Aktív témák
-
Pecc
őstag
Sziasztok!
Milyen programnak kell fent lenni ahhoz, hogy egy Pavilion G6-ban müködjön a turbo egy A4 3300M-nél. 1.9en megy max jelenleg.
Köszi.
-
Omega81
senior tag
Sziasztok!
Van egy 8 éves Toshiba notija a Feleségemnek. Már egy ideje csak ügyeskedve állt meg a felhajtható képernyője azon a ponton, ahol meg kell, de most már végleg hátracsuklik. Kérdésem, hogy mi a kitámasztó szerkezet neve, lehet-e valahonnan rendelni, illetve hogyan lehet beszerelni? Maga a noti egy fabatkát sem ér, "vidékiek" is vagyunk, pénzünk sincs (albérlet, 2 gyermek, hitel, Feleségem állás nélkül), szóval hogy vigyem szervizbe - esélytelen.
Kérésre megírom a pontos típust, ha valaki segítene, megköszönöm.
A noti nagyon fontos lenne hogy működjön. Addig váza támasztja a monitort.
értékelt üzletek: 42+ 0-
-
eketomy
senior tag
válasz Criton #34203 üzenetére
Általában a párásodás akkor van, ha minuszból hozod be a +20 fokos vagy jó meleg lakásba a notid! Ha 15fok volt akkor azt nyugodtan bekapcsolhatod, semmi baja nem lesz mert alapból is lassan melegszik be a lakás és fokozatosan a noti is felveszi azt a hőmérsékletet!
Peace! - !!!PC/PNA/NOTEBOOK SZERVÍZ!!!
-
eketomy
senior tag
válasz Omega81 #34206 üzenetére
Zsanért kell kicserélni, az lazult ki teljesen! Kell a notid pontos típusa, hogy körbe tudj nézni itt a ph-n alkatrész ügyileg, ahhoz a típushoz kell keresni amilyen a notid típusa másmilyen nem jó! egyébként 1-2ezer ft-os tétel nem annyira drága.
-
Sixty21
aktív tag
Sziasztok. van egy sony vaio vpceh2j1e notim. probléma: fel telepítem a generic bluetooth adapter és a windows le állítja valami 43-as hibakóddal. valakinek van valami megoldása?
Nem az számít, hogy hány Pirosom van!
-
Toxy
aktív tag
Sziasztok.
Mik a tapasztalatok a Packard Bell notebookokkal?
Megbízhatóak? Strapabírók?
Köszi.
-
apuc
őstag
Sziasztok!
Szerintetek normális ha ennek a Samsung NP300E5A notinak a CPU magja
és az alaplapja működés közben általában 45-50-55 fokos?Igaz fut rajta szinte mindíg egy kis torrent, böngészés- de nekem melegnek tűnik...ha ez a normális akkor jó, de nem tudom.
Igaz ez még hűvös a pár évvel ezelőtti Pavilion DV5-höz képest, az 70-80 fokon ment..
Ez egyébként lehet a külön videókártya miatt?
Ha igen, akkor hogyan tudnám lekapcsolni hogy ne melegedjen annyira?? -
eketomy
senior tag
Én úgy tudom hogy a HP egy leányvállalata, kisebb cége gyártja, sokat nem tudok róla volt már 1x-2x nálam egy két széria win7 telepítés miatt, HP notiktól olcsóbb minőségre is kicsit silányabb, melegedni annyira nem melegszik nem is annyira hangos, igazából az ára miatt lehet vonzó sok felhasználó számára! Még ha jól tudom gar csak 1év van rá szal ezért is olcsóbb mert a HP-kra 2van!
-
-
ro_bert17
őstag
-
tvamos
nagyúr
Sziasztok!
Meg mindig a HP Probookom nyuzom...
A problema a kovetkez:
- A gyari konfig jol mukodik (1x2GB Samsung RAM 1333MHz)
- Vettem bele 2x4G Kingstone RAM-ot, ami szinten 1333MHz
- Valahogy a RAM melegszik, vagy nem tudom, de par ora utan villan, ujra bootol
- Lecsavartam a proci sebesseget, ugy ment kb 1 napig, de kivagyott
- Most a 2G gyari RAM-mal megy vagy... 4. napja...
Szerintetek lehet ezzel valamit kezdeni? Valmit lejjebb csavarni, vagy ilyesmi?
Legalabb 4G RAM jo lenne!.. Vagy inkabb 6...
Udv,"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
tvamos
nagyúr
Az meg volt, semmi gondot nem talal, de...
A modulok a touch pad korul vannak, es az ujakkal erzem, hogy melegszik.
kb. 1-2 ora utan mar erezheto.
De lehet, hogy csak bebeszelem magamnak!..
Kene valami exact meres.
Vagy valami teszt programot toltsek le?"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
randras
veterán
válasz tvamos #34228 üzenetére
Helló!
Lenne egy apró gondom. Adott egy 4 hónapos Acer gép, 5755G. Namármost, annyira lelkiismeretesen megtakarítottam, hogy a kijelző körül lévő kereten az egyik kis gumi, ami rácsukódik az aljára, és megakadályozza a karolódást, lejött. Fél óra sz*rakodás után visszaraktam egyenesre ragasztópisztollyal, de megint lejött.
Van valami tippetek, hogy mivel rakjam vissza, ami ott is tartja? És nem pillanatragasztó?
-
mezis
félisten
Üdv.!
Szét kellene bontanom egy HP550 tip.-ú laptopot. Megtaláltam, kicsavartam minden csavart, WiFi antennavezeték, HDD alá rejtetteket is. Hátul az akku alatt találtam 4 db pattintható körmöt. Eddig jutottam, erősebben nem mertem tovább feszegetni a monitor csuklópántjánál. (Műtét lenne, nem boncolás )
Merre, hogyan kellene feszegetnem, pattintanom ?
mezis
-
Sn[4k3]
senior tag
üdv!
kicsit régebben hallani lehetett ultraolcsó (~10e), kínai, VIA alapú netbookokról. Megjelentek ezek? Mik a nevük?Ericcson T100 -> Sony Ericcson T230i -> Sony Ericcson K610i -> Motorola V3 -> Nokia 6120c -> Nokia 3310c -> Samsung E250-> LG Shine -> LG KF750 Secret -> Samsung Monte -> Sony Ericcson Xperia X8 -> ZTE Blade -> HTC Dream -> ?
-
Unbaised-Ben
senior tag
Sziasztok, nem rég a birtokomba került egy ASUS X54L-SX235D típusú notebook, alapvetően megvagyok vele elégedve, de a teljesítménye nekem egy kicsit kevés, és itt jön a probléma, hogy bővíteni nem tudom(nem szabad), a 2gb RAM meg ugye egy kicsit kevés. Főleg, hogy ahogy én tudom, a Prociban lévő grafikus "cucc"(HD 2000), a ram-ból vesz ki memóriát, hogy nagyobb teljesítményt érjen el.
Kérdésem az, hogy lehetne e valami apró trükk, okosság, amivel erősíteni tudom a gépet, ram bővítésen kívül -
Khelben
nagyúr
válasz Unbaised-Ben #34233 üzenetére
A dvd meghajtót cseréld le ssd-re, az elég sokat dob az általános teljesítményen.
-
aktív tag
Sziasztok!
Nemrég a birtokomba került egy Acer Aspire 3620 notebook. A probléma az hogy teljesen random időközönként kikapcsol a gép. Ha bent van az akku, ha nincs. Próbáltam más memóriával is, de ugyan ez a hiba. Túlmelegedést is kizártam mert van hogy több órás hideg szobában való állás után is pár perc alatt kikapcsol magától. HDD 100 -os Sentinel szerint. Mi lehet a gond?
Előre is köszönöm a segítséget.
Üdv Frozen
"Abban az egyetlen percben benne volt életem minden boldog pillanata."
-
eketomy
senior tag
válasz randras #34229 üzenetére
Gumián paszta vagy ecopit ragasztó!
De sztem a gumiánpaszta lenne a jobb, csak sima felületre kell felvinni és hagyni kell pár órát hogy teljesen megragadjon, később ha tisztítani szeretnéd könnyen le is tudod szedni mert rugalmas utánna újraragasztod ismét! (elég neki csak egy pötty)Peace! - !!!PC/PNA/NOTEBOOK SZERVÍZ!!!
-
eketomy
senior tag
válasz Unbaised-Ben #34233 üzenetére
Vegyél bele még egy 2GB-os modult, lehet bele venni, ha nincs a hátulja lematricázva ami felszakadhat (sztem nincs) akkor bővíthetd úgy, hogy nem fog elvészni a garancia. Ugyan így vehetsz bele SSD-t + optibay keretet is az optika helyére garvesztés nélkül és az tényleg akkor felturbózza a teljesítményt!
-
eketomy
senior tag
válasz FrozenThrone #34237 üzenetére
Pedig általában laptopoknál ha random kikapcsol a gép az vagy túlmelegedés miatt van, vagy alaplapi chipset /vga hiba miatt! Vagy táphiba is lehet, próbáld meg csak akkuról használni, hogy úgy kikapcsol -e azzal kilehet zárni a táphibát!
Ill. tegyél fel egy AIDA64-et és nézd a hőfokokat, használat közben gpu, proci, stb... 80-90fok már neme a legjobb, ha ezzel sincs baj akkor ezt is ki lehet zárni.Peace! - !!!PC/PNA/NOTEBOOK SZERVÍZ!!!
-
aktív tag
-
eketomy
senior tag
válasz FrozenThrone #34242 üzenetére
Aida64, utánna számítógép, érzékelő és ott kell lennie 3értéknek, cpu, gpu dióda, meg a hdd!
Legalábbis nálam ezek vannak de ez minden notinál megvan, szal ez fontos, ha nincs akkor linkelek másik progit!Peace! - !!!PC/PNA/NOTEBOOK SZERVÍZ!!!
-
eketomy
senior tag
válasz Omega81 #34245 üzenetére
Nm, egyébként ha találsz zsanért akkor a cserélni sztem te is ki tudod, ha van egy kis műszaki rálátásod a dolgokra viszont ha nem csináltál még ilyet akkor nézz utána alaposan, youtube-on is sok video van és csak úgy állj neki mert könnyen elpattanhat vagy eltörhetnek ott dolgok!
Ha meg annyira nem értesz hozzá akkor megkell kereseni egy infos kollégát vagy szervízt ahol megcsinálják neked (persze ez már nem annyira pénztárca kímélő megoldás)Peace! - !!!PC/PNA/NOTEBOOK SZERVÍZ!!!
-
Omega81
senior tag
válasz eketomy #34246 üzenetére
Műszaki vagyok, egyik végzettségem is ez, úgyhogy talán menni fog - Youtube- os vidit megköszönnék, ha segítenél keresni, mert bár moddoltam számítógépházat, PIN moddoltam noti DVDRW-t (pont ebbe a fosba a tavaly ), ám ilyet még nem csináltam.
értékelt üzletek: 42+ 0-
-
cettlee
őstag
üdv.
a kérdésem az lenne, hogyan lehet legtöbbet kihozni az akksibol? elsösorban letöltésre használnám a gépet, olyan helyen ahol nincs lehetöség hálozatra dugni. mobil netes sticket használok, wifi bluetooth kikapcsolva, laptop összehajtva tehát monitor kikapcsolva. hogy lehetne még sporolni az enerdzsivel? igy jo esetben 3,5-4 orát kibir. asus n55 a gép.
-
eketomy
senior tag
válasz cettlee #34249 üzenetére
Állítsd át a win7-et kiegyensúlyozott módból energiatakarékos módba, akkor a fölös cuccokat amit nem használsz kikapcsolja. sokkal többet nemtudsz kisajtolni már az akkuból mivel a kijelzővel sokat lehet spórólni de az nálad le van hajtva! ill. minél kevesebb progi fusson a háttérbe, egyszóval csak azok amik a rendszernek kellenek + a letöltőprogi!
Aktív témák
Hirdetés
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest