- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Házimozi belépő szinten
- Letiltotta a DLVR megkerülését az Intel új mikrokódja
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Autós kamerák
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Gaming notebook topik
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chapel
addikt
SZiasztok!
Most veszek gépet és mivel nincsen procira 40-50 ezrem így E4500.ra gondoltam aztán meglátom mennyire bírja a tuninngot,kérdésem a kövi: ez is bírja ugy mint az E4300-as?
A prohardveres cikkben nagyon dicsérték azt,rem ez is van olyan jó..Köszi,Chapel.
Fotó: https://www.flickr.com/photos/mr_chapel/
-
Chapel
addikt
Ja és milyen lapot érdemes alá venni szintén nem a drága kategóriában...??
Thx,Chapel.
-
Chapel
addikt
még egy kérdés emberek:
milyen RAM kell a tuninngos cucchoz?
E4500 proci,gigabyte alaplap és honnan tudom hogy melyik RAM kell? annyi van oda írva hogy 667Mhz...ebből nem vok okosabb...
pl. ez jó?http://www.depo.hu/kingston/kvr667d2n5k2_2g
Előre is thx a szakértő hozzászólásokat!!
Üdv,chapel.
-
Zé_Mester
őstag
a 667-es ram felejtős ha tuningolni akarsz.
legalább 800MHz-es ramokat vegyél, de ha van több pénzed akkor 1066 MHz-es legyen.
Márkákba A-Data Vitesta Extreme vagy Geil amik egész jók, ezek viszonylag megfizethetők is.
de ha nem akarsz rájuk még ennyit se költeni, akkor Kingmax Mars 1066.
annyiban különbözik a többitől, hogy időzítésekben gyengébb, de legalább nem ez lesz a korlát a tuningnál. -
thomeef
őstag
hali! lenne egy kérdésem:
hosszú távra rakok össze egy elég bika konfigot, és kikérném a véleményeteket hogy érdemes e 60k-t kicsengetni most egy c2q6600-ért, és az alapon menne, vagy legyen 40k-ért e6750, de húzva mondjuk 3,2ghz-en.
Amire kiakartam lyukadni: Hosszútávon tehát 2-3-4 évre gondolok, nem árt a 6750-nek hogy húzva üzemel, tehát nem fog mitoomén 1-2 éven belül megdögleni?
köszi"A férfi abban különbözik a fiútól, hogy egy nagyságrenddel drágábbak a játékai."
-
Zé_Mester
őstag
válasz thomeef #3461 üzenetére
a hosszútáv az relatív.
manapság, ilyen fejlődési tempóba a 2-3 év brutál sok.
de ha így gondolkozol akkor egyértelműen a Quad. most még nem sok minden használja ki, de később ez változni fog.
az élettartam a tuningtól nem nagyon csökken (ép elme határain belül )úgyhogy sztem 4 mag, de meg fog változni a véleményed 1-1,5 év múlva, és oda fogsz kijukadni, ahova nagyon sokan itt a PH-n. -->> újra a gépre kell költeni.
-
Bagira01
veterán
Sziasztok. Lenne egy olyan kérdésem, ha most így léggel win alól eljutottam bios 1,7v-l a 4Ghz-ig akkor sztetek ugyanekkora fesszel de szárazjéggel mehet többet is
Hirdetéseim: http://goo.gl/TfNH1d
-
g0tcha
tag
senki se tud segíteni ?
Vae victis!
-
g0tcha
tag
válasz Larry303 #3467 üzenetére
ezt most nem értem, a ram itt miért okozna gondot mikor még a gyári alapórajelre se tudom állítani, húzásról ram esetén még szó sincs 1:1 ben próbáltam eddig a cpu val.
alaplap határain mit értesz? illetve mivel teszteljem ha beállítom valamire.
De leginkább elejétől kéne kezdeni tiszta lapokkal, minden visszategyek alapbeállításra és úgy menjek neki először deszkának + ramoknak? csak itt a hogyanon van a hangsuly, elég régen probalkoztam mar tuninggal. p5k fórumot már szinte átolvastam és csomó mindent kipróbáltam de nem lettem előrébb..Vae victis!
-
Larry303
addikt
én visszavenném a proci szorzóját és megnézném, hogy a lap ill a ramok milyen beálítással működnek stabilan 400as fsb mellett...
ha ez megvan akkor mehet a szorzó vissza és lehet emelni a feszt...
small fft vel meg ellenőrizni a prockót...https://www.flickr.com/photos/kocsisbalazs
-
g0tcha
tag
válasz Larry303 #3469 üzenetére
még utolsó próbaként adtam + még 1 adag feszt cpu nak. ezzel elindult már 400 on. CPU-Z szerint 1.520 V ot kap igy a proci, stabilitástesztet még nem néztem, először csak meg akarom tudni mi az a max amin még elindul minden, ha ez megvan utána néznék csak stabilitást és addig csökkenteném órajelet amíg el nem érem azt ahol stabil. de eddigi tapasztalatokat elnézve kicsit abnormális hogy ekkora feszt kell emeljek. A biosban amugy meddig mehetek el a CPU fesz emelésével biztonságosan? ott a max asszem 1.7V, most idle 40 fokosak a magok, gyári hűtőm van amit valószínű cserélni fogok, de elsősorban mondom azt akarom kideriteni mi az a maximum amin egyáltalán bootol a gép.
[ Szerkesztve ]
Vae victis!
-
bonat
senior tag
szerintem a Geil Ultra nem bírja.....
nálam 6300-as van és én is Geil Ultrával akartam tuningolni.....nem ment hasonlóan mint neked....
ezután jött az Adata 2x1024 DDR2 Extreme Edition.....és lám megy.....3,1Ghz
sőt...alig kell adnom feszt a cuccoknak.....[ Szerkesztve ]
-
g0tcha
tag
-
g0tcha
tag
nem bírná a 400 as ram a 400as FSB-t ? ezt nem értem. 2.1 V ot kapnak a ramok. én eddig csak procit probaltam huzni de 400 ig se jutottam el rendesen, azaz most először de most utolag kiderult ez se mukodik. de ezek ddr2-800 as ramok nem birják a saját gyári 400as fsbt??? ezt már végképp nem értem
Vae victis!
-
krenski.84
csendes tag
Üdv!
Sajnos csak most vagyok net közelben kb 2 órát, ezért nem tudok utánna olvasni a témának.
A következő a problémám:
aditt a proci + lap.Alap órajelen kb 28 31°C megy kb800~1000fordulaton a venti, bios szerint. Sok tesztben (a PH!-n) azt olvastam hogy fesz emelés nélkűl illetve gyári hűtővel simán viszi a 3400Mhz-t. Nekem ennyi nem kell elég csak 3040Mhz . Tudni illik ezért nem vettem E6850-et mert sokaltam 17e többet érte. igazából azt sem tudom hogy így fel húzva hozza-e a 6850 teljesítményét?! nem rég fel húztam eddig(3040Mhz),de ott kb 40-42°C volt.fél óra crysis után.ez jo adat?tehát kb ezeken a °C tartományokon belűl mozog a proci? Rég volt INTEL-em sokáig AMD-s voltam ezért még ez is hűvös AMD-hez képest csak nem akarom ki nyírni a procit.THX minden segítséget!krenski
-
Anthony28
őstag
válasz krenski.84 #3477 üzenetére
Terhelve 70 fokig elmehetsz, tartósan is akár.Nekem 1,5V vitte a 3800mhz-t igaz nem stock hűtővel.Tehát a 3600mhz 1,4V környékén mindegyik E6750 benne van csak hűtő kérdése.A Crysis alatti hőfok nem mérvadó. Töltsd le a Prime95 tesztprogit azon belül pedig futtasd 1-2 órát a Small FFT tesztet.Ez a mérvadó.Ebben a tesztben ne menjen 75 fok fölé és ne is hibázzon.Ha lefut akkor stabil a cucc.
Call Of Juarez teszt ATI 3870 X2-vel ! Irány a logout-om... :-)
-
Anthony28
őstag
válasz krenski.84 #3480 üzenetére
A 3ghz-t vinnie kellene az alapfesz közelében.
Call Of Juarez teszt ATI 3870 X2-vel ! Irány a logout-om... :-)
-
Zé_Mester
őstag
hmm, az a 2,1V elég karcsú, mivel alapon 2,3-at kap ha jól emlékszek.
de próbáld ki : visszaveszed a procit alapra, a ramokat meg beállítod mellé 800-ra. Látni fogod hogy a ram simán megy 800-at, mivel arra van hitelesítve de 900-on is simán mennek ezek a ramok, úgyhogy először ezt nézd meg.
mennie kell annak, tuti
-
g0tcha
tag
válasz Anthony28 #3476 üzenetére
na megnéztem a ramokat, kiszedtem őket a bordán van 1 kis hologramos matrica a következőkkel:
1 GB PC2-6400
DDR2-800 CL=4-4-4-12
Voltage: 2,1 V
Made in Taiwanhm, akkor ezek nem Ultrák? mitől ultra az ultra mert a dobozára nagybetűkkel rá van irva hogy Ultra alá meg kisebbekkel hogy low latencies. lefordítani le tudom, de nem értem, ezek 2,1 voltosak akkor mégse ultrák?
Vae victis!
-
Zé_Mester
őstag
rá van irva hogy Ultra alá meg kisebbekkel hogy low latencies
a low latencies azt jelenti hogy alacsony késleltetés
a 4-4-4-12 pedig alacsonynak számít az átlag 5-5-5-15-höz képest.a 2.1 V pedig pontosan egy átlagos fesz. érték. min1.8V - max2.3V
ezek között az értékek között simán megy a ram.
jaaaaa, és ne keseredj el, nem csak 800-in tud menni ,megy az feljebb is
szóval adj neki : 850-880-in tuti megy, de sztem felette is.[ Szerkesztve ]
-
-
g0tcha
tag
válasz Zé_Mester #3490 üzenetére
tudom hogy mit jelentenek csak valaki pont azt irta hogy az ultra alapja 2.3V ezért irtam le amit találtam a ramokon. azóta rájöttem hogy ezek ultrák mivel a geil ramokat a rájuk rakott borda színe alapján IS meg lehet különbözni, amin narancssárga színű van az ultra. ez tiszta eddig. nem is attol félek hogy nem fog feljebb menni, de 1:1 ben hajtva, a proci már 400 as FSBn se indul el. alapfeszen 384 FSB ig tudtam vinni. 1.56V vcore fesz fölé nem mentem de a 400 ott se megy. szóval itt alapvetően nem a ramokkal van a gondom meg az időzítésein, nekem tökmindegy most hogy cl5 vagy 4, az zavar hogy 400 ra teszek mindent akkor a gép nem bootol, emelhetem én a feszt neki a plafonra is. igaz ramoknak eddig nem adtam többet 2.1 V nál de nem is huztam őket, alaplapba nem találtam más lehetőséget eddig mint 1:1 arányt. 5let?
Vae victis!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Hardcore café
- Android szakmai topik
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Napelem
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Elektromos autók - motorok