- Gaming notebook topik
- Videós, mozgóképes topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Apple notebookok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- CPU léghűtés kibeszélő
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
MasterMind
tag
Üdv!
Kínából rendeltem egy ködképzőt ilyen szobai szökőkútba, viszont figyelmetlen voltam és nem olvastam, hogy hálózati adaptert nem adnak hozzá. Mindegy is, gondoltam veszek akkor külön, csak fogalmam sincs, hogy pontosan milyet kellene. Leírásában ezek az adatok szerepelnek: "Voltage of Spray Head: DC24V 500~600mA". Kérdésem az lenne, hogy csak olyan adapterrel működik, ami ezt tudja? Mi van ha 12V-osat veszek, vagy eltérek a 500-600mA-től? -
Spet
addikt
válasz gameresboy #96702 üzenetére
Igen, akkor veloszínüleg ez a probléma okozója. Ha van kézügyességed akkor megpróbálhatod óvatosan visszaegyengetni.
Amikor cserélted a tápot nem ütötted meg véletlenül a hűtést? Mert amikor szerencsétlen paszta már száraz és régi (nem tudom mikor pasztáztad a processzort), akkor nagyon jol áttudja adni a mozgási energiát (régi gépeknél meg előfordul, hogy hűtőstől kilehet tépni a processzort, de ez nagyon ritka eset).
Eladó Seiko 7016-5000 Seiko Monaco
-
GeryFlash
veterán
quailstorm és elfelejtette nagyon szépen köszi, a Windows alóli BIOS frissítés megoldotta a dolgot
Hi, i'm new to APHEX TWIN, so i was wondering how much the IQ requirements was to enjoy his stuff. and understand all the underlying themes, because its really complex stuff. I have IQ of 119 but i heard that you need atleast 120 is it true?
-
gameresboy
aktív tag
-
Satyricon
addikt
Sziasztok
Adott egy HP Workstation XW 4600 PC, aminek a processzor ventijét lecseréltük egy szintén 4 pines ventire. Az a gond vele, hogy a leállításkor néha csipog a gép, vagyis érzékeli, hogy nem a gyári venti van a gépben. Próbálkoztunk Bios frissítéssel is, de nem oldódott meg a probléma. Az lenne a kérdés, hogy lehetne végleg megszüntetni a gép leállításakor jelentkező csipogást?
VAGY...
Milyen típusú ventilátor oldaná meg a problémát?
[ Szerkesztve ]
(lOo \ (llll) (llll) / oOl)
-
Winne
nagyúr
Üdv! Van valami topic arra, ahol megmondjak milyen fejegyseget érdemes vennem pár típus közül?
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...
-
annonmi
tag
Üdv a következő problémára keresnék megoldást:
A gépben most cseréltem tápot (FSP Hyper M500) és vga-t ( Gigabyte GTX950) a gépet összeszerelve bekapcsoláskor az alaplap ( MSI 970 gaming) ledjei felvillannak kétszer gyorsan, a ventilátorok felpörögnek, majd azonnal le is állnak és a gép nem indul el. Ha a vgaról lehúzom a 6 pines csatit elindul, majd leállítom, visszadugom a 6 pines csatit újra elindítom és működik. Azonban ha kihúzom a tápkábelt várok fél percet visszadugom már megint nem indul. Szerintetek mi a gond?
CPU: FX8320e
2hdd+1ssd
2x4gb RamDiablo 3 - NMI#2665
-
törölt tag
Sziasztok!
Van egy asztali gépem (bolti összeszerelt) rajta Win 7 x64 Ultimate? Ha úgy döntenék el tudom adni az OEM key-t? Tudni fogja használni az új gazdája?Üdv. és előre is köszönöm
-
HoaryFox
Topikgazda
válasz MasterMind #96701 üzenetére
A feszültség egyezzen meg, legyen 24V-os, az áramerősségnél meg lehet több is, de kevesebb ne legyen. Ha eltérsz a specifikációktól, hibás működést eredményez (kevés - sok pára, 12V-on lehet meg se mukkanna, stb.)
"A wikipedia nem tudományos lexikon, hanem egy multiplayer módú notepad." by Pikari
-
Satyricon
addikt
Sziasztok
Erre valaki?
-
CartmanLand0
senior tag
Üdv !
Monitorral kapcsolatban kellene gyors segitség. Egészen pontosan egy Asus VS2239H monitorrol lenne szó. Ma reggel kapcsolnám be a pc-t, mire a monitor érdekes jelenséget produkál ... Ugy csinál, mintha ki-be kapcsolgatnám, felvillan az Asus logo, majd egyből elsötétedik a kép, ujra Asus logo,majd sötétség ... Ezt csinálja folyamatosan, mintha nem tudna elindulni. Tegnap éjszaka még hibátlanul tette a dolgát. Mi lehet a baj? Előre is köszönöm a segítséget!!
[ Szerkesztve ]
A jó hírnévhez egy élet munkája kell ... a lerombolásához elég egy perc ...
-
naomek
tag
Sziasztok!
Aki ért a Laptop crossfire illetve hybrid crossfire-höz (Lenovo G505s) kérem írjon rám pár kérdés erejéig. Köszönöm.
-
CartmanLand0
senior tag
válasz CartmanLand0 #96716 üzenetére
Elirtam a tipust ... VS239H
-
CartmanLand0
senior tag
válasz CartmanLand0 #96716 üzenetére
Nincs tippje senkinek ?
-
törölt tag
válasz CartmanLand0 #96719 üzenetére
A számítógép másik monitorra/tv-re dugva is ezt produkálja?
Ha igen akkor bios frissítés talán megoldja vagy tápcsere.
Amennyiben nem és kondenzátor hibára gyanakszom (Monitor nyáklapján)..[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz CartmanLand0 #96721 üzenetére
Akkor tényleg kondi lesz szerintem, szét kell szerelni a monitort kivenni a nyáklapját lehet egyből fogod látni melyikkel van a hiba (pl. szétpukkadt v megbarnult) meg kell nézni milyen típus a kondi, rendelni olyat és forrasztó pákával beleforrasztani az újat.
Azért mielőtt neki vágnál próbáld ki a monitort egy másik tápkábellel is a biztonság kedvéért.
Üdv.
[ Szerkesztve ]
-
-
flash-
veterán
mostanában lefagy egy játék.
van valami program amivel log fájlba lehet monitorozni és amiből kideríthet(ő) hogy vajon mitől fagy le? -
VoidXs
nagyúr
válasz flash- #96725 üzenetére
Ha a lefagyás alatt az összeomlást érted, akkor lehet dumpolni, viszont ez csak akkor érthető, ha haladó szinten tudsz programozni, de pl egy R6025-ből akkor se tudsz meg sokat.
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
kiszi07
senior tag
PH-n van történelem topic, mert nem találtam sajnos.
Slow down & you'll make less mistakes. At the pace of faith, work is productive, relationships prosper, & your spirit is at peace
-
Dungó
csendes tag
Sziasztok.
Mi a véleményetek, közvetlenül ráköthetek két Arctic F12 PWM ventit egy Gigabyte (Windforce 3 helyett) R9 290 kártyára?
A közvetlent "4 pin VGA-ból 2X4 pin ventilátor átalakító" -val gondolom.
A ventilátorok egy Raijintek Morpheus Core Edition-re lesznek feltéve.Köszönöm válaszotokat előre is.
Valaki?
-
attiati
veterán
Budapest felett elhaladó repülőkkel kapcsolatban:
szerintetek meg lehet nézni valahol, hogy a város egy adott pontja felett hány repülő halad el egy nap?
-
Satyricon
addikt
Sziasztok
Van két darab dual channel DDR2-es Corsair Dominator memóriám, aminek egyik modulja hibás. A memória az AQUA-ba lett vásárolva 2011-ben, 10 év papíros garancia van rá. Pár évvel ez előtt az Aqua-ba nem tudtak mit kezdeni a memóriával, ha jól emlékszem, a memtest nekik nem mutatott nekik hibát(de szerintem csak meg akartak szabadulni tőlem és a problémámmal) A kérdés az, hogy ha 10 év garancia van rá(Vagyis már "csak" 5), akkor hová tudnék fordulni a problémámmal? A gépet nem akarom lecserélni, mert egy forintot nem fogok rákölteni új gépre, ugyanis kizárólag netezésre használjuk, szóval felesleges pénzkidobás lenne! Ezt a memóriát szeretném gariztatni, csak a kérdés az, hogy mivel régi a memória, a gyártó tudna e kezdeni vele valamit... Vagy ha a gyártó nem, akkor hova fordulhatnék?
[ Szerkesztve ]
-
tomi5244
őstag
Üdv!
Kit kiszerelésű 2x8gb os ramokból 8 giga használható a win szerint. Biosban is csak annyit lát De a win kiírja zárójelben a 16-ot. Baromi nehezen tettem bele őket, csak a cserélgetés maradt tesztelésnek? Frekit annyira állítottam amennyi a dobozra van írva.
-
tomi5244
őstag
Egy bios frissítés helyre rakta, de le fogom futtatni ezt a tesztet is. De most jelenleg ott tartunk, hogy állandóan lefagy a gép...
Beírom ide is amit a tápos topikba írtam, hátha!
Amd fx 8350
Asus gtx 960
Asus M5A97 LE R 2.0
2x8gb RAM 1866MHz Corsair Vengeance Red KitTáp FSP Hyper 700W
Driverek feltelepítve, Win10 telepítése után egyre többször fagyott. Rendszernaplóban kernel hibát ír de megemlíti, hogy esetleges energia hiány is okozhatja a problémát.
Kérdés, hogy a fent említett konfigot meghajtja a 700W-os táp? Rákerestem azért előtte, és ha jól olvastam ennél kevesebbnek is elégnek kéne lenni.
Vélemény? Volt már egy hirtelen leállás is és egy újraindulás. Egyszerűen nem értem.
T -
flash-
veterán
válasz holozis_HUN #96737 üzenetére
bios frissités/bios beállítás után nekem is csinálja.
nekem asrock z75 lap van, ez a lapcsalád szerintem ilyen bugos.. -
darnics
aktív tag
üdv4 a kérdésem az lenne hogy ein 8.1 volt a pc-en de nemrég lefrissititette magát win 10-re és minden nagyon jó nagyon tetszik de azóta mindennap legalább egyszer lefagy csak ugy hirtelen.ujrainditóm és utána egésznap minden jó.persze van mikor többször is lefagy napközben de rohatul idegesit.ez mitöl van???van egy pc szervizes haverom az is ockodott töle hogy feltegye nekem a win 10-et mert ö is mondta hogy az hajlamos lefagyni.volt olyan ügyfele aki napi többször is visszavitte neki a gépet mert mindig lefagyott a win 10.miért csinálja?pedig a rendszer frissitette magától nem én raktam fe.köszi szép napot!
-
darnics
aktív tag
válasz holozis_HUN #96741 üzenetére
helló! hát ez gyors volt köszike.akkor ha jól értem akkor rendes lemezröl tegyem fel mert megvan nekem a win 10 pro.készültem rá hogy felrakom majd ha eljön az idő csak a gép megelözött.a másik az hogy a fülhalgato azót nem szól és már mindent megprobáltam.családom van és amikor hétvége van a déli pihi alvás akkor én fülhalgatoval szoktam filmet nézni hogy ne zavarjak senkit.de sajna a fülhalgató rész nem csinál semmit.és nem is jelzi hogy bármi gubanc lenne.minden jól müködik.de sajna mégsem.ez a frissitésnek köszönhető?
-
holozis_HUN
veterán
válasz darnics #96742 üzenetére
Lehetséges a driver miatt. Rakd fel újra, tisztán a Windowst, majd szedd le a driver booster (iObit) nevű programot (telepítés él ügyelj, hogy az Advanced System Care-t le ne szedd!) ez megmerevedett a legkisebb drivert mindenhez és lefrissíti. Illetve a Windows Update-nál is legyen minden a legfrissebb. Ezután jónak kellene lennie de fontos a tiszta Windows!
El errar es humano y el perdonar, divino.
-
darnics
aktív tag
válasz holozis_HUN #96743 üzenetére
ez új gép asus és a hozzá kapott drivereket már kitöröltem és ujra felraktam de semmi.
-
darnics
aktív tag
válasz MasterMark #96744 üzenetére
helló! hogy annak köszönhető hogy ideirtál hogy primitiv vagy.elösször is leirtam már hogy a fagyás bármikor van.youtube közbe böngészés közbe ha film megy gépen akkor is bármikor.ha nem bármikor tudnám akkor tudnám hogy mi a baj.na eree mondjál valami net szamurály.szerinted a szervizes is tudja mindig mi a gond?segitek.nem!!mert akkor tudja meg ha több problémát is kiprobál okostojgli.szerintem ne irj többet mert nem én hanem te nem értes hozzá meg gondolom semmihez a megnyilvánulásod alapján.szevasz!!
-
darnics
aktív tag
válasz holozis_HUN #96749 üzenetére
köszi királyság vagy.az összes drivel elavult és nagyon régi ugyhogy a hagal kapcsolatosakat frissitettem és van hang.ez király.az összeset frissitem és akkor szerintem a fagyás is megfog szünni hiszen a proci meg mindenhez friss kell.az biztos megoldja.nem gondoltam volna pedig mind uj amit vettem azt hittem a driverek is ujjak nem avalmi elavult fosok.na mindegy mindent köszönök király vagy haver.szép napot neked ebben a kellemetlen idöben is.szevasz!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest