- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Crucio
aktív tag
Van egy új ASUS Eee PC 1015BX-BLK053W típusú notebook-ja egyik ismerősömnek, és azt írja a Windows, hogy a 2 GB-ból csak 1,6 GB RAM elérhető. Ez miért van?
[ Szerkesztve ]
-
ZetorGumi
addikt
válasz lukaszokni #5354 üzenetére
Rendben.
Az SSD az meg fogja dobni a sebességét.
New Mixes: http://www.mixcloud.com/ZetorGumi | VW Passat B8 2.0CRTDI CRL
-
Keeperv85
nagyúr
Sziasztok!
De rég jártam erre.
Tud valaki esetleg olyanról, hogy valahol ezekhez a kis gépekhez lehetne kapni bontott alkatrészt? Jelenleg még nincs nagy baja a kis 1011px-emnek, rendíthetetlenül működik, de az egyik zsanérom körüli díszléc már korábban megadta magát, az "egér gombom" is lekopott, ám még ezekkel együtt tudok élni, azzal kevésbé, hogy a fedlap jobb sarkában egy csodás repedés kezdett el egyre beljebb kúszni a közepe felé...
Félek, hogy ennek jó vége nem lesz és az egyik lecsukást követően a kijelzőben folytatódik...
Még több mint két év gari van rá, de szerintem ezért nem fogják kicserélni, ráadásul nem tudom hová tegyem át a HDD-ről a cuccokat, amiket szeretnék megőrizni...
-
őstag
válasz Keeperv85 #5356 üzenetére
Nem akarok a zsebedben kotorászni, de célszerű beszerezni egy usb-s külső winyót, vagy egyéb háttértárat mindenképp, nem csak arra az esetre, hogy ha gariztatni kéne a gépet. A gép ugyanis mobil, bármikor bármi történhet vele ( ne történjen, de Murphy vicces fiú .... )
Bontott alkatrészek ügyében szerintem a hardveraprón is érdemes körülnézni, mert vannak hibás gépek, amit alkatrésznek eladnak. Egyébként ha garis, és nincs külsérelmi nyom azon kívül, hogy csak úgy berepedt, lehet hogy megér egy próbát .... -
Keeperv85
nagyúr
Folyamatban van egy ilyen kiegészítő beszerzése is, mielőtt valami nagyobb baj lenne a vége. Mondjuk az üdvözítő dolog, hogy komolyabb hibája még nem volt, mióta megvan. Amúgy most nézem a pontosság kedvéért, hogy már nem két év az a két év, mert az tavaly novemberben elkerülte...
Csak attól tartok, hogy feleslegesen hívom ki a garanciafutárt ez miatt (Ipon-os), mert még nem befolyásolja a használatot. Ha viszont kettétörik a kijelző, akkor már azért lesz felesleges, mert tuti nem tudom megmagyarázni, hogy rendeltetésszerű használat közben lett olyan... (Egyébként tényleg: vigyázok rá, nincs a tetejénél fogva emelgetve, finoman csuktam le mindig... és mégis elfáradt valahogy az anyaga...)
[ Szerkesztve ]
-
gallus
aktív tag
válasz Keeperv85 #5358 üzenetére
Azt hiszem ez a szervizeseken múlik. 50-50%
Azt biztosan tudom, hogy természetes használatból eredő kopásra nincs garancia
Mondjuk az egyik hangszóróm nem szólt, de nem vették észre
Ezek valószínű úgy dolgoznak, mint a gép.
Mi? Kijelző?... Kész! Kapcsold be! Fasza, vihetik! -
Keeperv85
nagyúr
Az "egérgomb" nem zavar. Bár kicsit furcsa a nyomáspont is, de nem vészes. De ez a repedés kezd aggasztó lenni...
Szervizesek: én mobilos voltam. Ki kell javítani minden hibát, nem szabad figyelmen kívül hagyni semmit, akkor sem, ha az adott hiba nincs felírva. Ha ugyanis további ellenőrzéseket követően derül ki, hogy pl. el lett sunnyogva egy nem működő dolog, akkor visszadobják a cuccot. Rosszabb esetben ez az ellenőrzés van hanyagolva és ilyenkor a vevő a tesztelő. Na most amennyiben ezt megengedi valaki magának, azoknál a cégeknél én nem szívesen veszek többet semmit. A Nokia megengedte... nem véletlen tart ott vsz. ahol... :
-
törölt tag
Sziasztok!
1011PX-em van, amire használom,arra nagyon jó. A Win 8-at megpróbáltam,de egy-két dologra azt írta ki,hogy a felbontás miatt nem fut rajt,úgy hogy vissza a 7,Ultimate, azzal pöpec. Egy próbát megért,nekem bejön az új felület. a kérdésem,hogy ebbe hogyan lehetne 2 Gb ramot teni,mert úgytudom,hogy integrálva van az 1 ,ami van?
Valamint hol tudnék venni tápkábel dugót? Csak a dugó kellene,mert autóstöltőm van, de nem jó hozzá egyik dugó sem.
Köszi -
Keeperv85
nagyúr
válasz #46129152 #5361 üzenetére
Ez kettő (mármint ami benne van), legalábbis az enyémben tuti kettő GB van. Az alsó részen közvetlen az akku síkjában van egy kis rácsos lap. _Elvileg_ (bár én ezt még soha sem bontottam ki onnan), ott lapul a memória, ami (szintén elvileg) ki is lehet venni és nagyobbra cserélni. (Mindjárt jön valaki és jól megcáfol... )
-
Keeperv85
nagyúr
válasz #46129152 #5371 üzenetére
Soha sem kaptam még szét ilyen kis cuccot, de gondolom ez a proci be van forrasztva a helyére. Szóval itt elég nehéz elképzelni egy mixet. Pedig milyen jól hangzik, hogy ebbe a lapba pl. 4GB mellé betenni azt a procit. (Pláne ha kezel egyáltalán 4GB-ot a memóriabusz...)
-
sanchomuzax
aktív tag
Az Eee PC 901-esem megtáltosodott, mióta Lubuntu fut rajta. Megéri váltani!
Google: Sancho blogja
-
F_Zolee
veterán
Hello
Hozzám került egy ilyen "csoda". Az normális, hogy 1 óra alatt 15%-ig jutott a win telepítő másolása? -.-' 4G-s változat azaz 900mhz-es celeron 2gb rammal, 4gb "háttértárral".
Üdv.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz F_Zolee #5374 üzenetére
Konkrét típusa mi is ?
Egyébként a háttértár lehet hogy már a végét járja, azért megy rá lassan fel az oprendszer. Szóval kérdésedre a válasz, nem feltétlen normális, de simán elképzelhető. Lehet, hogy inkább valami más rendszerrel kéne próbálkozni eleve, nem feltétlen windows-al, ha nem szükséges a használathoz kifejezetten a win. -
-
őstag
válasz F_Zolee #5376 üzenetére
Lehet, hogy megdobta a hátast az " SSD " benne már. Próbaként egy lubuntut azért megpróbálnék felrakni rá, az elég igénytelen hardver szempontjából, elfut a régebbi gépeken is viszonylag sebesen. Még esetleg a ram-ot nézném meg valami teszt progival, bár ha a ram hibás, inkább kék halálozik mint lassú. Lubuntu-t pendrivera rakva telepítés nélkül is kipróbálható, és memtest is van benne.
-
őstag
-
sanchomuzax
aktív tag
válasz F_Zolee #5378 üzenetére
Éveket csesztem el arra, hogy hardver bővítéssel és installációkkal Windowst próbáljak az Eee-mre faragni, és frissen tartani.
Felesleges erőlködés volt.
Egy USB-re told fel a Lubuntu 12.14-t, bootolj be vele, és ha megtetszett, telepítsd fel a gépre a Live USB-vel egyből.
Nulla Linux ismerettel használom. Táltos a gép vele. Van alkalmazás áruház is, így nem kell megtanulni a Terminál használatát sem.
Lásd http://lubuntu.net
[ Szerkesztve ]
-
F_Zolee
veterán
válasz sanchomuzax #5380 üzenetére
Nem az enyém a gép és így nem hinném, hogy az illető örülne neki ha mást tennék rá. De a másolás ettől még nem oldódna meg szerintem ubuntuval se. Sajnos kénytelen vagyok xp-t tenni rá. Este elindítom aztán reggelre talán felmásolja.
-
lazlora
tag
válasz F_Zolee #5381 üzenetére
Sziasztok,
Nekem egy Asus X101H notim van, és épp HDD kellett benne cserélni. Másodikra sikerült mert ebbe csak a Seagate Thin sorozat fér bele. Beszerelés után Win 7 telepitő nem találja az új winyót.
Tipp esetleg mi segít?Üdv
Laci"A lot of times, people don't know what they want until you show it to them." S.J.
-
ZetorGumi
addikt
válasz lazlora #5382 üzenetére
BIOS látja a merevlemezt?
Mert ha igen, akkor a win7 telepítő igényel egy plusz SATA vezérlő drivert. A gyári telepítőjükben ez benne van, csak nálad ez ugrott, mivel cserélted a merevlemezt.[ Szerkesztve ]
New Mixes: http://www.mixcloud.com/ZetorGumi | VW Passat B8 2.0CRTDI CRL
-
őstag
válasz lazlora #5386 üzenetére
Asus support honlapja nem játszhat ?
Ott is van fent elvileg minden féle driver. Viszont ebben az x101-ben elvileg intel chipset van, szóval a win7-nek látnia kéne alapból. Egy linuxot esetleg nézz meg live-ban, hogy az látja-e a winyót, ha az sem, akkor lehet, hogy más a bibi. -
sanchomuzax
aktív tag
válasz F_Zolee #5381 üzenetére
A lassú másolás oka lehet az is, hogy lassú az SSD. Nekem az Eee PC 901-ben kés SSD van. Az egyik 4GB normál sebességgel, míg a 16GB lassú írási sebességgel. Emiatt halál arra rendszert telepíteni. Ki is cseréltem egy normál sebességűre a 16GB SSD-t is (lásd).
A 701 4G-re nem emlékszem, az nagyon régen volt, gyorsan túladtam rajta.
-
sanchomuzax
aktív tag
válasz lazlora #5386 üzenetére
ASUS support oldala, Asus ExpressGate Cloud OS letölt: http://goo.gl/j4nG9
[ Szerkesztve ]
-
F_Zolee
veterán
válasz sanchomuzax #5392 üzenetére
Köszi.
-
F_Zolee
veterán
Valaki tud tuti programot amivel pendriverról lehet telepíteni wint? Nem jött össze a mostani kísérlet. Winsetupfromusb-t használtam, fel is ment a win de nem jó valami, mert nem használható az usb port azt így még drivereket se tudok feltenni.
-
F_Zolee
veterán
válasz sanchomuzax #5396 üzenetére
Driveren kívül nem látok mást.
-
F_Zolee
veterán
Közben egy másik programmal telepítem és a pendriveot is kicseréltem kisebbre és most már úgy néz ki nem kell 9 óra míg felmásolja. Nem tudom most ez melyik érdeme... 1 óra alatt talán már felteszi a fájlokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest