Hirdetés
- Milyen egeret válasszak?
- Androidos tablet topic
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake" (LGA1700)
- AMD Ryzen 5 5600G: APU visszatér
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dark KillerX
addikt
válasz
watador600 #31991 üzenetére
Nekem 2 hónappal ezelőtt még egy 7950-em volt, és azt vettem észre, hogy akkor működött jól a V-Sync ,ha mind CCC-ben, és mind a játékban azonos beállítás volt.Egyébként én vettem észre, hogy a GTA-nak a motorja, V-Snnc off alatt nagyon tördeli a képet, amit egyébként mind AMD-s, mind NV-s kártya alatt tapasztaltam, de persze ez függ a monitoromtól is, de inkább én On-ra tettem.
Ezért ha próbálod, akkor vagy rakd mindenhol off-ra, vagy esetleg CCC-ben alkalmazás vezéreltre, és játékba, pedig off-ra.
-
watador600
senior tag
válasz
Dark KillerX #32005 üzenetére
Hát nem tudom, én minden játékban észreveszem a tördelést, és nagyon szúrja a szememet. Ezért kapcsolom be mindig amikor tudom a v-syncet.
A válaszod utolsó részét pedig teljesen nem értem. "Ezért ha próbálod, akkor vagy rakd mindenhol off-ra, vagy esetleg CCC-ben alkalmazás vezéreltre, és játékba, pedig off-ra."
Így akkor nem lesz bekapcsolva, és ugyanúgy törni fogja a képet
Egyébként, akármit állítottam CCC-ben, sose volt semmi változás. Próbáltam a gta mappában mind a 3 futtatható exe-re profilt csinálni, sőtt, a globális beállításoknál is "on"-ra tettem, vagy "off"-ra (gtaban emellett off volt a v-sync) semmi változás.60 hz-s a monitorom egyébként.
De ezt az azonos beállítást beállítom, és így használom egy ideig, aztán meglátjuk, hogy javult-e valamelyest a helyzet.
Xiaomi 11T White / Opel Astra K 1.4T
-
guftabi96
addikt
Ilyet nekem is szokott csinálni az R9 280.
A 8-nál is produkált ilyet. 7-nél nem.
De 7770-nél is előfordult.
Van, amikor rángatom az egeret, mint az őrült, és egyszer csak feléled.
Van amikor meg semmi, csak a reset segít.Nem tudom, hogy mitől van ez, de nekem több kártyával, különböző driverekkel és Win8-on és 10-en is előfordult már ez a jelenség.
#KeepFightingMichael
-
Dark KillerX
addikt
válasz
watador600 #32006 üzenetére
Szerintem akkor kapcsold be a v-sync-t, és használd így.
egyébként tényleg a GTA5 alatt nagyon tör a kép, mert pl a Frobsite, vagy akár a Cryengine nagyon jól működik off beállítás esetén.
Szóval ez is nagyon alkalmazás függő, amit ki kell tapasztalni
-
.LnB
titán
Sziasztok.
Gépem az adatlapomon. DDU uninstall után a gépemen jelenleg a 15.7.1-es driver van fent. És a következő problémám van. Konstansan kb 30perc után a játékban felére esik az fps-em. Játszom, minden jó majd bumm "beakad" és fele annyi fps-em van mint előtte. Számokban 100-110-ről esik 44-50fps-re. Dirty Bomb az ominózus játék, de nem az a baj. Mert miután leesik az fps és belépek más játékba, GTAV-be, ott is borzasztó a helyzet. Van mikor egy gép restart segít és mikor elindítom a játékot akkor jó, de van amikor ugyan úgy kevés marad. De ha jó is 30-40percen belül megint előjön a jelenség.
Rendszer Win10. Tiszta rendszer nincs teleszemetelve, semmi nem fut windows alatt a háttérben, feladatkezelőben semmi kiugróan magas terhelés nem látható.
Monitoroztam a VGA-t, semmi különös 65° és 100%-on pörög játék alatt.Egyszerűen megörjít. Nem tudtok segíteni mi lehet?
Ma újrateszem a rendszert ha nem kapok valami ötletet.
Előre is köszi.
Homo Ludens
-
-
.LnB
titán
-
-
Sz_Imre
senior tag
Új AMD Catalyst Omega Driver fog érkezni novemberben (2015)
Majd meglássuk milyen is lesz. Bár nekem igazából a jelenlegi (15.7.1) driver-rel sincs bajom.
-
törölt tag
Omega lesz az mint a tavalyi Catalyst 14.12. Nevezhetnénk akár WHQL kiadásnak is mert ez hitelesitésen átesett driver és nem béta változat. Most 15.8 bétát használok nagy megelégedettséggel, de igaz egy béta driverben jobban megvan a lehetőség egy-két zavaró hibaforrásnak.
-
shut-u
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket kérném. Kaptam egy VGA-t (R9 270X Vapor 2GB) kiszedtem a régit és kifagyott az új driver telepítése közben. Vissza raktam a régit,ez történt avval is. A Windows is újra lett telepítve. Nagyon ideges vagyok már és nem tudok gondolkozni...
-
törölt tag
válasz
shut-u #32020 üzenetére
Úgy értve kifagyott, hogy újraindult vagy csak kilépett a Catalyst telepitő egy hibaüzenettel. Friss windows telepités után is megvan ez a gond, az akkor valami hardveres hiba lehet. A kiegészitő tápcsatik gondolom a videókártyára voltak kötve, de lehet a tápegységed 12V-os ága nem birja el a VGA terhelését. A régi videókártyával sem megy fel a friss windows-ra a Catalyst, akkor a tápegységed kifeküdt. Kosz vagy valami más egyéb bekerülhetett a PCI-E hosszú foglalatba, mert itt a PH!-en olvastam egyszer egy ilyen esetről. Átnézed nyugodtan a csatlakozókat a videókártyán és az alaplapban is. Aztán majd meglátjuk valakinek van-e más ötlete is.
-
shut-u
csendes tag
válasz
#00137984 #32021 üzenetére
Nem lépett ki nem kaptam hiba üzenetet,csak megfagyott és ennyi,restart. 500W Chieftec táp van,el kellene bírja. Ki lett fújva a gép. Délelőtt még a régi HD 7770-el ment a gép. Azóta avval sem megy. Miért van az,hogy a VGA-hoz kapott driver cd-vel telepíti a drivert. Semmilyen friss drivert (VGA) nem hagy fel telepíteni. Ezt nem értem...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
shut-u #32022 üzenetére
Nekem is meggyült a bajom egyszer egy driver lemezzel. Legtöbbször gyári fejlesztésű drivert használnak és ez nem azonos az AMD oldalán letölthető driverekkel. Ha ezt akarod előszőr feltenni, az nagyon nem jó ötlet, mert ezek után az AMD-s driver nálam is hibásan települt. Hiányosan tette fel a Catalyst csomagot, de nem fagyott ki azért közben. Nálam is egy friss windows telepités lett a vége. Friss windows-ra ne CD-s drivert telepits, hanem az utolsó elérhető WHQL-t vagy a Catalyst 15.8 bétát.
[ Szerkesztve ]
-
belaazallat
addikt
válasz
shut-u #32022 üzenetére
Mivel a régi vidkarival sem megy, ezért én hardver hibára gyanakodnék. Alaplap/táp. Alaplapon, ha lehet, másik PCI-E foglalatba tedd bele a kártyát.
Szerk:
Melyik Win van fent?[ Szerkesztve ]
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
pityaa23
senior tag
Volt már itt valakinek Sapphire kártyája garanciában? Kapsz ilyenkor valami hivatalos papírt arról, hogy mit teszteltek, cseréltek, a kártya jó-e vagy sem?
Ez a képen látható kártyára nyomott "Test Pass" felirat ez egy garanciát megjárt kártyát bizonyíthat, vagy ezt még a gyárban eladás előtt letesztelték és utána lett rábiggyesztve? Sajnos a kártya amiről shut-u ír nálam ment tönkre, elméletileg garanciába vitték, de nem boltban, hanem valakin keresztül lett véve. A kártya tünetei előtte, hogy egyik napról a másikra elkezdett a bf4-ben szétesni a kép, majd lefagyott az egész rendszer. Kék halált is dobott. Újra indítás után megint csak produkálta, de csak játék közben. Később már simán windosban is. Próbáltam régebbi és újabb driverekkel is, de folyton meghalt a gép. Tönkremenetel előtt semmilyen hardveres vagy szoftveres változás nem volt a gépben. Kártyát kivéve megoldódott a probléma. Azóta egy R9 290 van nálam, semmi windows újratelepítés nem volt és tökéletesen megy a gép. Így el lett elküldve garanciába. Ami furcsa, hogy ugyan azt a kártyát adták vissza, nem cserélték. Nem inkább kicserélik ezeket minthogy vramot vagy bármit cseréljenek rajta? Semmi hivatalos papírt nem kaptunk vissza.
Na hosszú lett kicsit, csak próbálunk rájönni mi a gond, van-e turpisság vagy bármi az ügyben.
[ Szerkesztve ]
-
shut-u
csendes tag
válasz
belaazallat #32024 üzenetére
Win 8.1
Volt másik slotban is. Én is alaplapra gyanakodom
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
pityaa23 #32025 üzenetére
Tapasztalatom szerint a szervizek saját gépben kitesztelik a videókártyákat helyben, és csak ezek után a hibás VGA-t küldik vissza a gyárba (nagykernek) visszárúnak a pénzvisszatéritések miatt. Battlefield 4 driverhibák miatt szokott kifagyni és kilépni windowsba vagy videókártyán hardveres hiba esetén kifagyhat (piros képernyős fagyásról is meséltek már), és a "driver nem válaszolt, majd helyreállt" üzenet is érkezhet. Szervizben visszakapott videókártya és egyéb termékek esetében is az mellé papirt is szoktak adni, ahol a hiba okát és a javitás pontos leirását és a termék hibátlan müködőképes állapotát kiemelve is jól láthatóan feltüntetik.
[ Szerkesztve ]
-
belaazallat
addikt
válasz
shut-u #32028 üzenetére
8.1-gyel nincs tapasztalatom.
Korábban írtad, ki lett fújva a gép? Kompresszorral? Minden csatlakozót ellenőriztél az alaplapon?
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
pityaa23
senior tag
válasz
belaazallat #32032 üzenetére
Közben ilyen hibákra bukkantunk. [link] Ugyan ez shut-u nál is a probléma. Ezért volt, hogy a gyári lemezes szoftverrel ment a gép. Ki kell próbálni a neki is egy 14.4-et.
-
belaazallat
addikt
válasz
pityaa23 #32033 üzenetére
Értem! Szoftver hiba. Nagyon érdekes. És csak 8.1 alatt. Win7 és 10 alatt nem halottam ilyenről.
-
törölt tag
válasz
pityaa23 #32033 üzenetére
CD lemez drivere más mint az AMD oldalán letölthető Catalyst. Nem is telepithető egymás után a kettő és nem lehet eltávolitani sem a gépről annyira mint az AMD-s drivert. DDU és Driver Sweeper driver eltávolitó programok sem tudják a CD-s drivert leszedni és nem telepithető a gyári kiadásra csak talán egy újabb gyári. Friss Windows képes csak helyreállitani a hibát és erre mehet fel a Catalyst 15.8 béta driver.
-
belaazallat
addikt
válasz
#00137984 #32035 üzenetére
Nekem az jött le, hogy nem a gyári CD-s driverrel van a probléma, hanem hogy a Win8.1 -hez kiadott Catalyst-ek 14.4 fölött kifagynak telepítés közben.
De lehet Te is ezt akarod leírni, csak megint kell majd 5-6 hozzászólás, hogy kihámozzam."Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
törölt tag
válasz
belaazallat #32036 üzenetére
A kérdésre a választ eldönti, hogy melyik driver volt elöbb fent a gépen. Ha a CD lemezes driver, akkor az mindenképpen gondot okoz egyéb Catalyst driverek telepitése közben.
-
belaazallat
addikt
válasz
#00137984 #32037 üzenetére
"A kérdésre a választ eldönti"
Milyen kérdésre? Én nem kérdeztem semmit!
A kolléga linkelt egy másik fórumot, ahol leírták, catalyt probléma. Ugyanis azoknál is előfordult, akik fel se rakták a gyári CD-s drivert.
-
törölt tag
válasz
belaazallat #32038 üzenetére
Pityaa23 és Shut-u fórumozó kérdésére keresünk válaszokat még mindig, ami megoldást találhat a problémára. Nekem is volt R9 270X videókártyám és az 14.12 Omega driver után a következő WHQL-t kapta meg, és ez a Catalyst 15.7 volt. A 15.8 bétát is használtam vele és semmi hibát nem kerestem rajta, mert jó volt. Most az R9 380-hoz is a Catalyst 15.8 bétát használom, és ezzel is jó. Driver CD-t talán a HD7850-hez tettem fel egyszer, de hirtelen megbántam és új windows telepités lett a vége. Az is akkor a Battlefield 4 és a Mantle API miatt lett megnézve, de akkor a friss windowsra nekem is a Catalyst 14.4 [link] került a Guru3D oldaláról. Ezzel a Mantle is ment BF4-ben és telepitési hibák sem voltak. Ennyit tudtam elmondani segitségnek, de majd megoldodnak a dolgok remélem.
[ Szerkesztve ]
-
belaazallat
addikt
válasz
#00137984 #32039 üzenetére
Akkor szólok, hogy úgy néz ki az említett úriember pityaa23 (#32033) hozzászólásban megtalálta a megoldást.
Be is linkelte, hogy magával a catalyst meghajtóval van a probléma...
Melesleg az előző hozzászólásomból kérem figyelmen kívül hagyni ezen rész:
"A kérdésre a választ eldönti"Milyen kérdésre? Én nem kérdeztem semmit!Félre értettelek.
-
törölt tag
válasz
belaazallat #32040 üzenetére
Nem volt jó a friss, sem a régi Catalyst driverrel a telepités, csak a CD lemezen található driver ment fel a gépre. Valahol itt található a hiba forrása és igy itt keresgéltem. Persze minden vélemény közelebb vihet a megoldáshoz.
-
törölt tag
válasz
shut-u #32027 üzenetére
Most esett le... A gyártó honlapjáról töltötted le drivert [link] vagy az AMD oldaláról [link] . Valamelyik gyártónál a két driver között nagy eltérések is lehetnek. Ez most csak részben találgatás részemről és már be is fejeztem, mert kifogytam az ötletekből.
[ Szerkesztve ]
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
pityaa23 #32030 üzenetére
Rossz a kártya, ez csere. Aki nem cseréli és azt allitja hogy a "Test pass" felirat barmit jelent garis ügyben, hazudik. Plane ez az utóbbi a gyanus...átvertek.
Vagy vegye vissza vagy gariztassa le neked, esetleg hozzon papirt Sapphire-tol hogy csak az az egy driver van hozza dedikalva...
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
Gokardo
tag
Hello.
Segítséget szeretnék kérni egy R9280-DC2T-3GD5 Videókártya Driver probléma miatt.
Windows 10 pro ( 64 bit )-et használok és ha a legújabb catalyst drivert leszedem az ASUS honlapról akkor azt el se indítja azt írja ki hogy a centert nem lehet futtatni, ezáltal semmilyen beállításhoz nem férek hozzá.
Leszedtem az egyel régebbit és azt már elindítja és megnyitja viszont ott meg 1-2 dolgot nem enged változtatni, ez miért van vagy hogy lehetne ezt kiküszöbölni?
Képek:
Ennek a 2-nek egyformának kéne lenni nem?
Az 1. képen ha változtatom az értéket akkor elállítódik a képfelbontásJátékban ez a beállítás volna a fontos hogy széthúzza a képernyőt viszont nem lehet állítani ( eddig lehetett )
Másik monitoron, most új monitorom van de az előzőn se engedte amióta újra raktam. ( tegnap lett meg a dell monitorom )Monitor: Dell S2340L
-
atyca
senior tag
DP-on nincsenek már problémák?(AMD)
Nekem eddig eldobálta a felbontást visszaállíthatatlanul.[ Szerkesztve ]
Win11 Pro/64, MI TV Stick, Kodi 20.0 (többi az adatlapomon)
-
scream
veterán
Hali!
Valaki találkozott már olyannal, hogy akár böngészés, akár játék alatt a képernyő 1-1 pillanatra, vagy akár picit hosszabb ideig teljesen elsötétedik (konkrétan fekete, nem jön kép
) ?
Öcsém R6 240-je produkálja és nem tudtam egyszerűen rájönni, hogy mi okozza.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- GIGABYTE RTX 3070 8GB GDDR6 AORUS MASTER - Gari 2024.08.12. - ig - Eladó! 140.000.-
- MSI GEFORCE RTX 3060 TI VENTUS 3X 8GD6X OC VIDEOKÁRTYA (V505-085R) Garis 2025 11 13 Aqua
- Manli 3080Ti 12 GB/Dobozos!/Garancia!/BESZÁMÍTÁS!/Csomagküldéssel!
- MSI VENTUS 3X OC GeForce RTX 4070Ti 12GB GDDR6X DLSS3
- MSI GeForce RTX 3070 Gaming X Trio 8GB GDDR6 256bit - A GAMER ELLÁTÓNÁL! JÓTÁLLÁS, SZÁMLA!
- ASUS GeForce RTX 2070 SUPER 8GB Kiváló állapotú
- EVGA GeForce RTX 3070 XC3 BLACK GAMING, 8GB GDDR6, iCX3 Cooling, ARGB LED (garancia)
- Eladó egy újszerű AMD XFX RX6700XT /12Gb 192 bit/ garanciás videokártya.
- SAPPHIRE Radeon RX 580 NITRO+ Special Edition 8GB GDDR5 256bit
- - Magyar garancia! - ASUS DUAL RTX 3060 Ti 8GB OC GDDR6 256bit
Állásajánlatok
Cég: KIFÜ
Város: Budapest
Cég: Servergarden Kft
Város: Budapest