Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Kaci84

    őstag

    Sziasztok! Napi 2x70km évi ~34e km országúton falvakkal 90km haladással 1 személyes munkába járásra keresek autót. Képbe került az elektromos spórolás végett. Eredetileg dízelt kerestünk pl. Skoda Octavia 2017 dízel 3,5/100km. (Ilyen vezetéssel tényleg tudja ezt 2 évig hajtottunk ilyent)

    2017-es ~100e km Octavia 4,6M-tól indul
    2017-es Ioniq ~100e km 6,8M-tól indul.

    ~2M Ft a difi az elektromosra, viszont úgy számoltam talán kb. 500-550e Ft-ot tudunk spórolni üzemanyagon évente még a fent említett hihetetlen alacsony dízel fogyasztáshoz képest is.
    12kWh fogyasztással számoltam netes infók alapján. Lehet picit több lesz akármi miatt, de ez a dízelnél is igaz lehet szóval majdnem mindegy. Alapvetően itthon töltünkcsaládi házban faluban, de heti 2 alkalomra ingyen töltést számoltam (Székesfehérvár - Lidl, Aldi stb.)

    A cég 40Ft/km fizet fixen amit költhetünk üzemanyagra, szervízre, értékesésre, lízingre tökmindegy de ez fix összeg bármitől függetlenül.

    A nagy kérdés, hogy a vélhetően nagyobb értékesést mennyire kompenzálja az évi 500e Ft spórolás. Illetve mennyire megbízhatóan megállapítható a valós futott km és mennyire épek az akkuk?
    A dízelnél pont ez az egyik riasztó tényező, hogy mind visszatekert több százezerről az a kevés ami meg nem ember legyen aki megtalálja.

    Nem csak emiatt érdekel a villanyautó, de az anyagiakat valamennyire tisztába kell tenni. Segítsetek mennyire helytálló a fenti levezetés, illetve nektek mi a tapasztalatotok?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák