- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- BIOS frissítés
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Aktív témák
-
TGaben
tag
válasz Sebibalu #33549 üzenetére
Eddig kerestem, de sajnos nem találtam olyat a Vista-ban, h "automatikus hibajavítás". Már a súgót is átnyálaztam azt irja,h lemezkezelés, ezt tudtam, de sajna ott nem jelenik meg a rejtett partíció, csak a "C" (rendszer, rendszerindítás, lapozófájl, aktív, összeomlási memóriakép, elsődleges partíció). "jobb klikk-re" : Megnyitás, intéző, Meghahtóbetüjel és elérési út módosítása, kötet zsugorítása, tulajdonságok, súgó - ezek választhatók, a többi inaktív, még a formázás is, de gondolom a winfos nem engedi "magát" formázni. Ha nincs más, szerintetek azt meg lehet csinálni,h leszedek 1 "virágbolti verziót" (Windows Vista Home Premium) kiírom, azt telepítem fel, és a noti alján lévő kóddal teszem eredetivé?
Olvasható/Írható hangszóró: Speak-R :) (TDU2, BF3/BF4, NFS RUN nick: TBAG008 LIVE/GTA IV/F1 2011 nick: Tgaben007 F1 2012: T-BAG)
-
JamesHolden
aktív tag
Sziasztok!
Egyik csaj ismerősömnek pár hónapja én üzemeltem be a laptopját és most azzal kapcsolatban írt rám, távsegítséget vár Mivel érdemben válaszolni nem tudtam neki (a jelzett problémával sem találkoztam még előtte), így megpróbálkozok itt.
A lényeg, hogy videóhívásnál Messengerben fejtetőn látszik neki kép. Azt hitte, hogy a program hibája (hogy valamit rosszul állított be), de Skype-al is kipróbálta és ott is ugyanez a helyzet!
Találkoztatok már ilyennel? Mi lehet elállítva neki?Köszi
-
endruboy1
senior tag
válasz JamesHolden #33553 üzenetére
Fordítva van beépítve a kamera. Gyári webcam drivert kellene leszedni hozzá a notebook support oldaláról.
-
őstag
válasz TGaben #33552 üzenetére
Ne is az OPrendszeren belül keresd hanem bekapcsolásnál ahol a csökkentett modot és egyéb parancsokat tudod kiválasztani. Ha azt a tipusu OP rendszert rakod fel amit eredetileg adtak hozzá és azt a serialt irod be akkor eredeti lesz ugyanugy. Csak annyi lesz a külömbség hogy a drivereket neked kell összevadászni, mivel a recowerys mindent tartalmaz
-
TGaben
tag
válasz Sebibalu #33555 üzenetére
jaa végig az oprendszerbe kerestem azt hittem ennyire nem vagyok láma
Megpróbálom azt is akkor,és ha nem úgy jöhet a "jó-árasított" megoldás. Most van folyamatban a dolog amúgy, jelenleg azt nézi,h lehet-e upgadelni win 7-re, bár gondolom ha lehet is, azért megint fizetni kéne.[ Szerkesztve ]
Olvasható/Írható hangszóró: Speak-R :) (TDU2, BF3/BF4, NFS RUN nick: TBAG008 LIVE/GTA IV/F1 2011 nick: Tgaben007 F1 2012: T-BAG)
-
M107
addikt
válasz TGaben #33556 üzenetére
Szia
Ha megvan a eredeti Coa matricád a laptopodon nézd meg milyen vista van rá írva X86 X64 home, prof, stb
Msdn letölt képfile ---- feltelepít beír a code s müxik anno én töröltem a rejtett partíciót hisz fenn van minden driver a neten 98%-ban
mi a laptopod pontos típusa?A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )
-
TGaben
tag
Persze, a matrica megvan. Home Premium a Vista. Msdn-t nem vágom, valami microfos cucc? A pontos típust sajnos nem tudom, csak,h Albacomp Eco Moblile Silver Line, (ez a jótállási jegyen van) mert nincs feltüntetve, de az alján ez van: SADP-65KB C illetve 8615 GTK. De lehet,h ez az aksi, bár nem arra van írva. Akitől vettük (haver-haverja, de őstag itt ph!-n is) azt mondta csak a "keret" Albacomp, de a belseje úgy lett összeválogatva, minőségibb alkatrészekből. És közbe a driver lemezét megtaláltam, meg valami használati útmutatót.
[ Szerkesztve ]
-
krypton
senior tag
Sziasztok!
Egy AMD A4 mennyiben marad el egy Intel B950-től (már ha elmarad) teljesítményben? Azt tudom, hogy az AMD-ben jobb a VGA.
-
veterán
válasz krypton #33561 üzenetére
Nézd meg a listában hol vannak egymástól.
http://www.notebookcheck.net/Mobile-Processors-Benchmarklist.2436.0.htmlItt meg egy teszt:
http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/amd-fusion-intel-core-i3.html
A G8százas Pentiumoknál erősebb a B9százas sorozat.Az AMD APU-ja erősebb grafikában, de nyers CPU erőben az Intelé jobb.
Mire akarod használni?[ Szerkesztve ]
Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
krypton
senior tag
válasz Thunderzolee #33563 üzenetére
Munkagép lesz egy programhoz.
-
theonion
csendes tag
Sziasztok!
Van nálam egy Ideapad Z470-es gép, Lenovo, teljesen új, gyári telepített, viszont borzalmasan lassú. Nem tudjátok, hogy mit kellene átállítani rajta, hogy rendes sebességgel működjön?
Az asztali Pentium III-as gépem gyorsabb nála...
-
jooker82
nagyúr
WSziasztok
Mi lehet olyankor a baj,ha magától kikapcsol a gépem??hol 2 percen belüél,hol 2 óra múlva....Nem hinném,h porosodás lenne az oka...kiporszivóztam és utána is kikapcsolt.... Egy újrarakás segithet?,v mi lehet a gond??
köszönöm...LG G2 32 GB 4.4 AOS
-
lsebestyen
addikt
üdv! egy asus eee pc 1001px netbookkal az a problem h mindig ujra indul. ujra szeretném rakni, van ennek vlmi rejtett particiója, amiről újra lehet húzni??
-
veterán
-
veterán
-
veterán
válasz lsebestyen #33567 üzenetére
Nem valami Gamer HP notid van/volt?
Inkább valamelyik netbookos topicban kérdezd meg, vagy az Asus topicban.
Partíciókezelő program kiírja, h van-e rajt rejtett partíció; illetve hát a BIOS-ból kell előcsalogatni induláskor, h a partícióról bootoljon, és települjön a rendszer.
Bocsi, ha sületlenségeket kérdezek, de amennyire Googleztam ezeket a gépeket oprendszer nélkül forgalmazták, nem? Akkor nincs rajt rejtett partíció.Másrészt mi a baja a gépnek, h időnként lekapcsol?
Hőfokok rendben vannak?
Venti hangosan megy? Nem megy túl sokat?Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
lsebestyen
addikt
válasz Thunderzolee #33571 üzenetére
az volt. de most ezt a kezembe nyomták, h csináljam meg...hát ezen van windows xp matrica, meg legális is, nincs benne odd, szvsl gondoltam van vlmi rejtett partició...hőfokok rendbe vannak.ha kikapcsolásután beindítom, akkor 5percen belül meghal, rebootol és onnantól jó...érdekes,
-
endruboy1
senior tag
válasz lsebestyen #33572 üzenetére
Pendriveról is tudod telepíteni.
-
lsebestyen
addikt
válasz lsebestyen #33574 üzenetére
juhe! egy tag kuldott emailt hogy f9el vissza tudom allitani es tenyleg! ezuton is koszonom!
-
jooker82
nagyúr
válasz Thunderzolee #33569 üzenetére
Nem az én gépem...megkértek,h hozzam rendbe...most újraraktam a win7-et és ezidáig kiválóan működik...
ugyh az vista lehetett bibis..LG G2 32 GB 4.4 AOS
-
tvamos
nagyúr
Tem megis mirol beszelsz???
4G-s gep alig tolti be a software-eket, amit hasznalok!
Ha meg 4-5 3D-s modelhez kell illesztenem a panelt, amit tervezek,
meg a 8G-s gep is kuzd!
Mit fikazol engem!?..[ Szerkesztve ]
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
Remekelek28
őstag
Tudnátok olyan programot ajánlani,mely figyeli a laptopom hőfokát??
-
őstag
válasz tvamos #33577 üzenetére
A kolléga nem hiszem hogy rád célzott hanem az átlag felhasználókra akik netre, filmre, és egyéb apróságokra használják a gépüket. Azoknak elég a 4-8GB ram vastagon.
(#33578) Remekelek28 Cpu gpu és egyéb dolgok és a höfok mérés.
[ Szerkesztve ]
-
Remekelek28
őstag
-
Khelben
nagyúr
válasz Remekelek28 #33580 üzenetére
-
malloc
csendes tag
Van egy öreg Amilo A1640-es gépem, amely eddig olyat produkált, hogy általában pár perc használat után hirtelen felpörgette a ventit, majd kikapcsolt. Újra pasztáztam, de továbbra is fennáll a probléma. Ezután egy win7 telepítés közben is kikapcsolt ilyen módon, azóta nem jut túl a Fujitsu-s indító képernyőn
-
veterán
válasz Remekelek28 #33580 üzenetére
Esetleg a Notebook Hardware Control is ilyen, asszem azon is van riasztás funkció.
De csak 32 bites verziója van.Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
veterán
válasz malloc #33582 üzenetére
Amikor a procit újrapasztáztad, kitakarítottad a ventilátor kifújó nyílását is?
Bár gondolom megtetted, csak ha netán nem, akkor esetleg ez miatt fel tud melegedni a proci úgy, h látszólag random lekapcsolgat.[ Szerkesztve ]
Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
malloc
csendes tag
válasz Thunderzolee #33584 üzenetére
Igen, kitisztítottam és a kifújt levegő sem meleg.
-
A_ScHuLcZ
addikt
Véleményetek szerint 52-53 fokos proci (T7500) nem sok egy kicsit üresjáratban illetve 55-60 fok netezés közben? Most takarítottam ki a hűtőt, pasztáztam újra a procit, vga-t, de max 1-2 fok javulást értem csak el. HD2600 van benne, control centerben energiatakarékosra állítva.
Az összes felesleges folyamatot kiiktattam, hogy ne zabálják a procit a háttérben, feladatkezelőt nézegetve nem is használja semmi, 1-1 folyamat néha 1-2%-ot, de ez a maximum.Szerintem magas a hőmérséklet, 45 körül kéne inkább lennie.
A lapos: HP Compaq 8510p"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."
-
kendeee
aktív tag
válasz A_ScHuLcZ #33586 üzenetére
Üdv!
Teljesen normális. Lehet, hogy ha a procit nézzük csak magában annak az üzemi hőmérséklete 40-45C körülinek kellene lenni, de a hőcsöves borda egyszerre hűti tudtommal ebben a szériában a procit+chipsetet+a vidkarit. Az összes hőt ez vezeti el, és csak 1 venti van a hűtésére a rendszerben. Szerintem te még kivételes is vagy, hogy csak ennyi a hőfok, mások már lekapcsolgatással küzdenek, ahogy olvasgattam a gúúgöl-ön.
Bálnabontás ma! Holnap halnap...CTRL+ALT+RESET...Dakota közmondás: Le kell szállni arról a lóról, amelyik megdöglött.
-
Bomc
aktív tag
Az mitől van hogy külső gadgetek nem működnek ezen a gépen (Acer aspire one 722) Találtam battery meter-t meg core meter-t és nem lehet feltelepíteni (Ismeretlen hiba) Az alap gadgetek működnek (óra, weather, árfolyamok) csak a külsők nem
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz kendeee #33587 üzenetére
Oké, akkor nem küzdök vele, marad ilyen.
Még valami a lapossal kapcsolatban: olyan problémám adódott még vele, ami a mindennapos használat közben nem zavar, mert nem jön elő, de amikor épp kellene, akkor idegesítő.
Szóval HDMI kábellel a HD videóképet TV-re kiküldve egyes részeknél brutálisan szaggat a lejátszás, míg ugyanez a laptop saját kijelzőjén röccenésmentesen megy, ezért fura. (azoknál a részeknél szokott akadni, ahol sok hirtelen mozgás van, vagy pl nagy tájat mutatnak, illetve koncertet nézve például mikor a közönséget mutatják) Még egyszer mondom, a saját kijelzőn nézve semmi akadás.
A VGA kari hibásodhatott esetleg meg?"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."
-
keszo
őstag
Sziasztok!
Ha egy termék vissza ment garanciális javításra, mennyi idő múlva van értelme érdeklődni,hogy hol tart a dolog?Attila
-
_ak_
addikt
Sziasztok!
Lenne egy két kérdésem hátha tudtok segíteni. Adott egy majdnem 6 éves Sony Vaio vgn-fs415s laptop. Amint kiportalanítottam és újra pasztáztam. Csak, hogy a GPU-t hűtő borda alatt nem az krémes paszta volt, hanem afféle hővezető tapasz (bocsánat de nem tudom a becsületes nevét) és az alatta lévő chip fölött pedig barna gyurma állagú megoldás volt. Mivel nem rendelkeztem ilyesmikkel itthon, ezért ott egy kicsit vastagabban adtam az Arctic MX-2-ből. A kérdésem, h fontos lenne tapaszt használni vagy elmegy ez a megoldás is?
Jelen esetben komolyabb terhelés nélkül a GPU 60-62 fokos, az MB 55-57 és a CPU 50-52 C környékén jár. A GPU-t megterhelve 83C-ig hagytam felkúszni a hőmérsékletet talán ment 10-15 percig a stressz teszt, de 80-tól nagyon lassan érte el a 83-at. Helyesen gondolom, h akkor nagyjából elfogadható értékek ezek? A vga egyébként egy GF Go 6400 és ilyen terhelés szerintem többet nem fog kapni a gyakorlatban (FurMark).
Bár a nagytakarítás egyébként is kijárt volna, a fő indok az volt, h az akkor rajtalévő rendszerrel elég gyakran újraindult a gép. Pár mp-re bemerevedett az egér kurzor majd reboot. Az újrakenés és telepítés óta össz 18 órás használat után viszont megint csinált egy ilyet. Próbáltam a Prime-ot futtatni, meg a FurMarkot, de nem sikerült összehozni még egy ilyen újraindulást. Ettől függetlenül viszont még nem vagyok teljesen meggyőződve, h nem vmi hardveres hiba volt. Miképpen lehetne még tesztelni a vasat?
(Volt rajta win7 is, de az pl folyamatosan újraindult, a jelenség ugyan ez volt, de ott jó eséllyel az audio driver kavart be.)Let's begin, de gozaimasu!
-
vlcsko82
senior tag
Hy all Van egy ASUS F5V típusú notim aminek mindössze az a baja,hogy nem tudok telepíteni a HDD-jére semmiféle Op.-rendszert A HDD teljesen új.Ha nagy nehezen fel is megy rá a Win7 32bit verzió akkor is nehezen BOOT-ol be.A notin már futtattam több fajta teljes hardveres tesztprogramot,de egyik sem írt ki hibát Tudna valaki segíteni?Előre is köszönöm
"...és isten mondá a 8-ik napon: -Oké Murphy, te győztél!"
-
Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs