- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Apple asztali gépek
-
PROHARDVER!
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fant0mi
őstag
100 dolog (100 Dinge / 100 Things) [link]
Nemet vigjatek, aminek az alapotlete egy szokasos kellemes nemet vigjateknak ad alapot, aztan ehhez kevertek komolyabb mondanivalot(elj 100 napig a dolgaid nelkul, allits fel fontossagi sorrendet) . Furcsa egyveleg lett ez, a vegeredmeny pedig egy semmiben sem kiemelkedo, ambator kellemes egyszeri szorakozast nyujt, kisse tulzo musoridoben. Tegnap neztem, de mar most alig emlekszem ra. Vasarnap ebed utani sziesztara megfelelo.(fogyasztoi tarsadalom fricskaja, a privacy semmibe vetele) #értékelés
[ Szerkesztve ]
-
Terminator: Dark Fate (2019) (Terminátor: Sötét végzet)
Avagy Herminator: Woke Fate, Feminátor, Termináta. Ahogy tetszik. Történetileg önmagában nem volt rossz, lehet egy 5-6 pötty a 10-ből. De ez az ultrapc propaganda miatt ez egy trashfilm lett. A legjobb amit el tudok mondani róla az a CGI.
A film gyakorlatilag letépi a T-800 golyóit, és átadják Grace-nek. Ettől előbbi Carl lesz, utóbbi meg egy hímnő. Aki nem félrobot, hanem augmented vagy ahogy a szintén ultra PC Star Trek: Discovery-ből megtanultuk cybernetically augmented. Úgy ahogy a tolószékes is kerekesszékkel közlekedő és a feka is afro-amerikai. És természetesen a film tartalmaz white shaminget is, amikor a mexikói határon átszöknének az USA-ba. Visszatérve a T-800-ra: gyalázatos a sztori, hogy miképp lett a rosszból jó, ő a háziasított terminátor. Mert amúgy a film első pár perce szerintem nem rossz kezdés, amikor kinyírják John Connort. Ebből legalábbis jól következik Sarah Connor karaktere, akit tényleges bírtam, ő tényleg a régi volt. Minden más viszont wtf. John Connor helyére, meg ugye ki más kerülhet, mint Dani Ramos, aki természetesen a PC score-ban elég magasan áll, hisz egyrészt nő, másrészt mexikóihispán, mely etnikum a feketénél is feketébb. Neki kell megmentenie az emberiséget, nem valami fehér férfinek.Na itt, be is fejezem, mert csak csapongani tudok, olyan szinten borzalom ez a film. Spoilerbe is tettem.
3/10
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
brownus
veterán
válasz Viszlát #130901 üzenetére
oki,
nagy kedvencem volt(van) a six feet under pl., de ugye abban meleg az egyik fiú. ez pityunál sztem kiverné a biztosítékot... aztán kitudja... lehet tolerálná de nyuszi vagyok ajánlani nekik, nehogy sértődés legyen
ami eszembe jutott még az elnök emberei de az nincs az hbo gon, de hátha majd felteszik.van amiben egyébként tök rugalmas, megértő, elfogadó. pl. a varrattok rajtam. azokon anyám jobban kiakadt :d
-
-
proci985
MODERÁTOR
válasz lezso6 #130903 üzenetére
en azert hozzatennem, hogy a maga idejeben valoszinuleg a T2tol is felrobbantak volna az internetes trollok ugyanilyen okok miatt, omg noi fohos, pacifista/feminista uzenet es hogy lehet a csira Hamilton Mr Universe filmes parja :DDDDDDDDDDD? es akkor az Aliensrol ne is beszeljunk.
ne Magyarorszagrol nezd egyebkent, ahol Budapest kivetelevel max kb europaiakkal lehet talalkozni az orvosi egyetemi campusok kivetelevel. persze ettol meg a film maga lehet bunrossz
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
válasz proci985 #130907 üzenetére
Semmi gond az erős női karakterekkel, plána a női főszereplőkkel. Az szeximus lenne. A probléma a negyedvonalas feminizmussal van, ami a women empowermentről szól, zero sum game alapon. A levágják a herét a férfiról és a nőre helyezik. Ezt reboot illetve prequel filmeknél / sorozatoknál szokták eljátszani. Lásd monstani Terminátor reboot. Vagy Ghostbosters reboot. Vagy Star Trek Discovery, ami prequel. Vagy Oceans 8. Vagy az új Aladdin. Stb.
Box office tekintetében meg amíg a T2 sikeres lett, a T6 nagyon nem. Ennek oka szvsz ott keresendő, hogy az univerzális komolyabb tartalmat felváltotta a politikai üzenet, ez pedig megosztóvá teszi a filmeket. És sajnos a mai filmekre ez eléggé jellemző.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
proci985
MODERÁTOR
válasz lezso6 #130910 üzenetére
jo, ezeket mondhatod, kb egyet se lattam beloluk . rebootot / remaket eleve nem nezek, kiveve ha valami tenyleg objektive remek lett, ld Mad Max: Fury Road. utobbi film egyebkent azert is lett jo, mert egy ponton behoztak egy gender szakertot konzultalni, innentol meg plusz egy retegben mukodott a szimbolikaja.
amit emlitettel, pl a Ghostbustersnel eleve voltak jelek, hogy celcsoportmaximalizalt cash grabre keszulnek, mint ahogy a Suicide Squadnal is.
amit ki akarok hozni az, hogy ha rossz a script, gyenge a rendezo es niuncs mukodo operatori munka, akkor igazabol barmilyen jo is a cast, a film mar nem fog mukodni.
apropo, Extinctiont lattad?
-
válasz proci985 #130914 üzenetére
Egyébként sokkal több a reboot, mint az ember gondolná. Csak az eredeti és az új között ilyen 30-40 évek telnek el, így nehezebb észrevenni. A Mad Max: Fury Road pont annak a példája, hogy miképp lehet a témát jól csinálni.
Igen Extinction megvolt, habár nagyon nem emlékszem, meg kell néznem újra, 6/10-re értékeltem.
Make Asia Great Again!
-
proci985
MODERÁTOR
válasz lezso6 #130915 üzenetére
ja, igazabol kb ezt akartam kihozni, hogy egy rossz filmen egy esetleges agenda biztosan nem segit, de nem feltetlenul attol lesz (csak) rossz. gyakorlatilag a trend szvsz eleg hasonlo, mint anno a 70-80as evek exploitation filmjeinel.
Extinctiont pl a noi, eleg valtozatos szereposztas miatt hoztam fel, viszont annal teljesen logikus volt a szereposztas a film sajat belso logikajan belul.
-
Ispy
veterán
válasz lezso6 #130912 üzenetére
Pedig szerintem a 2. évad kifejezetten jól sikerült, nekem tetszett, igaz engem ezek az feminista dolgog nem érdekelnek, ha van sem izgat, meg észre sem veszem, egyszerűen nem tünik fel.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
válasz proci985 #130916 üzenetére
"egy rossz filmen egy esetleges agenda biztosan nem segit, de nem feltetlenul attol lesz (csak) rossz"
De a T6 nem lenne rossz film. 5-6 pont meglenne. És ez igaz sok másikra is, pl az STD is lehetne egy 6-os. Csak mivel rohadtul átpolitizált, ezért 3 pontnál többet nem ér, mert olyan trash-élményem van, mintha egy klisékkel teli Roland Emmerich filmet néznék. Egyszerűen illúzióromboló.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
Miklós315
aktív tag
Calvary (Kálvária)
Dráma, mely másfél órában vázolja a (nyugati) szekularizáció egyénekre és közösségekre gyakorolt hatását, és bemutatja ugyanakkor, hogy bűnei terhétől sújtva milyen ellenállással (bizalmatlansággal, félelemmel, megvetéssel) kell szembenéznie a Katolikus Egyháznak a modernkorban.
Írország csodaszép tájainak egyikén fekvő kistelepülésen járunk, ahol két teljesen eltérő karakterű pap próbál helytállni hivatásukban. A közösség, „a nyáj” terelgetése azonban nagyobb kihívás, mint képzelnénk. Néhány tagját közelebbről megismerjük: az orvost, a rendőrt, a bártulajdonost, a házaspárt, a bevándorlót, a milliomost, a magányos fiatalt, a pap lányát (a főhős későn kapta meg a hívást, korábban laikusként családos életet élt). Ahogy egyre több időt töltünk el velük, szembesülünk gyökértelen, identitásvesztett, elveszett lényükkel, s azzal, hogyan tengnek-lengnek a szürke hétköznapok végtelennek tűnő sorában teljesen céltalanul. Egy hétig követjük nyomon a Brendan Gleeson által kiválóan megformált James atyát, akire valósággal ráöntötték e szerepet. Karaktere a nagybetűs „pap”, hivatása mintapéldánya: állhatatos, habár esendő (ennek tudatában is van), közvetlen, de nem tolakodó. Megéli a kötelességét, nem csak „felveszi a munkát” reggelente. Tisztességes, jószándékú, együttérző – tényleg nem lehet nem kedvelni vagy tisztelni. Ezért is lesz kiváló a kontraszt, amikor sorra mindenki beleköt, kárhoztatja, valósággal rugdossák, mégpedig indokként „az Egyház bűneit” felemlegetve. Ugyanis minden elhangzott kifogás, vád igazságon alapul. Mind jogos… lehetne, ha annak címeznék, akit érint. A vagyonfelhalmozás, a molesztálási botrányok, a missziókban elkövetett atrocitások, mind alappal bírnak, noha némelyik már történelmi léptékű, némelyik – habár még sajnos aktuális –, mások által elkövetett tettek. Nem személy szerint James atya a megvetendő, hanem aminek képviseletében eljár, mint lelkipásztor – a kiábrándult, cinikus, hálátlan nyáj vezetőjeként.
De nehéz elvonatkoztatni az általánosítás könnyed, leegyszerűsítő feloldozásától, miközben a saját egyéni bűnökkel oly könnyű dűlőre jutni. Elképesztően ellenszenves alakok alkotják az átutazó által kedvesnek megítélt közösséget, de ítélkezni mindannyiunk számára olyan könnyű, gyorsan megoldható. Könnyebb, mint felmérni és javítani jellemhibáinkon. Ez az egyik legfontosabb üzenete az egyszeri néző számára: egyrészt mások skatulyázása helyett a saját dolgainkkal kéne többet törődni, hiszen olyan rövid - és ettől értékes - az élet, másrészt fontos lenne, hogy lássuk, megtaláljuk az itt töltött időnk értelmét .
A másik fontos téma, ami gondolatokat ébreszt, hogy vajon hogyan szerezhetné vissza ez a kétezer éves intézmény, a Katolikus Egyház (és persze más egyházak) az elvesztett bizalmat. Az látszik, hogy az embereknek mindig is volt igénye valami transzcendensre, nagyobbra, végső soron csak a helyét szeretné mindenki megtalálni. A végső állandó, a nagy egzisztenciális kérdések: miért vagyunk itt; kik vagyunk; mit kell tennem? Régen ezt a világ rendje (pl. feudalizmus) és a vallás megválaszolta. De aztán ezeknek hátat fordítottunk.
Akárhogy is, de az belátható, hogy valamilyen életvezetési krízis tapasztalható a fejlett világban. Elidegenedett mókusok rohangálnak körbe-körbe hétről-hétre, míg a nyugdíj (vagy a halál) el nem választ. Ennyi lenne az élet? Nyilván nem. De – mint a filmben is néhány példa erejéig látható –, sokaknak gondot okoz megtalálni a választ. S nem meglepő, ha ez belső töréseket generál, amik sokkoló következményekhez vezethetnek. Megoldás lehet persze a szekuláris helyettesítő: a pszichológusok (új) rendje, akikhez rengetegen csak azért járnak, mert nincs kivel beszélgetni, nincs kitől tanácsot kérni. (Itt most a „Joker-féle” pszichiátriai, tehát komoly, valós betegséggel rendelkező eseteket ne mossuk egybe! Nekik valóban orvosi szaksegítség kell.) Vagy ott a new age, ezotéria, feng shui, szerencsejáték, alkohol... Valami kell.
Rendkívül fontos azonban a felelősség kérdése is: vezetni ugyanis felfoghatatlan felelősség. Az egyének szempontjából én a családot (szülőket, felnőtt rokonokat), közösségi szinten pedig az iskolát, lakóközösséget – tehát a családon kívüli szűk közeget –, tartom nélkülözhetetlennek ahhoz, hogy egy értékrend mentén egészségesen, versenyképesen képessé váljon bárki beilleszkedni a nagyvilág forgatagába. Nagyobb szinten (nemzet, állam, államszövetség, stb.), pedig a politika, a jog és a vallás háromszöge kellene, hogy segítsen kijelölni egy „civilizációs” utat.
Azt gondolom, az Egyház számára a James atyák kell, hogy a megoldást jelentsék. Sokkal fontosabbak – habár nem kizárólagosan –, az elkötelezett, feddhetetlen papok, mint az egy fő vezető, s e ponton érhető tetten, miért tartom értékes, tartalmas, ajánlható filmnek a Kálváriát, és miért tartom felesleges, ócska filmnek „A két pápát”. Utóbbi életrajzi/dokumentarista erényekkel kecsegtet (veri át nézőit), noha "semmilyen" alapja nincsen, továbbá üzenetét tekintve tipikusan a mai látványmegoldásokban hisz, amikor azzal letudja az összes gondot, hogy megválasztották az új pápát, minden el van rendezve (a gonosz, lezárt múltat a fényes, jó jövő váltja, csak mert).
John Michael McDonagh rendezte ezt a filmet, és azt kell mondjam, sokkal jobban áll neki ez a komolyabb hangvétel, mint a The Guardista vígjátékos hangneme. Kiváló arányokkal, lényegre törően vezet végig a történeten. Nagyon fontos mozzanat az ilyen filmnél, és szerencsére a szövegkönyv nagyon magas színvonalú. Kiváló alakítások, kevés, de szép zene segít a mondandó tálalásában. A tájak lenyűgözőek, kedvem lenne odaköltözni. Szabályosan beszippant a hangulat, és érdeklődve, élvezettel nézném tovább a filmet, ha nem lenne a kerek egész történet – ismételten hangsúlyozom, hogy igen, megoldható –, másfél órában tálalva.Papi védőbeszéd
1984-es film, mely az azonos című színdarab alapján készült Jack Lemmon és Zeljko Ivanek főszereplésével. A színházi alap megelőlegezi, hogy remekbeszabott párbeszédeket kapunk, míg a két színész élményszerűen játszik, és a mellékszereplők is nagyszerűek. A dallamos zenéről Bill Conti gondoskodik. A másfél órás történet jó tempóban, lineárisan halad, mindvégig leköt.
Lemmon egy plébániáját nagy népszerűség közepette vezető katolikus papot alakít, aki megismeri a fiatal papnövendéket megformáló Ivaneket, aki viszont nem a népszerűség legfőbb várományosának hírében áll a szemináriumban. Sorsuk akkor fonódik össze, amikor a kicsapás szélére kerülő ifjú tanoncot a pap szárnyai alá veszi, hogy aztán kölcsönösen hassanak egymás szemléletére.
A film két nagy témát jár körül. Egyrészt a papnövendék - problémás múltjából fakadóan - papi hivatásra való alkalmasságát firtatja az intézmény szemszögéből, másrészt Lemmon papfiguráján keresztül a jó pap mibenlétét, valamint a nyájjal való kölcsönös viszonyulást boncolgatja.
Amíg a Kálvária című filmben „a pap” tankönyvi archetípusát kapjuk meg, itt a főszereplő letért az igaz útról: hivatása felől nézve cserbenhagyta nyáját. Bár tudja a dolgát, együttérző alkat, mindent egybevéve a népszerűségre hajt, a könnyebb utat járja, nem vezeti felelősséggel közösségét. Ugyanakkor az is igaz, hogy – a másik filmhez hasonlóan, bár más okokra visszavezetve –, a közösség sem makulátlan. Leginkább talán szórakozni, kikapcsolódni járnak el a vasárnapiműsorramisére. A nehéz ügyeket, a mély gondolatokat nem szívlelik, nem tűrik. A vallásos közösségi élet színházzá üresedik. Ez mindkét oldalról azért problémás, mert a hit végső célja az örök túlvilági lét mikéntje, tehát az üdvözülés. Na most, ha a pap nem segít helyes irányban tartani a híveket, valamint az egyének sem erőltetik meg magukat ezügyben, akkor teljes mértékben létjogosultságát veszti az egész „hitéleti cselekmény”.
A másik kérdést nehezebb megítélni. Ki lehet pap? A filmben szereplő elöljárók már csírájában igyekeznének elfojtani a lehetséges jövőbeli problémákat, ami becsülendő. Ám meglehet, hogy rossz (vagy túlontúl szigorú) kritériumok, általánosítások mentén a gyereket is kiönthetik a kád vízzel, értékes személyi veszteségeket előidézve. Márpedig a legnagyobb kihívást „az Egyház élő volta” szolgáltatja. Jósolni senki nem képes, bizonyos változások pedig eleve elkerülhetetlenek (az emberi sokféleségből adódóan: mind különálló egyének vagyunk), ezért minimum az egyének alapos, nem elhamarkodott megítélése, valamint felelős irányítása, mentorálása lehet valamiféle megoldás alapja.
Aki nyitott a téma iránt (vallás, Egyház, hitélet, stb.), vagy csak egy igazán jó színészi játékkal, élvezetes, minőségi szövegkönyvvel bíró szórakoztató filmet keres, bátran adjon egy esélyt e műnek.#értékelés
"Szerintem."
-
nagyúr
Ad Astra (2019)
Végy egy banális, mélységeket nélkülöző, de azért sok filozófiai okosságot felmondó emberi sztorit, amolyan jó Hollywoodosat. Adj neki egy vérlázítóan felszínes science fiction hátteret, és rajzolj köré egy józan észt számtalan ponton sutba dobó történetet. Amikor már ilyen jól felépítettél egy totális katasztrófát, akkor tegyél bele remek színészeket, akik helyenként mentik a helyzetet, helyenként meg szörnyen esetlenül festenek az előbbiek miatt. Adj hozzá kitűnő vizuális képzelőerőt, remek operatőri munkát meg elég pénzt jó CGI-re, nagyszerűen eltalált hangulatot és erős háttérzenét. Mi lesz a végeredmény?Sokféle review-t olvastam az Ad Astráról, engem személy szerint alaposan felb***ott. Komolyan, tök szuper, hogy készülnek sci-fi filmek nagy költségvetéssel - de ha már elköltenek 90M USD-t egy filmre, amit ráadásul komoly filmnek szánnak, akkor hogy nem jut néhány százas egy normális történetre, megfelelően kidolgozott karakterekre, és valamiféle végkifejletre? Tényleg az a jó, ha az első nehezebben megoldható helyzetet kapitális baromságokkal kezelik? (ld. pl.
, csak hogy az egyik igazi gyöngyszemet említsem)hősünk alulról bemászik az indulási procedúra alatti rakétába Nem füstölgök tovább, de ez a film az év legnagyobb kihagyott lehetősége. Annyira nem volt szörnyű, mint az Alita, de nem is volt sokkal jobb. Mivel imádom az olyan filmeket, amik az űrbenlevés érzetét próbálják átadni a nézőnek, kap egy 5/10-et.
#értékelés
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
hhenry
őstag
Murder Mistery(2019)
Minden Adam Sandler utálatom félretettem és megnéztem ezt a filmet.Szerintem elképesztő gyenge a történet a színészek szintén csapnivalóak,de volt benne egy szép Ferrari
Ezt a szintet(szerintem)bármelyik vígjáték hozza
Pontszámban kifejezve 10/3#értékelés
-
hoffman_
nagyúr
Nyitva
1080p hunszámomra is meglepő módon egészen szórakoztatónak találtam. egy filmeket abszolút nem sűrűn néző cimborám jegyezte pár hete, hogy látta és tetszett neki, a lelkemre kötötte, hogy nézzem meg az asszonykámmal mindenképp. a személye miatt ez már önmagában elég volt, hogy kíváncsi legyek rá. na nem azért, mert tudtam, hogy jó lesz, hanem mert filmjavaslata nagyjából minden második szökőévenben van, szóval látnom kellett. ehhez mérten nem is volt olyan vészes. kicsit gagyi, kicsit erőltetett néhol, a szereplő gárda nem nagyon nyújt maradandót sehol. viszont simán tudtam nevetni a gyenge kliséin, pedig abból volt bőven. egynek elment.
ui.: nem tudom mi lelt, de szerintem van valami dögös Péterfy Boriban, engem is felvihetne egy neonfényes klubból egy zacsi mdmaval a hét bármelyik napján : DRubber
filmklubbőven kortárs darab, de a művészfilm fogalmát teljes mértékben kimeríti. egy francia DJ munkásságga, akinek tudtommal ez az egyetlen rendezése. zenei téren ezt sokaknak nem hiszem, hogy be kell mutatni Mr Oizo-t. viszonylag rövid filmről van szó, szerintem egészen jó operatőri munkával, a főszereplő gumi mozgását és jeleneteit illető kameramunka pedig többnyire parádés. igen, a főszereplő egy gumiabroncs, még ha a címből nem is ez lenne az első gondolat. ráadásul elég eleven darab, maximálisan abszurd a film, valószínűleg nem mindenkit kap el a hangulat és mondanivaló. egy erős görbe tükör Hollywoodnak, a maga szürreális, néhol groteszk módján egész jó szórakozás volt.
Marriage Story
1080p engsikerült végre megnézzem, egyedül ráadásul, amit az ilyen jellegű filmeknél preferálok. ha egy filmre nagyon szeretnék koncentrálni, vagy nagyon közel érzem magam a tartalmához, akkor egyedül kell nekiállnom, mert csak úgy tudok igazán elmélyedni benne. ehhez most minden adott volt, úgyhogy remek élménnyel gazdagodtam, köszönöm Viszlát, hogy anno elsőként jegyezted a topicban. azt gondolom, hogy ehhez a filmhez és forgatókönyvhöz valahmilyen formában mindenki tud kötődni. számomra kimagasló a személyes érintettség, hihetetlen érzelmi hullámvasút volt a cselekményen végighaladni. mindkét színészt nagyon kedvelem és remekül játszottak együtt, szinte tökéletesen vitték vászonra az eseményeket, ennek eredményeképp nagyon szíven ütött némelyik jelenet. nekem a 2019-es év egyik legjobb filmje volt, magasan. személy szerint örülök, hogy egyre több filmben találkozom Adam Driver-rel, valamiért nagyon szimpatikus. igazából már a Kylo Ren szerepben is teljesen rendben volt nekem, szemben a megannyi ellentétes kritikával és véleménnyel. komolyabb filmekben pedig igazán brillírozik.
most végeztem a szavazással is, egy hajszálon múlott, hogy nem erre voksoltam.
#értékelés
[ Szerkesztve ]
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
hoffman_
nagyúr
válasz brownus #130925 üzenetére
haha, elhiszem, hogy ülve maradtál, én is úgy maradtam volna :d
mókásak voltak a film ide vágó jelenetei, egy időben nagyon sokat találkoztam goa meg psytrance szetteken egy bombázóval, aki elképesztően hasonlított mosolyában a Borira. nem ő volt, ez biztos, de a fények, színek, körítés nagyon stimmelt. rendben voltak azok az esték :d
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
mephi666
nagyúr
válasz fant0mi #130927 üzenetére
most nézem, hogy 50 éves azt hittem max 40 alulról... egyik kedvenc magyar női énekhangom ...zenét tekintve elég mindenevő vagyok: 15 éve elég sokat ment ismertebb zenéi közül a vámpír... másik kedvenc odett: neki is elég egyedi, reszelős, fülbemászó hangja van...
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
aktív tag
Én is nagyon bírom Borit, pont pár napja jött ki a Sikerszféra legújabb része amiben ő a vendég: [link]
“Keep away from people who try to belittle your ambitions. Small people always do that, but the really great make you feel that you, too, can become great.” - Mark Twain | "PS4 Pro = PS4 Professional" - Alex Battaglia (Digital Foundry - 2021)
-
atike
nagyúr
Terminator - Dark Fate
Azt hittem ( ) a Star Wars-ok után nem fogok olyan filmet látni ami szinte a korábbi részek újragondolása... Ez a rész a Terminator I-nek és II-nek állít emléket, megspékelve a girl-powerrel és egy "kis" poénkodással.
konkrétan majdnem kikapcsoltam... Szerencsére a későbbi jelenetekben már nem éreztem szekunder szégyent a CGI-nél sem, sőt határozottan jó lett. Nem értem az elejét miért nem sikerült "jól" megoldani... Következett az alul lyukas tuningolt Kyle Reese és az új T1000-es is... Hááát... Meg a csavarok a történetben, hogy mi hogyan kapcsolódik...A nyitójelenetnél ívízből kisétáló, kötelezően koponyára taposó, fejünk fölött repkedő gyilkológépek, majd az Arnoldra hírből sem hasonlító full gáz T800 "klón" aki lelövi a nyomokban John Connort tartalmazó srácot) Szóval sokszor fogtam a fejem. Arnoldból azt hittem nem tudnak nagyobb bohócot csinálni már mint amit a 3 és az 5 bizonyos jelenteivel tettek, de itt azért sikerült felülmúlniMeg az sms-es baromság... Háááát.... A trailerek alapján Sarah Connor fúdenagyon badass és kemény volt, na itt... Valahogy ez nem annyira jött át, sokszor idegesített...(Carl, családja / gyereke van, felesége, de nem tudja hogy ő mi, mert nincs testi kapcsolat... ) Szóval - számomra vagy az én szememben - túl nagyot akartak harapni, és ez nem jött össze. Lehet, hogy elkövettem azt a hibát, hogy az első két résszel mértem össze, az tuti, hogy nagyon nem kellett volna. Akkor egy fokkal talán jobb lenne a helyzet de ezt a túlzott női vonalat akkor sem lehetne elfelejteni (meg jópár egyéb nemtetsző dologot sem).
Nekem csalódás volt valahol ez a film és igen, ismételten egy kihagyott ziccer. Csak a két régi nagy név nem elég már ahhoz, hogy ennyi - és máris jó lesz a film és működik is...
Mindezek ellenére (vagy épp mindezek mellett) amúgy végülis nem szórakoztam rosszul, meg voltak pozitív pillanatok is. Mindenképp újra fogom nézni a jövőben, kíváncsi vagyok arra, hogy ha megpróbálok nem gondolni az elődökre akkor másként fogom-e látni.
Azért a "Nincs végzet csak ha magad is bevégzed" elhangzott ebben is - ott ahol és úgy ahogy és attól akitől - na attól hideg rázott (nem jó értelemben ).
Tudom én, hogy nehéz újat mutatni, főleg ilyen elődök után. Megpróbálták - valahol sikerült is, de többnyire nem.
Szerintem ezzel kifulladt a széria.Johnért.
4/10
#értékelés
[ Szerkesztve ]
-
mephi666
nagyúr
válasz atike #130933 üzenetére
azért érdekes, mennyire megoszlanak a vélemények a "klasszikusok" folytatásaival kapcsolatban: pl. terminator6, rambo5 elég szélsőséges értékelések születnek mindkét esetben... nekem mindkét folytatás/lezárás tetszett, de meg tudom azt is érteni, akinek rohadtul nem
hétvégén újranéztem a sicario-t: rohadtul erős ez a film nyers, odavágós, benicio del toro óriásit alakít benne... ez a karakter nagyon jól áll neki: örülnék egy 3. résznek is, ha azt denis villeneuve rendezné... nem mintha a 2. rész nem tetszett volna, de az 1. jobb
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
bagyulajuve
addikt
válasz mephi666 #130934 üzenetére
Nekem a Rambo tetszett alapvetően.
A Terminator - Dark Fate esetében sokkal vegyesebb érzéseim vannak:
Tetszett pl a "gonosz" 2 az 1-ben tulajdonsága és az amit leművelt az "immigrációs" központban, a történettel sem volt gáz alapvetően, az akciók is rendben voltak, meg Arnold-ot is jó volt látni.
Ami viszont nem tetszett, hogy Sarah Connor-nak most nem tudtam elhinni, hogy kemény, kicsit túltoltnak éreztem a szerepét. A legnagyobb baja a filmnek a főhős "chica" (bírom a latinákat amúgy ) gyors fejlődése - egyik pillanatban még kis senki, és aztán hirtelen nagy harcossá válik (a'la Star Wars Rey), ezen azért sikerült kiégnem. Ehhez kapcsolódóan megjegyezném, hogy Sarah Connor a Terminátor 1-ben még nem vált nagy harcossá, inkább "szerencsés" túlélő volt, és utána a 2. részben lett igazán képzett harcos. Na, annyit írtam végül, hogy #értékelés lett, 5/10 az ítélet. Ha lehet tetszési sorrendet felállítani a részekkelm akkor nekem ez (legjobb elől): 2-1-3-6-5-4A Sicario első része zseniálisan jó, a második egy béna akció film lett sajnos.
[ Szerkesztve ]
Resistencia eterna
-
Peterhappy
őstag
válasz hoffman_ #130928 üzenetére
És este legalább mellette aludtál, vagy maradt a kanapé?
Furák ezek a nők. Én legalábbis nem tudok rajtuk kiigazodni.
Mi is most néztük meg a Marriage Story-t, és amikor ScarJo , azt találtam mondani, szegénykémet szívesen megvígasztalnám. És az én Feleségem sem reagált pozitívabban, mint a Te párod.az ágyon fekve zokogott
Áhh... hagyjuk is, csak a baj van velük. -
Viszlát
addikt
válasz bagyulajuve #130935 üzenetére
Ha lehet tetszési sorrendet felállítani a részekkelm akkor nekem ez (legjobb elől): 2-1-3-6-5-4.
Atyaég, már ennyi bőrt lehúztak erről a sztoriról? Le vagyok maradva, de valószínűleg ez így is marad."How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
-
brownus
veterán
wow, a mester mint színész? [link] Disappearance at Clifton Hill-előzetes
-
Mik76
senior tag
válasz Peterhappy #130937 üzenetére
Hat, ennyi ev hazassag utan mar lehetne ennyi rutinod.
Murder Mystery
Szombaton neztuk meg, egynek teljesen jo volt. Nem mondom hogy van olyan jo mint mondjuk az 50 Elso Randi, de a kozepszert teljesen jol hozta, es helyenkent kifejezetten jo poenok repkedtek benne. +1 a ferrari-hoz. Ennek meg igazan sajatos karaktere volt. Amikor meg beultek es
baromi nagyot rohogtem. Szerintem mar amiatt a kb tiz-tizenot nagy poen miatt erdemes egyszer vegig daralni.kiderult hogy a kormany a masik oldalon van
Persze ez meg mindig egy Adam Sandler fele vigjatek, szoval koherens sztorit kb annyira erdemes keresni benne mint a Csupasz Pisztolyban.
Soha rosszabbat. Egy ponttal feljebb ment mint a kozepes.
6/10#értékelés
http://www.imdb.com/name/nm1481844/?ref_=nv_sr_1
-
Peterhappy
őstag
Nem
tudokszeretnék úgy szavazni a PH!NUCCI-ra, hogy a jelölt filmek 90%-át nem láttam. Egyébként sem láttam értelmét, hogy pl. a legjobb filmre úgy szavazzak, hogy abból csupán egy volt meg, de a női főszereplőknél végképp elvéreztem, egyik filmjét sem néztem meg, így most elkezdtük bepótolni az elmaradásokat, így jutottunk el az Élősködőkhöz is.Gisaengchung (Parasite) /kordub, hunsub/
Érdekes élmény volt. Mindenképpen érdemes látni - és elgondolkodni rajta.
De nekem valahogy ez most annyira nem adta és azt hiszem ennek az oka az, hogy az eddigi visszajelzések döntő többségben nagyon pozitívak voltak és azok alapján nagyon magasra tettem a lécet, s úgy ültem le a gép elé, hogy az év talán legjobb filmjéhez lesz szerencsém.Igyekeztem átadni magam teljesen a mozinak és ez sikerült is, voltak jelenetek, amik teljesen belémégtek, volt ahol szinte tapsikoltam elégedettségemben (zseniális volt pl.
), de most három napja rágódva a filmen úgy érzem, egyre több minden kerül a mínuszos serpenyőbe.amikor az előadni kívánt történeteket gyakorolták otthon vagy amikor az árvíz után a csaj rágyújtott egy cigire a vécére telepedve, vagy a film elején a wifi-keresgélés 1) A kilátástalan mélyszegénység közepette is mindenkinek van több rend elegáns ruhája, amivel nyugodtan megjelenhet a felső tízezer között anélkül, hogy kinéznék őket (leszámítva a hátsó ülésre átkószó "retkes" szagot), vagy hogy miután az árvíz elmosta mindenüket és a tornateremben aludtak, milyen fess módon tudtak megjelenni a születésnapozáson. Azt is furcsálltam, hogy a srác túlélte, hogy kétszer irgalmatlan mód fejbekhm...vágták egy batár nagy kődarabbal, de ez most mellékes, biztos elég jó csontozata volt, szőrszálhasogatni sem akarok. 2) A jelentősebb fordulatok kiszámíthatóak voltak: a család idő előtti visszaérkezése, az előző házvezető súlyos titka (oké, itt nem tudtam pontosan, micsoda), hogy a végén az Apa a pincében lel magának menedéket. Nagyon erős volt a színészi játék, tetszett a képi világ, óriási volt a zene is - szóval fentiektől elvonatkoztatva működött a film, nagyon is. Meg tudom érteni mindazokat, akik az egekig magasztalják - én azonban teljes vállszélességgel nem tudok beállni a sorba.
7/10
Marriage story /engdub hunsub/
Fenti okokból igencsak tartottam tőle, de szerencsére nem okozott csalódást, ez valóban nagyon rendben volt Már a legeleje nagyon tetszett, ahogy . Tetszett az is, hogy mindkét félnek meg voltak a maguk hiányosságai és hibái, motivációi és erényei is. Nem volt mintaházasság az övék, nem voltak tökéletes anya és apa, de mindketten iszonyatosan szerették a gyereküketa levelek révén bemutatják egymást .(talán túlságosan is) A két város közötti távolságból (most megnéztem, az NY és LA közötti távolság egy picivel nagyobb, mint a Lisszabon és Moszka közötti távolság...) fakadó frusztrációt is teljesen meg tudom érteni, ahogy valószínűleg jócskán akadnak kultúrális különbségek is a keleti és nyugati partiak között.
A színészek valóban nagyszerűek voltak. ScarJo is tud, ha akar (már-már elengedtem a plátói szerelmünket a sok Avengers khm. remekművel, de most újra pislákolni kezdett a lángocska), és tényleg nagyot ment, de szerintem egy Oscarhoz ez kevés lehet. (mintha bárkit is érdekelne az a biszem-baszom díj, mikor itt van nekünk a PH!NUCCI) Adam Driver-t eddig soha semmiben nem láttam, de az ő játékva kilóra megvett.
A három ügyvéd egyaránt parádés volt, főleg Laura Dern lubickolt a szerepében, azzal együtt is, hogy mennyire . Ray Liotta lehengerlő volt, sajnos neki nagyon kevés játékidő jutott, ahogy Alan Alda-nak is, akiegy ritka irritáló karaktere volt .már-már paródia-jelleggel mutatott be az ügyvédi társadalom javának, emberközpontú gondolkodásmódjával. Illetve ide kapcsolódóan egy negatívum, a film utolsó negyedében mintha sokkal több vászon jutott volna Adam Driver-nek, mint ScarJo-nak - legalábbis nagyon úgy tűnt Élveztem a sok kisebb-apróbb, hétköznapi jelenetet és a megannyi szimbolikus lépést. A
jelenetet nem tudom csak hová tenni, az vagy elég béna volt, vagy én nem kezelem helyén (vagy szimplán nem értem). Külön jár a pacsi azért, hogy szinte semmit sem tálaltak szájbarágósan, hogy sok minden csak a film folyamán derült ki, ahogy azt sem tudtuk, egy hét, vagy három hónap telt-e el a legutóbbi jelenet óta (ezt volt, aki sérelmezte, szerintem épp előnyére vált a filmnek).késes
A viták a film csúcspontjai (ha szabad ilyen film esetében ilyet mondani), a jelenet, mikor Charlie átmegy Nicole-hoz villanyt szerelni majd cserében hajvágást kap, vagy amikor Nicole rendel Charlie-nak ebédet, nagyon ízléses és szép; a film vége pedig nagyon megindító.8/10
#értékelés -
Viszlát
addikt
Teljesen véletlenül botlottam bele ebbe ma délután:
Már a poszter mellett sem lehet csak úgy szó nélkül elmenni, de a rövid leírása felteszi az i-re a pontot.
Szülei elvesztése után egy pap Kínába látogat, ahol megörököl egy rejtélyes képességet, aminek segítségével dinoszaurusszá tud változni. Eleinte elborzasztja újdonsült ereje, de egy kurva meggyőzi, hogy használja fel bűnözők és nindzsák ellen.
Szóval, ezt így hogyan és legfőképpen miért?"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
paatrick
őstag
Tegnap én is túlestem a a Terminátoron, de valaki megmondaná hogy akkor
miért nincs skynet? Már nem emlékszem mi volt a sárkányok anyjás "reboot"-ban, abban van-e valami. 6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest