Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • nemethchek19

    aktív tag

    válasz somasz #63002 üzenetére

    Elméletileg hűtő, alaplap cserélve lett, meg kapott mx4 pasztát rá. Hétköznapi használat már már nem throttlingol, stresstest alatt továbbra is elég gyorsan felmelegszik, bár most teljesítménycentrikusban használom a procit, ami azt jelenti, hogy folyamatosan 3,2ghz-es órajelen tartja. Az nvme SSD erőteljes használt mellett továbbra is képes 85 fokra is felmelegedni. HWinfo64-ben legalább is a "Drive Temperature 2" azt mutatja. a "Drive Temperature 1" az 55 fok maximum.

    Tehát minimális a változás, de normál felhasználás mellett már meg sem szólal a ventilátor. A CPU olyan 60-65 fok körül el van, néha ugrik max 75-80-ra.

    Érdemes lenne alulfeszelni a cpu-t? Throttlingstop, Intel Extreme Tuning Utility szoftverekkel. Sosem próbáltam még egyébként.

    A hangkártyával kapcsolatban annyi, hogy régebbi drivert raktam most fel a hangkártyához és azzal már nincs pattogás, recsegés. Bár a LAtencymon-al továbbra is rosszak az értékek. Viszont az alaplapi integrált Realtek hangkártyával a LAtencymon is jókat mutat, szóval lehet a hangkártya a bűnös, persze nem 100%.

    Tehát ezek a saját Realtek hangkártyájával a Latencymon értékek.

    Ez meg az usb hangkártyával:

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák