- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- Melyik tápegységet vegyem?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Milyen notebookot vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Még javulhat az Arrow Lake-S platform teljesítménye
- AMD FX
Új hozzászólás Aktív témák
-
Maki73
tag
Na így már oké!
Gyorsan le is szedtem,még valami folytán el nem tünik a netről.
Megnéztem amit adtak a fényképezőhöz magyar leirást 70 oldalból áll,amit most megtalálható a ti jóvoltotokból az 170 oldal.
Szóval nem mindegy.
Na még 1* kösz.
További kellemes napot mindenkinek.
Üdv.
-
zoozoo.
csendes tag
Így van, edigitalnál nem vitték túlzásba a fordítást - tényleg csak a legszükségesebbeket írták le.
Maki73! Azt tudod, hogy egy napon vettük a drágaszágunkat? Említetted, hogy múlt csütörtökön jutottál hozzá - nos, én is Hajránk[Szerkesztve]
Objektív Karerős
-
sszever
őstag
-
zoozoo.
csendes tag
Nos, igen, gondolom sok pénz lefordíttatni - igaz, csak egyszer kell - hajlandó lennék ezért +500Ft-ot fizetni. Mindegy, a lényeg, hogy megvan a teljes fordítás.
Damage! Én is kaptam levelet, miszerint télleg elfogyott a 256-os snadisk kártya és 512-eset tudnak ''csak'' helyette küldeni Mo-n valszeg 128-asat küldenének... ha egyáltalán lenne ilyen akcióObjektív Karerős
-
sszever
őstag
Most gondolj bele, lefordítatni lehet, hogy a duplája lenne pénzben, de mivel egy forgó termék, visszajönne bőven a többletköltség ára.
Az pedig, hogy a leírás kinyomtatva nem 25, hanem 50 oldal (oldalanként 2 oldal, dulexben) most mennyivel kerül többe? 200 Ft-al.
Ez a különbség, ha valaki csak a törvény szernti kötelező feladatainak tesz eleget, meg ha valaki a vevők érdekében tesz valamit... 100 eladott gépnél van 20.000 Ft plussz haszna, no meg pár nem épp mgelégedett vevője, akik ennek tudatában biztosan nem ajánlják a céget tovább...Csak egy ember hiányzik, és máris üres a világ!
-
Maki73
tag
Először is gratulálok eme csodálatos géphez,amit sikerült beszerezni mindkettőnknek!
Ezek szerint egy napon vásároltuk a masinát.
Egy hetes tapasztalatom után nagyon meg vagyok vele elégedve és nagyon nem bántam meg pedig vásárlás elött nagyon sokat variálltam,hogy milyen gépet vegyek.
Sokáig a Pana FZ-30on gondolkodtam.
Vannak már képeid az új géppel?
Ha igen esetleg tölthetnél fel egy pár darabot belőlük.
Én raktam fel képet a Digitális képeim fórumban és a Fotózz-on is regisztrálva vagyok,ugyan ezzel a névvel,ha gondolod megnézheted.
További kellemes estét.
Üdv. -
zoozoo.
csendes tag
Nos, nekem is nagyon ajánlották az általad említett Panát, de mindenképpen fejleszthető gépet akartam - ez a gép egy jó alap, mert egy jobb objektívvel tényleg komoly szintű képeket lehet ''lőni''.
Képem egyenlőre nem sok van - azok is inkább tesztek. Nagy a nyüsgés most az ünnepek miatt. De mindenképpen szeretném közzé tenni majd az általam látott világot ;)
A fotózz.hu nagyon szimpatikus hely, a fotovilág már nem annyira, mert pár ember megbeszéli egymás közt a dolgokat és nagyon nehez vesznek be egy ''kezdőt'' a dumapartiba.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]Objektív Karerős
-
sszever
őstag
A fotovilag-os meglatasod elég jó. Kezőként semmikép ne ajánlom, gyorsan evezik a kedved. Fő gondom velük, hogy ok, leírják a hibákat, lehúzzák a kpet, de azt már nem mondják el, mivel lehetett volna jobbá tenni. S mindezt néha igencsak ''fura'' stílusban.
A fotozz-nál viszont van egy nagyon jó közösség szeintem. S ők segítenek is.Csak egy ember hiányzik, és máris üres a világ!
-
Daktari
csendes tag
Paypal = nemzetközi genya
A Magyarországról való használat alatt azt értik, hogy 1 USD és 1.5 Euro utalást elfogad (regisztrációs díj és bankszámla nyitási díjként), ezt természetesen levonja a bankszámládról, UTÁNA közli, hogy a bankod sajnos még nem partner, a szolgáltatást nem használhatod. Az aprópénzedet meg benyelték.
Szóval nem rosz, ahogy Kón bácsi mondaná. Sok kicsi sokra megy, számos helyen olvastam, hogy allelúja már Magyarországról is, de KERÜLJÉTEK NAGY ÍVBEN!!!
Emiatt kicsit dugába dől a C350D
Tudtok valami megoldást? (akár privátra küldve) -
Daktari
csendes tag
Előző hozzászólásomat szeretném törölni, illetve módosítani.
A pajpál (Paypal) részlegesen ugyan, de használható magyarországon.
..
Köztes gazda egy külföldi eladó, és egy magyar vevő között. HA az eladó és mi is szerződésesek a Pajpállal, akkor az eladónak bepötyögjük a Pajpálos kódunkat, és a vevő a pajpál közbeiktatásával megkapja a zsetonunkat.
..
Mi értelme? Csak annyi, hogy bizonyos, főleg ussás eladók kis hazánkról kb annyit tudnak, hogy Bosznia és Afganisztán között van, Irakkal szomszédos. A műveltebbek tán még azt is, hogy fővárosa Bukarest. A Pajpál elfedi származásunkat, és elfogadják így a bankkártyánkat.
(itt azért önkritikusan megjegyzem, hogy ha megkérdeznék hol van Nicaragua, és mi a fővárosa hm?)
..
Lagalább is a Voipbusterrel így jártam.
..
Szóval működik a Pajpál , mea culpa a fikázásért. -
Maki73
tag
Szia!
Megkérdezhetem te melyik programot használod a RAW-ban készült képek szerkesztésére,mert amit adtak a géphez cd-t az elég ratyi szerintem.
Legalább is nekem nem jön be,nemigazán lehet vele mit kezdeni.
Tudsz nekem ebben segíteni,vagy esetleg valaki más,akinek már van jól bevállt progija?
Előre is köszönöm.
További szép estét!
Üdv.
-
Maki73
tag
Hali!
Elöször is meg szeretném köszönni,hogy ilyen gyorsan reagálltál,a kérésemre.
Nem szeretnék kellemetlenkedni,de esetleg ha még egy kis segítséget tudnál adni.
Elolvastam a feltöltött linkeidet,még annyit segíthetnél,hogy,hogy tudom letőlteni a megadott programot.
Emlitetted,hogy ingyenes,de amikor rányomtam a letöltésre akkor valami adatokat kért.
Regisztrálnom kell,vagy mi?
SoS
-
sszever
őstag
Igen, úg emlékszem kell regisztrálnod. Utánna letöltheted, s mail-en kapod meg a kódot, amellyel telyesértékű szoftverré nyitod.
Szerintem ezt a 4-5 percet simán megéri. S nem jellemző az sem, hogy agyba főbe küldik a reklámleveleket.
Üdv.Csak egy ember hiányzik, és máris üres a világ!
-
Damage
senior tag
Megkaptam Hollandiából az ajándék memóriakártyát. Mivel elfogyott a 256Mb-os, ezért egy 512 Mb-osat küldtek! A levél elején nagy betűkkel angolul: ''ne hajtsd félbe''. A postaládámban találtam meg a levelet félbehajtva. Köszönöm a Magyar Királyi Postának, hogy egy ilyen levelet félbehajtva gyömöszöltek bele a postaládámba úgy, hogy félig kilógott belőle. Még szerencse, hogy működik és nem lopta ki senki. Szerencsére egy műanyag tokban volt a kártya. Canon rlz!
''Az ember a legkegyetlenebb állat.'' Nietzsche
-
zoozoo.
csendes tag
Mivel elég régóta kezelem a PS-t, így ahhoz töltöttem le egy plug-int - ami kezeli a Canon RAW-okat. Adobe.com-on keress rá.
Tény, hogy eddig nem nagyon foglalkoztam raw-al ezért nem is nagyon használtam ezeket - így nem tudom, hogy nehéz-e, könnyű-e kezelni stb.
Sszever által javasolt progi király, mert ingyenes és fototippre csak hasznos cuccokat szoktak kirakni.Objektív Karerős
-
sszever
őstag
Az az értelme a Plug-In-nak, hogy anélkül a PS nem kezeli a RAW file-okat. Nem tud velük mit kezdeni. A Plug-in-t folyamatosan frissítik, így pl. a Canon 5D RAW állományait is kezeli.
Viszont! A CameraRaw frissítés után a Browser (Adobe Bridge) már a RAW állományokból is ad Prewiev-t, illetve képes a csoportos átnevezésükre. Csak épp a csoportos korrekcióra nem...
Valahol olvastam, hogy van erre PS alá 3th Part (külső fejlesztő Plug-In-je) megoldás. Csak nem ugrik be mi volt az, és hogy hol olvastam.Csak egy ember hiányzik, és máris üres a világ!
-
zoozoo.
csendes tag
Igen, gyakorlatilag hülye kérdés volt részemről.
Kipróbáltam a RawShootert és tényleg nagyon jó progi - gyors és érthető. A CameraRaw meg nagyon lassú nekem, mert memóriaigényes a PS alatt - komolyabb gép kell hozzá.
RS ugyanazt megcsinálja és ha épp olyanod van, hogy tiff-ben mented el, akkor már a PS is be tud kapcsolódni a további feldolgozásba.
TeccikObjektív Karerős
-
Maki73
tag
Sziasztok!
Először is minden fórumtársamnak Békés Boldog Karácsonyi Ünnepeket Kívánok!
Amiért írok most,lehet elég alap kérdés,de mint tudjátok legalább is az aki olvassa a fórumot rendszeressen,az tudja,hogy eléggé újj a gépem.
Azt szeretném megkérdezni,hogy lehet alapvető a kérdés de igazából a gép használati utasítása nem tér ki rá pontossan az az,hogy a fényképező aksija ha lemerülőben van arra rá lehet-e tölteni,vagy le kell teljessen meríteni?
Ha lehetséges valaki válaszoljon rá,mert addig nem merem odarakni tölteni az aksit,még nincs teljesen lemerülve,de a holnapi nap szeretném használni de félő,hogy le fog merülni pont akkor amikor kéne.
Előre is kösz a segítséget.
További szép estét mindenkinek.
Üdv! -
ett
aktív tag
Szia!
Nekem ugyan nincs ilyen gépem sajnos, de nagyon szeretnék majd egyet. Viszont a tiédbe Li-ion akksi van, és szerintem arra rátölthetsz bármikor. Legalábbis a Li-ion-nál úgy van. Ha meg csak most olyan fontos, akkor tölts rá nyugodtan. Semmi baja nem lesz.Here's a little song I wrote, I hope you learn it note for note. Don't worry, be happy.
-
sszever
őstag
A leírásban az alábbi mondat szerepel:
''Az akkumulátor feltöltéséhez szükséges idő függ a környezet hőmérsékletétől és az akkumulátor töltöttségi szintjétől''
Tehát egyértelmű, nem csak teljesen lemerülten lehet az akksikat tölteni...Csak egy ember hiányzik, és máris üres a világ!
-
Daktari
csendes tag
Kellemes ünnepeket mindenkinek.
Árulja el szépen kérem valaki. C eos 350D esetén van-e valami jelentősége, hogy EF vagy EF-S objektívet veszek?
Azt tudom, hogy az EF-S-t kifejezetten ehhez fejlesztették ki és így csak némely canon-hoz jó, a kisebb területre fókuszált kép miatt, de ugyanúgy fel kell szorozni 1,6-tal a fókusztávot.
Szóval miben jobb az EF-S, illetve miért roszabb egy EF (feltételezve, hogy egyéb paramétereiben megegyeznek) -
sszever
őstag
EF megfelel a filmes gépekhez is, vagyis a teljes méetű lapkákhoz. Ebből kifolyólag az obi által adott teljes kép szélei a gép érzékelőjéről lemaradnak... Anyi előny van az EF-es obikkal, hogy azok melyek sarkai pl kisfilmes méretben vignet-álnak, nagy az esély, hogy ez a 350D képéről kimarad, mert pont az a terület fog hiányozni a lapkáról... Remélem érthetően írtam le.
Csak egy ember hiányzik, és máris üres a világ!
-
Daktari
csendes tag
Hm. A nézőkében tehát nem ugyanazt látom mint amit fényképezni fogok?
Tehát nem a lapka méretnyi képet? -
sszever
őstag
Másképp mondom.
Az EF obik teljes kisfimes méretben képesek működni...
Míg az EF-S obik abban a méretben ''küldik'' a lapkára a képet, amekkora a lapka, tehát a szélei nem vesznek el.
A nézőke megjelenített képmérete pedig ha jól emlékszem kb. 95%-a a tényleges képnek, amelyet a gép felvesz.Csak egy ember hiányzik, és máris üres a világ!
-
Daktari
csendes tag
Köszi a felvilágosítást. Szóval nyugodtan vehetek pl. EF 28-135 IS objektívet, szépen együtt fog működni a Canon EOS 350D-vel, illetve SpeedLite 430EX vakuval, az látom majd, mint 45-216 obi-val egy normál filmes gépen.
Ha létezne EF-S 28-135 az a tér egy keskenyebb szegmensét ''fogja fel'' és vetíti a (kisebb) lapkára, és nincs túlnyúló rész.
Talán annyit még kijelenthetünk, hogy mivel az EF rendszer a lencsék középsőbb részeiről adja a képet (hisz a széle ''elvész'', túlnyúlik) kisebb szférikus aberrációvak számolhatunk.
Jól spekulálok? Sajnos még csak elméletiek a felvetéseim, vásárlás előtt állok. -
Daktari
csendes tag
Még egy kérdés, de olyan jó itt a fórumon nálam okosabbaktól kérdezni:
A hagyományos objektívek aminek betűjele ''FD'' felrakhatók-e un. FD adapterrel?
Azaz az FD adapter apa-anya viszonya
FD gépre EF objektív? vagy
EF gépre FD objektív?
.
Avagy van ilyen is - olyan is.
Üdv: Đ -
sszever
őstag
-
Daktari
csendes tag
をご使用になる場合はこちらへ ●Flash Path
ダウンロード頁はこちらへ. ※仕様・性能は予告なく変更する場合があります。 ...
Ez különösen tetszett!! -
Maksifül
senior tag
Fotós hátizsákot keresek, Canon 350D-hez, egy kit-obi, egy 50mm, meg egy közgyűrűsor van hozzá... Nagyon jó állapotú érdekel kizárólag, mondjuk lolyantól, aki azét adja el, mert nem fér el benne mindene, de szinte új!
Luxusparfümök kis kiszerelésben. 1 vagy 2ml-es minták és 5, 10, 20ml-es fújósok. Az aktuális listáért látogass el az alábbi oldalra: https://goo.gl/B09F5U
-
Exymiriem
tag
Hali mindenkinek!
KKÜ és BÚÉK!
Azt szeretném kérdezni, hogy szerintetek mivel járnék jobban - leginkább ár/teljesítmény érdekelne - makrofotózáshoz ? Közgyűrűkkel - jelenleg egy sigma 24-135, f2.8-4.5 obim van, vagy egy külön makroobjektívvel? Mi a különbség a kettő között a cserélgetésen kívül? Rontja-e a fényéertéket vagy a képminőséget a közgyűrű, illetve hallottam, hogy léteznek készletek több gyűrűvel, ezeket össze lehet-e pakolni, és ilyenkor mi változik?
Segítségeteket előre is köszönöm! HalihóHa nem válaszolok azonnal, azért van, mert dolgozom. Kérlek légy türelmes, akár 24 óra is eltelhet, mire géphez jutok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- alza vélemények - tapasztalatok
- iPhone topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- PlayStation 5
- Napelem
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Hardcore café
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest