Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Richie141

    tag

    Sziasztok!

    Mitől lehet az, hogy enyhén torz hangot észlelek a PC-men, amit csak az nVidia driver újratelepítése szokott megoldani, de az is csak 80% eséllyel, és kb. 1, max 2 nap után újra eltorzul? Továbbá van, hogy egy hónapban random megjavul szintén egy-két napra.
    Enyhén torz alatt azt értem, hogy edzetlen fülűeknek ez kevésbé tűnne fel, nekem viszont feltűnik, mikor a szokásos magas, de még kényelmes hangerőn például játszok egy játékot, és a hangosabb effektek kissé bántják a fülem. A lágyabb háttérhangok is nehezebben elkülöníthetők, összemosódottak. Az erősebb mélyhangoknál viszont még laikus is észrevenné, hogy a mélynyomóból portzajok jönnek, amelyek nincsenek jelen mikor nincs torzulás... Mintha kicsit túl lenne hajtva és nagyon erőlködik.

    Az a poén, hogy amikor még csak számítógépes hangrendszerem volt, akkor is ugyanúgy jelen volt a probléma, pedig hangkártyára volt kötve jack kábelekkel (és optikaival is). Ilyenkor is a videókártya driver újratelepítése segített, többnyire...
    Még a videókártyára is gyanakodtam (GTX1080), de rájöttem, hogy a régebbi gépemnél is ugyanez volt a helyzet. A PC is már párszor újra volt telepítve, nem oldott meg semmit. Alaplapi hang le van tiltva. Windows 10 Pro-t használok folyamatosan frissítve, ha ez számít.

    Az egész 6 éve kezdődött. Ahhoz tudom kötni a probléma megjelenését mikor a jelenlegi LG TV-met vettem, amit monitorként használok. Írtam nem rég az LG-nek, hogy talán a belső hangszóró zavarhat be valamilyen módon, vagy esetleg a TV kevésbé kompatibilis PC-vel való használathoz. Itt ajánlottak egy gyári resetet, amit megtettem (semmi eredmény), és megkérdezték, hogy milyen HDMI kábelt használok. Ekkor gondoltam, hogy illene kipróbálni másik HDMI-t, vettem is két vastag minőségi kábelt (erősítő <--> PC, erősítő <--> TV).
    És lám kristálytiszta hangot kaptam! .....rekord 3 napig. :W
    Bár az is csak egy újraindítás után lett jó, nem egyből, amint bekötöttem. Az a probléma, hogy nincs jelenlévő másik TV vagy PC amivel kipróbálhatnám. Magával a hangrendszerrel biztos nincs semmi gond.

    Mitől lehet ez?

Új hozzászólás Aktív témák