- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- Melyik tápegységet vegyem?
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz dorog.zultan #999 üzenetére
hozzá kell tenni, hogy elvileg az USA-ból behozott cuccokra vámot, majd áfát kell ám fizetni.
az már más kérdés, hogy a gyakorlatban ez a lépés kihagyható, kivéve ellenőrzés esetén...Pleased to meet you - hope you guess my name
-
hali01
őstag
Házi készítésű távkioldóm 350D-hez:
[link]
[link]
[link]
A fekete gomb a fókusz a piros a kioldó a kapcsolo a B időhöz kell amit én nem kötöttem be mert lusta voltam és uccse használnám egyenlőre.
Az egész belekerült 800ft-ba.
Működés:Exponáláshoz nyomva kell tartani a fókusz gombot is.
Barkácsoló kedvűek megspórolhatnak 3-4000ft-ot.
Jó barkácsolást! -
AMD!4ever
őstag
Sziasztok!
Nemsokára Klubtag lesz ebben a topikban,igy bátorkodom irni.
Kitobival fogom megvenni a jószágot.Kérdéseim:
-Mire kell odafigyelni elööször(csapda,buktató a gépnél, kis stikli )
-A másik pedig az hogy Pontosan Mit jelent a 3 féle Autofokusz mód?
One shot(erre még rájöttem )
Ai servo..
Ai focus..
Konkrétan hogy kell ezeket használni és mikor?
Olyasmik mint a D50en a Af-c amikor folyamatosan fokuszál ha félig nyomom az expo gombot?Hiszek egy Istenben,Hiszek egy Hazában,Hiszek Magyarország feltámadásában!
-
iha.eut
csendes tag
Visszakaptam gépet a magyar szervíztől (Sajnos nem volt lehetőség kiutazni). Tehát 2 hétet várni, aztán felhívtak, hogy javítás kész, lehet jönni érte. Pixel hibák (!) voltak, 2-t találtam, mint meséltem. A munkalapon leírásnál 3 pixel dot volt kompenzálva. Megnéztem a javítás után normális körülmények körül készült felvételeket, tényleg eltűntek a pixel hibák. Pozítiv pont!
Készítettem képet 30s-ISO1600 beállítással, hogy lássam mi a különbség, megijedtem, mert a új felvétel iszonyúan zajos. Tudom, hogy vita lehet a ''30s'' miatt, de legalább van mivel hasonlítani.
Itt lehet megnézni:
[link]
Lehet, hogy az objektívnál van a gond, mert az első felvételt 18-55mm obival, a 2.-t egy 50mm-vel csináltam? Mi a véleményetek?
Egyébként egy nagy negatív pont a szervíznek az eladó nő viselkedése miatt. Qrvára nem akarta hallgatni az ügyfél panaszát. Ugyanazzal a nővel találkoztam amikor beadtam ill. visszakaptam a gépet.
Üdv:
iha
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
iha.eut
csendes tag
Köszönöm, holnap visszakérem a kit obit, és úrja felteszem a képeket.
Üdv:
iha
[Szerkesztve] -
-
Fejo
őstag
Én is az elkövetkezendő hónapokban tervezem egy 350D vételét.
Mit javasoltok, mert eddig a legolcsóbban az EDigitalbn láttam, de sok jót nem hallottam róluk...www.facebook.com/JozsefFerenczPhotography
-
nfsu17
veterán
Én is ott vettem...meg az obit is...mindegyik nagyon gyorsan megjött...papírok rendben, gép rendben...az, hogy esetleg poros lesz, az valószínűleg már kenonék műve.
Ez is szerintem csak olyan ''mese'', hogy a KIT ilyen xar, olyan xar. Annyi pénzért egyáltalán nem rossz. Minek összehasonlítani egy L-el, mikor az 10x, 20x annyiba kerül. De még így is jobb, mint a csúcskompaktok.
Neked kell eldöntened, hol veszed meg.
Bevállalod, vagy nem. -
AMD!4ever
őstag
válasz sszever #1018 üzenetére
állatok
De ha már az áraknál tartunk
A Legato nevű cég ,a 350d kitet (ugyanúgy 1 obi és ugyanaz az obi!!)
Bruttó: 263.370 ftért ajánlja (zalaegerszegi cég)
ennyiért jobb helyeken már kapsz hozzá egy 55-200at és egy portrémarkolatot is
Hiszek egy Istenben,Hiszek egy Hazában,Hiszek Magyarország feltámadásában!
-
AMD!4ever
őstag
Zárojelbe megjegyezném,elég érdekes ennek a cégnek az árképzése
-P3 1ghz 36 ezer forint
-Cel600mhz 20ezer
-Amd 2600+sempron 64bit 1600mhz 17ezer
Indulok Zalaegerszegre! Hozzak valakinek valamit? esetleg egy 350D-t?Hiszek egy Istenben,Hiszek egy Hazában,Hiszek Magyarország feltámadásában!
-
hali01
őstag
Szaasztok!
Vettem néhány szűrőt a géphez és készítettem fekete-fehér beállítással képeket RAW-ban.
Ha a gépen nézem vissza akkor rendesen ff minden kép.De ha a számítógépre áttöltve nyitom ki őket PS-el vagy Rawshooterrel akkor mind szines.
Valaki elárulná nekem,hogyis van ez?!
hali01. -
pitman
őstag
Szerintem azért, mert a RAW egy ''kvázi nyers'' adathalmaz, minden információt tartalamaz, ami a képinformációk visszanyaeréséhez szükséges, legyen a végeredmény fekete-fehér vagy színes. A fényképező és a programok is ebből hozzák létre a végleges képet. Ha DPP-vel, vagy más a géphez adott konverterrel nézed meg, azok érzékelni fogják, hogy ff-re lett állítva a gép és annak megfelelően fogják azt megjeleníteni. Valószínűnek tartom, hogy a PS és Rawshooter ezt az információt nem veszi figyelembe így színesben mutatja a képet. Ha a szaturációt lehúzod nullára, fekete fehér képet kapsz.
(A fényképezőn visszanézve azért ff a kép, mert az a feldolgozott jpeg képet mutatja neked, ami már átesett a megfelelő konvertáláson). Ha Raw+jpeg módban fényképezel, a jpg már ff lesz. -
Dtomi
őstag
Erre azért nem mernék esküdni hogy jobb a kitobi mint egy csúcskompakt gépen lévő azért a sonyn ott vannak a carl zeiss T*-os obik a panákon meg a leica-k nem is akármilyen fényerővel ehhez nem is nagyon lehet hasonlítani a kitobit...
"Megvan a saját véleményem - kemény vélemény -, de nem mindig értek vele egyet."
-
deicide
veterán
azért az alap objektív talán 17 vagy 18mm-ről indul, ez azért nagy előny egy bridgehez képest, ami általában 28-ról vagy még feljebbről indul, én panát használok, és a széleslátástól eltekintve szerintem is jobb, mint egy alap 18-55.
Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
Dtomi
őstag
válasz deicide #1027 üzenetére
Ja igen csak azt még ne felejtsd el hogy mit tudsz megoldani a 18-55 ös obival? maximum tájképet mást nem nagyon főleg hogy 18mm-en akkora torzulása van, hogy halszemnek lehetne használni. A fényereje 3.5 ezzel szemben a sony 828 F2.0 . Makrója nem tudom mennyi de nem egy csúcskompaktnak 2cm!!! Egyszóval nem tudom minek vesz valaki ilyen olcsó és sz@r objektívet egy tükörreflexes géphez. Ha meg elég neki ez, akkor minek neki tükörreflexes gép?? Ez még arra se jó hogy legyen még egy a táskába mert olcsó volt mert ha lesz másik eszed ágába se lesz visszatenni ezt. Utána meg idegesíted magad, hogy nem jó semmire?
"Megvan a saját véleményem - kemény vélemény -, de nem mindig értek vele egyet."
-
deicide
veterán
azért veszik, mert nem mindenhol árulják csak a vázat, meg azért a bruttó 186 ezer forintos árával nem számít a tükörreflexesek élvonálba az árszinvonalát tekintve, az viszont tény, hogy jó nagy táska és pénztárca kell, mire az összes neked tetsző objektívet meg akarod venni. Ebből a szempontból egy kompakttal jobban jön ki az ember, azonban a 350D képminősége még az alapobival is igen jó, az iso1600-ról nem beszélve, amit pl az fz30-am nem tud...
Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
sszever
őstag
Egyértelműen lerí, hogy ezt az obit nem használtad még. S halszemmel sem dolgoztál.
Az áráért igen is jó obi, és igenis jó képeket lehet vele készíteni.
Amúgy meg megnézném, hogy a 2 cm-es makróval mit is kezdesz. Mire olyan közel érsz a témához, az már ijjedtében elrepül / elszalad, stb...
Van másik obim helyette, mégis sokszor használom. Miért is?
1, könnyű (hasonlítsd össze bármelyik másik ebbe a tartományba eső obival, minimum dupla olyan nehezek, ez sokszor hátrány lehet)
2, mert sokszor nem jó feltűnést kelteni
3, mert nem kell annyira sajnálni, óvni, védeni.
Bűn meg nem venni ennyi pénzért!Csak egy ember hiányzik, és máris üres a világ!
-
Dtomi
őstag
válasz deicide #1029 üzenetére
Hát igen ahhoz sok pénz kéne hogy az összes nekem tetszőt megvegyem de ha azt vesszük hogy pl a sony R1 képminőségben zajban veri a 350D-t és 178e bruttó akkor ezzel hülyeség hasonlatot vonni hogy milyen a képminősége a kitobival. mivel ugye a kompaktnak is ''kitobija'' van ha ettől elvonatkoztatunk akkor máris nem azt kéne odaírni hogy 186e ft ugyi mert hiába van audi kasznid ha trabi motor van benne...
-
Dtomi
őstag
válasz sszever #1030 üzenetére
De igen használtam! kb 3-4 órán keresztül. Bőven elég volt viszont halszemmel csak pucoláskor ''dolgoztam'' de ennyi elég is nekem a halszemből... nem jó feltűnést kelteni??? aki ismeri a gépeket anak nem fog feltűnést kelteni.. valószínű nem is fog érte leütni... aki nem ismeri annak meg tökmind1 hogy milyen van rajta ha az nem egy távcső mert azzal nehéz elfutni!! látja, hogy nem kis lapos ezüst gép nagy is fekete is legkevésbé az obi fogja érdekelni.
-
sszever
őstag
Huu! Ha én 3-4 óra használat után, inkább ne alkoss véleményt, mert csak magadból csinálsz hülyét. Olyan hasonlatot hozni, ami pedig a valóságnak végképp nem felel meg...
No mindegy.
''Aki ismeri a gépeket, annak nem fog feltűnést kelteni...'' Azért nem mindegy, hogy a gép végén egy 17-40L csücsül (ami akár még egy gépismerőnek is feltűnik), vagy egy szolidabb tag adott helyzetben (s itt nagyon nem a lopásról van szó)! De látom, neked ezt hiába magyarázom.Csak egy ember hiányzik, és máris üres a világ!
-
AMD!4ever
őstag
Mondd el nekem hol veri képminőségben és zajban az R1 a 350d-t?
Végigbogarásztam a dpreview összehasonlitó tesztjeit és eddig ez a legjobb minőségű kompakt azt aláirom,de a 350d-nél nem jobb
Egyszerüen a szinei nem olyan tiszták, zajosabb. a felbontása sem olyan szép.
(persze nem sokkal)
Én igy látom.Hiszek egy Istenben,Hiszek egy Hazában,Hiszek Magyarország feltámadásában!
-
hali01
őstag
Te nagyon csúnyán el vagy tévedve!
A kitobit nem azért kell megvenni mert jó,hanem,h kitapasztald,h a későbbiekben milyen irányba haladj tovább.Sokunknál a fotózás nem arról szól,h ki tud nagyobbat virítani a méregdrága cuccával,hanem arról,h a meglévőből kihozza a maximumot és itt a képminőség a legutolsó szempont.Hiába a millios szép fehér cucc ha fingja sincs a jóembernek,h mire való és a zöld kocka oda porosodott a fehér vonalhoz.Mi legtöbben amatőrök vagyunk és keményen megdolgozunk azért ami van és nem keresünk pénzt a fotózással nomeg snobok sem vagyunk de szeretnénk lekapni röptében egy madarat,befagyasztani ugrás közben a kutyánkat vagy svenkelni egy száguldó motorost és erre nekünk megfelel egy alsó kategóriás cucc is.
Ha majd egyszer vki felfigyel valamelyikőnk munkájára és fizet azért amit csinál akkor előrébb lehet tenni a képminőséget és lehet fullextrás cuccokat vásárolni de addig sztem maradjunk a földön és gondolkodjunk reálisan.
Nem bántani akarlak,csak elkapni a madzagodat és visszahuzni a földre,h ez legtöbbünknek csak hobbi és mellette van sok egyéb más is.
hali01 -
Dtomi
őstag
1033 Te kit hülyézel le meg mire fel, ennyit tudsz..??? Képzeld tudom 3óra után, hogy jó e vagy szar, mint ahogy beülök egy autóba, hogy maradjak az autós péláknál 10 perc után megmondom, szar vagy nem!! És mi van akkor ha valaki látja hogy mi van a gépeden ha nem a lopásról van szó??? Nem akarod hogy irigykedjen... vagy nem értem akkor ez miért ok ezt bővebben fejtsd ki???!!!
1035 [link] ahogy elnézem szürkezaj vagyis szinesben elég csúnyán veri a 350D-t feketében nem de majd nem lesz csillagjárás vagy lesz neatimage feketében tökmind1 hogy elmossa a pixeleket vagy nem [link] részletességben és színben is sőt felbontásban is mivel nem 8 hanem 10mp-s ennek ellenére 100* jobb mivel fejleszthető.
1036 hanem arról,h a meglévőből kihozza a maximumot és itt a képminőség a legutolsó szempont ezt most te komolyan mondod??? mert akkor gyorsan elhúzok ebből a topikból és többet vissza se jövök, nem nevezném magam amatőr fotósnak se helyedbe, ha ezt így gondolod, bár szerintem nem, csak éppen rád jött az 5 perc és baszogatni akarsz valakit... vagy sajnáltatni magad mert neked csak kitobid, van nem értelek szeretnénk lekapni röptében egy madarat mivel a 18-55-el ezt már gondolom viccnek szántad. Ha csak nem fanatikus háziveréb vagy ''metró''galamb nálad a madár. Remélem nem lesz harag szvsz aki abszolut nulláról kezdi a fotózást és tanulni akar az nem tükörrefis gépet vesz aki meg ért hozzá az meg nem akar kitobival ''tanulni''"Megvan a saját véleményem - kemény vélemény -, de nem mindig értek vele egyet."
-
sakál
tag
Olvasom itt már egy ideje a ''kibontakozásodat''. Sajnos tele van tévedésekkel. Vegyük sorba: ''Erre azért nem mernék esküdni hogy jobb a kitobi mint egy csúcskompakt gépen lévő azért a sonyn ott vannak a carl zeiss T*-os obik a panákon meg a leica-k nem is akármilyen fényerővel ehhez nem is nagyon lehet hasonlítani a kitobit...''
A ''kitobi'' valóban nem egy ''nagy mű'', de azért én ovatosan bánnék az összehasonlítással!
Először is: mamár a Carl Zeiss és a Leica nevek nem jelentenek(sajnos) önmagukban valamilyen minőségi garanciát. A fennmaradás érdekében ők is ''prostituálódtak'' és erősen nyitottak a kommersz piac felé. Másodszor: Még az igen drága objektív kategóriákban sem sikerült idáig komoly igényeket is kielégítő nagy átfogású zoomokat előállítani. Gondolod, hogy amikre hivatkozol, az 5-12 szeres zoomokkal magas fényerővel azt a minőséget hozzák, mint a korábbi Zeiss-ek, Leicák? (mint a Daewo a Chevrolet-ét...)
''szürkezaj vagyis szinesben elég csúnyán veri a 350D-t ''
Az általad belinkelt táblázat - ''szürkezaj'' tekintetében - valóban némi előnyt mutat (közepes érzékenységig!) a Sony javára. Azt, hogy ezt milyen áron hozták össze, jól mutatja a szintén általad linkelt élességteszt..A szépség az eszed rovására megy
-
sszever
őstag
nem hülyéztelek le, csak annyit mondtam, magadból csinálsz hülyét. De hidd el, most már közel állok hozzá.
Képzeld ennyit tudok! Ennyit tudok, mivelhogy nem 3 órát használtam sem a gépet, sem az obit, de nem is csak 3 hónapot. hmmm.
Az, hogy Te ekkroa király vagy, és mindenről tudsz átfogó véleményt alkotni, eddig nem esett le. De most már istenítelek!
Bővebben fejtsem ki? Nem fogom, csak egy példát hozok fel: egy nagyobb obi feltűnőbb, megjelenésre is, és még sorolhatnám. Nois sok esetben ez megzavarja az épp fényképezni kívánt témát (pl. ha emberről vagy emberek csoportjáról van szó, mert nem lelkes amatőrnek fognak tartani. De neked ilyen gondod bizonára nincs, hisz Te tudsz láthatatlan lenni).
Inkább ne szólalj meg, ha megkérhetlek, mert finoman fogalmazva is tudatlannak tartalak a témában!Csak egy ember hiányzik, és máris üres a világ!
-
pitman
őstag
Nagyon sok mindent meg lehet oldani a kit objektívvel is, kreativitás kell hozzá.
A 2 centis makrót nyugodtan el lehet felejteni, élőlényeket fotózni nem azt mondom, hogy lehetetlen vele, de macerás. A világításról nem is beszélve.
Egy 350D kit objektívvel igenis felveszi a versenyt a csúcskompaktokkal, a nagy többségüknél jobb is. Természetesen tisztában kell lenni a korlátival is. Nyilván madárfotózáshoz nem lesz ideális...
Mint ahogy már írták előttem, a Carl Zeiss, Leica név önmagában már nem igazán jelenti a minőséget, nagyon jó példa erre az általad is említett Sony 828. Optikai hiba is van bőven, torzítás is, és az objektív tényleges tudását megölték egy zajos szenzorral. Kétségtelen, hogy a fényereje viszont nagyon jó. -
-
deicide
veterán
igen, a madár és egyéb csak távolról lőhető dolog egy nagy tele nélkül igen reménytelen, én pl 920mm környékén próbálkozom az ilyesmivel, a zoom meg megint egy olyan téma, hogy a kompaktok 2cm makrójával maximum döglött legyet lehet fényképezni, meg virágokat, amik nem szaladnak/repülnek el, más életszerű dolgot nem nagyon, sokkal jobb erre a célra kompaktoknál egy makro előtét, ami ugyan kis zoom mellett vignyettál szépen, de a teljes tele állásban kb 20-30cm-ről lehet vele makrózni, és az már talán olyan távolság, amivel nem ilyesztesz el egy bogarat, pillangót, stb, arról nem is beszélve, hogy a 2cm a tárgy és a gép között tényleg nagyon kevés arra, hogy megfelelő mennyiségű fény jusson be.
[Szerkesztve]Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
AMD!4ever
őstag
Mi fejleszthető?
Az R1 obija fejleszthető?? magyarázd el
Amit linkeltél a zajról igen veri az R1 zajban,de basszus annál jobb minél kisseb a zaj!
Fáraszatasz? Mert ha megnézed egyedül iso 800 és 1000 között megy egy picit alá a 350d-nek,azonkivül csunyán zajosabb.
Kiemelek egy mondatot a linkből amit linkeltél a képminőséghez:
the EOS 350D just looks more crisp and better defined than the DSC-R1.Hiszek egy Istenben,Hiszek egy Hazában,Hiszek Magyarország feltámadásában!
-
Dtomi
őstag
válasz AMD!4ever #1047 üzenetére
hogy lenne már fejleszthető az R1 olvasd már végig még 1* Bocs sracok ezekszerint még az a hülye aki nem kitobit hsznál!! Én kérek elnézést! Lehet lecserélem én is a meglévőt!!! Mert ezekután nem tudok nélküle élni!!
-
pitman
őstag
Szerintem ne vedd ilyen komolyan a dolgot.
Nem a te válaszodhoz, hanem általánosságban:
Az a legfontosabb, hogy mindenki tisztában legyen azzal, hogy egy adott objektív mire képes, és mindez mennyibe kerül. Ezek figyelembevételével érdemes vizsgálni a dolgokat, akármerről is nézzük. Valószínleg nem véletlenül kerül pl. egy 17-40 közel 10-szeresébe a kit-nek, csak nem biztos, hogy mindenkinek megér annyit az a különbség.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Társasjáték topic
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- iPhone topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest