- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- BIOS frissítés
Új hozzászólás Aktív témák
-
spotless
csendes tag
hello
milyen fogyasztásmérőt ajánlanátok?
illetve a lakás összesített fogyasztását nem lehet valahogy mérni, bekötve valamilyen eszközt az elmű-vel?
.
-
spotless
csendes tag
válasz TESCO-Zsömle #202 üzenetére
a pillanatnyi - de a lakás összes eszközére nézve "összesített" - kW/h értékre gondoltam volna, nem az eddig elfogyasztottról.
[ Szerkesztve ]
.
-
mr_ricsi
veterán
válasz mr_ricsi #199 üzenetére
A javítótöltés tegnap véget ért mindegyik akkunál, utána rájuk küldtem egy kapacitás-tesztet.
709, 670, 675 és 712mAh-snak bizonyult a 4 akku.
Ez már nem annyira gáz, bár hozzá kell tennem, hogy márkás akkuknál a 750mAh-s típusok tudnak ennyit.Bontottam még négyet, és kiderült, hogy a mélykisülés állapotában vannak, mert mindegyik 0,7xx V körülire merült. (NiMh akkuknál az 1V alatti tárolás már károsodást okozhat.) Gondolom, valamikor vettek egy halommal, és negyedévente azokat akciózzák.
Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
mr_ricsi
veterán
válasz spotless #206 üzenetére
Olyanról, ami a lakást méri, nem tudok, de biztosan van, és biztosan nem olcsó. És 1 db nem is biztosan elég belőle, mert 1 lakást nem feltétlenül csak 1 fázisról látnak el árammal.
Konnektorba dugható: [link]
-
emitter
őstag
válasz spotless #204 üzenetére
Amit pzsola #183-ban belinkelt, az a teljes lakást méri, viszont nem tud pillanatnyit. De egész biztosan van ugyanilyen sínre szerelhető kivitelben drágább, ami már tudja azt is, nézz szét a Conrad honlapján. De tényleg nemolcsó, hiszen ez a legegyszerűbb is 13-15k körül van ha jól emlékszem..
-
McLaca
őstag
válasz TESCO-Zsömle #195 üzenetére
Akkor köteleződj át a Sanyo oldalára.
Üdv!
A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh
-
McLaca
őstag
válasz spotless #204 üzenetére
Hozzávalók: az áramszolgáltató által felszerelt fogyasztásmérő, stopper, szem, matematikai ismeretek, papír, ceruza, számológép (modernebb gondolkodásúaknak ez utóbbi 3 helyett Excel ), és persze a mérőállandó (rajta van minden villanyórán, mértékegysége r/kWh, azaz fordulat/kWh). Részletezzem?
A hitelesítéskor sem történik más, csak gépesítve (ELSTER neve kinek ismerős?).Mr_ricsi megjegyzését annyival egészíteném ki, hogy a kW-ot a h-val, azaz az egy órányi időegységgel szorozni szokás, de az a fogyasztás mértékegysége.
Üdv!
[ Szerkesztve ]
A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh
-
moha21
veterán
De ekkor sem biztos a lakás maximumát kapja, mert nem egyszerre meg minden, illetve mosógépnél sem mindegy fűt vagy centriz. Átlagot lehet ugyan vagy elkülöníteni reggel vagy este, deha szigorú átlagot akarunk akkor meg ott a villanyszámla.
Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.
-
McLaca
őstag
Egyrészt. Főleg, ha részszámla, mert akkor az éves átlag egytizenkettede a számla , másrészt meg az egész lakás 1-2mp-es pillanatnyi terhelése igazából nem tudom, mire mutat rá... (Pont amiatt, amit írtál, mosógép motor ki-be kapcsolgatása, fűtése, villanysütő szintén úgy csinál, mint egy vasaló, ki-bekapcs, stb., stb...)
Ha egy egész háztartást kell nézni, a legkisebb értelmes időegység az egy nap, vagy legalábbis az egy óra, ha csak olyan készülékek mennek, amiknek a fogyasztása viszonylag folyamatos (hűtő, lámpák, egyéb (szórakoztató)elektronikai cuccok, amiket órákig folyamatosan használunk).Üdv!
-
-
mr_ricsi
veterán
A számítógép egy speciális dolog, mert gyorsan változik a pillanatnyi fogyasztása, és a tápja cserélhető. Ennél érdekel tehát minket a pillanatnyi fogyasztás is. A lakásnál esetleg akkor, ha gyakran nyomja le az automatát, és tudni szeretnénk, hogy a csúcsterhelés miatt van-e ez.
Minden másnak az átlagfogyasztásra vagyunk kíváncsiak, valószínűleg a költségek miatt.
-
mr_ricsi
veterán
Én már tulajdonolom a 3 közül az egyiket, emiatt a kérdés értelmetlen.
És értelmetlen amiatt is, mert egy mérőeszközt a feladathoz kell választani, de közel sem biztos, hogy neked is ugyanarra van szükséged, mint nekem.Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
-
mr_ricsi
veterán
A pontossága mindháromnak ugyanaz.
A legkisebb is tudja, amire egy átlagembernek szüksége van. Méri azt a hatásos fogyasztást, amit a villanyóra is mér.
Ha nem vagy vele pontosan tisztában, hogy a "power factor" és a "cosFI" mit takar, akkor semmi szükséged az EM-re.Ha meg tudod indokolni, hogy mi szükséged van arra, hogy a fogyasztás 3 mp-nyi átlagait excelben és diagrammon vissza tudd nézni, akkor neked tényleg valamelyik EL típusra van szükséged.
Nekem EM van.
[ Szerkesztve ]
-
NoOne1976
őstag
Olvastam valahol, hogy a LIDL-ben is lehet valami olcsó fogyasztásmérőt kapni. Illetve vett ott már valaki? Állandó jelleggel lehet kapni, vagy csak időnként beteszik akcióba?
-
Én is vettem a Lidlben ma egy hasonlót, csak az hosszúkás. Úgy tűnik elég pontos, csak a teljesítménytényezőt 0,9-nek mérte a számítógépen egy Enermax aktív PFCs tápnál. Azt hittem annak úgy 0,95-0,99 környékén kellene lennie. Na sebaj, gyorsan le is mértem egy 125W-os HGLI lámpát: 50W, cos fi 0,17
I did nothing, the pavement was his enemy!
-
-
-
-
Fürkész
tag
Magától lekapcsolja a kijelzőt egy idő után, persze a háttérben dolgozik, bármelyik gomb lenyomására ismét aktiválódik a kijelző, már ha közben le nem fagy valamiért. Ma vettem én is a Lidl-ben, és ráböktem a hűtőre, de gondoltam megnézem mennyit fogyaszt a PC-m és kihúztam, de közben a hűtő dolgozott. Szegény fogyasztásmérő ettől le is merevedett, le kellett resetelni mert be sem kapcsolt.
-
McLaca
őstag
válasz canniball #239 üzenetére
Valószínűleg a hideg külső hőmérséklet miatt hidegebb hálózati víz is hozzájárul, de az, hogy féltöltetnél, kevesebb víz felmelegítéséhez is ugyanannyi áram kell...? Én továbbra is az AEG csoport gépeire esküszöm (AEG, Electrolux, Zanussi).
Üdv!
-
canniball
nagyúr
"Én továbbra is az AEG csoport gépeire esküszöm (AEG, Electrolux, Zanussi)."
A hűtőnk pont Electrolux, ~7 év alatt a legnagyobb baja hogy kezd szétmenni az ajtó gumija. Felhívtam egy szerelőt, aki utánanézve megállapította hogy csak komplett ajtócserével orvosolható a dolog, az ajtó ára 35k lenne...plusz gondolom a kiszállás, szerelés sem két gombóc fagyi ára...https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
MaSzKa
senior tag
én amit az ALDI-ban vettem
abban még nem merült le az elem 2-3hónap folyamatos 24H használat során
én meg vagyok elégedve vele eddigZanussi -t kerüljétek, ilyen hűtőnk van - sajnos ezek a mai változatokról sok rosszat lehet mondani
Philips Whirlpool Samsung Bosch LG - ezek szerintem a jók
[ Szerkesztve ]
-
jumpi
csendes tag
jónak tűnik ez a Lidlis, csak az a zavaró hogy kikapcsol 2 perc után
Valaki betudta állítani a költségmérőt rajta? Nem nagyon igazodok ki ott
-
g@bo
nagyúr
philips whirlpool ugyanaz, mosógépben már nem a top.... samsung lg nem tipikusan háztartási gép gyártónak indultak, mindent gyártanak, van ami jó, de nem biztos hoz az a hűtő / mosógép.... bosch, siemens.... fene tudja.
vegyetek mosógépből miele-t. hűtőböl meg valami ruszki gépet.
-
McLaca
őstag
válasz canniball #242 üzenetére
Miért nem a szervizt hívtad fel?
Az ajtógumi minden hűtőben szétmegy 7 év alatt, bár ha rendesen tisztítod és nem téped-vágod, akkor azért mégsem. Szerviz szerintem ki tudja cserélni csak a gumit. (Sőt, lehet, hogy te magad is.) De mondjuk egy LG kompresszor többe kerül, mint egy Electrolux ajtó.MaSzKa: Whirlpool? (Űbergagyi. Semmiből nem hoztak annyit vissza, mint Whirlpoolból, de ha szervizbe viszik, ott is áll pár hónapot, mielőtt sikerül hozzá beszerezni egy fél centis műanyagdarabot tízezrekért.) A Philips nem nagyon gyárt nagy konyhai gépeket (és nem = Whirlpool), csak kisgépeket (abban jók), meg tengeralattjárókat, a Bosch-hoz képtelenség alkatrészt emberi időben vásárolni, a Siemens meg pofátlanul drága, és van tőle innovatívabb gyártó is. Samsung az a "nem rossz" kategória, de nem biztos, hogy kéne, LG-nek meg a neve nagy, de a minősége eléggé kétes (mondjuk pont a hűtőkompresszorai és főleg az ajtói! Új hűtő is jött már lerohadt ajtóval!). Kompromisszummentes megoldás a Miéle, de azt olyan nem vesz, aki fogyasztásmérővel méricskél.
Hűtőtökkel mi a hiba? (Zanussihoz általában mindig van alkatrész és olcsón. Egyébként minden gyártó az egyre kisebb költségre megy, azaz egyre szarabbat gyárt. Ez van, fogyasztói társadalomban élünk...)kpal: minden 10-15 éves hűtő lecserélésekor ez történik. Jó a kompresszor, jó az ajtó. 10 év múlva az a fogyasztási előny felére fog csökkenni, majd mérd le. Ariston amúgy = Indesit = Fagor = Ardo. Merlonihoz mindegyiknek köze van.
[ Szerkesztve ]
-
canniball
nagyúr
"Miért nem a szervizt hívtad fel?"
Az "egy szerelő" úgy értendő, hogy a gyártó honlapján megnéztem a hivatalos szervizeket/szerelőket és a legközelebbire csörögtem (neki meg csak lehet hinni). Ő világosított fel hogy kétféle ajtó létezik: az egyiken lehet cserélni a gumit a másikon nem, a miénk pedig az utóbbi kategóriába tartozik."Az ajtógumi minden hűtőben szétmegy 7 év alatt..."
Mint már említettem a huszonéves fagyasztónknak nincs ilyen problémája (meg szerencsére másmilyen se).
"Tépve-vágva" pedig abszolút nem volt, amúgy is mindig rám szól a párom hogy csukjam már be az ajtót amíg iszok, de én meg nem szeretem fél percenként nyitni-csukni...https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ukrajnai háború
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Sorozatok
- Öregszem
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.