- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
-
mokus1
addikt
Ha egy E 2160at huzok ugy 3,4ghz-re állitolag szinte az összes birja az felér egy gyári E6750nel??teljesitményben?És az E2160ban melyik a jo stepping köszi.
-
Antos
csendes tag
Sziasztok!
Nekem van egy Pentium D 915-ös (2.8 ghz) procim, mindenféle fesz.emelés nélkül megy 4 ghz-en stabilan,szeretnék feszt.emelni,kíváncsi vagyok,mennyit lehet még belőle kihozni,viszont sehogyan nem tudom meghatározni a jelenlegi feszültség értékét ugyanis az everest is mást ír (1.27v) és a cpu-z is mást ír(1.185v) na most melyiknek higgyek? a biosban manuálisan beállítottam 1.185v-ra,viszont akkor a cpu-z már csak 1.135v-ot írt. Honnan tudhatnám meg az alap feszültségeket biztosan?
Köszi a válaszokat!
Üdv Antos!
" Ha fej enyém, ha írás megfelezzük..."
-
booz
senior tag
hy p5n-e sli lapban meddig lehet felhuzni az e6550-et szar ramok mellett
[ Szerkesztve ]
-
Zé_Mester
őstag
válasz subaruwrc #4016 üzenetére
alakulgat, de olyan rohadt szar a kupakja hogy alapórajelen is 48 fok.
most 430as FSB-n van alapfesszel, de 56fok terheletlenül.
úgyhogy holnap majd polír meg ilyesmi, és majd utána bűvészkedek.meg most amúgy sincs szerencsém, mert kibaszott nagy köd van kint, tiszta víz minden, és nem akarom kirakni a gépet a teraszra, mert félek hogy "beázik"
úgyhogy elnapolva holnapra.
-
mokus1
addikt
az E6320 valoszinűleg ilyet veszek mivel nem olyan rossul tuningolható és 4mb cache.Az a kérdésem melyik stepping a jó féle
-
ludasmatyi
tag
Hát ha a cpu kifullad szerintem egyszerű megudni!Teszteld!Orthos vagy Super PI-vel!Ha ezek közül használod valamelyiket és már sok a CPU-nak a húzás úgyis hibázni fog és leáll a tesztprogram!Ha meg eleve annyira felhúzod ami sok a CPU-nak akkor el sem indul a gép!Akkor BIOS reset!Szerintem ennyi!
Subaruwrc:LÁTOM fa-san érzed még magad!
[ Szerkesztve ]
Búcsúbeszéd a villanyszerelő temetésén:- Jó vezető voltál!- Mindig nagy volt körülötted a feszültség!- De most hogy kiverted a biztosítékot!- Földelünk!
-
rup1u5
nagyúr
Sziasztok!
Na összeállt a gépem (adataimnál). Egyelőre még nem volt időm elmélyedni benne csak kapásból 400-ra raktam az fsb-t. Így proci 2800-on ramok 960-on mennek, bármi probléma és fesz emelése nélkül. A blood iron passzív bordája alatt a p35 fölment 63 fokra és még fölé is crysis alatt, ugyhogy inkább fölraktam rá a forcetake hűtőt. Azzal már terhelés alatt sem láttam még 48 fok fölé menni. Tulajdonképpen sokkal hűvösebb mint az NF4 chipset volt annó. A proci brutálisan hűvős az infinity alatt. Smart guardian és cputemp is terhelés nélkül 17 fokot írt ki mindkét magra. izzasztva sem sikerült még 34 fok fölé vinni. Egyelőre idáig jutottam. Ha lesz rá egy teljes napom, nekiállok kitanulgatni azt a core tuningot. Első tapasztalatom, hogy szikla szilárd ez a platform az s939 után!
Addig is míg bele nem jövök, 5leteket, útmutatásokat szívesen fogadok.
Why don't you knock it off with them negative waves!
-
D.Csaba
tag
Sziasztok, az alábbi konfigom van.
Jó lenne, ha valaki adna ötletet milyen feszültségekkel próbálkozzak, hogy rendben menjen a cuccom. Az alapgondom az, hogy a gép "meleg" állapotában símán megy és hiba nélkül megy az Ortos és memtestet is sokszor futtattam. A baj akkor kezdődik, amikor hidegen indítom, kb 1,5 óra kikapcsolt állapot után.
Az adatok FSB: 400; szorzó 8x; (szerintem 3,2Ghz egy 6750nek nem sok).
1,4000V-ot adtam a CPUnak, az MCH-t +0.1V-tal emeltem. Esetleg adni kellene az FSB overvoltage-nek is?Ram: 800/4-4-4-12 nincs húzva.
Eléggé kiborító, hogy a gép amúgy atomstabilan megy, minden tökéletes rajta, de ha bekapcsolom, 5 percet kell állítgatnom a biost és 3X újraindítani, míg rendesen megy.
Találkoztatok már ilyen dologgal? Előre is köszi az ötleteket és a javaslatokat!
http://www.green6.hu
-
ludasmatyi
tag
válasz D.Csaba #4026 üzenetére
Hát szerintem feszt a ramnak adj olyan +0.3 voltot!Tehát legyen 2.1 volton!A cpu-nak meg szerintem 3200Mhz-en elégnek kell lenni az 1.4 voltnak!Másnak ne adj plusz feszt!
Búcsúbeszéd a villanyszerelő temetésén:- Jó vezető voltál!- Mindig nagy volt körülötted a feszültség!- De most hogy kiverted a biztosítékot!- Földelünk!
-
D.Csaba
tag
válasz ludasmatyi #4027 üzenetére
ez volt az első beállítási lehetőség, de ezen sem ment hidegindítás után...
http://www.green6.hu
-
ludasmatyi
tag
válasz D.Csaba #4028 üzenetére
Hát a ramnak kell a +0.3-0.4 volt,Csak sakkozással tudod kinyomozni hogy mikor lesz jó és stabil szerintem felesleges a többi cuccnak plusz feszt adni!Esetleg a cpu fesz lehet kevés!Ez csak tipp!!
-
qMAGICq
tag
Sziasztok!
400 W Chieftec GPS
P5K
E6750 + ASUS Silent Knight
2 x 1 GB Kingmax 1066
Cooler master ház 3 db. 12 cm es cooler.1. Az everestben pontosan hol nézhetem meg hogy DUAL ba mennek a ramok?
2. Minden auto, meg alapon van jelenleg. Ram is csak 800 on megy valószínű.
Szeretném kihajtani kicsit a konfigot.
Nem szeretnék belefolyni, hogy hol a vége stb. Szeretnék egy olyan beállítást, amin
atom stabilan elmegy a rendszer legalább 3-5 évet (mivel később család használná
tovább). Tehát, hogy állítsam be a FSB-t, RAM ot mire osszam vissza?
Melyek azok az értékek amin röhögve elfutkos a gépem?
Azt külön megköszönném, ha ponotsan elmondá valaki, a biosban mit, hol tudok állítani.Köszönöm Szépen!
[ Szerkesztve ]
GA-P35-DS3 , E6750 @ 3,6 GHz 1,5 V , ASUS Silent Knight , 2 x 1 GB Kingmax @ 1080 MHz 2,0 V , EVGA 8800 GTS 512 @ 785/2160 MHz
-
Zé_Mester
őstag
válasz qMAGICq #4031 üzenetére
szia
az everestbe ha lefuttatsz egy memória olvasás mérést akkor rögtön kiírja hogy Dual vagy sem.
Melyek azok az értékek amin röhögve elfutkos a gépem?
alapbeállításon tutira
Azt külön megköszönném, ha ponotsan elmondá valaki, a biosban mit, hol tudok állítani.
P5K BIOS beállítás ha ezt így beállítod, akkor a 3200-on fog menni a proci. sztem annyit mennie kell egy E6750-nek. (habár volt rá példa hogy mégse).
a ramokkal kapcsolatba meg annyit hogy a 4-4-4-12 helyett 5-5-5-15re állítsd.
ha beállítod 400as FSB-re akkor a ramokat fel tudod szorozni 1000MHz-re. ezt simán viszi, és elég neki 2.05V is
hajrá, várjuk az eredményt. -
Zájec
veterán
-
qMAGICq
tag
válasz Zé_Mester #4032 üzenetére
Az 5-5-5-15 elvileg 1200 MHz körüli értéket ad nem?
Mit állítsak ha csak 1066 MHz en akarom, hogy menjenek a ramok?Az osztó elvileg 6 ra jön ki 3200 (400*8) nál, nem?
GA-P35-DS3 , E6750 @ 3,6 GHz 1,5 V , ASUS Silent Knight , 2 x 1 GB Kingmax @ 1080 MHz 2,0 V , EVGA 8800 GTS 512 @ 785/2160 MHz
-
qMAGICq
tag
1,375 V on 3,2 GHz nél 31 sec után hibázott Orthos
1,4 V on lefut kb. fél órája. 35 C a CPUÉrdekes, ezek szerint nem egy szerencsés darabot kaptam?
Az ASUS 1,31 V nak írja a feszt hm[ Szerkesztve ]
-
Zé_Mester
őstag
válasz qMAGICq #4035 üzenetére
ha ezeket állítod : 5-5-5-15, akkor még nem fog egy MHz-el se gyorsabban menni a ramod.
csak a késleltetése lesz kisebb/nagyobb ami a memória írás/olvasás/késleltetés tesztekben jelent előnyt. itt a minél kisebb annál gyorsabb a nyerő.
sajna a kingmax-ok nem nagyon szeretik az alacsony késleltetést, úgyhogy 5-5-5-15 szerintem tökéletes.
a DRAM frequency meg legyen 1000. 2.05V-ral simán menni fog.sajna az alaplapnak elég nagy a fesz ingadozása. ez ilyenkor nem igazán jó, mert nem nagyon tudod belőni a kellő feszt.
de az 1,4V még nem egy egetrengető emelés, sztem hagyd így, menni fog, és ahogy nézem megfőni se.[ Szerkesztve ]
-
qMAGICq
tag
válasz Zé_Mester #4037 üzenetére
Most 2 V a Dram
1000 MHz
5-5-515Csak azért vagyok megkavarodva, mert sokat ovlastam az osztókról stb.
Hogy a 4*800/533=6
Tehát ha emelem a FSB-t akkor az osztót (késleltetést???) növelni kell, hogy
ugyan azon a MHz en menjen a RAM
Jelen esetben gyárilag 1066 os, és az nekem elég is.A proci Silent Knightal van hűtve, és 33-36 fokos Orthos alatt.
Szóval szerintem igy műxik. Csak 1,35 ön is szerettem volna hogy menjen 3,2-t ami nem olyan sok azért. Miért lehet hogy nem viszi? Rosszabb darab?GA-P35-DS3 , E6750 @ 3,6 GHz 1,5 V , ASUS Silent Knight , 2 x 1 GB Kingmax @ 1080 MHz 2,0 V , EVGA 8800 GTS 512 @ 785/2160 MHz
-
Zé_Mester
őstag
válasz qMAGICq #4038 üzenetére
Csak azért vagyok megkavarodva, mert sokat ovlastam az osztókról stb.
Hogy a 4*800/533=6
ezt a butaságot felejtsd el, így nem jutsz semmire.Tehát ha emelem a FSB-t akkor az osztót (késleltetést???) növelni kell, hogy
ugyan azon a MHz en menjen a RAMha emeled az FSB-t akkor a ram sebessége is emelkedni fog.
először meg kell nézni hogy mi az a sebesség, amin még elmegy egy adott késleltetési értékkel, jelen esetben 5-5-5-15tel. és ha megvan a vége, de még kevésnek ítéled a sebességet, akkor átállítod mondjuk 5-5-5-18ra.
ettől feljebb nem érdemes beállítani, mert annyira lelassul a ram, hogy hiába megy majd magas sebességen, a nagy késleltetés nagyon visszafogja.lehet még szórakozni a feszekkel is, 2,3V-on nekem ment 1224MHz-et is 5-5-5-18-ba
de lehet hogy 5-5-5-15-be is ment volna ennyit ,csak egy kicsit több fesz kellett volna hozzá, de nem akartam szarrá nyúzni, a célom 1200MHz volt, amikor elkezdtem a tuningot -
qMAGICq
tag
válasz Zé_Mester #4039 üzenetére
Akkor most mennyin megy 5-5-5-15 ön a ramom?
Tehátha jólértem 1. beállítok egy késleltetést
2. Ehhez elkezdem állítani a DRAM Freq et? (ami 800/1000/1200...)Mennyi a kingmax ALAP FESZE?
-
qMAGICq
tag
válasz Zé_Mester #4039 üzenetére
Nah, a RAM os dolgot már értem teljesen.
Csak a Kingmax 1066 os ALAP FESZ e érdekelne még.Viszont nagyon elszomorodtam
1,35 V (ALAPFESZ) - 3,1 GHz
1,4 V - 3,2 GHz
1,5 V - 3,2 GHz (3,4 et nem vitte, talán 3,3 igen)E fölé az ASUS Silent Knightal nem merek menni.
De így is elég rosszak ezek az értékek.Alapfeszen simán 3,4 et vártam
1,5 től meg 3,6 ot minimum.A PH n sokaknak megy ezeken.
Ennyire rossz szériát fogtam ki? Vagy valami beállítási hiba?
A P5K link alapján állítottam
és csak a CPU Voltagen növeltem ill csökkentettem, máson (CPU PLL, FSB Termination, North Bridge stb. ) nem.GA-P35-DS3 , E6750 @ 3,6 GHz 1,5 V , ASUS Silent Knight , 2 x 1 GB Kingmax @ 1080 MHz 2,0 V , EVGA 8800 GTS 512 @ 785/2160 MHz
-
qMAGICq
tag
válasz raziel01 #4042 üzenetére
Nekem az a szomorú és fura hogy 34 fokos a CPU orthos alatt,
Tehát nagyon hűvős még, bőven lehetne adni neki szerintem,
De a nagyobb FSB beállításoknál el se indul a gép. Nem értem.GA-P35-DS3 , E6750 @ 3,6 GHz 1,5 V , ASUS Silent Knight , 2 x 1 GB Kingmax @ 1080 MHz 2,0 V , EVGA 8800 GTS 512 @ 785/2160 MHz
-
Genji
őstag
válasz qMAGICq #4044 üzenetére
szerintem nem értél el rossz eredményt. 3ghz bőven elég mindenhez.
a feszkók a drop miatt mások biosban és everestben. ezt lapja válogatja mennyi nemigen lehet kivédeni (bár vannak modok) annyit tehetsz h próbálsz a win alatt mért értékhez minél közelebbit beállítani biosban amin még stabil a gép. mekkora a különbség?a splinter in your mind had called the dark wanting it all to fall apart
-
ludasmatyi
tag
Srácok E6750-es CPU-m van adataimnál látható a lapom és a ram tippet kérnék helyes biosbeállításra!Mert most 1.55 volton megy 3600Mhz-en sok volt a kék halál bár a bios cserével ez lehet megszűnt még nem teszteltem!
-
qMAGICq
tag
Nos, elmerültem a tesztelésben. Módosítom az eredményeket is.
1,55 V (BIOS) 1,45 V EVEREST terhelés alatt 1,5 V alapjáraton
= 0,1 V dropp.Orthos Stabil eredmények:
1,55 V (BIOS) - 3,5 GHz
1,5 V (BIOS) - 3,4 GHz
1,35 V (BIOS - Alapfesz) - 3,1 GHzCPU PLL: 1,5 V
FSB Termin: 1,4 - 1,5 V
NB: 1,4 - 1,55 VSzerintetek ha napi 24 órát megy sokszor a gép, melyik beállítás lenne az ideális hpsszútávra?
[ Szerkesztve ]
-
Genji
őstag
válasz ludasmatyi #4046 üzenetére
1.55 sok 3600hoz. Kevesebbel is mennie kéne annyit. gorneck oldalát néted már? [link]
a splinter in your mind had called the dark wanting it all to fall apart
-
qMAGICq
tag
Nem sok. Hatalmas a dropp.
Az 1,55 ahogy írtam 1,45-1,5 nek felel meg windows alatt.
És ennyit sztem még léghűtéssel is mennie kell.
Nem orthos alatt egy silent knightal (E6750) 43 fokos a CPU.GA-P35-DS3 , E6750 @ 3,6 GHz 1,5 V , ASUS Silent Knight , 2 x 1 GB Kingmax @ 1080 MHz 2,0 V , EVGA 8800 GTS 512 @ 785/2160 MHz
-
ludasmatyi
tag
Nem értem 667-es ramjaim vannak szóval sehogy sem értek már semmit!Az E6300-assal ment 7x500-on Giga GA965P-S3-as lapban most 8x460-on instabil a rendszer!Egy árva szót sem értek ebből!Mennie kéne picit többet is a cpu-nak nem?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest