-
PROHARDVER!
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
emre
veterán
Üdv!
Após rám szabadított egy Dell Inspirion 3542-es lapos, hogy nem bír megbarátkozni a rátelepített W10-el.
Legyalulhatom róla az oprendszer, és tehetek rá minden probléma nélkül W7-et?
Nem nagyon vagyok otthon a lapos témában, de azt láttam, hogy több kisebb rejtett partíciót tartalmaz, amik nem tudom mire jók, ezeket szeretném megszüntetni, és újraparticionálni az egészet.A stabil diktatúra ugyanúgy társadalmi alku eredménye, mint a stabil demokrácia, csak az alku logikája más.
-
dugo_
veterán
Mivel van hozzá Win7 támogatás, ezért valószínűleg jól fog működni azzal is.
-
zsiz
őstag
Sziasztok! Off-ba teszem, de remélem azért tudtok nekem segíteni. Tesóméknak kellene egy régi, olcsó (20k) használt laptop. Nekem egy Lenovo 3000 N100 van, ezzel a teljesítménnyel elégedettek lennének. (T2300 @1.66 GHz, 2 GB RAM). Ehhez képest ez a kettő milyen? [link] vagy [link]. Netezésnél és online videózásnál komolyabb feladata nem lenne a gépnek. Melyiket lenne érdemesebb?
Opel Astra G Bertone Coupé X18XE1 | GTA Online: zsiz88 |
-
dugo_
veterán
Inkább T400/T500 vonalon nézelődj, meg a kategóriatársaiknál. 4GB DDR3 kéne minimum, DDR2 csak drágán bővíthető, ha egyáltalán kezel 3 gigánál többet az adott gép. Egy SSD mindenképp kéne hozzá.
Kis alkuval ez összejöhet, de már ezek a gépek is épp csak alulról ütik a minimumot.
-
-
001krisz
csendes tag
Sziasztok.
Azt szeretném meg érdeklődni, hogy ebbe a laptopba Lenovo IdeaPad 700-15ISK 80RU00LEHV lehet sima HDD rakni pluszba most csak egy 256 GB ssd van es ez igy nem tul sok.
Előre is köszi -
dugo_
veterán
-
marquuard
veterán
Sziasztok. I3-5005U IGP-vel vagy R5 M430-cal lenne megfelelőbb Youtube videókra (1080p) illetve filmnézésre (mkv, avi)? Multitaskingot befolyásolná a választás?
[ Szerkesztve ]
PSN ID: marquuard
-
-
marquuard
veterán
Tiszta sor, annyira nem vonz a dedikált dolog ebben a keretben. Legfeljebb az elérhető RAM-om lesz kevesebb. De akkor mi az igazság? Nem lesz jó YT-re és filmnézésre ez a spec integrálttal mondjuk? Ez a maximum amire használva lenne, emellett csak Office 2016. Pedig 130e Ft-nál nem szívesen költök többet egy laptopra ami kizárólag egyetemhez és böngészéshez lenne használva. Ha ennyiért nem sikerül ezeket az elvárásokat teljesíteni, akkor nem tudom mennyi az a pénz.
[ Szerkesztve ]
-
Tarisznyarak
tag
Sziasztok !
Olyan kérdésem lenne hogy ha nagyobb wattszámú töltővel használom a laptopot akkor lehet belőle probléma?
Gyárilag 135W az adapter, én 170W-al használnám. (Szerintem csak annyit vesz fel, amennyi kell neki nem? )
Előre is köszönöm. -
dugo_
veterán
válasz marquuard #32514 üzenetére
De jó lesz, nem kell erősebb. A következő szint a Kaby Lake-es A557 lenne 200k körül, már IPS panellel.
Az a lista a VP9 támogatásról szól, amit dekódolni a HD 5500 is tud.
Tarisznyarak
Használhatod. A feszültségnek kell megegyeznie pontosan.
[ Szerkesztve ]
-
marquuard
veterán
Azért vagyok egy kicsit szkeptikus mert van most egy Asus X55U-m amit anno vettem 120-ért és egy 10 éves laptop is oda-vissza veri Win 10-zel. Ebben az Asus-ban van egy AMD C-60, 4GB-ra bővítettem a RAM-ot és SSD-t is vettem bele, de a helyzet ugyanolyan gyalázatos, a YT videók 720p/1080p felbontáson szaggatnak és folyamatosan bufferel. Ezt szeretném elkerülni 130e Ft ráfordításával. A filmnézés még úgy ahogy elmegy zökkenőmentesen, úgyhogy ez a továbbiakban is fontos lenne ezzel a HP-val.
Egyébként helyileg meg tudnám venni ezt a típusú laptopot annyi különbséggel, hogy itt a dedikált VGA-val árulják és viszonlyag olcsón hozzájutnék szállítás nélkül. Van rá lehetőségem, hogy globálisan letiltsam a dedikáltat és teljes egészében az IGP legyen használatban? Vagy vegyem webshop-ból drágábbért az integráltat?
-
Tim82
félisten
válasz marquuard #32517 üzenetére
de a helyzet ugyanolyan gyalázatos, a YT videók 720p/1080p felbontáson szaggatnak és folyamatosan bufferel.
Nézd meg, hogy Chrome motoros böngésző alatt telepített h264ify addon-nal is ezt csinálja-e.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
dugo_
veterán
AMD C-60
Itt a probléma. Meg se kellett volna venni, ez biztosan egy nagyon rossz vétel volt akkoriban.Ha helyben veszed személyesen boltban, akkor nem él a 14 napos elállás. Neten rendeld, ha nem tetszik, visszaküldöd.
Nem tudom, hogy letiltható-e. Ebben a kategóriában nem jellemző ez az opció. HP noti topikban talán tudják.
-
Papooo
senior tag
30 - 40 körül már lehet használtan kapni 3. gen i5-ös laptopot. amibe át tudod tenni az ssd-t, és a benne lévő IGP is elég számodra.
A laptopod vinyó nélkül alkatrésznek (kasztni töltő, kijelző), is megér kb 20-at.
Ha csak ennyire használnád, akkor egyszerűbb és olcsóbb egy jó állapotú használtra váltani, amivel még simán kihúzol pár évet.[ Szerkesztve ]
Ha nem tudsz olvasni, ne várd hogy visszaírjak.
-
Lacuss20
senior tag
Üdv!
Lenne egy kérdésem
Kiállítási termék ként hirdetett Lenovo Z51-70 I5 vettem meg. Boltba bementem érte, bekapcsolták windows nem volt, de működött a "betöltés". Elhoztam, hajnalra hazaértem töltőre fel, majd reggel telepítünk. Reggel bekapcsolom, telepítés indul, kb egy 30 perc képernyő sötét nem reagál semmire a gép. Nézem a kis töltés jelző led nem világít. Töltő kihúz bedug kb 4-5 villanásnarancs színnel majd egy gyors dupla és abba hagyja.
Egy percet nem tudtam használni gyakorlatilag. Kértem kölcsön tuti jó töltőt azzal is ugyanez, multival bemértem az enyém a töltő leadja az áramot 220v ágon illetve adapter után is a 20V.
Szerintetek mi lehet a hiba? Még garanciás, de eddig nem sikerült a futárt elküldetniük érte ( egy hete.) Kérnék cserét ami szerintem jogos, mivel egy működésképtelen gépet adtak, nem szeretnék várni amíg bütykölgetik, meg ne adj isten alkatrészt rendelgetnek hozzá. Vagy valaki tud esetleg hasonló hibát, szervizkor nem lett vissza dugva valami kábel benne stb apróság is lehet?[ Szerkesztve ]
Élj úgy ahogy szeretnél, ne úgy ahogy mások elvárják.
-
ph2012
senior tag
Sony Vaio SVF1532A1EW laptopom van. 2014-ben vettük, előtelepített Windows 8.1 operációs rendszerrel, amit Windows 10-re frissítettem. Mindennel meg vagyok elégedve csak egy dolog zavar. A Windows 10 indulásakor sokáig tart amíg a VAIO Care és a VAIO Update segédprogramok elindulnak.
Hadd kérdezzem meg, hogy mekkora probléma ha ezeket a programokat törlöm?Köszönöm a választ!
-
marquuard
veterán
válasz marquuard #32512 üzenetére
Kicsit várok vele és elhatároztam, hogy spórolok egy Fujistu A557-re, többen is ajánlották, hogy sokkal időtállóbb választás lenne, köszönöm.
A HDD-s változatot néztem ki, az addig oké, hogy 1 helye van így HDD ki-SSD be, viszont milyen csatis tárolót kell venni bele? Ez az m.2 lesz, vagy egy laptop HDD méretű SSD? (Fogalmam sincs mi a szakszerű megnevezése).
-
Lallerboy85
tag
Sziasztok!
Adott egy uj 430g4 probook valamint nem eredeti Win10 pro rajta!
Problémám különleges, és ugy gondolom h a fénykép nem fogja visszaadni rendesen a gondot ami elég zavaró!
Bármilyen program telepítésénél, de van h maga a programban is (kiemelném:utorrent, de más programoknál is) a betűk, mintha mosódnának(nagyon szemzavaró) /fejléc betűinek kivételével amik teljesen normálisak!
Hozzáteszem asztali gépemen semmi hasonló, még utorrent esetében sem...tehát vmi nemstimmel!
A képen az egész mosodott, szembántó a teteje(fejlec kivételével)Sajnos a kép nem ugy adja át...ugyanez van ha telepítek programot és pl az általános feltételeket elkell olvasni(borzalmasan mosodott, zavaro,mintha minimalisan vibrálna)
Help, ha valaki megtudná mondani h miért van ez??? Köszi előre is! Üdv laller
-
bucihost
senior tag
Sziasztok!
Hozzám került egy régi IBM T30-as életre keltés céljából. Kis "tuning", takarítás, telepítés stb.
A folyamat sikeresen lezajlott, XP Sp3 került fel rá. Korához képest elég gyors, driverek is szépen felmentek.
Viszont a wifivel vannak problémák. High Rate Wireless LAN Mini PCI combo card van benne, ami lát is minden hálózatot, viszont csatlakozni nem képes egyikhez sem. (WPA2 , Hálózati cím lekérésénél megáll, és eldobja.)
Neten olvastam, hogy SP3 tól már van WPA2 támogatás. Viszont kártya leírásban nem találok semmi hivatkozást. Valaki találkozott már ilyennel? Érdemes vele szenvedni, vagy cseréljem ki a modult? -
Tim82
félisten
-
bandras54
aktív tag
válasz Lallerboy85 #32525 üzenetére
kezdőképernyő (jobb klikk)-->képernyő beállítások-->itt "a szöveg, az alkalmazások és más elemek méretének módosítása"
vagy
kezdőképernyő (jobb klikk)-->képernyő beállítások --> speciális megjelenítési beállítások --> itt a kapcsolódó beállítások alatt is van pár opció
-
libus
őstag
Üdv!
Leesett a kezemből a laptop, s azóta bekapcsoláskor a Windows indítása felíratig van jó kép, utána visszintes csíkokkal van tele a kijelző ami miatt alig látni vagy szinte nem is látni a képet. A Hdd kattogó hangot add ilyenkor.
Kivettem a Hdd-t, és egy másik gépen csináltam egy töredezett mentesítést, ami simán végigment.
Most a hdd regeneratorral keresek bad szektort.
Még folyik a keresés, de talált már bad szektorokat.
Szerintetek mi lehet a géppel? Mivel lesz a baj?Ps5 Digital Edition, LG Oled55C9, LG Oled48C1, Hyper X Cloud II, Google Pixel 8 Pro
-
divot
veterán
Lenovo L540 - elkezdte frissíteni a touchpad drivert, majd belefagyott, azóta nincs touchpad. Újraraktam a drivert, semmi. Letöröltem, újraraktam, semmi. A touchpad meg se jelenik az eszközkezelőben.
Visszaállítottam egy frissítés előtti win állapotot - semmi.
Na ez mi a tököm?
-
libus
őstag
válasz bandras54 #32535 üzenetére
Az adatokat már lementettem róla.
Első körben én is azért gondolok a vinyóra mert hangokat ad.
De azért aggaszt a képernyő csíkozása mert lehet az valami mástól van.
Windows újratelepítés után majd kiderül.Ps5 Digital Edition, LG Oled55C9, LG Oled48C1, Hyper X Cloud II, Google Pixel 8 Pro
-
libus
őstag
Az este nekiálltam feltenni a Windowst rá, miután végigment a bad szektor javítás (ami érdekes módon végigment), de 28%-nál (fájlok kibontása résznél) megállt a Win telepítés és nem ment tovább, csak kattogott a HDD benne.
A kijelző képével viszont nem volt probléma!
Így nagy a valószínűsége, hogy csak a HDD-vel van a baj.Ps5 Digital Edition, LG Oled55C9, LG Oled48C1, Hyper X Cloud II, Google Pixel 8 Pro
-
LordAxwell
senior tag
Szia!
Találtam egy ilyen oldalt: pwm rating A zöldek között, ami ips paneles noti, azokból bátran választhatok?Amikor megszülettél, mindenki mosolygott, csak Te sírtál! Élj úgy, hogy ha meghalsz, mindenki sírjon, csak Te mosolyogjál.
-
LordAxwell
senior tag
válasz LordAxwell #32541 üzenetére
Bár most pont megakadtam ezen: Dell Inspiron 15 5567 - ezt ips panelnek írja, viszont tesztet olvasva ez egy TN paneles noti és nem is lehet kérni ips panellel. Viszont teljesen pwm mentes a monitor, most akkor az ips-tn a fontosabb, vagy az hogy pwm mentes-e a monitor? a szemnek a szempontjából.
Amikor megszülettél, mindenki mosolygott, csak Te sírtál! Élj úgy, hogy ha meghalsz, mindenki sírjon, csak Te mosolyogjál.
-
dugo_
veterán
válasz LordAxwell #32542 üzenetére
Csak a laptopmedia.com írja IPS-nek, amit én fenntartásokkal kezelnék. Hazai forgalmazásban nem tudok IPS-es 5567-ről.
Először a PWM-et kéne elérni, aztán az IPS panelt. De mindkettő fontos.
Iránymutatónak jó ez a táblázat, de sok modell kifutott már, sok új nincs benne és azért van még pár olyan tulajdonsága egy notinak, amitől akár a zöld csíkosak is lehetnek kerülendőek.
A sárgák közül azokra is érdemes ránézni, ahol 120cd/m^2 alatt kezdődik a PWM mentesség, mert olyan alacsony fényerőn úgyse nagyon használja az ember a kijelzőt. -
LordAxwell
senior tag
A hp 430 g4 jó lenne mert az ips és pwm mentes teljesen, viszont a 13" az kicsi. a Fuji meg pwm szempontjából nem jó mert a teszt szerint kellemetlenül hat azokra akiknek a szeme érzékeny a vibrálásra, viszont annak meg a mérete lenne pont oké, de akkor nézelődök tovább még.
Amikor megszülettél, mindenki mosolygott, csak Te sírtál! Élj úgy, hogy ha meghalsz, mindenki sírjon, csak Te mosolyogjál.
-
Kbali
nagyúr
válasz LordAxwell #32544 üzenetére
Nézd meg azért a 13-at, nem olyan kicsi az.
-
Dragon1004
csendes tag
Sziasztok adott egy asus f5 entertainment system notebook. A napokban kék halállal állandóan kifagy és ezért szeretnék memóriákat cserélni, de ami benne volt Hynix ramokat nem találtam sehol. Milyen márkát nézek bele?
A súlyt nyomd,ne a dumát!
-
bandras54
aktív tag
válasz Dragon1004 #32546 üzenetére
A márka mindegy, a foglalat és a feszkó stimmeljen.
-
dugo_
veterán
válasz Dragon1004 #32546 üzenetére
Mielőtt költségekbe vered magad, eressz rá pár kör memtest86+ot. HDD/SSD milyen állapotban van a Harddisksentinel szerint?
-
Papooo
senior tag
válasz Dragon1004 #32549 üzenetére
Van belőle bootolható változat is.
Itt például.[ Szerkesztve ]
Ha nem tudsz olvasni, ne várd hogy visszaírjak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- Eladó SurfacePro 5 gyári billentyűvel, rossz akksival!
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest