Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Gargouille

    őstag

    válasz Teasers #20172 üzenetére

    Esetemben is az iskolában mindent elkövettek, hogy egy életre megutáljam az olvasást, de balszerencséjükre tizenévesen az egyik nyári szünetben egy végtelenül unalmas napon a kezembe került a nővérem "Nagy indiánkönyv"-e. Elkezdtem olvasni és beszippantott, én is ekkor ébredtem rá, hogy olvasni nagyon jó! Egy huzamban kiolvastam az egészet, azóta se tudok leállni.

    Utána vagy másfél évtizeden át gyűlt a könyvtáram, szerintem több autó árát hagytam könyvesboltokban. A végén már szinte nem is tudtam hova rakni a sok könyvet. Aztán kaptam egy Kindle 4-est és pillanatok alatt átköltöztem arra, beszereztem ebook-ként az összes jó könyvet amit addig olvastam, meg persze rengeteg újat is. Közben egy nehezebb életszakaszomban kénytelen voltam pénzzé tenni a papírkönyvtáramat (vérzett a szívem), így már nem is volt visszaút.

    10 évet kibírt a Kindle, még ma is jól működik csak az akkuja hasalt el, meg közben elkezdtem öregedni és romlik a szemem, így a 6"-os kijelző már kicsi lett, ezért úgy döntöttem nem a Kindle-ben cserélek akkut, hanem nézek egy nagyobb olvasót.

    Az itteni srácok segítettek és az ajánlásukra végül egy 7.8"-os PocketBook Inkpad 3-as olvasóval lepettem meg magam karácsonyra. Igaz, eredetileg 30-40-nél nem terveztem többet rászánni, ez meg annak a duplája, de hát mit mondjak, nem bántam meg. Ha van olyan kütyü ami tényleg megéri az árát, akkor az ez. Egy telefonért vagy tabletért sajnálnék kiadni magas árat, mert 2-3 év és elavul/cserélhetem le, de egy jó reader akár évtizedig is hű társ marad. :)
    Szóval mint lelkes olvasó ember csak jó szívvel tudom mindenkinek ajánlani az e-könyveket, mert egy rendes reader olvasási élményben teljesen egyenértékű szinte a papírkönyvekkel, de komfort, helytakarékosság, funkcionalitás oldalról összehasonlíthatatlan előnyei vannak a hagyományos könyvekkel szemben.

    Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.

Új hozzászólás Aktív témák