- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zé_Mester
őstag
-
fdisk
őstag
Nekem sikerült elérnem,h 8*400-at alapfeszen viszi.(normál a biosban,nem 1.350V)
alapfeszA célba először a csíkóhal ért be, a remény hal meg utoljára.De a reményhal megdöglött, az új kedvencem egy szarok rája! ¤¤¤
-
mynameis?!
tag
Valaki tudna abban segíteni hogy egyáltalán hol kell húzni a procit vagy miylen programmal?! Nagyon kezdö vok a proci tuning témában !! És tudna vki e6750-re kompatibil Ghz/fesz-t adni akinek pl iylen van Helpeljetek me proci tuning kéne
[ Szerkesztve ]
b e s Z O o T á Á á ??
-
nagyúr
válasz mynameis?! #5053 üzenetére
Tuningolni alapvetően BIOS-ból tuningolunk, nem OS alól, különféle progikkal. Milyen lap, milyen memó, stb. Töltsd ki az adatlapod először is, aztán olvass vissza sokat sokat, olvasd át az alaplapod topicját, és próbálj meg konkrét kérdéseket feltenni, vagy iratkozz be ide. Ami persze lol.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
subaruwrc
félisten
-
Zé_Mester
őstag
ha kitöltöd az adatlapod, akkor mi is okosabbak leszünk, és akkor talán tudunk valamit mondani. úgyhogy hajrá
a többit majd utána
-
KiriK
tag
Mai eredmény: 8x450, 1,5Val, ami alapon 1,464, terhelve valahol 1,4 körül (10 perc orthos). Max 50fok. Gondolom még megy majd felfele Csak nem tudom, a memóriát hol kell visszaosztani, vagy hogy megy majd, ha 500as FSBt próbálok? Vagy inkább előbb 475? Bár szerintem ez a 3,6 bőven jó lesz, csak azért hát mégis...
Ekkora Vdrop normális P5Knál? Vagy Vdrop modot neki?Bye
P5K, C2D E6750@3200MHz, GEIL Value 4x2GB, HIS HD3850 IceQ 512MB, 3*WD500GB, WD640GB, WD1.5TB, Genius SW-5.1 5000, Dell2007WFP, SONY40W5500
-
Zé_Mester
őstag
a VDrop-ot megoldhatod, google...... aztán találsz ott mindenféle képet ahol össsze lehet firkálni a lapot cerkával, és akkor nem lesz dropp.
először nézd meg 475-ön aztán szépen 5-ösével felfele.
de először csináld meg a dropp dolgot.a ramot nem tod majd visszaosztani, vagy 1:1-be járatod, vagy felszorzod az FSB-hez képest. visszafele nem fog menni a dolog.
sok sikert, várom az eredményt
-
KiriK
tag
válasz Zé_Mester #5059 üzenetére
Guglizom majd egy vdropmodot, bár már itt a topikon is volt róla kép. Vagy a P5Kn.
Egy pár biosos beállítás, amiket nem vágok mire is jók.
CPU Voltage Damper, Voltage reference (NBnél is)
Max CPUID Value Limit
Vanderpool Technology
CPU TM Function
Execute Disable Bit
Kellenek, nem, mire lőjem őket? És akkor 475 holnap, még talán szinezés nélkül.
Jóccakát és thxP5K, C2D E6750@3200MHz, GEIL Value 4x2GB, HIS HD3850 IceQ 512MB, 3*WD500GB, WD640GB, WD1.5TB, Genius SW-5.1 5000, Dell2007WFP, SONY40W5500
-
subaruwrc
félisten
válasz Zé_Mester #5060 üzenetére
most minek cifrázzam?.ha valamit elb...szok majd jössz te és kijavítasz
más re: csak óvatosan vele mert windows boot alatt loadban lesznek a magok vagyis +ban és lehet átüt.hagyd jól áthülni és imádkozz.vagy emeld windowsból a kakaót.
ma -12vannekem meg hétfőn lesz egy E6700am és remélem megszorongatlak ha más nem fsb ben
[ Szerkesztve ]
-
KiriK
tag
Kicsit morcosan ébredt a masina, kétszer is újraindult 450es FSBvel Vissza 425ra, most úgy fest jó. Ezt is írhatom a fesz számlájára? Muszáj lesz szineznem.
Szét kell szedni hozzá? Vagy ha épp odaférek? Ha rosszat satíroz az ember? Mert a kép megvan, hogy mit kell (ugye?).
subaruwrc: Thx a beállításokat, bepötyögöm majd. Asszem valami hasonlók vannak most is.[ Szerkesztve ]
P5K, C2D E6750@3200MHz, GEIL Value 4x2GB, HIS HD3850 IceQ 512MB, 3*WD500GB, WD640GB, WD1.5TB, Genius SW-5.1 5000, Dell2007WFP, SONY40W5500
-
rucinho
tag
hali!
meghúztam a procimat kicsit...e6750 3520mhz 440 ig ment most az fsb 1.392v-on
441fsb-nél már befagy a gép!!auto-n van a volt...adjak neki még volt-ot és akkor mehet feljebb is???[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz rucinho #5066 üzenetére
1.45 - 1.5V-ig adhatsz neki tesztek erejéig, de ne felejtsd el az egyéb feszeket is figyelni és szükség esetén emelni.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
Interceptor
addikt
Hi!
Mik a tapasztalatok E2140 vagy a 60-at érdemesebb venni a mostaniak közül?Melyik jobb tuningban?200mhz alapból a 2160 javára nem jelent semmit szerintem, ezért kérdem.
Nem kell drága gép, csak játékra kell
-
mynameis?!
tag
Valaki tud adni vmi programot MSI laphoz amivel húzhatom az e6750-emet??
b e s Z O o T á Á á ??
-
Larry303
addikt
válasz mynameis?! #5071 üzenetére
észre fogod venni ;)
maradjunk annyiban ha pirosat látsz kezdhetsz izgulni...
bizonyos esetkben post logo is lehet a jutalmadhttps://www.flickr.com/photos/kocsisbalazs
-
subaruwrc
félisten
válasz mynameis?! #5073 üzenetére
nyílván nem. nincs annak a lapnak biosa?
-
nagyúr
válasz mynameis?! #5075 üzenetére
Tuningolni BIOS-ból tuningolunk. Ez alap. Nem azért, mert az olyan sznob dolog, hanem, mert onnan lehet épkézláb módon kivitelezni. OS alól max. finomhangol az ember.
-
bogyó73
tag
sziasztok.
szerintetek 510-es fsb az jó egy e6300 és 965p ds3p lapban? feszek autón csak a szorzó 6*510
Marquee 9000 LC
-
Zé_Mester
őstag
válasz mynameis?! #5073 üzenetére
bekapcs után DEL gomd, és már van is programod a tuninghoz. BIOS a neve, ismerkedjetek meg nade most komolyan, ne mondd már hogy nem tudod mit kell ott állítani, még a könyvébe is be van írva hogy melyik menürésze a tuningopció. utána meg már csak emelni kell az FSB-t, és ennyi. sok sikert, 400as FSB simán mennie kell a procnak alapfesz körül.
bogyó73 : az az 510 egész korrekt, nekem is volt tesztre egy E6300-am de az istennek nem ment, pedig még a terasznak is bemutattam, hogy összemelegedjenek, de semmi
úgyhogy visszaküldtem a kazdájának, hogy csináljon vele amit akar -
bogyó73
tag
válasz Zé_Mester #5079 üzenetére
most cseréltem el a 6600-ra+kp mert kellett a pénz szóval én is csak sasoltam hogy 510-nél simán indult viszont 3,5ghz már nem tetszik neki csak nem merek túl sok feszt adni a procinak meg a lapnak
esetleg valami ötleted nincs a számomra? meg nem tudom hogy kell a zpu-z-t hivatalossá tenni hogy oldalt is mutassa az eredményt. mert akkor betenném
viszont a 3.3ghz már 1.4v-al megyMarquee 9000 LC
-
Zé_Mester
őstag
válasz mynameis?! #5081 üzenetére
óóóóóóó ügyike vagy, ha ezek megvannak, akkor nem is vagy fogyi (ahogy korábban írtad)
naszóval.tünés a bios-ba, Overclocking részleg, és ott FSB-t feltolod 400ra (kezdetnek), és elvileg lennie kell egy olyan résznek a fesznél hogy CPU voltage vagy valami hasonló (alapból 1.3500V-on, vagy akörül kell lennie). na ott beállítassz neki 1,375 vagy esetleg 1,3875öt.
és F10 aztán Enter. és várod a szebb jövőt hogy mi fog történni.
ha mákod van akkor semmi feltünő, csak szépen elindul a gép és teszi a dolgát.
haaa nem ..............ezt hagyjuk mostna hajrá,
-
Zé_Mester
őstag
válasz bogyó73 #5082 üzenetére
a cpu-z nek a hivatalossá tétele ott van szépen a progiban. a legutolső fülecske alatt szépen ottvan lépésenként hogy mit kell csinálni. nem nagy ügy.
viszont 3,5ghz már nem tetszik neki :
biztos keves volt a fesz. adj neki legalább 1,55V-ot és úgy nézd meg hogy mit megy. lehet hogy nem fog többet menni ,de ezt majd meglátod úgyis.
próba cseresznye[ Szerkesztve ]
-
Soak
veterán
válasz mynameis?! #5085 üzenetére
lekapcsolod a tápo, megvárod mig a ledek kialszanak, visszakapcsolod és elinditod .... általában örö e bodottá ,ha nem akkor kihuzod a tápkábelt és miután nem világitanak a ledek kiveszed az elemet, 5sec után vissza rakod és örö e bodottá
-
Zé_Mester
őstag
válasz mynameis?! #5085 üzenetére
nem kell besz@rni, legrosszabb esetben ki kell venni pár s-re az elemet, amúgy elég ha táp lekapcs vagy fél percre, aztán visszakapcs és megy minden.
de még ezt se kell, mert ha esetleg nem kapcsolna a moncsi,akkor nyomsz egy restartot és közbe folyamatosan INSTERT gomb, addig amíg be nem kapcsol a monitor, utána meg del, és újra bent vagy a bios-ba.
nem nagy ügy, menni fog ez pár próbálkozás után csukott szemmel is
-
bogyó73
tag
egy képet azért mutatok [link]
Marquee 9000 LC
-
Grof-Zero
tag
Hi mindenki !
Kérdésem lenne alábbi konfigra milyen fsb ram és fesz beállítást kellene mert nem nagyon akar összejönni semmi komoly :
Asus P5K pro, Intel 6750, Geil 2x1 GB 1066 ultra , Ati 2600 Xt 512Mb , amit edig kihoztam belőle az fsb 8x395 , a ram mundjuk talán ment még 1200felett is de 2.3val , a procinak eddig olyan 1.6 körült mertem adni de eléggé melegszik , silent tower van rajta.
Ha esetleg tudtok dobjatok rá valmit mit lehetne állítgatni rajta hogy menjen.
THxGrof-Zero, mindig írd meg mi iránt érdeklődsz privátba, mert nem 1 db hírdetésem van, thx.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest