Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • BeZol

    őstag

    válasz MrRL19 #26678 üzenetére

    Toyota yaris hibrid. 4,8at eszik városban, az a te kocsid ha nagyon-nagyon-nagyon számít a fogyasztás, és benzines kell. A diesel yaris nálunk 5,3 fele eszik városban.
    Itt egy teljesebb lista: [link]
    És ezek vegyes fogyik :DDD
    Szerintem felesleges városba bmw-t tartani, mert városba benzines motor a tuti, ami lehetőleg 1,4liter alatti, de inkább 1,2-es és szívó. Turbósokról nem tudok nyilatkozni, csak olvastam h 1,2TSI-k szar*k.
    A bmw-nél nincs ilyen kicsi motor, a kisebb bmw dieselek pedig lehet kinyírják magukat városban, kellene 1-1 hétvégi hajtás, akkor nem para szerintem.
    Ezek ellenére megértem ha bmw kell, csak azért számolgass, hogy 5 literes fogyasztással mennyit költenél évente vagy inkább x év alatt, kontra 10 literes fogyasztással (mert bmw-vel kétlem, hogy városban az alá nagyon bekúsznál benzinessel).
    400Ft-os üzemanyaggal 15k km-rel évente ez: 300ezer Ft kontra 600ezer Ft. Tegyük fel 3 évig használnád a kocsit: 900ezer Ft tankolás kontra 1,8M Ft. Szerintem nem kevés pénz az a 900k ;)
    Mondjuk pont én okoskodok, aki 330d-vel mászkál városban 9,5 liter körül :DDD (hétvégente persze autópályázok, és lemegyek 8,5re, igaz nem megyek lassan sem ;] )

Új hozzászólás Aktív témák