- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laci.M
senior tag
válasz r3dsnake #3994 üzenetére
12 colban már rohannék is megvenni! Jó lenne a 13 col is, de már a 12-es is elérte a határt nállam hordozgatás szemszögéből. A 13-ast már nem hordoznám vidékről minden nap a suliba. A 12 col az meg még elég kicsi h viszonylag könnyű legyen, a felbontása meg 1366*768 ami akkora mint sok 15-ös notinak. Jegyzőkönyvet elkezdeni szerkeszteni hazafele a vonaton első osztályú! ÚÚgyhogy én várok a 1215B-re. (szerencsére nem kell siettetnem a váltást, a 1215N is nagyon jó vas )
Aláírás
-
Laca 012
őstag
Hát szerintem meg lehet próba képpen pont "downgrade"-elni kellene azt a flash-t.
Ugyanis amióta megtörtént ez az átállás, azóta nálam is az van, hogy ha nem kapcsolom át ION-ra, akkor a CPU-ba integrált gyengébb grafikus vezérlő akadozva viszi.. (240p-n is)Ugyanis a flash átállásnak tömören a lényege user szemszögből, hogy a CPU helyett már "csak" a GPU-t terheli.
Ebből kifolyólag egy gyengébb videóteljesítményű gép a régebbi adobe flash bővítménnyel esetenként jobban viheti mint ha frissítesz újra.. Én a helyedben 9-essel, vagy max a 10.1-el próbálnám ki. Az enyém azzal nem akad amikor IGP-re van kapcsolva, persze max 480p felbontásig..
Nem 100%, hogy nálad is ez van, de szerintem egy próbát megér!Még azt nézd meg, hogy ha más oldalon beágyazott youtube videót nézel, vagy más pl indavideo szaggat-e teljes képernyőn. Nálam csak közvetlenül a youtube oldalán jelentkezik ez a "tünet"
Tök jó, hogy átálltak egy elvileg jobb rendszerre, csak kizárták, hogy a régi vagy gyengébb gépekkel is használni lehessen.. Talán ahogy felbontást lehet váltani, a régi és új rendszert is jó lenne, ha engednék változtatni.. Mert ugye aabból, hogy a youtube-ról beágyazottat viszi, arra enged következtetni, hogy lehetséges lenne..
szerk:
Jah, most látom, Lars is javasolt downgrade-et is:
"ha a legfrissebb van, akkor valami régebbit vadászni valahonnan"[ Szerkesztve ]
-
greenisland1
csendes tag
Sziasztok!
Kérdésem lenne hozzátok!Két típus között gondolkodom asus 1215n és 1215b.
Nem tudom melyik lenne jobb!
Azt olvastam hogy a 1215b-s AMD procis valamivel gyorsabb mint az Atomos.
Valamint a b-s akksija tovább bírta!Akinek van tapasztalata kérem ossza.
-
runner 125
nagyúr
Hi!
Noh, kicsit elfeledtem a topikot, most viszont van hírem.
A gépet ugye elküldtem javíttatni, viszont észrevettek benne egy kb 1x1 mm-es barnás - gondolom cukormáz szerű valamit, és megírták, h gariban ez így nem javítható, de megállpították a javítás költségét, ami (tessék figyelni ) 85.000 Ft - .
Természetesen nem csináltattam meg. Most viszont megkaptam, szétszedtem, ahol láttam kipucoltam, leszedtem azt a kis szart, de sajna továbbra sem jó a bill és az egér, ha betölt a Win 7.
Érdekes mert BIOS-ban továbbra is megy.A lényeg; szerintetek alkatrészként adjam el, vagy szerezzek hozzá alkatrészt?
Semmi problémám nem volt vele előtte, akkuja is még 98%-os, winyó 100, szóval sokat nem is volt használva.Gondolom egy alaplap kellene bele nemde?
Köszönöm a tippeket.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
őstag
válasz runner 125 #4008 üzenetére
Ha bios-ban megy a bill, akkor nem hiszem, hogy kell hozzá új alaplap.
Nem igazán értem, hogy windowsban miért nem akar menni ...
Már nem emlékszem pontosan, próbálkoztál újratelepítéssel, vagy egyből ment gariba ?
Meg a Linuxos megoldást is talán említettem neked, azt sem tudom, hogy sikerült-e kipróbálnod.
Sajnos ha találnak furcsa dolgokat a gépben, akkor egyből vissza szokták küldeni, mondván biztos belefolyt valami. Gondolom ezért is akartak egyből alaplapot cserélni, mert azzal tuti kiküszöbölik a további esetlegesen később felmerülő hibákat.
Szerintem előbb próbálj valamit kezdeni a géppel, és csak utána gondolkodj az eladáson, ha végképp nem sikerül megjavítanod. -
runner 125
nagyúr
Ok, de akkor mégis merre keressem a hibát?
Így is ezerszer átnéztem az alaplapot, h hol van rajta ilyen kis retek.. frankó ablaktisztítóval és fülpiszkálóval lepucoltam róla mindent, de tényleg..
Valamikor szétkapom újra, csinálok mindkét oldaláról egy nagyfelbontású képet, és felrakom ide. Hátha más talál rajta hibát.
Bár ez az érdekes, h nem tegnap ment rá az a qrva narancslé, hanem úgy fél éve. ..és most fosta volna el magát?
Akkor XP volt rajta, most Win 7, Linux-szal még nem próbáltam, a hétvégén megnézem.
Köszi.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Laca 012
őstag
válasz runner 125 #4010 üzenetére
Ha biosban megy a billentyű, akkor szerintem is kizárt, hogy alaplap. eszközkezelőben a rejtett eszközöknél sem látszik? Nem csak ütközik valamivel, aztán az kilövi és úgy marad?? Én most nem kapnám szét egyelőre többször, hanem szoftveres oldalról végig játszanék vele mindent.. Beleértve a bios frissítést is!!!
-
runner 125
nagyúr
válasz Laca 012 #4011 üzenetére
Ütközést passzolom.
XP alatt is ugyanez volt, és most Win 7 alatt is.
Egy gond van, h a kockaságom kimerül abban, h fel tudok telepíteni egy op.rendszert.
BIOS frissítés h megy?
-
őstag
válasz runner 125 #4012 üzenetére
Bios frissítés egyszerű. Szépen fogod magad, felmész az asus honlapjára, letöltöd a legfrissebb biost, ami a te gépedhez van jelenleg. Aztán ezt felrakod egy pendrive-ra mondjuk, aztán újraindítod a gépet. Elvileg a biosban lesz olyan, hogy asus easy flash, vagy valami hasonló. Azt szépen elindítod, és az új biost kitallózod a pendrive-ról. Ha minden oké, akkor elindul a frissítés. Viszont azt tudnod kell, hogy ha frissítés közben lefagy, újraindul, vagy esetleg akksi nélkül megy a gép, és beüt egy áramszünet, akkor reszeltek a gépnek. Pontosabban a biosnak. Na onnantól kezdve problémás a javítás, és nagyon nehéz házilag újra flashelni egy félig döglött bios chipet. Szóval ezt csak saját felelősségre tedd !!!
Nem komplikált, de rizikós műveletről van tehát szó. Ha nem tudod hogy kell, vagy nem vagy biztos magadban, inkább kérj meg valakit, aki bevállalja a dolgot. -
Laca 012
őstag
válasz runner 125 #4012 üzenetére
Manapság már nagyon egyszerűen. Le kell tölteni az Asus honlapjáról a géped legfrissebb bios-át ami egy .ROM kiterjesztésű fájl.
Meg le kell tölteni hozzá az ASUS WinFlash programot.
Aztán indítod a programot, kitallózod a .ROM fájlt és már tolja is felfelé..
Tényleg ennyire egyszerű!![ Szerkesztve ]
-
Laca 012
őstag
Közben lejárt a mod idő.. Szóval véleményem szerint nyugodtan flash-elhetsz már Win alól, nem véletlen adják hozzá ezt a programot asusék. Tényleg csak arra figyelj, hogy türelemmel várd ki a flashelés végét! Közben a gépben legyen akku és csatlakoztasd a hálózati töltőt is.
Amit Lars írt ("saját felelősségre"), az persze tök jogos, bios frissítést senki ne ajánljon enélkül a mondat nélkül!!
Azt persze mondják is sokan, hogy "ha jól működik minden" akkor nem kell bántani, de nálad sajnos nem ez a helyzet...Régen (meg most is) Az asztali gépeknél volt rizikósabb ez a dolog, mert ugye ott nincs akku, és esetleges áramszünet vagy ingadozás esetén előfordult, hogy felénél ledöglött.
Én pont a múlt héten frissítettem a 1015PN -en.
-
runner 125
nagyúr
Ok, köszi nektek, menni fog ez reméljük.
A bios .ROM fájl már megvan, viszont nem találok normális winflash-t. Egyet leszedtem, felraktam - ami egész frankón átnézi a gép dirvereit is és talált hiányosságot, de user nevet és serial számot kér ahhoz, le tudja tölteni a "hiányzó", vagy általa "hiányosnak" vélt driver-eket.
-
Laca 012
őstag
válasz runner 125 #4016 üzenetére
Az nem az!! Az, hogyha egyre gondolunk, akkor az egy nem az asus által gyártott szoftver, ami ráadásul annak reményében próbálja lehúzkodni az usereket, hogy önműködően megkeresi és felrakja a drivereket. Na most ez szerintem alapból nem is működik , meg igen csak veszélyes hozzáférést kell adni neki..
Mindjárt megpróbálok keresni én egy működő winflasht... -
őstag
válasz runner 125 #4018 üzenetére
Asus honlapján, talán az utility-k között, vagy a bios utility-k között kell hogy legyen egy winflash-program. Sajnos éppen nem tudom elérni a honlapot, de amúgy sem hiszem hogy direktben lehetne linkelni a progit. Ott kéne körülnézned, az a tuti cucc.
-
runner 125
nagyúr
Itt találtam egy videót is, ő a BIOS - segédprogik-ból tölti le, nekem ott viszont csak egy letölthető fájl van, aminek a neve;
Verzió V2.38
Leírás AFUDOS Utility
AFUDOS Utility for DOS
Fájlméret 24.61 (KBytes) 2009/05/13 Frissítés"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
őstag
válasz runner 125 #4021 üzenetére
Ha már maga a rom megvan, akkor lehet hogy én a helyedben bios-ból megcsinálnám a flashelést. Felrakod egy pendrive-ra, rajta hagyod a gépen, aztán F2-biosba be, szépen megkeresed az easy flash-t, és azzal megcsinálod.
-
Laca 012
őstag
válasz runner 125 #4021 üzenetére
Én már találtam egyet win7 alá, az Asus K40 notebook programjai között, csak telepítéskor kiírja, hogy csak Asus notebookokat támogat..
Netbook-notebook.. Nem mindegy neki??
Lehet egyszerűbb lesz tényleg biosból frissítened. Az sem bonyolult.. Az a lényeg, hogy a .ROM fájlt másold rá egy pendrive-ra kibontva..
Itt egy video, bár az eleje amíg letölti a .ROM fájlt, meg ráteszi a pendrive-ra, az neked szerintem nem kell, mert az már tényleg a szájbarágósság teteje..Szerk:
Lars: Egy rugóra??[ Szerkesztve ]
-
őstag
Most nem keresem vissza, de mintha felmerült volna valamikor a kérdés, hogy a 1215b-ben hány memória slot van. Nos a youtube-on talált videók tanulsága alapján 2 memória slot van benne, és a memóriát könnyű is cserélni. A winyó más tészta, szét kell bombázni az egész gépet, hogy hozzáférjen az ember.
Emitt a videó [link] -
fsb1000
nagyúr
Üdv!
Kérdésem lenne új tulajként:
1008P-hez létezik olyan driver csomag amely egy Zip-ként letölthető. (XP SP3-hoz kéne)
Ha nem akkor honnan töltsem darabonként, mert az asus support épp nem megy most.Illetve XP telepítéskor kér drivert? (nem használom az AHCI módot ) Nlite-val be kell valamit integrálni a telepítőbe?
Egy külső HDD vezérlőjére kötnék CD olvasót, más esetekben bevált (bootolt róla az XP telepítő)
De ha van jobb pendrivos módszer, akkor azt is kipróbálnám. Van erre how-to?Köszi!
-
Laca 012
őstag
válasz fsb1000 #4030 üzenetére
Mert az már szerintem nem is fog..
http://support-org.asus.com/Default.aspx?SLanguage=hu-hu
Ez az aktuális...
-
Laca 012
őstag
válasz fsb1000 #4032 üzenetére
Nem csak cache-ből! Rá tudok klikkelni a letöltésre, meg tudom keresni a gépedet (1008P) és le tudok tölteni hozzá drivereket..
Szerk. Nah most a link alapján várt vagy egy percet és nem lépett be, de az asus.com oldalról indulva.. (régióválasztás...stb) beenged egészen addig, amíg le tudok tölteni fájlokat..
Lehet a direkt link nem mindig jön be, lehet több szerver között kapcsolgatja a usert a terhelések függvényében..
Próbáld Te is szerintem az asus.com-ról indulva..[ Szerkesztve ]
-
runner 125
nagyúr
..komolyan lúzer vagyok, de nem találtam, h a BIOS-ban hol tudom betallózni a fájlt.
Mind1, ezer dolgom van amúgy is, holnap egyik barátom átugrik, átnézzük vele is az alaplapot, hátha meglát valami rendelleneset rajta.
Összességében tényleg bízom abban, h ettől helyre fog állni. Meg sem próbálnám, ha BIOS alatt sem menne a bill. - de, ott megy minden.
-
őstag
válasz runner 125 #4036 üzenetére
Nekem az advanced menüpont alatt van a " start easy flash " menüpont, de ez más típus. Ha ezzel tudok valamit segíteni ...
-
őstag
válasz runner 125 #4038 üzenetére
Mi a pontos géptípusod ? 1215n ?
-
őstag
válasz runner 125 #4040 üzenetére
A kézikönyvében, mintha az asus update-el lehetne frissíteni a bios file-t. Lehet hogy a bios-ban nincs is külön flash program. Bár furcsának tartom a dolgot. Az is lehet, hogy a post-képernyőn kiírja, hogy valamelyik gomb az easy flash, csak nem látod, mert ugye az asus logó " mögött " fut a post ...
Próbáld meg ezzel az asus update-el, ha fent van, lehet hogy azzal sikerül. Aztán nézegetem még a kézikönyvet, meg bújom a netet, hátha találok más megoldást. -
Laca 012
őstag
válasz runner 125 #4040 üzenetére
És amit a videón is nyomnak Alt+f2 ???
-
runner 125
nagyúr
válasz Laca 012 #4042 üzenetére
Nem megy úgy sem.
Van az a szürkés Asus logós indítóképernyő, ahol F2-re bejön a BIOS, ha itt nyomom az Alt + F2-t, csak elfeketedik a képernyő, ha elengedem, újra az a kép fogad... majd, értelemszerűen, ha nem nyomok semmit bejön a Win 7.
Lars
Hjah, csak találnék egy működőt valahol.
-
Laca 012
őstag
válasz runner 125 #4043 üzenetére
No akkor..
1. Innen töltsd le a bootolható pendrive programját.
2. az olvasd el! fájl szerint 3 helyen változtasd meg a betűjelet a te pendrive-odéra. ( a leírással ellentétben nekem nem g, hanem l volt..
3. indítsd el az install.bat-ot egy duplaklikkel és csináld meg a pendrive-ot.
4. Másold fel a pendrive-ra az asus honlapjáról letöltött és kibontott afudos.exe -t.
5. Másold fel a pendrive-ra a bios .ROM fájlját is.
6. Indítsd újra a gépet úgy, hogy biosban a bootsorrendben az usb meghajtó legyen elöl.
7. Ha elindult a dos, akkor beírod: afudos /i xxxx.ROM (nyilván a Te .ROM fájlod nevével)
8. Elvileg megkérdezi, hogy a régit akarod-e menteni.. Ha akarod, akkor mentsd.
9. Csinálja a flashelést..
10 Ha végzett újraindul és remélhetőleg örül..Hajrá!
[ Szerkesztve ]
-
runner 125
nagyúr
válasz Laca 012 #4044 üzenetére
Köszi, megprósza ezt is.
Fejlemény;
Itt volt két barátom is, velük próbálkoztunk. Az eredmény; XP-t visszraktuk rá, bill jó lett.
..viszont, az egérpad és a gombok továbbra sem jók. Ráadásul még az eszközkezelőben sem látszik, annak ellenére h a driver-ét is felraktuk.
-
tomyoy
senior tag
válasz runner 125 #4045 üzenetére
írtam egy hete az asus supportnak a billentyűzet csere miatt...neked mikorra írtak vissza (asus@cirma.hu)?
nyiknyiknyiknyik
-
Laca 012
őstag
válasz runner 125 #4045 üzenetére
Én arra gondolok, hogy ha az adta meg magát (mármint a touchpad) és mivel közös lehet a vezérlőjük, lehet a hibás touchpad miatt nem volt billentyű sem..
Jó lenne, ha ki lehetne próbálni egy másik touchpad-dal, hogy az van-e megnyekkenve, avagy a vezérlő..
Minden esetre a bios frissítés is egy lehetőség.. -
runner 125
nagyúr
Ne oda írj, keresd Erdőst.
peter.erdos kuakccc cirma pont hu
Laca 012
.. már eszem-faxom megáll már tőle.
A BIOS frissítést végre remélem a hétvégén meg tudom csinálni, majd írok, ha van fejlemény.
-
tomyoy
senior tag
kaptam választ...8e +futár ha elküldöm és ők kicserélik , ha én akarom kicserélni akkor is 8e a bill, mert ők szervízköltséggel tudnak csak elszámolni vele
nyiknyiknyiknyik
-
őstag
Nézegettem régebben neten bill árakat, és bizony ennyibe kerültek a laptop billentyűzetek.
Családban volt egy hiányos gombú gép, és gondoltam veszek újat, ennyit megérdemel. Aztán amikor megláttam az árát, akkor inkább passzoltam a kérdést ( Mondjuk az egy 6 éves asus volt, és eladósorba kerülés miatt gondoltam. Hát elkelt így is )[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest