Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • PrometheusX

    aktív tag

    Na, meglett bátyám új 5570-je. A konfig a következő: i5-6300u, 8 GB 2133MHz DDR4 RAM, 15,6" FHD IPS kijelző, 500 GB HDD (7200 rpm-es WD Black winchester), plusz extrák (háttér világításos billentyűzet, ujjlenyomat olvasó, 720p-s kamera zajszűrős mikrofonnal).
    Alapvetően elégedett vagyok a gép felépítésével, átjön rajta a prémium érzet (még akkor is ha az 5xxx sorozat a business Latitude-ök "belépője"). Kellemes a fogása, és igaz hogy 15,6"-os a gép, de nem túl vastag (és nem is annyira vékony) - kifejezetten kellemes.
    A kijelző zsanérjai jól tartják a kijelzőt, nincs holtjáték vagy remegés benne - egy kézzel szépen nyitható, nem szükséges erőlködni a felnyitáshoz. A kijelző nagyon szép képet ad, a betekintési szögek kiválóak. A billentyűzeten kellemes gépelni, megfelelő a merevítése így nem horpad gépelés közben. A háttérvilágítása kiváló, teljesen sötétben jól látható minden billentyű. Az ujjlenyomat olvasó is rendben teszi a dolgát, a Windows alapértelmezetten felismerte és használható volt jelszó beállítása után. Viszont én kicsit lassúnak érzem a lehúzós társaihoz képest és kicsit sok helyet foglal el úgy látom. A kamera és a mikrofon kiváló, mögöttem egy lámpával is megfelelő fényerővel tartotta a képet, nem sötétültem el egy pillanatra sem. A hangszórók is megfelelő minőségűek, csodát azért nem kell várni, de megfelel alapdolgokra.
    És most jöjjön egy kis negatívum. Az 500 GB-os HDD-t (amin meglepődtem, 7200 rpm-es WD Black, szép!) egy 250 GB-os M.2-es Samsung 850 EVO-ra cseréltük. Eredetileg úgy akartuk, hogy a HDD az SSD-vel lesz együtt a gépben, DE sajnos ez fizikailag lehetetlen:

    Ez nem a mi laptopunkról készült kép, de ugyanígy nézett ki belülről. Szóval zöld kerettel kiemeltem a HDD helyét, és pirossal az M.2 helyét. Ahogy a képen látszik a HDD túlnyúl egy pár centiméterrel, és elveszi a helyet az SSD-től. Úgyhogy nem megoldható fizikailag a két eszköz együtt a gépben. Ja és ha HDD-vel rendeli az ember a gépet, akkor nem adnak neki lefogatót az M.2 csatlakozóhoz - nincs semmi a lefogja, maga a hátlap fogja az SSD-t. És a lefogató az kb. 15-25 dollárba kerül (eredetileg a Delltől rendelve). Szóval nem valami elegáns megoldás a dolog... viszont ha az ember úgy dönt hogy nagyobb akkumulátort szeretne (6 cellás / 84 Wh-s akksit), akkor az szépen elfér az SSD mellett, kitölti a a plusz helyet gond nélkül (így már van értelme a dolognak). Annyit még megjegyzem, hogy van +1 szabad slot memóriának, szóval gond nélkül tudom majd bővíteni 16 GB-ra a jövőben ha igény lesz rá. A HDD-ről még csak annyit, hogy egy USB 3.0-ás házba raktuk bele és úgy fogjuk használni, külső adathordozóként.
    A gép teljesítményével nagyon megvagyok elégedve, pozitívan csalódtam a hűtésben: nem melegszik túl a gép és nem hangos a hűtése. Csak akkor hallottam igazán járni mikor BIOS-t frissítettem rajta. Szóval ez kifejezetten pozitívum, végre egy csendes, annyira nem melegedő Dell gép.

    Összességében nagyon tetszik a gép, jó vételt csináltunk. :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák