- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- Melyik tápegységet vegyem?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen notebookot vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Még javulhat az Arrow Lake-S platform teljesítménye
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD FX
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Hello!
Tervben van egy 550D vásárlása a következő hetekben csak azt nem tudom hogy milyen objektíveket vegyek, 55-250mm és 50mm1.8-ra gondoltam. A gépet kisebb videókhoz, video klipekhez, party fotókhoz használnám. Szerintetek ez jó választás lenne?[ Szerkesztve ]
-
ziggi_zug
aktív tag
válasz #56824064 #1951 üzenetére
Nem.
Igazából neked kell tudni, de a teleobi (55-től) és az 50-es fix azért partihoz elég szűk látószög... szerintem. Vagy a 18-55-ös kitet eleve belevetted a kalandba a géppel együtt? Úgy már jó lehet.
Vegyél vakut is. A beépített kevés lesz partikhoz, főleg a telével!Még fejlődöm... csak azt nem tudom, hogy előre vagy vissza
-
törölt tag
Köszönöm! Ez a vaku elég jó áron van inkább ezt veszem meg mint 60 000-ért a canont.
Tehát akkor a 18-55mm és a 50mm 1.8 jó párosítás lenne? Az 55-250mm obit pedig felejtsem el? a tesztek alapját pedig jobban bejött mint a 18-55. (Első sorban video klipekhez kell!!)[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz #56824064 #1955 üzenetére
Hali!
55-250mm az már szinte csak teleobi és inkább szabadtérre való, szűkebb látószöge miatt.
18-55mm az nagylátószögű, mindenképpen javasolt alapból egy ilyen obi.Nálam most csak a Canon ef-s 55-250 IS és Canon ef-s 18-55 IS van viszonyításnak, és tény hogy teleobival videózni és fotózni is nehezebb mert több a súly, esetleg állvánnyal megoldható, mondhatnád ezt te is de mivel partivideót akarsz, és az beltér (gondolom én ) oda nagylátószög kell, szóval mindenképp legyen egy 18-55 IS, kezdéskor.
Vagy ha fixet veszel akkor max. 20valahány mm, mert 50mm-en ott vagy mint az 55-250 kezdőállásán szinte. A fényerőt a nálam jobban értők majd elmondják, egy bulin sztem az is fontos hogy milyen az obi fényereje.
üdv!
IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.
-
őstag
válasz SchumiBácsi #1944 üzenetére
Aztán ha már itt vagyok előtérbe hozom a kérdést ˇˇ
-
törölt tag
Most teljesen elbizonytalanodtam.
-
salesman
őstag
Üdv mindenkinek!
Mai naptól én is az 550D userek közé tartozom.
[ Szerkesztve ]
Türűűűdrááá!
-
Eyesis
őstag
Csináltatok már olyat, hogy az 550D fullhd videóját streamelitek helyi hálózaton?
Eyesis
-
őstag
-
salesman
őstag
-
salesman
őstag
Használ esetleg valaki FD obit adapterrel?
Türűűűdrááá!
-
Ren Hoek
veterán
válasz #56824064 #1958 üzenetére
Nem értem miért 55-250-t senki sem ajánlja, és egyáltalán nem jobb a rajzolata mint a 18-55. Sőt sokkal rosszabb, a topic elején valahová írtam egy ilyen összehasonlítós tesztoldalt. Videó klipp forgatáshoz pedig abszolút alkalmatlan...
18-55 IS, 50 1.8, meg egy vaku. Szerintem kivétel nélkül mindenki ezt ajánlotta. 50-es el fog kélni a videókhoz. Később majd fejleszthetsz egy jobb nagylátót 2.8-as fényerővel kb.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Ren Hoek #1967 üzenetére
Eszerint az ábra szerint annyira nem rosszabb.
18-55 -tekerd 55mm és 8rekeszre.
55-250 -tekerd 55mm és 11rekeszre.
Az viszont érdekelne hogy ez a téglalap alakú mező hogyan mutatja a minőséget.
Mert számomra EZ egyértelmű, a közepe a jobboldali vonalon középen van.
A grafikán az objektív felét mutatja nyilván a másik oldala is épp ilyen minőségű.De ITT ha 55mm-re állítod 8-as rekeszre, olyan mint ha baloldalt lenne a közepe. vagy létezhet olyan hogy az objektívben, a képminőség eltér és az egyik oldal nem olyan szép mint a másik?
üdv!
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Na erre lettem volna kíváncsi. Köszönöm szépen! A younguno vakut pedig minden féle képpen meg fogom venni mert attól olcsóbbat úgysem találnék és rosszat nem nagyon olvastam róla.Remélem 2-3 heten belül meglesz! A videoimat majd ki linkelem ide nem árt egy két építő kritika hiszen abból lehet tanulni.
-
Ren Hoek
veterán
válasz SchumiBácsi #1968 üzenetére
Teljesen haszontalan összemérni őket 11 és 8-as rekeszen. Nagyrészt úgyis legtágabb rekeszen használjuk őket, másrészt meg f11-nél már látható a DLA okozta életlenedés (a DLA a szenzor miatt van 550D-nél sajnos nem túl jó ez a tulajdonság)
Ezt pont 55-250-el csináltam anno.
Ha már tele akkor én nem adnám 70-200 f4L alá. Ezek a tesztek igazából amúgy sem életszerűek. Videózni 1000x hasznosabb a 18-55 mint az 55-250.
[ Szerkesztve ]
-
maxika2004
őstag
A videós mestereket kérdezném:
Eddig mini dv-s felvételeket szerkesztgettem, (Sony vegas-al) leginkább dvd-re...ez okés is volt..
Mostanság, van pár fotómasinám, amik ugye 30fps-es videót kreálnak,
Canon 550D,Pana FT10, Pana FZ28)
ha ezeket dvd-pal ban (25fps)renderelem akkor szellemképes, és elég mosott lesz a végeredmény
probáltam 30 fps-el ott jo a kép, az mpeg-ben, de dvd vel nem kompatibilis, és átkonvertálják a dvd authoring progik !
Erre van valami megoldás hogy DVD formátumban mentsem, DVD re kiirva és jó is legyen ?Persze tudom, .... és ez csak átmenet, jön a HD
A másik kérdésem pedig az lenne, HD-ben milyen formátumban érdemes menteni,
amit pl a mediaplayerek lejátszanak ?Ezügyben kérném segitségeteket , elöre is köszönöm !
-
törölt tag
Én régebben olvastam egy olyat hogy Adobe Premiere Pro-val lehet kiválóan konvertálni és vágni is.(Nincs személyes tapasztalat, de 1 próbát megér)
-
őstag
válasz Ren Hoek #1970 üzenetére
Hali!
Akkor hagyjam figyelmen kívül mindkét tesztet? Használjak a lehetőségekhez mérten a legnagyobb rekeszt?
Amúgy van egy kis szórás azokon teszteken is, amit linkeltem abban a legjobb sztem a 11-es (55-250mm-es 55mm állása). Attól kisebb rekesz pölö a 16 már rosszabb, nagyobb rekesz még jó csak máshogy rajzolja ki az ábra.
Ugyanez a nagylátószögűn is igaz, van például egy 8-as rekesz és az a legjobb, a mellette lévő rekeszek akár szűkül vagy tágul, már rosszabb.
Ezért is kérdeztem pár napja hogy számít e hogy ott Canon eos 40D-vel csinálták a nagylátószögű tesztjét, míg nekem 550D van. Ezek szerint igen.
A képeden amúgy alig látni különbséget 5.6-8 rekesz között a 11 rekesz már apróbb részletekben rosszabb (a cserép letöredezésénél), a 16-22 már szóra sem érdemes, katasztrófa. Ez nálam is így van... még jóhogy
Szóval akkor felejtsem el a teszteket, és 5,6 környékén használjam mindkét objektívemet?
18-55 és 55-250.üdv és köszi!
-
.DLL
veterán
válasz SchumiBácsi #1973 üzenetére
Hát igen 8 fölé csak akkor érdemes tekerni a rekeszt, ha annyira fényes téma van előtted, hogy még iso-100, 1/4000s esetén is túl világos lesz a kép, de ilyen nem-sűrűn adódik. : D
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
surami
tag
Hasonló dolgon én is agyaltam már, csak én online stream után kutattam. Még nem csináltam ilyet, de elég vastag sávszél kell neki az tuti és ha jól tudom a Canon 550D HDMI out-ja előnézeti módban 1080i-t küld kifelé, felvételnél pedig 480i-t + ugye mikor a HDMI out-ot használod, akkor a beépített képernyő inaktiválódik.
Van itt egy érdekes eszköz + szolgáltatás, ami akár az online streamet is lehetővé teszi wifin keresztül ha van elég sávszélességed. Vimeos oldal.
-
őstag
-
Ren Hoek
veterán
válasz SchumiBácsi #1976 üzenetére
Azt is tegyük hozzá, hogy a rekesztől függ a mélységélesség is. 11-es rekeszen már elég nagy... 5.6-on, nembeszélve 1.8-ról, meg egy nagyon kicsi szelete éles a térnek (konyhanyelven) De függ a telétől is.
5.6 és 8 itt érdemes használni, ha persze nincs elég fény akkor max rekesz, mindig jobb egy kevésbé szép rajzolat, mint magas iso és zaj.
(#1971) maxika2004: 550D nekem 25p-ben vesz fel, de lehet állítgatni. Így nincs probléma a PAL formátummal sem.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Ren Hoek #1977 üzenetére
Hali!
A mélységélesség ez világos, bár amikor 100méterekre fotózok akkor már alig van különbség 5.6 meg 11 között.
Fotóztam ma a Holdat 250mm állásban és úgy látom csak jobb ott a 11-es rekesz, mint az 5.6-os. Élesebb. Holnap ráadásul meg 2011-11-11, és 11-es rekesz, mi lesz itt... .
Az biztos hogy ha lesz rá elég időm végre, mindkét obit alaposan végigtesztelem, de úgy érzem sok eltérés a grafikontólnem lesz.
Üdv!
-
törölt tag
Hello!
Lehet hülyeséget kérdezek de a 2 objektív között mi a különbség? 1. http://www.220volt.hu/Canon+EF-S+18-55mm+f+3.5-5.6+IS+OEM 2.http://www.220volt.hu/Canon+EF-S+18-55mm+f+3.5-5.6+IS -
Ren Hoek
veterán
Volt lehetőségem próbálgatni egy 70-200 f4L-t... Sokkal,de sokkal szebb rajzolata van, mint az 55-250-nek. Ilyen üvegek valóak 550D-re. Aki teheti vegyen ilyet
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Ren Hoek #1981 üzenetére
Jó hát annyi pénzért már el is várnám...
Egyébként összeállt a gép végleg, valószínűleg elértem a képminőségben a maximumot.
Videót azt még gyakorolni kell sokat, de facca lesz.UV szűrőt meg elképzelhető hogy hanyagolom, mert azonkívül hogy a fényforrásokat megduplázza, mondjuk éccakai fotózásnál, 1éb értelmét nem látom.
Hali és üdv amúgy!
-
törölt tag
Ha Angliába venném meg az 550D-t akkor lehetne magyar menüt letölteni rá?
-
Eyesis
őstag
egyre jobban tetszik ez a kamera már kezdem megszokni
Eyesis
-
törölt tag
Tehát akkor mégis az 550D lett a választásod?
-
maxika2004
őstag
Üdv mindenkinek !
Milyen formátumban érdemes, 1280x720 30 fps - es fénylépezőgépes,( Mov )
videókat kódolni, hogy minőségileg ne romoljon (viszonylag )
és minél kisebb legyen méretileg !
( Esetleg sony vegas-ban ? , ha valaki azt használ...)
Elöre is köszi a segitségeteket ! -
.DLL
veterán
válasz maxika2004 #1988 üzenetére
Jelenleg az egyik legjobb méret/minőség arányú tömörítő kodek a H.264, a Canon gépek is ebbe mentenek. Ez lehet sokféle konténerben, a Canon a Mov-ot választotta a PCM hang miatt, de ha a végterméken a hanggal is akarsz spórolni, akkor ott az MP4 konténer aac hanggal például. Ha jól mondom.
5.1 esetén nem tudom mi a helyzet, ennek még nem néztem utána, de ha a képet nézzük, akkor H.264 vagy AVCHD-ba érdemes a végterméket exportálni. Sőt a komolyabb mai programok egy erős géppel már natívan is tudják szerkeszteni ezeket.(P.H.)
-
Ren Hoek
veterán
Klip amin mostanában melózgattunk. 550D, sima lámpák, magic bullet + elég sok color mókolás..Alapból elég vörös volt. 18-55,Zeiss 50 1.8
Csak egy garázs klip (ettől függetlenül rendesen volt vele meló...) Amilyen kezdetleges világítással csináltuk, (1000 Ft-os halogének, tákolt álványokon, folyton felborulva ) egész korrektül összeraktuk. Kb 20x lett felvéve. A slider részeket egy gurulós ruhaakasztóval és sörpadokkal oldottuk meg[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ma végre 550D tulajdonos lettem 50mm-es objektívet vettem hozzá úgy néz ki jó választás. De még eléggé bonyolult a gép kezelése számomra.
-
törölt tag
az első fotóm: http://kephost.hu/image-6A86_4EDA44C6.jpg szerintem nagyon szép képet csinál megéri a pénzét.
-
törölt tag
Az mindegy hogy NTSC re vagy PAL ra van állítva? ha nem akkor melyiket érdemes használni?
-
-
-
Ren Hoek
veterán
válasz #56824064 #1998 üzenetére
Japp Premiere CS5, egyszerűen csak avi / h.264-be szoktam renderelni. 1080p, PAL, 25 FPS, de lényegében alap beállításon is nagyon szép képet ad.
Arra én sem jöttem rá, hogy hogyan lehet úgy kirenderelni, hogy eredeti tömörítése megmaradjon, és ne kelljen újratömöríteni. Ha pl semmi effekt, csak nyersanyagot vágok. Ha van valakinek tippje írja ide nyugodtan, bár offtopic.
-
salesman
őstag
Urak, ha valaki kölcsönözne nekem néhány napra egy eos- fd adaptert, azt nagyon megköszönném! A régi obikat kipróbálnám az új gépen!
[ Szerkesztve ]
Türűűűdrááá!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Hardcore café
- Vezetékes FEJhallgatók
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Melyik tápegységet vegyem?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- alza vélemények - tapasztalatok
- Xbox Series X|S
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest