- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Apple notebookok
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- AMD A10, A8, A6, A4 7xx0 "Kaveri" & "Godavari" APU
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen videókártyát?
- Nyomtató topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
atti1848
senior tag
válasz csucsbicep #15700 üzenetére
Akkor inkább hagyom,mert a srác nem nagyon ért a gépekhez így nem akarom ezzel zaklatni, de azért köszönöm a segítséget.
06-30-868-0365 Mindig Privátot írj, mert azt minden nap nézem vagy hívj telon.Számom az adataimnál.
-
gkuruczkg
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Van egy ASUS GTX560 Ti DCII-es videókártyám. A pirossal jelzett területen mindenféle terhelés nélkül, alapjáraton majdnem 90°C-ra melegszik fel a nyák. A másik oldalon van egy hűtőborda, alatt gondolom valami fesz szabályozó dolog lehet. A borda nincs elmozdulva, rendesen felfekszik. Találkozott már valaki hasonló hibával, ha igen talált-e megoldást rá? A Win7 rendesen elindul, van kép meg minden, de nagyon nem mertem tovább tesztelni, mert az alaplapot is 65 °C fölé melegíti, nem akarom azt is megfőzni. A kártyára már nincs garancia, azt mondta a kedves nagyker, hogy babrálva volt.
[ Szerkesztve ]
-
igi
aktív tag
Sziasztok!
MiniITX-es házba (LianLi Q07) vadászok VGA-t.
Elég jónak néz ki a VTX3D HD6750 512MB, csak tudnom kell, hogy belefér-e. A neten nem találtam méretadatokat ezért, ha valakinek van kéznél, és le tudná mérni, érdekelne néhány dolog:A kártya - pontosabban a NYÁK - hossza.
A kártya magassága, a NYÁK-tól a hűtő legfelső pontjáig.
A hűtő hátsó része, és a kártya vége közötti távolság (az a rész, ahol a kártya már nem "vastag").köszi:igi
this is the beginning of a beautiful friendship
-
Inkv1zítoR
tag
szerintetek mit vegyek hosszú távra? gtx 680 dc2top vagy 7970 dc2top?
Asus ROG STRIX SCAR II 17.3" GL704GW + HP Omen 32" 1440p
-
baluka6
aktív tag
Üdv
Egy ismerősömnek lenne egy HD4890-es karija,ami produkált egy olyat,hogy játék közben hirtelen kék halált kapott a gép,reset után még egyszer,aztán azzal a karival el sem indul többet. Másik karival hibátlanul fut. Mi lehet a karinak a problémája? -
csucsbicep
nagyúr
válasz Inkv1zítoR #15704 üzenetére
Nem könnyű kérdés. Nézz be a GTX670/680-ba, mert pont erről volt szó.
-
ctrlaltdel13
őstag
Hello mindenki.
venni szeretnék egy 6670 es karit, de nem tudom eldönteni melyik gyárto, és melyik tipus.
Tudtok ezügyben segiteni nekem? -
mirci18
addikt
Üdv mindenkinek
Mióta másik videókártyát vettem a gépbe már a gép indulásakor az alaplap boot képernyője nem jelenik meg csak egy nagy fehérség van ez mitől lehet?Természetesen újra lett a gép telepítve.
Másik kérdésem csak félig meddig tartozik ide,
Napi rendszerességgel a gépemen ki szokott jönni a kék halál.
Én arra gyanakszok hogy valamelyik alkatrész túlmelegszik és azért ilyenkor általában a vinyó 40-42 C-os a proci 45-47 C-os az alaplap olyan 40-43 C-os.Nem túl magas értékek ezek szerintetek:
Válaszaitok előre is köszi
Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
veterán
válasz ctrlaltdel13 #15707 üzenetére
Szia!
Milyen processzor hajtaná, mekkora felbontásra kellene?
Egyébként általánosságban elmondható, hogy minél olcsóbban keress, kizárólag DDR5-ös memóriával szerelteket.
De olcsóbban lehet venni erősebb 512 MB-os 6750-est. Vagy a kicsit gyengébb, de ugyancsak olcsóbb 5670-est.
(#15708) mirci18: Mik a gép alkatrészei és milyen az új videokártya?
Hőmérsékleteket annyira nem vágom, de a merevlemezé az magasnak tűnik szerintem.[ Szerkesztve ]
solfilo
-
cashback
őstag
Üdv.
Jól gondolom hogy CF-ben egy Sapphire X1950Pro Ultimate és egy (pl.) Asus X1950Pro elmennének?
Akartam egy ugyan ilyen Sapphire kártyát, de egyszerűen nincs...
Mivel a lapomon 1x16 és 1x4 pci-e van így a gyárilag tuningolt Sapphire-t tenném az x4-be, még a gyengébb más gyártót tenném az x16-ba... hátha kompenzálják egymást.
Istenem, adj türelmet a hülyékhez... mert ha erőt adsz, megölöm őket.
-
mirci18
addikt
válasz solfilo #15709 üzenetére
Üdv paramétereim:
Most még csak 1gb ramom van de jövőhéten jön bele 2 gb-nyi mert az 1 kevés egy kicsit ehhez az erősebb kártyához de így legalább ezzel a kártyával a netes videók nem szaggatnak.CPU típusa Intel Pentium 4, 3000 MHz
Alaplap neve Biostar P4VTB
Rendszermemória 1024 MB (PC3200 DDR SDRAM)
Videokártya Radeon X1650 Series (512 MB)
Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
őstag
Gondolkodtam hogy jó lenne beruházni valamilyen vga-ra, az alaplapon
(M4A88TD-VEVOUSB3) van egy integrált HD4250 de ez hibás mert időnként eltűnik a kép(feketeség néhány mp-re) van amikor sűrűbben csinálja, főleg amikor HDTV adást vagy HD filmet nézek ami használ dxva-t, de youtube-olás közbe is szokta csinálni, már nagyon elegem van ebből, sajnos a bolt megszűnt így nem tudom legariztatni a lapot, amúgy más probléma nincs a lappal nagyon stabil. Egy X2 245 van benne ami 2.9ghz-en pörög, ez a gyári sebessége nem szándékozok tuningolni. Mivel chieftec nagytornyom van, úgy gondolom megkockáztathatom a passzív hűtéses vga-t, két csendes 12cm-es noctua kavarja a levegőt a házban, és továbbra is csendet akarok, egy Sapphire HD6570 1GB GDDR3 ULTIMATE PCIE -re gondoltam mert ez már 20 ezer körül megkapható, csak néha szoktam játszani, úgy gondolom ez ahhoz bőven elég, a monitorom is csak 1680x1050 nem fullhd. Mi a véleményetek a sapphire passzív vga-ról, megéri? Esetleg tudtok ajánlani egy árban hasonló passzív nvidia alternatívát?[ Szerkesztve ]
-||- Asrock B660M HDV -II- G.Skill Aegis 2x16GB DDR4 -II- - i3 12100f -||- Sapphire RX550 4GB -||- AOC Q27V4EA 1440p -||-
-
mirci18
addikt
válasz mirci18 #15711 üzenetére
Itt egy kép 10 percig terheltem a gépem:
Hátha így többet tudtok arról mondani hogy ez normális a mármint a gépem.
Mert mióta a gépet megvettem azóta van a kék halál és már eléggé frusztráló[ Szerkesztve ]
-
mirci18
addikt
válasz Gyufaaa #15715 üzenetére
Egy 450 w-os táp van benne m-tech tehát semmi különös.
Kipróbálom mindenképp a memtest-et.
Mesélnél róla bővebben?
Programot hogy kell használni?
Mire kell figyelni?
A program meddig fut ilyesmi.Remélem tudsz segíteni
-
Gyufaaa
veterán
válasz mirci18 #15716 üzenetére
Letöltöd a zip vagy iso fájl-t. Ki kell írnod CD-re vagy PENDrive-ra. Gép beindít és ezt bootoltatod be, majd had fusson. Egy éjszaka nem árt neki. Ha nem jelez hibát, azaz nem dob fel alul hibaüzeneteket, akkor nincs baj a memóriával. Ellenkező esetben értelem szerű. Ha a memtest lefutott, akkor még próba a memóriát áthelyezni másuk slotba. Egyenlőre ennyi. Teszt után majd meglátjuk mi lesz.
-
Repsol600
addikt
Sziasztok!
Szerintetek érdemes lecserélni egy Asus 5850-es vga-t egy Sapphire 6870-re? Kb mennyi lenne a különbség a 2 között? -
verb003
tag
üdv.
az olyan vga-k, amik általában nem adnak képet, pl g80-as nvidiák, az milyen hibára utal általában? gpu elválása a nyáktól, ergó reballal orvosolható?mbp 13 - i5 2.4, 8gb.
-
Repsol600
addikt
Azt tudtam hogy alig erősebb a 6870, csak kb annyiért el tudom adni az 5850-est mint amennyi újan lenne a 6870.
És tuningban melyik az erősebb? Ha pl. húzok mindeggyiken 10-15%-ot akkor melyik az erősebb?[ Szerkesztve ]
-
Grave_444
nagyúr
válasz Repsol600 #15725 üzenetére
Az 5850-ek többsége lazán megy 900/1200-on, ami hd 5870 teljesítmény, ami érezhetően erősebb a hd 6870-nél.
Nekem volt 5850-em plusz fesszel 1000/1200-at is vitte, igaz itt már jó hangos volt, de így 6950 fölött teljesít már.
A lényeg, hogy ha tuningolsz szerintem jobban jársz és nem kell költened.
Azt nem tudom a 6870 meddig húzható.[ Szerkesztve ]
-
waterdragon1
tag
Mostanában függőleges csíkok jelennek meg ha jobban terhelem a videókarit. kb: fél centisek és vajszinű alap de kicsit színesebb majd vagy pár mp után minden oké vagy kikapcs és ujra indul magától ??? A kari gigabyte hd 6770 1gb ddr5, táp fsp 500w hexa ,alaplap msi 785 gm-e51 Minden garis a lap cserélve gariban teljesen újra legújabb biossal, a videókari szintén. + a táp kb 1 hónapos. Mire utal a hiba és mit csináljak ?? Ja a videókari nincs húzva. + idle 35c.
-
Repsol600
addikt
válasz csucsbicep #15732 üzenetére
Értem.
-
zoleeno1
veterán
válasz waterdragon1 #15730 üzenetére
Erősen VGA Vram hiba gyanús... Engedd rá ezt a progit, elviekben megmondja ha gond van vele: Video Memory Stress Test 1.7.116
Honor Magic5 Pro; konfig: http://zoleeno1.atw.hu
-
zoleeno1
veterán
válasz BRIKLY #15735 üzenetére
De Vram hibás volt az a kari? Mert elvileg ez csak arra jó. Nem vitatkozom, én sem találtam vele még hibás VGA-t, igaz nem is volt mostanában hibás a kezem alatt. De páraknak már bevált, írták másik topikban. Ártani biztosan nem árt Engedd rá mindkettőt, abból baj nem lehet
[ Szerkesztve ]
-
BRIKLY
veterán
válasz verb003 #15736 üzenetére
Azzal meg aztán tényleg semmit nem ér...
(#15737) zoleeno1: Volt annak minden baja... [link]
De már többen mondták nekem,hogy hiába tesztelték vele a hibás kártyát...De igazad van,rá kell engedni mindkettőt.
Jó ez a GPUTool program. amit az előbb linkeltem videót,az egy 5770-el készült. ez a program több ezer textura hibát jelzett.Tuninghoz is tudom ajánlani,mert rögtön jelez ha túlhúzod a kártyát. -
zoleeno1
veterán
válasz BRIKLY #15738 üzenetére
Lementettem bár momentán nincs nálam hibás VGA, de majd kipróbálom. A Techpowerup azért már letett pár dolgot az asztalra, a velük fémjelzett név azért árulkodó
(#15736) verb003: +1, furmark max arra jó, hogy megnézd vele mit bír a VGA hűtése, mer' melegíti mint a barom, de másra nem sokra
-
mirci18
addikt
válasz waterdragon1 #15729 üzenetére
Egyenlőre biztos nem tudom de egyébként az ezelőtti is m-tech volt nekem bevált ez a márka nem egy nagy világmárka de nekem jó.
-
vásárló
csendes tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy tegnap lecseréltem a gépemben a régi Gigabyte Geforce 9800GT 1Gb-s vga-t egy Gigabyte GTX 560TI 1Gb vga-ra. Azóta a gép időnként okkal ok nélkül újraindul, illetve a játékok iszonyatosan belassultak amik eddig pörögtek.
Konfig:
AMD Phenom II X6 1055T
Asrock Extreme 3 770-es
Gigabyte GTX 560 TI
8 Giga ram
egy Seagate 1 terrás vinyó. procihűtő.
egy m-tech 550wattos táp van benne ezt cserélem holnap egy ctg500-ra.Mi okozhatja a gondot szerintetek? Sajnos én nem tudom, de jó lenne szakértői véleményeket hallani, hogy léphessek az ügyben.
Üdvözlettel
Vásárló
-
Csucsu88
tag
Sziasztok! Valaki meg tudná nekem mondani, hogy 2003-ban kb. mennyibe kerülhetett egy GeForce MX440-es VGA?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Építő/felújító topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
- BestBuy topik
- Android játékok topikja
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Apple Watch
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest