- OLED TV topic
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen monitort vegyek?
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Sarkköri terepbe olvadó kabátot öltött a Gigabyte Mini-ITX-es AMD alaplapja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Androidos tablet topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
gatesz
tag
Sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni. Drón vásárlás előtt állok, és még csak most nézegetem, hogy milyen feltételeknek kell megfelelni, és hogyan lehet legálisan drónozni.
Egy DJI mini 2 SE a kiszemelt egyelőre FMC nélkül, mivel nem szeretnék nagyon sokat költeni. Véleményt szeretnék kérni erről a drónról is.
Ami eddig világos, hogy nem kötelező az A1/A3 vizsga max ajánlott és jó az Osztrák kattingatós. Regisztrálni kell a drónt és az üzembentartót, és a visszakapott számokat fel kel helyezni a drónra. Applikációval kell hivatalosan repülni, és bejelölöm, hogy hol és milyen időtartamban repülök. De itt jönnek a kérdések. Hol van légtér szempontjából a lakott terület határa? Megegyezik a lakott terület végét jelölő táblával?
Én Sárospatak környékén élek van itt egy Kosice TMA2 Közelkörzeti irányító körzet, de gondolom az alsó határ 1000láb így ebbe bőven beleférek a max 120 méterrel. Látok itt katonai műveleteket is de azoknak az alsó határa 9500 láb.
Amit nem tudtam, de megértek, hogy az egész zempléni hegység környezetvédelmi szempontból korlátozott légtér. Itt akkor ez a terület már nem jöhet számításba.
Minél többet nézem a térképet, annál kevesebb helyet találok ahol lehet repülni .
Azt tudom, hogy ezek a drónok nem sugároznak ID-t kivéve, ha C1 kategóriába soroltatom őket. Maga a DJI alkalmazás naplózza, hogy hol szállt fel a drón? Ebből később lehet probléma, nézi ezt valaki?
Tudnátok segíteni, hogy ti hogy döntitek el, hogy hol lehet repülni, és hogy hol nem? Hasznos tanácsok is érdekelnének.
Kérném a Google a barátod és egyéb okosságokat hanyagoljátok, azért kerestem fel a fórumot, hogy segítséget kérjek, és nem igazán van időm minden hozzászólást végig olvasni.
Nagyon köszönöm mindenkinek aki segít!
-
veterán
"Maga a DJI alkalmazás naplózza, hogy hol szállt fel a drón? "
Igen, ráadásul a Mydronespace-ben is le kell adni a repülés kezdetét, nyilván ott is meglesz. Persze, ha azt elfelejted használni, az jó kérdés, hogy a DJI-től közvetlenül megkapnak-e bármit a helyi szervek kérésre.
Egyébként ajánlom az airdataview szolgáltatást összekötni a drónoddal, elég sok egyébként rejtett infót láthatsz a repülésedről utólag, tök jó megoldás szerintem, és az alapcsomag ingen van.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Természetvédelmi zónában nem repülhetsz halandóként engedély nélkül, lakott területen kívül viszont nem kell eseti légtér. 120 fölé ne repülj, a mydronespace pedig mutatja, ha olyan területen vagy, ahol nem kellene repülni. A1/A3 kötelező, ha felelősségteljesen szeretnél repülni, de szerintem az A2-nek is érdemes nekifutni, a tananyag miatt.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Nem ismerem a két típust saját kézből. Én a Minik kapcsán már egy akkuval is ellennék szerintem, viszont egy jó kontroller aranyat érhet. Akkumulátort meg vehetsz hozzá később is. Táska érték lehet ugyan, de szintén beszerezhető más forrásból, ahogyan a propeller is. Tudtommal a Mini 3-on több a szenzor, ami kezdő drónosként nagyon nem lényegtelen szempont. De várj itt tulajokat, hátha érdemben tudnak mondani valamit a gépekről.
-
veterán
Ha egyben veszed a szettet, mindig olcsóbban jössz ki, mint külön-külön. Nem is kevéssel, általában komoly az árkülönbség.
Az első FPV-mel ezen én is átestem, megvettem a legolcsóbb szettet 1 akksival, aztán vettem hozzá mindent külön. Jóval többe került így, mint amikor egyben volt minden.
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
Kis Tigris
tag
Sziasztok. Most tervezek egy Mini 2-t veni. 14 napos elállással vitték vissza, ezért kedvezményesen adják. A kérdés az, hogy mi van akkor, ha a 14 nap alatt az első tulaj beregisztrálta, nekem akkor milyen hátrányom lehet, valamint van e erre megoldás? Vagy a bolt kötelessége volt ennek utána menni s megoldani a dolgot újra eladás előtt?
-
veterán
válasz SeniorTilla #9958 üzenetére
Igen, de akkut tudsz utólag venni, beépített szenzort nem. És egyáltalán nem biztos, hogy neki minden kelleni fog az FMC-ből.
-
veterán
válasz Kis Tigris #9959 üzenetére
Ha bindelve van, akkor ne vedd meg. Ott a boltban kapcsold be és ellenőrizd. Unbindelni az eredeti tulaj tudja, a DJI fiókjából
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
Kis Tigris
tag
Sziasztok. DJI Mini 2-be 4K30 vagy 2.7K/60 felvételhez ez a kártya jó lehet vajon?
Maximum írási sebesség: 70 MB/s
Maximum olvasási sebesség: 170 MB/s
-
pumuklis1
csendes tag
Én is ezt a típust használom DJI mini 3-ba, és tökéletesen működik.
-
veterán
válasz Kis Tigris #9962 üzenetére
miért nem veszel egy SanDiks Extreme-t? Akár használtan is. Nekem a kingstonok lassúak voltak FPV-ben és AVATA-ban, le is szoktam róluk. persze nem mindegy a sebesség sem...
-
veterán
válasz SeniorTilla #9965 üzenetére
+1 a sandisk extreme-re, bármibe teszem, jó vele.
-
forceberg
veterán
válasz SeniorTilla #9965 üzenetére
V30-asok voltak?
Azon gondolkodok, hogy le kéne cserélnem a csak drónozásra használt, de lassan már 6 éves Extreme-t.
Mások cserélik csak idő(kor) miatt a kártyákat?http://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
veterán
-
veterán
Felpuposodott a phantom2-ben az aksi a legutóbbi repülésnél, és kerestem rá megoldást, de mér nem nagyon vanncsere cella hozzá, így rendeltem ali-rol.
Elég jónak néz ki, hétvégén kiprobálom
-
Kis Tigris
tag
sziasztok. Ma jött meg a Mini 2-m. Első körben megcsináltam az osztrák vizsgát. Majd regisztrálni akartam a Mydronespace alkalmazásba, de itt tortúra kezdődött, ami sajna nem oldódott meg A GoodID-t gond nélkül megcsináltam, de mikor a Mydronespace alkalmazásban fiókot akarok csinálni, bekéri az GoodID-t, lefuttatja, dolgozik-gondolkozik, majd bedobja ezt a képernyőt:
1: nem is találhattak adatokat vele, mivel még most akarok fiókot regisztrálni...
2:másik eszközről hogy regisztráltam volna vele, mikor még ID-t is közvetlen előtte csináltam :/
3: nincs is webws felület ahol regisztrációt létre tudnék hozniSzóval ez fogyatékos
Valami megoldás?
-
gatesz
tag
Sziasztok, még mindig agyalok. Továbbra is Mini 2 Se és Mini 3 között vacillálok. Nézegettem videókat, és volt ahol nagyon dicsérték a távirányítót aminek saját kijelzője van és hogy a videónak szebb a minősége a Mini 3-nak. Ugyanakkor az egyik videós elmondta hogy repülni jobban szeret a Mini 2 SE-vel, szerinte sokkal jobb vele repülni. Úgy nézem a Mini 2 SE FMC és a Mini 3 nagyjából egy ár. Mit gondoltok a korszerűbb távirányító és a picit jobb kamera megéri az ár különbözetet?
-
Kis Tigris
tag
Írtam választ a drón topicba, de bemásolom neked ide
"Nekem is ez volt a nagy dilemma, hogy Mini 2 (NEM SE!!!) Fly More Combó, vagy Mini 3 Rc vagy sima távirányítóval.
Aztán kicsit utána olvastam itt-ott, reddit, stb. Az új távirányító faja, csak a fényereje elég kicsi, ami miatt napfényben nehezen látható, erre panaszkodnak. A sima meg még így is drágább mint a Mini 2 FMC, de egy akksival meg nevetséges kimenni reptetni (mindenki írta aki 1-el vette, hogy egyből megbánta, később meg beszerezni hozzá jóval drágább volt).
S én úgy látom, hogy a sima Mini 3 nem tud annyival többet, hogy a nem kicsi árkülönbözetet megérje. Szóval így első drónnak a Mini 2 FMC-t vettem meg OUTLET, épp a futárt várom, dél körül hozza "Szóval ha teheted inkább a sima Mini 3 helyett egy Mini 2 Fly More Combo, mert egyből lesz hozzá sok extrád, amit később amúgy is meg kéne venned, csak akkor már drágábban. Amúgy Youtube-on nézz meg pár 4k 30fps videót, de inkább 2.7k/60fps, nagyon látványosak, a Mini 2-vel. Hobbi célokra bőven elég
Azóta meg is jött, a 3 akksit már fel töltöttem, holnap délelőtt képezem magam elméletben a kezelésre, délután meg ki a mezőre, gyakorolni az alapokat
[ Szerkesztve ]
-
gatesz
tag
válasz Kis Tigris #9972 üzenetére
Köszönöm, mini 2-t már nem nagyon lehet kapni, meg most már a távirányító irányába hajolgatok, kényelmesebb mint a telefon szerintem. Értem hogy lehet másik telót használni, de az már megint egy plusz eszköz.
-
veterán
-
rebugra
aktív tag
Szia, én 2 hónapja Mini 3 Fly More Combot vettem, RC távirányítóval. Egyenlőre nagyon meg vagyok elégedve vele, szép képet, és videót csinál, jó vele repülni, (elég messzire is)
a RC nagyon jól bírja egy töltéssel, fényerő állítható, de igaz tűző napon érdemes árnyékba fordulni vele.═════════════ --==[ FinestMedia Werbetechniker ]==-- ═══════════
-
gatesz
tag
válasz rebugra #9975 üzenetére
Szia, köszönöm, hogy válaszoltál. Érdekes dolog ez amúgy. Ha az ár nem számítana nyilván valamelyik pro verziót venném. 4k nekem nem fontos, szerintem 90%-ban FHD 60fps lesz. A szenzoron, meg a távirányítón gondolkozom. De ott is megoszlanak a vélemények. Sokan dicsérik a régi távirányítót.
-
veterán
-
gatesz
tag
válasz SeniorTilla #9977 üzenetére
Szia, de lehet. Igaz ha telefonon is készítek videókat azokat főleg FHD-ban teszem. Írtam a dron topicban, jelenleg az utolsó hozzászólás. Abban tudnál segíteni?
-
veterán
-
Kis Tigris
tag
válasz SeniorTilla #9979 üzenetére
Én inkább a 60fps-t eröltetem. 30fps mellett még a 4k is darabos picit ha mozog a drón, vagy valami mozgás van a képen. A Mini 2-m tud 4k/30fps-t, de az inkább hanyagolós, zavarja a szemet z alig látható de érzékelhető 30fps. Ezért inkább arany középútnak 2.7k/60fps-en videózom, az már elfogadható minőség még az 55 colos 4K tv-n is
Amúgy a moncsim egy 24"-os 2.7K felbontású darab, ott native jön a felbontás, 60fps mellett nagyon szép a kép. -
gatesz
tag
Sziasztok, meglett a drón, köszönöm mindenkinek aki segített. Elakadtam a regisztrációban. El tudnátok küldeni a jelenleg érvényes regisztrációs űrlapokat, üzembentartó és dron regisztráció. Plusz amit végképp nem találok, hogy hova kell átutalni a 2-2 ezer forintot, és hogyan. Aki az éven regisztrált drónt, tudna segíteni? Írtam nekik emilt, hívtam őket telefonon, de nincs válasz. A web oldalon nincs semmilyen infó.
-
Fred23
nagyúr
Mavic 3 Pro megmássza az Everestet. Reklámnak kiváló ötlet volt szerintem.
-
gatesz
tag
válasz Sztyepadzso #9986 üzenetére
Szia, köszönöm! Időben mennyi idő volt amíg megkaptad?
-
Sztyepadzso
őstag
Én itt rettegtem, hogy majd jól beszívom, és hónapokig fog tartani(ahogy több helyütt írják), de max kb 2 hét volt, pedig annak rendje és módja szerint el is csesztem a regisztrációt a formanyomtatvány béna kitöltésével(hülye helyen van a drón szériaszáma-mező). Csodálkoztam is, hogy milyen drónregisztráció az, amiben nem kérik a szériaszámot....
-
gatesz
tag
válasz Sztyepadzso #9988 üzenetére
Az szuper, remélem nálam is így lesz, bár nyár van, szabadságok stb....
-
-
Kis Tigris
tag
válasz farkas26 #9982 üzenetére
Sziasztok. A 2x 2.000ft-ot hogy, milyen formában és hová fizetted be? Nem találtam idáig infót róla, hiánypótlásra szólítottak fel a lajstromszám kérelmekor.
"Tájékoztatom az Ügyfelet, hogy az eljárási díjat az Építési és Közlekedési Minisztérium Magyar
Államkincstárnál vezetett MÁK 10032000-00003582-06020015 számú számlájára kell befizetni."De hogy pontosan mit kell még írni s hová, gőzöm sincs :/ Mert ha simán ide küldöm a pénzt, abból nekik gőzük sem lesz hogy miért küldtem /
Üzembetartói 2.000ft-ot is ide kell küldeni vajon?
-
Sztyepadzso
őstag
válasz Kis Tigris #9991 üzenetére
Én a közleménybe az iktatószámot írtam, (x KÖFHÁT....... /LFH), és kész. OTP Bank appon át, azonnali átutalással.
-
Kis Tigris
tag
válasz Sztyepadzso #9992 üzenetére
De iktatószám csak azután van, hogy hiánypótlásra szólítanak fel. Akkor küldjem el az üzembentartóit is simán, várjam meg míg hiánypótlásra szólítanak fel, s azzal az iktatóval fizessem be a pénzt?
-
Sztyepadzso
őstag
válasz Kis Tigris #9993 üzenetére
Én ezt tenném.
-
Tibor7878
tag
Sziasztok! Egy ,illetve kettő funkció meglétéről szeretnék kérdezni. Dji mini2 és air2 között vacilálok, de lehet egyik sem lesz ha nem tudják ezeket:
-Tervezz repülést több ponttal az útvonalon: a repülőgép autonóm módon repül a beállított útvonal szerint, a játékos pedig a fényképezésre koncentrálhat.
illusztráció:
-Útvonal repülési mód, csak rajzoljon egy útvonalat a képernyőn, a drón a megadott útvonalat követi.
Ez egy kínai csoda leírása, hibátlanul működnek a funkciók, nagyon hiányoznának.
Dji Fly appban van ilyen?Köszönöm szépen a segítségeteket!
[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
Tibor7878
tag
válasz SeniorTilla #9996 üzenetére
Szuper, köszi a válaszod!
Mini 2 és Air 2 közül melyiket preferálod / preferáljátok?
Air 2-ben az a visszatetsző számomra, hogy szinte dupla annyiba kerül egy akku hozzá. Biztosítás kellene az air2 sulya miatt lakott területen kívülre is? A szélállóbbsága azért csábít.. -
veterán
-
Tibor7878
tag
válasz SeniorTilla #9996 üzenetére
Na ezzel elbeszéltünk egymás mellett.
Én olyan funkciót hiányolok ami úgy működik, hogy a térképen bepöttyintek pár tetszőleges pontot és ezen pontokat végigrepüli. Ahogy nézem a waypont csak a "megfigyeli" a pontokat de nem repüli be. A kis kínai csodámon ha három utcát végigjelölgetek a térkéoen vagy akár csak folytonos vonalat húzok, akkor ezen úton szépen végigvonul én meg közben kamerázgathatok. Imádom. Na ezt hogyan tudnám megoldani pl egy air 2 vel?
Köszönöm szépen! -
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● Drón topik
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest