- Autós kamerák
- Home server / házi szerver építése
- Unigine Superposition Benchmark
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Amazon Kindle
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Aktív témák
-
forceberg
veterán
Egész jó, talán a közelben lévő fák zizisek egy kicsit!
Egy mára:
Miét van az, hogy a képre ráteszem a kis logómat(ami átlátszó hátterű) akkor ha nem 12-es minőséggel mentem el, bepixelesíti - jpegfoltosítja a PS körülötte a képet?
http://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
sztyui2
őstag
válasz Zozzant #33775 üzenetére
Ezt meg akartam említeni, de aztán elsiklottam valahogy felette, ez kurvajó!
Nekem nagyon bejön, nyitott szemmel kell járni, hogy az ember ilyet találjon, és még le is fényképezze, meg az egész háttérmosás meg minden ott vanforceberg:Én nemtom miért lehet, de ha csak ez a baj, akkor miért nem mented le 12-es képminőségbe? Én mindig mindent abba mentek. Vagy pl van a LR3-ban valami ilyen vízjeles funkció, és persze lehet egyedit is használni asszem. Annyi hogy lemented PNG-be, hogy megmaradjanak az átlátszó részek, aztán kitallózod, bár én sosem csináltam, mert sztem hülyeség ilyen logót meg hasonlókat rakni egy képre. Csak bontja az egész hangulatát, meg az egész hatását minden képnek, arról nem beszélve, hogy bárhonnan le lehet szedni, szinte bármilyen vízjelet, vagy logót.
Na hogy ne legyek off, ezekbe nem vagyok biztos nagyon, nem is igazán töltöttem fel őket sehova, csak bedobom, hátha van valakinek véleménye
-
cOxeR
Ármester
Én is én is... ha a mobilnet is úgy akarná.
[link][ Szerkesztve ]
-
Karima
őstag
-
Sada88
aktív tag
válasz forceberg #33851 üzenetére
rakd rá lightroomal az normálisan kezeli bár kell állítgatni meg 100% jpg nem árt. előtte pngbe úgy,hogy photoshopba a webre való exportot használod nekem cska ott sikerült rendesen beállítani a átlátszóságot ,hogy lightroomocska is megeméssze aztán saját watermarkba lemented .
ja még a múltkori facebook romláshoz hozzátéve ha lightroom 3.2nek az új "speckó" facebook feöltöltőjét használom akkor érdekes módon nem rontja a képeket annyira... érdekes...
FlickRre is kiprobálom ezt valamelyik nap mert ott is szeret túlélesíteni ...www.Sadaweb.hu www.flickr.com/photos/sada1988/
-
Balinov
titán
válasz Tomate #33861 üzenetére
Szep,tetszetos mind, bar a topik hangulatat idezve:
1. Szep, de a kompozicio nem igazan fog meg, kar,hogy Tihany nem konturosabb.
2. Bar pontyos panoramait eleg nehez uberelni
3. Ez a szemelyes kedvencemHelyvalasztas: A konnyem kicsordult, hogy iden nem lathatom a Balatont. Fured megismetelhetetlen.
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
HÁZIGAZDA
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
-
Karima
őstag
Meg még egy leveles
-
kiskornel
addikt
(#33841) Stitch: "akkor lenne a legjobb, ha hajnalban a ködben érnék az erdőbe és azon szűrődne át a napfény." - Valahogy úgy. Bár a tiszta ködös sem jó. Szóval valamikor a köd felszáltakor kell készíteni. Akkor viszont lesz pár rész, ami be fog égni. Valahogy így:
(#33864) Parci: szép helyek.
(#33861) Tomate: a második, de kicsit emelj a fényerőn. Közép árnyalatúra húztad le a kék égjét.
Nekem is nagy a fényerő a monitoromon. Úgy tökéletes a kép, de mindenki más panaszkodik, hogy alexposak a képeim. Én egy picit korrigáltam a monitor fényerején. (nem a képed miatt) Így viszont alexpos a képed.(#33852) pontyos: önmagában szép, de valami megzavarja a harmóniát ezen a panorámán. Szerintem a látótávolság növelése érdekében utólag felhúztad a kontrasztot. Igen, így láthatóvá váltak a háttérben az elemek... ám a zöld szín eltolódott középen az aljához képest. (Mintha nem egy WB-n készültek volna.) A szaturáció is csökkent középtől fogva, aztán az eget meg kivilágítottad kékben. Szvsz ezt a zavaró elemet kell még kiküszöbölni és utána nagyon jó lesz.
(#33853) sztyui2: bár mint nem szakértő mondom... szerintem nem a legelőnyösebb oldaláról kaptad le a lányt. Biztos ennél lehet róla előnyösebb, szexisebb képet készíteni.
(#33835) sztyui2: saját tapasztalatból mondom, hogy ezek hülyeségek. Mind a három képen csak a vibrációt növelték... persze a jónépet meg lehet téveszteni vele. Azt hiszik, ez profi, meg jobb, és még pénzt is költenek rá.
(#33847) cOxeR: én csak meg szoktam fordítani a középoszlopot, és fejjel lefele lógatom a fényképezőt. Ez azt jelenti, hogy fordított képet készítek. Komponáláskor meg LiveView-et használok...
(#33843) pisti: ez nagyon szép. Kicsit túlélesíteted, vagy ha nem, akkor rosz leméretező algoritmust választottál, mert középen barna árnyalatú levelek pöttyösek.
http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/
-
pisti
őstag
Köszönöm a visszajelzéseket.
Jó volt a meglátásod forceberg, nekem fel se tűnt, de úgylátszik megint véletlen a rossz leméretezést használtam gimp-ben, ami elfelejt interpolálni.
Itt megnézheted a jól leméretezettet, ha érdekel. A képek között váltogatva, hasonlítva valóban látszik, hogy finomabbak a vonalai a fák ágainak/leveleinek. Jól kiszúrtad.Karima: Ez a leveles, vízcseppes kép szép lett, tetszik.
Stitch: Jók lettek, a gombás tetszik a legjobban.
sztyui2: Szépek ezek az őszi leveles képek.
v2izzy: Érdekes, de a kompozíció valahogy nincs egyben, pl. a macska nyelve nagy kár hogy kilóg a képből.
Balinov: Balinov, te írtad, hogy "kis közeli" kép, nem magyarul makró. Annak meg ilyen kezdeti próbálkozás.
bubi92: Nagyon éles a háttér is meg az árnyék is a háttéren, elvonja a figyelmet a főtémáról. Ha balra forogtál volna, akkor jó eséllyel szinte semmit nem világít meg a vaku a háttérben.
forceberg: Jó kis őszi "szétesős" kép. Tyah egyébként, ha nem tetszik az alacsonyabb szintű jpg tömörítés akkor ne használd, annyi.
pontyos: Az első panoráma jó lett, tetszik.[ Szerkesztve ]
-
Szten Márs
nagyúr
válasz Tomate #33861 üzenetére
Jófélék, de én a színvilágukkal nem vagyok kibékülve. Nem vagyok a túlszaturált képek híve, de úgy érzem legalább az első kettő kicsit többet érdemelne e téren. Kicsit döglöttek a színek, ami az elsőnél a téma miatt még annyira talán nem is zavaró, de a másodiknál már kifejezetten. Pedig amúgy igencsak jófélék, ha nem így lenne, most nem írnék ide
-
Tomate
veterán
válasz Szten Márs #33873 üzenetére
Köszi! Itt egy kicsit átdolgozott variáció:
Balinov: Ennyit tudtam tenni Tihany érdekében.
A panoráma másképp:
[ Szerkesztve ]
-
Tomate
veterán
válasz szaby_gyerek #33877 üzenetére
-
pisti
őstag
-
cOxeR
Ármester
válasz kiskornel #33871 üzenetére
Sajnos az én állványomnak a középoszlopát nem tudom rongálás mentesen kiszedni... ráadásul ma el is törtem az erdőjárás közepette. Túlságosan izomkodtam, és elrepedt az egyik összefogó fémkarika. Ennyit a tizen'x' ezres állványokról.
Holnap majd töltögetek fel én is képeket.
Privibe ha ajánlana valaki egy jó, tartós, könnyen kezelhető álványt, annak örülnék. -
sztyui2
őstag
Bár én szinte sosem használok állványt, ezért bőven elég a 10ezres állvány, mert a képeim kb 2%-a készült állvánnyal
Nameg onnantól kezdve, hogy a kis teszkós miniállvány megtartja a 30D-t, markolattal, telével, és vakuval, nincs is miről beszélni Elfér a tatyóban bőven, és ha nagyon kell akkor ott van és kész
Viszont aki sokat fotózik hosszú záridővel, vagy sokat lő tájképeket, esetleg panorámákat, annak bizony tényleg nem biztos hogy elég egy 10ezres állvány. Én talán ezt tudom ajánlani. Az ára egész olcsó, ahhoz képest, hogy nagyon komoly állvány. Egyik ismerősömnek volt ilyen, nagyon masszív, és nagyon merev és stabil az egész cucc, abszolút megbízható és a középoszlopa is megfordítható meg minden.Annyi az egyetlen hátránya, hogy talán kicsit nehéz, főleg csak így mászkálni vele, de pont azért nehéz, mert van benne anyag rendesen
Persze ehhez még kell venni fejet is... -
Balinov
titán
válasz kiskornel #33895 üzenetére
Gyonyoru hely, kiskornel, es igazan fotogen. Kulonosen az utolso 3 az, ami igazan tetszik.
Egy apro eszrevetel : lehet csak szar a melohelyi monitorom, de nekem ugy tunik, elesseggel nincs minden rendben
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest