- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
BBéci
legenda
Azok a fülek szinte biztosan leszerelhetőek.
Engem még mindig a DAC érdekel, ha már van rajta XLR kimenet. Hátha beválna CD-játszónak. Bár ahhoz jó futómű is kell.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
a347
aktív tag
Sziasztok!
Lehet kapni olyan UHD 4K-s blu-ray lejátszót, ami tudja a H.265 codec-et?
A Samsung K8500 tudja, csak éppen már sehol nem lehet kapni. -
blakey
titán
Tudtommal mindegyik UHD Blu-ray lejátszó tudja, hiszen a HEVC "alap, pl. Sony X700 tudja.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
a347
aktív tag
Aham, köszi a kiigazítást.
Esetleg tudnátok ajánlani egy típust emberi áron? Mondjuk 100 ezer a plafon, de ha olcsóbb az se baj.
Egy 55" Samsung Q80-hoz lenne madzagozva és egy Yamaha RX-V4a erősítőn lenne kiküldve a hang. Főleg NAS-ról lenne, hálózaton keresztül a lejátszás. -
-
a347
aktív tag
Értem én🙂
De a Samu nem tudja a DV-t...
Más cégek is betették a repertoárba a HDR10+-t.
Hosszú távon, mivel nem kell licence díjat fizetni érte, a DB-ért viszont igen, lehet még többen csatlakoznak majd.
Persze ez csak feltevés, de ha már 100 ezret adok ki egy eszközért, szeretném ha kihozhatnám a TV-ből a maximumot. -
blakey
titán
Mi 1440p? 2160p az X700-as is, nem tudom miről írsz.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
MODERÁTOR
Ha nem lemezt akarsz lejátszani főleg ("Főleg NAS-ról lenne, hálózaton keresztül a lejátszás."), jobb megoldás lehet egy asztali médialejátszó.
[ Szerkesztve ]
Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
blakey
titán
Amúgy neked miért érné meg a +30e-t? Azon kívül, hogy "normál" méretű, csak ebben gondolkodsz, mert ezek is érvek de általános felhasználás mellett mi szólna a drágább mellett?
#12073 a347
Amennyiben nagyobb arányban van a hálózati lejátszás akkor egy Blu-ray lejátszó nem lesz 100%-ban elégséges, mellé nem árt egy médialejátszó. Én többnyire lemezekhez hazsnálom és néha zenéhez, NAS-ról, filmekhez leginkább médialejátszót használok. Ezek az asztali lejátszók csak extra szolgáltatásként tudnak hálózati lejátszást, nem teljes értékű hálózati lejátszók.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
Csak egy dolgot "takarhat". Nincs vagy-vagy, kompromisszummal használható az asztali Blu-ray lejátszó is hálózati lejátszásra.
[ Szerkesztve ]
-
a347
aktív tag
Köszi mindenkinek a segítséget, hozzászólásokat. Első körben akkor beleinvesztálok egy media lejátszóba. Egy Zidoo Z9X-re esett a választás.
-
blakey
titán
Utána jártál annak a Zidoo-nak? Biztos, hogy arra van szükséged? UHD Blu-ray lejátszóval kapcsolatban érdeklődtél, de médialejátszóval kapcsolatban nem és azért ott is vannak szórások. Nem lebeszélni akarlak a Zidoo-ról de rábeszélni sem.
-
a347
aktív tag
válasz blakey #12078 üzenetére
Persze. Nem ma kezdtem az utánajárást, csak gondoltam rákérdezek itt is, hátha a tapasztalatok is megerősítenek egy döntést. Továbbgondolva a dolgokat nem tartom valószínünek hogy tonna szám fogom venni az UHD blu-ray lemezeket. A régi LG-m még működőképes, csak egyre többször futottam bele codec problémákba hálózati lejátszásnál. Mivel TV váltás történt fullhd-ról 4K-ra, gondoltam egye fene, lépjünk egy szintet medialejátszás terén is.
Szóval ha lemez, akkor ott az LG BP740, minden másra ott lesz a Zidoo. -
blakey
titán
Oké, csak kérdeztem, a Z9X-el is lesznek gondjaid, még elég béta állapotban van. Ha nem kell a Dolby Vision, akkor vannam olcsóbb és néhol még jibb alternatívák is.
-
blakey
titán
Azon kívül, hogy sok a gond? Ott a topikja, olvasgass. Ha nem kell a Dolby Vision akkor sokkal jobban jársz egy amlogic box + CoeELEC párossal. Ha kell a Dolby Vision, USB stb. akkor inkább egy Shield TV Pro. De vannak más alternatívák is, csak akkor tovább kell olvasni és gondolkodni.
-
blakey
titán
Pont ezért nem itt kéne megbeszélni és van olcsóbb és jobb alternatíva.
-
a347
aktív tag
válasz johnywalker #12088 üzenetére
Mi a problémád?
-
johnywalker
őstag
Nekem semmi. De előttem ahogy írták, át kellene gondolnod, mit is keresel. Mi lenne a számodra a jobb. Média lejátszó vagy Uhd Bd lejátszó.Hidd el nem mindkettő tudja a számodra mindkettőt tökéletesen.S ne az én véleményem legyen a döntő....
A többi beszélgetés, szokásos topik vélekedés -
a347
aktív tag
válasz johnywalker #12091 üzenetére
Az hogy mi a megfelelő nekem, akkor tudom meg ha megpróbálok utána járni, kérdezni. Első körben azért gondoltam uhd lejátszóra, mert Megakartam hagyni a lemezlejátszás lehetőségét. Fene se gondolta, hogy lényegében nincs olyan, ami számomra megfelelő.
Szerettem volna egy eszközzel megoldani, ahogy eddig is hibátlanul működött. De ez a káosz a formátumok körül lényegében ellehetetleníti ezt. -
Joshi
titán
Már miért lenne káosz a formátumok körül? Az UHD Blu-ray lejátszók gond nélkül kezelik a régebbi h264 AVC-t és a h265 HEVC formátumot is. Annyi hogy az asztali Blu-ray lejátszók elsősorban lemez lejátszásra vannak kihegyezve, a hálózati fájlok lejátszásában nem annyira kiemelkedők. Mindenes lejátszó esetleg az Oppo 203/205 lehetne, de az se tökéletes.
-
a347
aktív tag
válasz johnywalker #12093 üzenetére
Egyet mondok: HDR10+
Panasonicon kívűl egyik sem tudja. Én legalábbis mást nem nagyon találok. Így máris leszűkült a kör egyetlen gyártóra. -
Joshi
titán
Az hogy neked mi a megfelelő azt csak te tudhatod. Asztali Blu-ray lejátszók közül az Oppo 203/205 a legmegfelelőbb ha fontos a hálózati fájlkezelés is. Persze az Oppo is csak a CFW-vel, mert csak ott van ISO és Mappa kezelés. Az Oppo már nem kapható és elég drága is volt, nem sokan engedhetik meg maguknak, vagy csak elvből nem költenek ennyit egy lejátszóra.
Szóval ha kifejtenéd hogy neked milyen lejátszó lenne a megfelelő, akkor érdemben is tudnánk segíteni.
-
blakey
titán
A HDR szabványok még "háború" alatt állnak, Panasonic Blu-raj lejátszó tudja, de minek ha mást meg nem nagyon tud. Dolby Vision-ös lejátszóval többre mész, de te tudod, viszont amit írtam itt vagy a Zidoo topikban azt tartom, számodra egy jó Kodis lejátszónál ami tudja a HDR10+-t nincs jobb.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a topic kifejezetten a Blu-ray lemezek lejátszásához használt keszülékekkel foglalkozik.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest