- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szpisti
addikt
Sziasztok!
Adott.egy 1001HA gép, melyben nem működik a wifi. Effektíve a windows úgy viselkedik, mintha nem is volna benne a kártya. De ellenőriztem, benne van, a biosban engedélyezve is van. Mégis az eszközkezelőben nincs ott a vezetékes adapter mellett... Telepítettem a driverét a hivatalos asus oldalról, de semmi. Végső elkeseredésemben felraktam a win8 rtm-et egy másik particióra, hátha a win7 gajdult be, de az sem látja.
A wifi ledje világít a gép elején, ha kikapcsolom a biosban rendesen kialszik.
Mi lehet a gond? -
radio11
tag
válasz ZetorGumi #5226 üzenetére
Megjött a DVB tuner is (ez: http://dx.com/p/dvb-t-digital-tv-usb-2-0-dongle-with-remote-controller-antenna-57201 ). Maga a tuner az elég korrekt, szobában, saját kis antennájával jön a jel (Debrecen, kb 10 kilométerre az adótoronytól). Sajnos a kép eléggé akadozik, a proci 100%-on megy. Próbáltam a nagyobb laptopomon is (2GHz celeron) de azon is ugyanez. A lejátszószoftver a gyártó álta mellékelt BlazeDTV 6.0.
Próbálok a neten túrni alternativ lejátszó szoftvereket is, hátha valamelyiknek kisebb a processzorigénye és akadás nélkül menne. Kettő már kiesett, a VLC és a DVBViewer, előbbi semmit sem hoz, utóbbi meg még obba szaggat mint a Blaze. Esetleg valakinek ötlete kis rendszerigényű DVB szoftverre? -
-
radio11
tag
válasz tourer76 #5254 üzenetére
Néztem ezt a Homesyst, de egy csomó sallangot kér pluszba telepiteni (SQL meg Framework, a framework meg megintcsak kér valamit a településhez, feladtam)
Ami eddig használhatónak tűnik az a DVBviewer, a DVB Dream és a Prog DVB. Mindhárom szinte akadásmentesen játsza a csatornákat (persze nem a HD-seket) viszont AAC-s csatornákon nincs hang. Most kodekvadászattal fogom tölteni az időt. -
kat
tag
hello..
Milyen virusirtót javasoltok 901es eeepchez, xp alá?
Minőség, helyigény szempontjából...
Köszi3210, 3310, 3330, 6610, 6230, 6600, 6630, 5700, N95, n97, n8, lumia 610, 920, k-touch Nibiru, kingzone k1, sony xperia z ultra, lenovo a369, Sony xperia z2, Sony Xperia z3, sams s7 edge, sams note 8, Huawei p30Pro, sams note 10p, sams s21 ultra . A fejlődés megállíthatatlan, de vannak mérföldkövek
-
ZetorGumi
addikt
Microsoft Security Essentials.
Free, gyors, keveset eszik, és keveset is foglal.
És van XP alá is.[link]
Vista / Win7 32 bites kell neked. Ez jó XP alá is.
Ha mégsem, akkor google, és találsz az első oldalon.New Mixes: http://www.mixcloud.com/ZetorGumi | VW Passat B8 2.0CRTDI CRL
-
kat
tag
válasz ZetorGumi #5258 üzenetére
köszönöm a gyors választ...
Megnézem őket..3210, 3310, 3330, 6610, 6230, 6600, 6630, 5700, N95, n97, n8, lumia 610, 920, k-touch Nibiru, kingzone k1, sony xperia z ultra, lenovo a369, Sony xperia z2, Sony Xperia z3, sams s7 edge, sams note 8, Huawei p30Pro, sams note 10p, sams s21 ultra . A fejlődés megállíthatatlan, de vannak mérföldkövek
-
gsc73
aktív tag
Én Avast-ot használok minden gépemen (a 901-esen is) a családban és a baráti körben is, panasz nincs, teszi a dolgát.
Az általatok említetteknek mi az előnyük? (pl. kisebb erőforrásigény? CPU/MEM/HDD?)
Üdv: g.
kedvenc szavaim: palack, flakon, kredenc, fridzsider, ibrik, trafik, szvetter, fregoli, rezsó, sparhelt, vájdling, szifon, gardrób, partvis, spejz, tégely, drót, abrosz, lavór...szocreál.
-
-
B-L-A-C-K
titán
Egy kis infó Asus garanciáztatásról:
Egy EeePc-nél (1015PN) volt az a szitu, hogy a töltő fogta magát és elpukkant...Hibajelensége: nem töltött a gép. Családtagomékkal történt ez az eset, mivel nem tudtam megnézni, mondtam nekik csomagolják össze az egészet (mondtam nehogy csak a töltőt, mert lehet más is sérült attól hogy látszólag nem tapasztalható semmi más hiba), majd futár jön, elviszi, ha kész hozza, mivel háztól-házig garis. Futár jött is elvitte, kiderült nem csak egy töltő csere kellett, hazavágta az alaplapot, kijelzőt, szalagkábelt stb...Lényeg majdnem 2 hét alatt lett kész...Nem vagyok azért a gyorsaságukon elájulva, de mindig jobb mint az Elitebooko-m ami 71 nap alatt lett kész...
[ Szerkesztve ]
-
sptkyle
senior tag
Sziasztok.
Friss 701 4G tulaj vagyok. (kényszerűség vitt rá a hirtelen eee pc vásárlásra)
Megvétel előtt különösebben nem olvastam utána, így meglepett a gép fürgesége. (nyilván az ssd, meg a bővített 2GB ram miatt) Minden szép és jo, ám fájdalmasan kellett tudomásul vennem, hogy a youtube-os videók még legrosszabb felbontásban is akadnak. Megprobáltam belenyugodni a dologba, de nem megy. Ha a 800MHz-es 512Ram-os telefonom viszi szaggatásmentesen , ennek is kellene....
Chipset driver csere, vga driver csere, flash player ellenőrzés, YT HTML5 verziojának kipróbálása után a helyzet változatlan. No elkezdtem utánaolvasni a dolognak.
A legtöbb helyen azt írták, hogy ennyire képes ez a hw.
Volt szo nem hivatalos biosz cseréről... ezt kihagynám.
Probálkoztam egy eee overlock programmal. Medium beállításon is tulpörgeti a procit, és a tulmelegedés miatt ujraindul.
Ekkor láttam meg az Asus oldalán, hogy a típushoz letölthető a Super Hybrid Engine. Leszedtem, feltettem, ám a teleptés végén a kép szét esik, a gép lefagy. (másodszorra is ugyanezt csinálja) Pedig tápról használva a mostani 630MHz helyett legalább a gyári 900 meglenne.) Valakinek valami tipp?(Asus 701 4G, 2Gb Ram, Win XP)
"Az a baj,hogy ha v.ki játszik igényesebb játékkal,akkor a gépre költeni kell.Ez a helyzet." by Gica666
-
radio11
tag
válasz sptkyle #5266 üzenetére
Nem olyan kényelmetlen, mert van keresője is, tehát nem kell a videó url-jét másolgatni a lejátszóba, hanem mint a "rendes" youtube-on rákeresel a cimre és kijönnek a találatok képpel, meg lejátszási idővel illusztrálva. Nekem bejött, legalább is sokkal jobb, mint az akadozó böngészős módi.
-
sptkyle
senior tag
válasz radio11 #5267 üzenetére
Igen, közben énis megtaláltam ezt a funkciót benne. Így már más a leányzó fekvése. Azt hittem másolgathatom az url-eket.
A kép azért cerreg lejátszásnál, de a hang már nem szaggat. Meg feldobja 100%-ra a cpu használatot, így a videó megállítása/bármilyen művelet 1-2 perces reakcióidővel rendelkezik.
Ám a böngészős módszerhez képest még mindig sokkal élvezhetőbb a dolog. Nem erre van kitalálva a gépezet. Ahhoz képest jo megoldás.Köszönöm mégegyszer a tippet.
Apropo ha már ugyan olyan gépünk van: Nálad működik a SuperHybridEngine?
"Az a baj,hogy ha v.ki játszik igényesebb játékkal,akkor a gépre költeni kell.Ez a helyzet." by Gica666
-
radio11
tag
válasz sptkyle #5268 üzenetére
Nekem nagyon jól megy. Mondjuk nálam a virtuális memória tiltva van, ez sok mindent felgyorsitott (2 giga rammal szivfájdalom nélkül kikapcsolható a virtuális memória).
Léteznek mini pci-e HD gyorsitókártyák, azzal elvileg tovább lehet ragozni a videókérdést.
Hybrid engine-t még nem próbáltam. -
sptkyle
senior tag
válasz radio11 #5269 üzenetére
Köszi. A virtuális mem kérdés tényleg eszembe se jutott.
Mondjuk közben le is halt a gépecske (egyik ujrainditás után egyszercsak jelszot kér meg lsass.exe-re panaszkodik) , ugyhogy most pendrive vétel, és ujratelepités következik. De utána megvizsgálom a kérdést.Apropo ujratelepités. Xp vagy Xandros inkább?
-
radio11
tag
válasz sptkyle #5270 üzenetére
Én inkább XP
Ha rám hallgatsz veszel egy kis (1-2GB elég) SD kátyát és arra rakol egy linuxot amolyan vésztartaléknak. Én Puppee-t használok, elég frankó, mert ha úgy állitod be akkor menti vissza a kártyára a beállitásokat. Nekem ezen felül van egy Androidos SD kártyám is (abból is van eee-re kiadott változat). Sőt még egy kis 256 megás kártyán DOS-om is van. Hihetetlen, hogy mit ki lehet hozni ebből a kis 7 colos gépből.
Linuxokat pendrive-ra és SD kártyára legegyszerűbben az "Universal USB installer" nevű kis progival (win alatt fut) lehet gyártani. -
-
Janix12
aktív tag
Sziasztok!
S.O.S.-ben kéne egy kis segítség, ha valaki telepített már ilyen masinára WIN7-est és esetleg meg van a teljes driver pakk hozzá az megoszthatná velem..
ASUS EEE PC 900HAelőre is köszi a segítséget..
üdv jani -
DeliDezsi
csendes tag
Hosszas spórolás után végre én is boldog tulaja lettem 1 ilyen kis csöppségnek. Teljesen elég mindenre amire használlni akarom. intel atom 1,6ghz 1g ram gyári win 7 starter. Sajnos nem felhőtlen az örömöm. Néha rendszertelen időközönként leáll a müködése, függetlenül attol,hogy milyen alkalmazást használlok. (már jelentkezett youtubozás közben, simán csak böngészés közben, pl angrybirds játék közben) Minden marad ahogyan épp használltam kijelző bekapcsolva stb csak nem reagáll semmire a gép közben erőteljes zúgás hallatszik a hangszóróbol. Nem tudok ellene tenni még a bekapcsoló gomb hosszas nyomvatartására sem reagáll. Csak ha leveszem az akkut akkor hagyja abba. utána ujraindítás és minden szép és jó egy darabig.
Szeretnék tanácsot kérni. mit tegyek? Még garis 8 napja vettem de attol tartok ha visszaküldöm nem hiszik el, hogy baja van, mert van,hogy 1 napig semmi utána 1 nap alatt3-4x meghal. Esetleg 1-2 tippet is megköszönnék hátha volt már ilyen másnál is.Nagy nap ez a mai. MA KEZDŐDIK ÉLETEM HÁTRALÉVŐ RÉSZE!
-
őstag
válasz DeliDezsi #5279 üzenetére
Valahogy meg kéne tudni, mi okozza a problémát, hogy reprodukálható legyen.
Próbálj egy erős cpu-terhelős programot, mondjuk Aida 64-ben van ilyen cpu terhelő. Ott fogod látni a hőfokot is, abból is elég sok következtetés levonható, hogy hogy fut fel a diagramm stb.
Ha az nem dob hibát, akkor elviekben a windows-nak van memória tesztelője, azt lehet még megnézni.
Induláskor nyomja f8-at ( vagy f9 már nem emlékszem ) és ott van egy rendszer helyreállító, diagnosztikai rész, ott fogsz találni memória tesztet, azt érdemes még lefuttatni.
Mondjuk elég gyanús, hogy csak akksi kivételre kapcsol ki, lehet hogy inkább alaplap probléma lesz, az meg elég érdekes hibákat tud okozni. -
DeliDezsi
csendes tag
Aida teszt nekem nem mutatott semmit amit értenék. hibát nem jelez, a kisgépet biztos jól meghajtotta mert még soha nem éreztem ennyire melegnek. de nem halt le.
Gondolkodom a szervízen , de ha ott is csak egy hasonló tesztet futtatnak le akkor azt hiszik kamuzom.[ Szerkesztve ]
Nagy nap ez a mai. MA KEZDŐDIK ÉLETEM HÁTRALÉVŐ RÉSZE!
-
őstag
válasz DeliDezsi #5281 üzenetére
Igen, ezért kéne reprodukálhatóvá tenni a hibát. Akkor nem a melegedés, vagy a túlmelegedés a gond.
Memóriát lehet még célszerű megnézni ( windows teszt, vagy linux-pendrive-ról lehet futtatni )
Még egy ötletem van, drivereket ha nem frissítetted, akkor esetleg tedd meg, ja meg a windows-t is.
Mert ilyen csontra fagyást láttam már driver probléma miatt is. Egy próbát megér.
( Elvileg van live update a gépen, de manuálisan is kereshetsz asus honlapjáról ) -
DeliDezsi
csendes tag
Rajta vagyok. ugy tünik sikerült reprodukálnom a hibát.Akkor sikerült megölnöm szegénykét mikor flash tartalmat youtube ill més videomegosztókat használok. Vagy nagyobb böngészős flash játékokat használok.
A legujabb flash playert telepítettem. Ill a gépecske dryverei is szerintem a legfrissebbek, az ASUS oldalárol frissítettem.
Plusz a processzor és memória figyelő alkalmazást is szemmel tartottam. A procit nem láttam 50-60%felett általában 10-20%körül ketyegett, a memória viszont folyamatosan 80-97% között volt terhelve.Nagy nap ez a mai. MA KEZDŐDIK ÉLETEM HÁTRALÉVŐ RÉSZE!
-
őstag
válasz DeliDezsi #5283 üzenetére
No ez akkor már egy jó kiinduló pont.
Feltételezhetően a vga-val lesz valami probléma. Vagy driver, vagy egyéb más szinten ( akár hardveres )
Az, hogy a memória annyira ki van terhelve, az azért van, mert 1 gb-ram van a gépben, és hát sajnos a starter is kér jócskán enni, meg a flash is ( Főleg bizonyos böngészőkkel )
A Flashre való érzékenységet még úgy lehetne konkretizálni, hogy mondjuk a böngészőben kikapcsolod a hardveres vga gyorsítást. Ha úgy működik, akkor egyértelmű a vga-probléma. Aztán hogy az driver szintű, vagy sem, az már más kérdés. ( Intelék elég sokat vergődtek a normális vga támogatással emlékeim szerint, nem tudom most hol áll a dolog ) -
seci92
csendes tag
Újra telepítettem ma egy Eee PC 1005 px-et és nem működik a wifi. Olyan mintha nem is lenne a gépben. Fn+F2 nem segít és a biosban is azt mutatja hogy be van kapcsolva. Asus oldalán lévő 3 db wifi drivert felraktam de nem segített. Segítség! :S
-
dozzer
tag
Szevasztok!
Barátnőmnek van egy 1001px gépe. Szeretnék RAM-ot venni bele de nem tudom mennyi a maximum ameddig lehet bővíteni. Valaki tud segíteni?
Ha már szép nem vagy... legalább hülye ne legyél!
-
őstag
-
Ukraan
aktív tag
Szevasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy valakinek itt van-e tapasztalata, a Windows 8 hogy működik Asus 1215B-n(C50, AMD 6250, 3 giga RAM). Gondolkodom rajta, hogy a gyári Win 7 64bit-et lecserélem Win 8 64bit-re, viszont félek belevágni, nehogy sok legyen a gépnek.[ Szerkesztve ]
BÚÉK!
-
mandriva11
tag
Kérdésem, hogy XP van egy eee pc 4G -n, és a problémám, hogy csak nagybetűvel akar írni, mit tudnék tenni, hogy ez ne legyen így?
A caps lock-ra nem reagál. Német bill van benne. -
ZetorGumi
addikt
válasz mandriva11 #5292 üzenetére
Nyiss egy képernyő billentyűzetet, és nézd meg, hog ott is végig nagybetűt jelez, vagy nem.
Ha igen, akkor a caps lockkal van valami baj, ha nem, akkor valamelyik Shift ragdt be.New Mixes: http://www.mixcloud.com/ZetorGumi | VW Passat B8 2.0CRTDI CRL
-
sanyi101
csendes tag
Sziasztok! Van egy EEE PC 1015B gépem, 1,5 éves. Szerettem volna kiporolni, az akkumulátor alatt megtaláltam 4 db csavart, nagy nehezen ki is tekertem, mert nagyon be volt szorítva, de tovább nem jutottam. A hátlapját nem tudtam leszedni. Kérdezném, hogyan juthatok tovább a munkában, és a garanciája megmarad-e, ha szétszedem? Köszönet előre is.
-
mighawk
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Lehet, hogy nem teljesen jó helyen teszem fel a kérdést, de mivel egy EEE PC az érintett, gondoltam megpróbálom. Szóval az a probléma, hogy az aksi elromlott és pár hónap elteltével vettem bele egy újat. De amikor beraktam és töltőre helyeztem, nem gyulladt ki a töltést jelző led. Természetesen megpróbáltam, kivenni újra betenni, még a bios-t is felfrissítettem, de semmi. Azért a próba kedvéért töltőn hagytam egész este. Reggel megpróbáltam bekapcsolni a gépet és úgy tűnt, hogy sikerült feltöltődnie az aksinak. A probléma csak annyi, hogy a windows nem ismeri fel az aksit. Mármint azt érzékeli, hogy bent van, de hogy hány százalék van vissza azt nem. És ez szerintem nem jó, mivel így a gép nem tudja, hogy mikor kapcsoljon ki, hogy még maradjon benne valami feszültég, s így fennáll a túlmerítés veszélye.
Esetleg találkozott már valaki ilyen problémával? Mit tudok tenni, azt leszámítva elviszem szervizbe?Minden segítséget köszönök!
Mighawk -
tjb007
nagyúr
Tudnátok valami kisméretű de normálisan kinéző disztribúciót ajánlani ?
Surf 2G -re kéne valami az XP helyett, gyakorlatilag böngészésre és pdf/doc/docx olvasására lenne csak használva. -
őstag
válasz mighawk #5296 üzenetére
A töltővel egyébként normálisan működik a gép, ha kiveszed az akksit ?
Mert nekem az is egy picit gyanús. Az akksi eredeti, vagy utángyártott ? Az is elképzelhető, hogy az előző akksi sem véletlen romlott el, érdemes lenne picit megnézni a sarukat is, meg azt, hogy a töltő rendben van-e.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest