- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hellas
senior tag
Ha már itt tartunk, a kávát mivel szoktátok? Fényes műanyag eléggé szereti a karcot.
-
runner 125
nagyúr
..szemüvegtörlő plusz ablaktisztító erre is jó, de ahogy Lars is írta, kb. tök mind1, h vigyázol rá, úgyis lesznek rajta hajszálkarcok.
Az új 1225B eeepc-nél hála ég már teljesen elhagyták ott is a fényes felületet.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
ZetorGumi
addikt
Én bútortisztitóval tisztitom a külsejét. Plusz hasonló, mint a szemüvegtisztitó, csak kicsit vastagabb, és nagybb méretű ruhadarabbal.
De irták előttem is, ez karcolódni fog, ha használod, egyedül akkor nem karcolódik, ha egy tokban elrejted a szekrény legaljára, és nem használod.New Mixes: http://www.mixcloud.com/ZetorGumi | VW Passat B8 2.0CRTDI CRL
-
gsc73
aktív tag
Köszi!
Szemüveghez hagyományos szarvasbőrt használok + lehellet..
Vigyázni fogok. Üdv: g.
kedvenc szavaim: palack, flakon, kredenc, fridzsider, ibrik, trafik, szvetter, fregoli, rezsó, sparhelt, vájdling, szifon, gardrób, partvis, spejz, tégely, drót, abrosz, lavór...szocreál.
-
mark77
tag
Szemüveghez való tisztítószerek jók, de csak óvatosan. Clint semmiképpen sem. Az inkább üveghez való. Érdemes ügyelni, hogy ne legyen a képernyő zsíros.
No az 1 giga memóriát 2 gigásra növeltem a netbookon.Jót tett a sebességnek a plusz memória.
Az asztali gépembe is akartam memóriát venni, de a DDR2 es modulok drágábbak,mint a DDR 3 asok. Ezt a szopást!Cannibal Corpse
-
ZetorGumi
addikt
Inkább azok, mint a clin.
Kicsit gyorsitott gondolom.
igencsak, én évvége fele, decemberben 16k-ért vettem 3x4Gb DDR3-as modult, annyiért nemhiszem, hogy kaptam volna valami minőségibb DDR2-ből 8gb-t.New Mixes: http://www.mixcloud.com/ZetorGumi | VW Passat B8 2.0CRTDI CRL
-
ZetorGumi
addikt
Tudom én ezt mind. Meg ugye akkor jött még haverom is, hogy megveszi a gépem, pont adandó alkalom volt magam meglepni egy 1366-os félkonfiggal.
Hát nekem csak procicserés móka lesz az, mire odajutok, hogy dolog van, kevés a ram.
A lapot most jóidőre letudom, ram meg van elég (igy is, hogy a 12Gb-ől 5Gb ramDisk. a RAM fogyasztásom full használat mellett se ment 7,5Gb fölé)New Mixes: http://www.mixcloud.com/ZetorGumi | VW Passat B8 2.0CRTDI CRL
-
mark77
tag
válasz ZetorGumi #4909 üzenetére
Igen gyorsabb lett. Pontosabban nem tekeri annyit a winyót.
Gondolom a videó memória is jóllakik Mert az zabálhat rendesen.
Valami Kingmax gyártmány.
Kifutó ide vagy oda akkor is bunkóság majdnem 2x annyiért adni a DD2 eseket!Mivel szemüveges vagyok van erre való kendőm azt használom+nem taperolom a kijelzőt.
A tableteknél illik az ujjlenyomatbiztos konstrukció. Netbookoknál figyelmesség.Cannibal Corpse
-
ZetorGumi
addikt
Igen, kb annyit segit.
A VRAM az annyit kajál, amit belőttek neki. Nekem 256Mb-t eszik meg.Bunkóságnak az, de ha nem gyártják már, és fogy, akkor mindenki emeli az árakat, ha látja, hogy többért is elmegy.
Helyes. Mármint nem az, hogy szemüveges vagy, hanem az, hogy szemüvegtisztitóval takaritod, és nem taperolod.
New Mixes: http://www.mixcloud.com/ZetorGumi | VW Passat B8 2.0CRTDI CRL
-
mark77
tag
válasz ZetorGumi #4913 üzenetére
Úgy tudtam dinamikusan változik a VRAM mérete. Nem mélyedtem el a hordozható gépek világában, nem találtam beállítási lehetőséget semelyik gépben sem, hogy mekkora lehet a vram.
De nem csak a VRAM a memóriazabáló, hanem a böngészők, levelező, és víruskereső programok. Meg a sok minialkalmazás a win7 ben.Cannibal Corpse
-
ZetorGumi
addikt
-
mark77
tag
válasz ZetorGumi #4915 üzenetére
Hasonlóak a nyagyságrendek nálam is csak Chrome mal. Elég sok erőforrás megy pocsékba a windows rendszerben.
Ellentmondásos, de netbookba 2 gb nál több memória nem is kell. Az atom 2 GB nál több memóriát nem támogat.Nem beszélve a lassított FSB ről. Sajnos az energiatakarékosságnak ára van.
Szegény Atomot püföli a Brazos rendesen. Nem beszélve, a Tegra és társairól-ha jól tudom -az ARM platformról.Cannibal Corpse
-
ZetorGumi
addikt
Igy van, ha tehetném (és tudnám is relative jól kezelni), akkor linuxot használnék a netbookon, de sajnos a sulis dolgok miatt kell.
Hát igen, 2-nél több nemnagyon kellhet bele, szerintem is.
Hát most ha tehetném, énis inkább Brazos-os Netbookot vennék.
Ha jól rémlik, nincs még Atom SoC. De javits ki, ha tévedek.New Mixes: http://www.mixcloud.com/ZetorGumi | VW Passat B8 2.0CRTDI CRL
-
-
ZetorGumi
addikt
válasz runner 125 #4918 üzenetére
A proci csak 2-t lát ennél legalábbis.
[ Szerkesztve ]
-
runner 125
nagyúr
válasz ZetorGumi #4919 üzenetére
Ezt láttam már 56x, köszi.
..ahogy írtam, elvileg BIOS frissítéssel és 64 bit-es rendszerrel látja a 4gb- modult.
Ha, rákeresel talán még valaki írta itt is, h neki is 4gb van benne.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
ZetorGumi
addikt
válasz runner 125 #4920 üzenetére
Igen, olvastam én is.
De mondjuk egy ilyen gépnél különösebben nem éri meg a 4Gb RAM, hisz itt nem annak a mérete fogja vissza a gépet.
-
mark77
tag
válasz ZetorGumi #4921 üzenetére
Nem beszélve, hogy az FSB 667 Mhz. Sikerült leszedálni a DDR3 at.
Alapvetően az Atomnál az energiatakarékosság volt a fő szempont relatíve magas teljesítmény mellett. Nem kell ettől nagy csodákat remélni. A brazostól, vagy éppen a tegráktól sem. Megy a net a filmek, zene.
A laptop, mobil munkaállomás, más kategória. Súlyban is és árban is.
Például az Asus Zenbook kategória kb 300 ezer..és határ a pénztárca kapacitása.ZetorGumi: Nos a Linux nem sátáni misztikum. Ugyanolyan könnyen felmegy,mint a win, ha meg elakadsz valahol akár az itteni linux fórumon segítenek. Más, de könnyen megtanulható.
Cannibal Corpse
-
ZetorGumi
addikt
-
runner 125
nagyúr
Noh, webshopokban már kapható az 1225B. Kicsivel 100k fölött E450-nel nagyon best buy szagú.
-
ZetorGumi
addikt
válasz runner 125 #4924 üzenetére
Fincsi ár.
Egyre erősebb, és jobb notik jönnek ki.New Mixes: http://www.mixcloud.com/ZetorGumi | VW Passat B8 2.0CRTDI CRL
-
bigdady
nagyúr
sziasztok!
Hogy lehet gyári állapotra visszaállitani az oem win7-et eee pc-n?
-
őstag
válasz bigdady #4926 üzenetére
F9-re indul a recovery, amikor indulna a windows, akkor kell megnyomni. Ott tudod a gyári állapotot visszaállítani. Vannak különböző opciók, van amelyik csak a c-meghajtóval bíbelődik, van amelyik a d-t is ( adat tároló rész ) és van amelyik vissza is méretezi a particiókat, ha esetleg már nem a gyári értéken lennének.
[ Szerkesztve ]
-
balpeter04
tag
Sziasztok!
Asus Eee PC 1215N illetve 1215B-vel kapcsolatos HDMI vs. LG 32LH5000 HDTV kálváriám még mindig nem került lezárásra.
A képfrissítés mind az nVidia mind az ATI dedikált grafikus kártyákat kezelő programoknál 60Hz-re vannak beállítva, már az összes 1080-al kezdődő felbontási módot kipróbáltam mindegyiknél, de még mindig ilyen eredményt kapok: kép
Ha megnézitek akkor az összes szöveg mögött mintha lenne még egy ugyan ilyen karaktereket tartalmazó fehéren "ragyogó" réteg, ami szinte lehetetlenné teszi az olvasást (kb. 5 sort tudsz elolvasni utána megsemmisül a szemed).
A TV-n semmilyen beállítást nem találok ami a HDMI bemenettel kapcsolatos, nem tudok sem Hz-t se semmit változtatni a tv-n, sőt a múltkor járt itt egy Vaio laptop, amit csak simán minden ügyeskedés nélkül rákötöttem ugyan ezzel a HDMI kábellel a TV-re és láss csodát, 1920 x 1080 px tökéletes, tűéles kép. Nem értem most már tényleg!
Esetleg tudtok tanácsolni valamit?
Szerk.:
Poén: 1360 x 768 px felbontás mellett tökéletes minden. Másik "poén", 1215N nem tudja másolni a képet a tévére, 1215B pedig tudja. 21. század én így szeretlek![ Szerkesztve ]
-
ZetorGumi
addikt
válasz balpeter04 #4929 üzenetére
Mintha sok lenne a kontraszt, vagy a fényerő.
Driverben semmi ilyenre vonatkozó beállitás nincs?
-
runner 125
nagyúr
válasz balpeter04 #4929 üzenetére
Szia,
Holnap kipróbálom neked én is az asztali notimról és az 1215N-ről is. Én hajtottam már nem egyszer így a fórumot is, nem emlékszem hasonlóra.
Egyébként a TV-m is gyakorlatilag ugyanaz, csak 47"-os, és LH3000.
-
balpeter04
tag
válasz ZetorGumi #4930 üzenetére
TV-n semmi extra beállítás nincs belőve, normál fényerő, normál képüzemmód és eredeti képarány.
Driver-eknél már mindent áttúrtam: színbeállítástól kezdve, a 720p-től az 1080i-ig minden volt, ilyen letapogatás, anyám progresszív....már a tököm kivan, hogy egy 24.000 forintos kínai tabletet elsőre rákötök a tévére tökéletesen működik, ezzel meg már szenvedek lassan 3 hónapja!
(#4931) runner 125:
köszönöm, kérlek majd írd meg, hogy mit tapasztaltál! esetleg screenshot-ot is töltenél fel a beállításokról? -
darealkilla
aktív tag
hali
EEE 1015PN gépem van, kb. egy éves, elkezdett a cpu igen forró lenni (80-90 fok között a maghőm.), pedig az integrált vga megy, nem az ION, a cpu 15-25%-on mozog.
Régebben olyan 60-65 fokon járt idle-ben, most ubuntu alatt is ez a hőguta van, szóval nem szoftveres lehet a gond.
szét kéne szednem kipucolni? (nem nagyon akarom, mert elég macerás)
pasztázzam újra a cpu-t?másnak is ilyen forró?
én vagyok az ördög
-
runner 125
nagyúr
válasz balpeter04 #4932 üzenetére
Nem felejtettem el, megnézem minél előbb, csak egész héten későn értem haza, és sok dolgom volt itthon.
darealkilla
Ezekben aktív hűtés van, volt már tapasztalatom olyan korábbi - 1005HA - modellel, amiben egyszerűen megállt a ventilátor.
Egy próbát megérne a Win 7, ha az alatt is csinálja vidd el az Asus szervizbe.
-
ZetorGumi
addikt
válasz darealkilla #4933 üzenetére
Hát nekem is ilyen forró (1201N), de ez a széria, az enyém híres arról, hogy melegszik.
Egy pasztázást mindenképp megér, meg egy ventillátor olajozást. Műszerolajból cseppentesz bele egy két cseppet, és kész.
-
darealkilla
aktív tag
pörög a venti maxon (4000), de csak azért is 80 fok felett van, win7-et használok rajta.
régen nem volt ennyire forró fejű, 60-70 fok, meg a venti se sűvített állandóan.
prime-al tuti meglenne a 100 fok is
úgy érzem szét kell szedni, mert tele lehet szeméttel....
én vagyok az ördög
-
ZetorGumi
addikt
válasz darealkilla #4936 üzenetére
Nem kell ahhoz prime.
Hát lehet, hogy ráférne. Mondjuk ideig-óráig az is elég, ha megfújod sűritett levegővel.
-
balpeter04
tag
válasz runner 125 #4934 üzenetére
Rendben köszönöm! Nekem is elég sűrű volt a hetem, főleg a jövő hetem! Mégegyszer köszi, hogy ránézel!
-
Bigyoo
csendes tag
Sziasztok,
viszonylag gyors segítséget kérnék - hátha ti tudtok tippet adni - van pár gondomVan egy 901-es eee pc-m, 32 bites windows 7 van rá telepítve pár napja.
A wifi viszont vagy működik, vagy nem, ha eldobja (bekapcsolás után kb 10 perccel), akkor nem találja meg. A wifi másik laptopról és mobilról is megy, tehát nem a routerrel van a gond.
Nem találok az istennek se drivert hozzá, lehet, hogy én keresem rosszul, de már megőrjít, hogy újra kell indítgatnom, mert a disable-enable kombóra se hallgat - egészen egyszerűen nem csinál semmit. Néha eljutok addig a javítással, hogy megint látja, és nagy nehezen csatlakozik is, de érzem, hogy nem jó ez így nagyon.
A rendszer szerint 2009-es a driver, 3.0.0.41-es.Az fn gombok se mennek - ehhez se találtam drivert, pedig régebben volt már win7 a gépen, és akkor ment.
És végül a harmadik, ami igazából a legkisebb gond - mikor bekapcsolom, akkor a login képernyő elsötétül. El kell altatni és felébreszteni, hogy behozza, de úgy néz ki, hogy csak kikapcsolja a képernyőt, nem történik más.
Tudtok esetleg ezek közül egyre tippet adni, hol kéne próbálkoznom?
Az a baj, hogy viszonylag gyorsan kéne a megoldás, mert jövő héten dolgozni vinném a kicsikét, és nem akarok külföldön ilyenekkel szenvedni...Köszi előre is, ha valaki erre jár és tud tanácsot adni.
Üdv,
b.
-
őstag
Ahogy elnézem, a 901-esnek nem nagyon van windows 7 támogatottsága. Szerintem ez is okozza az összes problémádat. Az fn+bármi gombok az atk utility+driver programmal szoktak életre kelni egyébként, de ehhez a géphez nem adtak ki. Első körben azt tanácsolnám, hogy ha nem létfontosságú a win7 akkor valami más oprendszert kéne nézni hozzá, mondjuk xp-t. Oda vannak még driverek. Esetleg, ha nem idegenkedsz a linuxtól, akkor egy újabb egyszerű linuxot is fel lehet rakni. Talán Lubuntut.
-
Bigyoo
csendes tag
Köszi, lehet, hogy ez lesz a vége.
A Linuxtól nem félek, már volt is, de a munkámhoz elengedhetetlen most, hogy windows legyen rajta.Egyszer korábban valahol olvastam, hogy más típusú eee pc-hez való driver segíthet, de nem nagyon tudom, hogy mit kéne keresnem, és nem akarom tönkrevágni túlságosan... ez valós lehet? vagy teljes hülyeség?
-
gsc73
aktív tag
Szia!
Nekem is 901-esem van. XP SP3-mal tökéletesen működik minden, tehát az Fn+kék gombok is. Itt (ASUS 901) megtalálsz minden drivert. (ATK, ACPI driver kell az Fn funkciókhoz)
Hozzáteszem, hogy nekem ki kellett cserélni a Wifi modult, mert hibás volt. Nem volt bonyolult, mert a hátlap alatt van mini PCI slotban. Az új modul gyártói drivere probléma nélkül működik.
Üdv: g.
u.i.: mondjuk én "lite" XP-t használok a 4G-s korlát miatt, azzal kicsit kellett szórakozni, de szerintem megérte, mert gyors, és tényleg minden működik.
[ Szerkesztve ]
kedvenc szavaim: palack, flakon, kredenc, fridzsider, ibrik, trafik, szvetter, fregoli, rezsó, sparhelt, vájdling, szifon, gardrób, partvis, spejz, tégely, drót, abrosz, lavór...szocreál.
-
őstag
Ha hardverileg megegyezik a két gép, akkor elképzelhető a dolog. Azt kell tudni, milyen hálókártya, stb van a gépben, és másik eeepc-nél kikeresni a hozzá való drivert. Hát ez elég húzós tökölős dolog. Esetleg még ezt a live update dolgot megpróbálhatod, felrakod, és keresel frissítést hozzá. Az is lehet, hogy egy bios frissítés is segít, ha éppen nem a legújabb van fent.
-
Bigyoo
csendes tag
Na hát megpróbálkoztam az xp sp3-mal, és már a telepítésnél gondjaim adódtak
egyrészt megkérdezi az okos, hogy ntfs-sel vagy fat32-vel installáljon - majd végigfut a telepítés, és amikor újraindul először a gép, akkor már csak azt írja ki, hogy error loading operating system. Ha a dvd-ről bootolást választom, akkor meg újra akarja az egészet telepíteni.
Erre esetleg van tipp?Annyira már nem akartam belemenni a bütykölésbe, hogy végignézegetem a hardwerhez való cuccokat, szóval csak kéne egy xp
-
gsc73
aktív tag
Hali!
ntfs-sel vagy fat32-vel... szerintem ez normális, így indul egy XP telepítés.
error loading operating system
Melyik meghajtóra telepíted? A gyári SSD-k vannak benne? (Gyárilag van egy 4Gb-s elfogadható sebességű és egy 16 Gb kezelhetetlenül lassú SSD.) Ha átalakítóval van benne valami más, akkor az is okozhat gondot, vagy ha "túl nagy" SSD van benne, akkor az is.
Boot beálltások rendben vannak a BIOS-ban? Ott egy kicsit fura a megközelítés.(SM/SS drive, stb.)
Amióta feltettem az XP-t én nagyon elégedett vagyok.
[ Szerkesztve ]
-
gsc73
aktív tag
Ja!
Nem fogalmaztam egyértelműen. Egy teljesen más típusú WIFI modult raktam be. (nem emlékszem a típusokra) Az újnak a "gyártói" driver-ét telepítettem, és azzal stabil, már hónapok óta.
-
ZetorGumi
addikt
Ha esetleg ilyenbe botlanál (rossz driver, vagy nem talál, stb), akkor javaslom neked a DriverPack Solution nemű programot/DVD-t. Mindenhez van benne driver (Igen, olyanhoz is, amit már rég nem támogatnak), nekem Win7 alá rakott fel egy régi PCI-s hangkártyát, gond nélkül.
-
superTibcsi
aktív tag
Sziasztok!
Szerintetek mennyiért lehetne eladni ASUS 1215N netbookomat? Rajtam keresztül még 2013 januárig garis.
[ Szerkesztve ]
Under construction!!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest