Aznap már nem beszéltünk többet.
(#130146) Pitterix:
Hmm, ez viszont pont a fenti (majdnem "leendő ex-")ismerősnek valónak tűnik, az ilyenekért rajong. Én meg pont nem. De felhívom rá a figyelmét, hátha elkerülte.(#130141) Tibiajax, (#130144) bagyulajuve:
Köszönöm a pozitív visszacsatolást(#130149) Viszlát:
Egy ideje nekem is feltűnt ez a trend, de szerintem, ami a 3d volt az Avatar után, az ez a keszekusza, művészieskedő borzalom (nem-lineáris forgatókönyv) a... nem tudom, mi volt az első sikeres, kiváltó mozzanat, ami után "kötelező sikerelemként" rácuppantak.
De pl. a 6 Underground is őrjítően feleslegesen töri szét a filmet ezzel (legfrissebb vonatkozó élmény).Ja igen: Willem Dafoet szidni! Hááát, kevesebbért is büntettek már...
Tessék ezt megnézni: A vámpír árnyéka (jó film, zseniális alakítás), és még lehetne sorolni más filmjeit...[ Szerkesztve ]
"Szerintem."
-
emiki6
veterán
válasz V.Stryker #130151 üzenetére
"Ha előjön a téma, folyamatosan szégyenérzet kavarog bennem."
Nincs erre okod:
1) A származási helyednek köze nincs ahhoz a néphez, mely ilyet tett.
2) Később is születtél, tehát megint csak nincs közöd hozzá.Két okból lehet indokolt a szégyenérzet:
1) részt vettél a kegyetlenségben
2) nem vettél részt a kegyetlenségben, de nem is tettél ellene, noha lett volna rá lehetőséged.
Minden egyéb esetben nem.Úgy gondolom, hogy mindenféle jóvátétel és bocsánatkérés tévút, hogyha nincs ok a szégyenre. Ennek ellenére persze lehet támogatást adni, de csak és kizárólag jó szándékból, semmiképp sem kényszeresen vagy képmutatóan, netán (hamis) szégyenérzettől vezérelve.
Nem indokolt bocsánatkérés lehet indokolt, hogyha a sérelmezett megnyugvásához pont az hiányzik, hogy a kegyetlenséget elkövető nép egy ártatlan tagja bocsánatot kérjen.Azzal, hogy szégyelled magad, azzal kollektivizálsz bőrszín alapján.
Jussanak azért eszedbe a szovjetek is, akik talán mennyiségileg a legnagyobb kegyetlenséget követték el és ott nem volt szempont a bőrszín, de még a származás sem.[ Szerkesztve ]
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
Viszlát
addikt
-
Pitterix
őstag
válasz #42308056 #130148 üzenetére
Veszprémben nem igazán van választási lehetőség.
(#130150) Bad Pritt:
Ennek kifejezetten jó volt a szinkronja---szerintem.
Mivel az angol tudásom meg hagy némi kívánnivalót maga után az ilyen (vígjátékokat még) filmeket általában szinkronosan nézem.(#130152)Miklós315:
Szerintem megéri megnézni.
Ehhez tudnám hasonlítani:
-Murder on the Orient Express
Ennek is nagyon várom a következő részét:
-Death on the Nile(#130154)enginev3.0:
Igen, mikor Marta néha az anyjával beszélt."Persze hogy tudtam, csak nem sejtettem!"-----Angelo 'Snaps' Provolone
-
törölt tag
Ha mar szinkron. Mivel mostansag tul sok szabadidom volt megneztem a Gyuruk urat eredeti nyelven (egymás után kétszer, bövitett). Regen nagyon sokszor lattam magyarul, mivel akkortajt, tizenpar evesen nem érdekelt máshogy. Hat azt kell mondjam, sokkal jobb mint az eredeti. Hogy a legszembetünöbbeket említsem: Aragorn, Théoden es Éowyn vagy Arwen. Legolas eseten picit furcsa az enyhen magasabb hangszín, de szerintem igy is tökeletesen illik hozza. A többiek eseteben egyaránt jo mindket hang.
Ezzel szemben pedig ott a Hobbit. Valamiert azt vartam hasonlo lesz a színvonal, de nem. Azt viszont keptelen voltam nem eredeti nyelven nezni. Tipikusan hozza azt, amiert nem erdemes szinkronos filmeket nezni mostansag.
-
Miklós315
aktív tag
(#130153) emiki6:
hatalmas "+1"(#130155) Viszlát:
Költői túlzással éltem, szerintem jó színész (pl. szerintem az istenített Fassbendernél fényévekkel jobb).Afrika csúcsai
Nagyon szépen köszönöm ezt a tippet, nagyon élveztem.
Igazi tartalmasan szórakoztató, régivágású "családi film", melyet gyönyörű helyeken forgattak, és a zenéje is csak hozzáad. Nagyon jók a karakterek, és Kevin Bacon is jól játszik. Hiányoznak az ilyen típusú darabok, kár hogy (valamiért) kikopott ez a "műfaj".
Mindenki bátran menjen rá, ha könnyed, tanulságos kikapcsolódásra vágyik."Szerintem."
-
Pitterix
őstag
John Wick után szabadon.
Bérgyilkosos, kalózos, lövöldözős, véres, drámai, érzelmes, végtagtrancsírozós, komor arcú főhősös, egyszer nézős akció.6/10
talán---#értékelés"Persze hogy tudtam, csak nem sejtettem!"-----Angelo 'Snaps' Provolone
-
Ispy
veterán
Jancsi és Júliska kicsit másképpen.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
sh4d0w
félisten
Tegnap volt szerencsétlenségem megnézni a Star Wars-t... Ez egy fos.
https://www.coreinfinity.tech
-
bagyulajuve
addikt
hogy ez a Haláli fegyver mekkora film még mindig
miért nem készülnek már jó paródiák?Resistencia eterna
-
Viszlát
addikt
válasz bagyulajuve #130165 üzenetére
A jó paródiához jó filmek kellenek, nem? Azt meg ugye tudjuk, hogy Hálivúd halálán van, a Dizni ural mindent és mindmeghalunk egyébként is, te meg a jó paródiákat hiányolod?
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
BITBOYS
addikt
Imádom
"-Van ilyen bézsben is?
-Nincs uram, csak nálunk van." -
Tibiajax
nagyúr
válasz Peterhappy #130171 üzenetére
-
bagyulajuve
addikt
-
törölt tag
válasz enginev3.0 #130175 üzenetére
- De szép kis szőrös.
- Ugye? Tegnap tömték. -
emiki6
veterán
Paródia kell? Ott az új SW trilógia.
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
Peterhappy
őstag
válasz emiki6 #130177 üzenetére
Jujjjjj. Mammut lő, gól.
@Gyula: én nyuszi voltam és már a Baljós árnyak után megfutamodtam. Azóta egyetlen új SW rettenethez sem volt szerencsém(?).
Most így belegondolva, mennyire találó cím volt már az, hogy "baljós árnyak"???
Még hogy rosszak a magyar címek[ Szerkesztve ]
-
sh4d0w
félisten
válasz Peterhappy #130180 üzenetére
Pedig az a trilógia is megérdemli a "szuperlatívusz" jelzőt a Disney-féle kreálmányokhoz képest.
https://www.coreinfinity.tech
-
Viszlát
addikt
válasz bagyulajuve #130170 üzenetére
Hű, nagyon nem az én műfajom, az utolsó amit láttam és tetszett az a Tropic Thunder volt, de azért az is másképp paródia mint az itt általában favorizált szkeccsekre épülő burleszk klasszikusok.
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
bagyulajuve
addikt
Rambo - Last Blood - Extended
hááát, nem tudom mit mondjak, az tuti, hogy atomvéres/darabolós/hentelős volt a filmA történet ismerős lehet az Elrabolva című filmből,
és emiatt tulajdonképp egycsak most nem volt menekvése a lánynak film lett, és annak pedig nem rossz. Akciók rendben voltak: azért Rambo valami tudást hazavitt a Chu-chi alagutakból, bár itt azért nagyobb alagutak voltak, mint a Vietnam-ban. Stallone hozta a szokásosat, de azért nyilván látszik az öregedés, a többi színésznek lényege nem sok volt. A végefőcímnél lévő korábbi címekre való visszaemlékezés érdekes volt. Sajnos a világ tényleg gonosz amúgy és hát Latin-Amerika ebben élen jár. Van mexikói, kolumbiai ismerősöm, van brazil hallgatóm, akik ezt megerősítik.bosszú #értékelés
legyen egy 6/10Resistencia eterna
-
salesman
őstag
válasz Peterhappy #130171 üzenetére
Azért a Top Secret nagyon ott van!
Mág az átkosban láttam először...Türűűűdrááá!
-
Ispy
veterán
válasz bagyulajuve #130170 üzenetére
A paródiák manapság nem tartoznak a mainstreambe, sorry.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
V.Stryker
nagyúr
Atya vilag! Hat ez nagyon gagyi. Ha asszony nem akarta volna nezni, husz perc utan kikapcsolom. Minden téren egy gagyi fos.
Igaz, elfogult vagyok. 99%-ban minden szuperhos filmrol ugy tartom, hogy max 15 eveseknek csinaljak. Igaz, Vasember 1-2, Deadpool eleg oke volt.-
-
emiki6
veterán
válasz V.Stryker #130186 üzenetére
Épp nemrég jutott eszembe és arra goltam milyen kellemes film volt ez.
Egyetlenhibája talán, hogy nem csak egy antagonista van, ami miatt kevés a játékidő a megfelelő karakterkidolgozásokhoz.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Most erősítette meg a Freeman Film Facebookon, hogy az Úriemberek kap feliratos kópiát is!
-
Mik76
senior tag
-
Viszlát
addikt
válasz Mik76 #130190 üzenetére
Nem volt előtte még egy reklám is, az Alpa Chino srác az energiaitallal? Mondjuk mindegy igazából, mert rögtön az első trailer örökre beégette magát az emlékeimbe, ahogy Stiller áll a vulkán vagy mi szélén a csecsemőkkel, teljesen kész volt.
Azt hiszem be is ütemezem egy újranézésre, ideje feleleveníteni az élményt, néhány részlet már erősen homályba veszett.
-
atike
nagyúr
Gretel & Hansel - trailer [link]
(ja, hogy már volt Jancsi és Juliska címen... Úgy nem kerestem rá... )
[ Szerkesztve ]
-
atike
nagyúr
Joker
Többet (vagy épp picit mást?) vártam tőle, de tetszett. Nagyon is... Joaquin Phoenix egyszerűen félelmetesen jó volt. A sztori rendben volt - kikacsintások Batman felé, Gotham városképe, szereplők... A látvány itt "alap", jól kitalált környezet, hangulat és kb ennyi. Sokan írták róla, hogy társadalomkritika - valahol az szerintem is... És igen, elgondolkodtató, hogy a negatív szereplőt ("gonoszt") tünteti fel jóként (bár ez így azért erős )... Viszont a karakteréből nem éreztem azt, hogy belőle lesz Batman egyik legerősebb ellenfele... (és itt volt az, hogy "mást" vártam)...
Akárhogy is - tetszett... Phoenix vitte a filmet, kíváncsi vagyok ér-e ez egy Oscart...
8/10
#értékelés
----
Scorsese.... Megint. Csak most már a Joker kapcsán:
"Láttam belőle pár részletet. Tudok a filmről. Szóval úgy vagyok vele, hogy minek kéne megnéznem? Így is megvan a lényeg. Rendben van."
port.hu [link]
cinematrix [link]Önreklám-troll lett az öregből...? Szerintem leállhatna, de tényleg. Nem méltó ez hozzá, szépen rombolja lefelé a róla kialakult képet. Kár érte. Szerintem.
-
Viszlát
addikt
válasz emiki6 #130195 üzenetére
Még szép! Szinkronosan, csilissajtospopkornnacsoszt majszolgatva, cserrikólát szürcsölgetve és telón megy közben a mérgesmadarak sztárvórz edisön meszindzsörrel. Meg kell adni a módját...
-
hoffman_
nagyúr
válasz Mik76 #130192 üzenetére
a sunaszaft és a morzsolt mogyoró kapható a mozi büféjében.
TD elején a trélerek zsenik voltak, mi is bekajáltuk anno. a Rekkenő is odaver, de a Sátán sikátora valami elképesztő. írtam már korábban, hogy tuti megnézném a tréler alapján : D az ötszörös oszkár díjas Körk Lázárusz és az mtv legjobb csókért járó díjának győztese, Tobi Megvájer főszereplésével. nembírom :d
[ Szerkesztve ]
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- Philips 55oled754 4K Ambilight
- Használt ASUS H87 pro, Intel i5 4670, HD Graphics 4600, 112 Gb SSD, 1 Tb HDD, 16 Gb RAM, Windows 10
- Lenovo Legion Y540 gamer laptop
- Bontatlan iPhone 15 PRO 512GB 1 Év Garancia
- LENOVO - ThinkPad / IdePad (90W - 20V - 4.5A)-45N0499 / TÖLTŐ - Újszerű - EREDETI - NEGYEDÁR ALATT !
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest