- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Apple notebookok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Videós, mozgóképes topik
- CPU léghűtés kibeszélő
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
-
PROHARDVER!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zeorsdfd
senior tag
válasz Surda- #96250 üzenetére
Felőlem akár úgy is fogalmazhatunk, hogy minden módszer rossz csak vannak kevésbé rosszabbak;na ezekről az utóbbiakról beszéltem:-)
A bankkártya-adatlopás egészen elenyésző számú (ritkaság, a média állításaival ellentétben), ahhoz a haszonhoz képest, amit egyébként a használata jelent. Nem ettől kell félni.[ Szerkesztve ]
-
csipszikutya
senior tag
Sziasztok!
Harcolok a t-home internetével. 1 hete lett megemeltetve a 10 megás 30-asra, mert több lett itthon az internet függő gép. A problémám azzal van, hogy nem továbbra sem tudunk pl. 2 külön gépen youtuben 720p-ben videót nézni, mert megállnak tölteni. Ha netán időm úgy engedi és netán játszani támad kedvem, nem tudok ha valaki más is használja a netet (yt, hirek, facebook) mert laggolok tőle, kb 400-1200 ping között.
Minden készülék, lapotopok, telefonok, tab wi-fin keresztül kapcsolódik, de van, hogy valamelyiket le is dobja a router, ha már 4 készüléknél több van fent a wi-fin (utolsó ótvar, dasjifohgDÉf t-home fehér router).
A routertöl kb, 1 méterre van a gép, nem kell a jelnek 15 méteres falon átmenni, hogy gyengitené vagy mittudom én már.
A másik bajom, hogy ugyan csak 20 megás, de szintén t-home internetünk volt 2 évig Debrecenbe az albérletbe és 3 embert kiszolgált, tisztességesen. Pedig 3an használtuk rendesen, letöltések, yt, lol, twitch de senki nem panaszkodott, hogy lassú lenne az internete. Most itthon mo. határán Sátoraljaújhelyben pedig a 30 megás net rosszabb lenne? Vagy, hogy van ez akkor? Ugyan azért a pénzért az aglomerációban élők jobb internetet kapnak és meg szopjam a ..... mert megprobálok vidéken élni?
Természetesen a helyi t-home üzletben azt sem tudják, hogy hol vannak, ügyfélszolgálat sem tud mit mondani, 3 routert kiprobáltam a mai nap folyamán de semmi változás.
Amikor csináltam a tesztet ugyan azzal a géppel csináltam, más gép nem volt fent a wi-fin. Mit tudok kezdeni? Valaki valamit?! -
őstag
Bitpork es zeorsdfd, koszonom a valaszokat!
-
forras2
őstag
Szevasztok!
Steam-mal kapcsolatban lenne 1 kérdésem... Haverommal tervezgetjük, hogy megvesszük a Far Cry Primal-t.
Ha megvesszük, én letöltöm, feltelepítem, utána az Ő gépén bejelentkezünk az én steam-embe, akkor Ő is letudja tölteni, és feltelepíteni, vagy neki mindenféleképpen meg kell vennie külön? -
addikt
válasz forras2 #96254 üzenetére
A te fiókoddal nála is működni fog, mert olyan mintha te játszanál. Emiatt persze egyszerre nem tudtok majd játszani ugyanazzal a fiókkal (nem csak a Primallal, semmivel. Egyszerre egy fiók lehet bejelentkezve). Meg az Uplayt is föl kell tenni, fiókosodtul, mert abba is be kell jelentkezni legalább indításkor.
Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
-
Vakegérke
félisten
válasz forras2 #96254 üzenetére
Amikor bejelentkeztek a haverod gépéről a steam-be, a rendszer küld egy kódot az általad (a regisztrációnál) megadott e-mail címre, és azt kell majd megadni. Onnan kezdve használhatja a fiókodat, de te már nem, hacsak ezt a bejelentkezősdit el nem játsszátok minden alkalommal.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
Atesz 666
aktív tag
válasz jegenye77 #96219 üzenetére
"Létezik olyan Bluetooth os vevő amit egy régebbi erősítőhöz lehetne csatlakoztatni és továbbítaná a teloról a zenét?"
Üdv.
-Nem hülye kérdés.
-Igen létezik ilyen [link] kütyü.
-A közeljövőben én is tervezek venni egy ilyet.Sony Xperia S, Sony Xperia SP, Sony Xperia Z3, Sony Xperia Z5, Sony MDR-ZX330, Sony a 33, Sony KDL-40EX500, Sony BDP-S360, Sony STR-DH820, Sony MDR-XD100, Sony DR-S5, Sony SS-FCR6000, Sony SS-B1000, Sony SA-W2500, Jamaha DVD-S663, ASUS X75V NOTBOOK, ASUS RT-N53 Router, SonimXP3.2 Quest Pro, stb stb.
-
JohnnyX
őstag
-
sanyek2
senior tag
Sziasztok!
X-Box, PS, PC
Én reakcióidő nélkül PC-t kiáltok.
Mégis hiányban szenvedek, mert olyan játékot keresek, ami nem autós, de többen lehet játszani.
Folyton be akarom vonni a barátokat a DmC és azok korábbi verzióinak hangulatába, de az a baj, hogy egyjátékos mind.
Hentelős játék kell, amiben vállvetve kaszabolhatunk.
Diablo-n, és Mortal Kombaton kívül nem ismerek mást. Utóbbihoz nincs érzékem. Igen, ez fura, főleg hogy a hack&slash-hez van.
Mindegy szóval mit tudtok ajánlani?
A gépem elbírja, bármit mondhattok! -
Atesz 666
aktív tag
"Én nem de Atesz 666 biztos örülni fog neki "
-Köszi,de miért is kellene ennek a cuccnak örülnöm?
-Ennél sokkal egyszerűbben is össze lehet hozni egy "hordozható" Bluetooth-os hangszórót.
[ Szerkesztve ]
Sony Xperia S, Sony Xperia SP, Sony Xperia Z3, Sony Xperia Z5, Sony MDR-ZX330, Sony a 33, Sony KDL-40EX500, Sony BDP-S360, Sony STR-DH820, Sony MDR-XD100, Sony DR-S5, Sony SS-FCR6000, Sony SS-B1000, Sony SA-W2500, Jamaha DVD-S663, ASUS X75V NOTBOOK, ASUS RT-N53 Router, SonimXP3.2 Quest Pro, stb stb.
-
-
storm3
senior tag
válasz #65675776 #96266 üzenetére
Megnezem amint hazaertem,a rendszer up to date win10 home. Amugy altalaban az a 3,7 inkabb 5giga uresben es pl a Division neha kidobal hogy nincs eleg ram...
“There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.” pixel8
-
dudikpal
senior tag
Adott egy tékomtól vásárolt nokia lumia 635. Azt szeretném megtudni, hogy független e.
Van erre vmi kód vagy mittomén?
Nem, nincs a környezetemben, csak tékomos sim. -
Tiboy86
tag
Sziasztok!
Az emag oldalt ha megnyitom egyik percről a másikra az m.emag.hu oldalt hozza be - vagyis a mobil verziót. Mindezt laptopon. A múltban már csinált ilyet, de sajnos nem emlékszem, hogy oldottam meg. Ötlet? Chrome böngészőt használok.
-
storm3
senior tag
8gb volt ssdre is meg hddre is , de most ralottem hogy a win allitja be magatol,bizvan abban hogy ez segithet.
“There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.” pixel8
-
Simivok
senior tag
Sziasztok!
120 gigás SSD-n van a rendszer (Win10), és csak 11,6GB szabad hely van.
Amit nem értek, mert alig van rajta program. Mi foglalhatja ennyire a helyet? Futtattam lemezkarbantartót is, de így sem szabadult fel sok hely...Hogyan lehetne több helyem? Létezik, hogy valami vírus sok helyet foglal?
[ Szerkesztve ]
Galaxy S23 256GB Cream
-
Simivok
senior tag
válasz DrojDtroll #96273 üzenetére
Köszi a programot!
Appdata, Roaming, Apple Computer: még nyáron csináltam biztonsági mentést a telefonomról, és ez foglalt 30 gigát!
Így, 11,6GB helyett 43,3GB szabad hely van...Már gondolkodtam rajta, hogy újratelepítem a windows-t, úgyhogy sok fáradtságtól kíméltél meg...
Galaxy S23 256GB Cream
-
Blue meth
senior tag
Sziasztok!
Adott egy 2008-as laptop (1.7-es dual core pentium, 2 GB RAM), eddig XP futott rajta, de úgy gondoltuk ideje váltani a 7-esre, de a jelek szerint úgy fest, hogy nem bírja el.
Ketté lett partícionálva a hdd, viszont újra az xp lesz felrakva, mert ez így használhatatlan.Kérdésem az lenne, hogy így, hogy 7 alatt lett partícionálva a nem rendszermeghajtó, így hozzányúlás nélkül működni fog-e az a partíció xp alatt? Vagy ugyanaz a fájlrendszer?
Előre is köszi!
-
storm3
senior tag
válasz #65675776 #96266 üzenetére
Nem lettem sokkal elorebb a dologgal, megneztem az eroforras figyelot,de a matek meg mindig nem jon ki. Van valami megoldas arra, hogy fel"terkepezzem" milyen driverek mennyit hasznalnak a rambol?
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Samsung account nem tudok belépni windows chrome böngészőt használok.
Ezt írja ki.Mi lehet a gond?
-
makoss
veterán
Üdv!
Nem tudja valaki a Picasa webalbumnál ha feltöltök képeket miért jelez hibát és ezt miként lehetne megszüntetni?
[link]
Köszönöm!Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
fere750
csendes tag
Helló.Tudnátok segíteni abban,hogy miért lehet az,hogy mostanában a mozilla firefox lépten nyomon összeomlik,belassul?Az internet explorer tökéletesen müködik.
Üdv Fere. -
válasz makoss #96282 üzenetére
A picasanak van hónapok óta egy üzenete h lassan de biztosan leállíják mer csak. Én is belefutottam a fszba nyitott szájjal, hiába szeretem én is jobban mint a g+ szolgáltatást amire nem is vagyok regisztrálva de csak erőltetik. Sztem egyre gyakrabban lesznek ilyen hibák h mielőbb szokjunk át.
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
törölt tag
Pár hete költöztem, kábelnetből mobilnet lett.
De pár régi szokásom nem szeretném feladni.
Van pár linux iso ami megtetszik, letöltöm torrenten, azután kipróbálom, azután seedelek.
De a mobilnet főleg korlátos. Amikor nem korlátos, az meg éjszaka van.
Szóval kellene egy olyan program ami ütemezetten el tudja indítani mondjuk a utorrentet, és azután kellő időben le is állítja. Az sem lenne baj, ha kikapcsolt állapotból is tudná ezt, de azért lehetetlent én sem kérek. Ja, de.
Ne lője ki a futó programot, hanem állítsa le. Bár az is elfogadható, ha a gépet indítja, és kapcsolja ki. Egy feltétel van: Egyszerű GUI.Rendszer:
Win10 64bit.Ötleteket szívesen fogadok, és előre is köszönöm....
-
mad1
veterán
semmi targytalan sry
[ Szerkesztve ]
Ne szemetelj ! = Steam
-
storm3
senior tag
válasz #65675776 #96290 üzenetére
3-4 óra eltelt bekapcsolás óta,ami extra az annyi,hogy a Spotify zenét játszik le nem pedig csak "tray-on" van.
Ez normális? Ha igen, akkor a laptopom( Dell Inspiron N5110 szintén 8gb Ram,win10 pro) miért fogyaszt jóval több sallanggal is kevesebbet akár 3 nap után is ha nincs megnyitva semmi?!
Katt a képért!“There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.” pixel8
-
törölt tag
válasz storm3 #96293 üzenetére
Ha memory leak lenne, akkor folyamatosan nőne a felhasznált memória mennyisége. A Killer egyébként híres a rossz memóriamanagementjéről és a mindenféle működésbeli anomáliáiról. A szolgáltató és a szerverek felé tapasztalható pinget meg úgysem fogja tudni csökkenteni, szóval egy hatalmas nagy kamu az egész.
Gyorsba ránéztem, nálam 2-esen van az NDU, mégsem zabálja fel a RAM-ot semmi. Pedig csak 4 GiB van a gépemben. Inkább a Killer környékén néznék szét. ELső körben letiltanám, és egy normális hálókártyát használnék. Ha így nem jelentkezik a probléma, akkor már egyből egyértelmű az oka.
Egyébként a RAM azért van, hogy használd. Az üres RAM az erőforrások pazarlása. Vista óta ugye elég sok mindent becache-el előre a Win, viszont ezeket egy pillanat alatt kitakarítja a memóriából, ha valamelyik aktívan futó alkalmazásnak RAM-ra lenne szüksége.
T_chris: Kikapcsolt gépet nem fogja neked semmi sem elindítani*, maximum felkelti az alvó vagy hibernált állapotban levőt. Ütemező meg a μTorrentben is van, vagy legalábbis mikor utoljára használtam még volt benne.
* - Illetve lehet, de ahhoz hw támogatás kell, azaz az adott hw-nek képesnek kell lennie az ATX Switch tűpárt rövidre zárnia. Ehhez az kell, hogy az adott hw-en legyen keresztülvezetve az alaplapi nyomógomb vezetéke. Nem sok eszköz van, amin lenne ilyesmi. Szóval ha kikapcsolt gépet akarsz időzítetten bekapcsolni, akkor azt a BIOS-ban kell beállítanod.
[ Szerkesztve ]
-
storm3
senior tag
válasz #65675776 #96294 üzenetére
Ma reggel már itt "tartok" Tegnap printscreen után volt egy restart,akkor 1,7gb-ról indult.:
Éjjel közvetlen restart után
~8h elteltével99%-ig valószínű vagyok benne,hogy a killerrel van a tré, rengetegen sírnak ez miatt a neten csak általában nekik megoldást jelent a 2->4-re való átírás vagy a killer app leszedése, nekem továbbra is zabálja. Próbáltam már az atheros drivert is,amit ajánlottak,de ugyanúgy killer maradt az eszközkezelőben nálam. Win reinstall lesz a következő lépés. Már azon gondolkodom,hogy a gép előző tulaja(2hónaposan vettem mondhatni jó áron) sem talált rá megoldást..
-
Surda-
őstag
Eset online rendre ezt írja ki és nem törli,nem teszi őket karanténba.
Mivel tudnék ezektől megszabadulni?[ Szerkesztve ]
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
Vakegérke
félisten
válasz Surda- #96296 üzenetére
AdwCleaner
Egy próbát megér.Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
Dniel
tag
válasz Borisz76 #96299 üzenetére
Sziasztok!
Olyan problémám lenne hogy újraraktam a gépet és ment is minden rendben aztán ma meg nincs hang.
Hibaelhárítóval probálkoztam ott ezt írja ki : Probléma van a Hangeszköz High Definition Audio-buszon illesztőprogramjával. Ez lenne az alaplap MSI 760gm-p23 (fx) audiodrivert letöltöttem probáltam telepiteni viszont ott is hibát ír ki vagy 0x000000FF vagy pedig Ellentmondoak a kiterjesztett attribútumok.
Valaki tudna segíteni ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest