-
PROHARDVER!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Osibaa
senior tag
Sziasztok!
Windows 7 induláskor a betöltés megáll 30 másodpercre, majd hiba nélkül folytatódik. Ez az üdvözlő képernyő után és az asztal megjelenése előtt következik be, teljesen fekete háttérrel. Az eseménynapló annyit ír, hogy lassú volt az indítás, de a probléma okára nem utal. Hogy tudom megnézni, mivel tököl a Win fél percig?
Köszi
"40 mikron? Kik gyártják ezt? Hangyák, hogy lássák?"
-
TESCO-Zsömle
félisten
Sziasztok.
Olyan gondom akadt, hogy minden USB2.0-ás port alacsonyabb sebességen üzemel, mint kéne. Bárhova dugok fel egy USB2.0-ás eszközt, közli, hogy az eszköz gyorsabb működésre is képes, ha USB2.0-ás portra dugom. Ez azért is fura, mert a lapon csak USB 2.0-ás vagy gyorsabb csatlakozók vannak. Még akkor is ezt írja, ha USB3.0-ára dugom.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
fixer92
aktív tag
válasz TESCO-Zsömle #52356 üzenetére
csak 1 bizonyos eszközzel vagy többel is ezt csinálja?
"Victory loves preparation!"
-
killergyuszi
tag
válasz TESCO-Zsömle #52356 üzenetére
Szia!
Próbáld meg megnézni, hogy az alaplapi driver-rel vagy ha van külön usb driver-rel nincs-e valami gond és egyáltalán fel van-e telepítve. Nekem mikor ezt írta ki, akkor felraktam a legfrissebb drivert a gyártó oldaláról, restart és működött rendesen."Pain is temporary Victory is forever"
-
killergyuszi
tag
Sziasztok!
Olyan problémám volna, hogy a gépem nagyobb teljesítményigényű játékoknál szinte meghal. A kép valamilyen textúrát felvesz és kockás lesz. Kb. a régi xp hátterekhez tudnám hasonlítani, amik ilyen kisebb kockákból álltak. Netezés, kisebb játékok, filmek alatt nem csinálja. Az még érdekes, hogy a processzor magfeloldott és egy ilyen eset után a feloldott mag ismét le van tiltva. A gép nem indul újra magától, áll a kép és csak manuális újraindítás segít. Utána ismét minden jó.
Haldokolna a videókártyám?
Gépem az adatlapomon látszik.
Előre is köszönöm."Pain is temporary Victory is forever"
-
Qru
MODERÁTOR
válasz killergyuszi #52359 üzenetére
Nézd meg, a gpu hőfokot lehet csak túlmelegszik.
#nincsbennetarcsi
-
fixer92
aktív tag
válasz killergyuszi #52359 üzenetére
Lehetséges, hogy a vga a végét járja Furmarkal vagy 3dmark al kinozhatod! Tápod milyen van? Esetleg megpróbálhatnád a videokártyát másik gépben ha van rá lehetőség.
[ Szerkesztve ]
-
killergyuszi
tag
válasz fixer92 #52361 üzenetére
Remélem nincs igazad.
A tápom egy Asus Atlas A55GA
Furmark-kal kínoztam kb 3 percet, akkor stabilan tartotta a max 80 fokot, de nem volt semmi, nem kapcsolt ki, nem kockásodott. Erősebb játék alatt már kb 10 másodperc után jön a gond.
Másik gépben, csak táppal együtt tudom kipróbálni, nem tudom annak van-e úgy értelme."Pain is temporary Victory is forever"
-
fixer92
aktív tag
válasz killergyuszi #52362 üzenetére
Van mert ha ott jó akkor 2 pipa. Ha a táp/vga lenne furmark/3dmatk alatt is jönne a hiba, nyomass még 1-2 tesztet, ha ok akkor teszt másik gépbe ha lehet.
szerk.: vga drivert próbáltál régebbit/újabbat?
[ Szerkesztve ]
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz fixer92 #52357 üzenetére
Mindennel, ami adattároló.
killergyuszi: WinXP-től fölfele nincs külön drivere az USB2.0-ának. Minden fel van telepítve, VGA driver annyira friss, hogy béta...
sz: Ellenben a Win Update le volt lőve -ki tudja mióta-...
58 fontos és 63 választható frissítés elérhető.[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
fixer92
aktív tag
válasz TESCO-Zsömle #52364 üzenetére
Ez lehet attól hogy valami kefe van a windowsban. teszt: ubuntu live cd be aztán másolgass figyeld a sebességet. Ha ott is lassú akkor lap/táp amire gyanakodni lehet.
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz fixer92 #52365 üzenetére
A lap most lett cserélve, mert az előzőt meglocsoltam. Azzal is csinálta és ezzel is csinálja. A táp meg elpusztíthatatlan. Corsair AX750.
Gyamús ez nekem, hogy USB3.0-ával is csinálja. Az nem a déli hídban van, hanem külön vezérlő adja. Meglátjuk mi lesz update után. Remélem nem omlik össze az ablak ennyi cucctól...
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
fixer92
aktív tag
válasz TESCO-Zsömle #52366 üzenetére
A win újra lett téve? Az ubuntut live-ot még próbálhatod a frissítés után.
-
killergyuszi
tag
válasz fixer92 #52363 üzenetére
Most nyomtam egy újat, most amíg kaját csináltam addig ment a furmark, 7 perc valamennyinél állítottam le, semmi gond nem volt. Max 78 fokos volt a kártya. A többi alkatrész még sokkal kevesebb.
Nem próbáltam másik driverrel. most 13.1-es ccc van fent, tudnál ajánlani egy jól működő verziót? Lehet, hogy a kártyámhoz a driver "túl új" ?"Pain is temporary Victory is forever"
-
Franticfox
tag
Heló. Egy egész érdekes problémába futottam:
Nem működik apám laptopján a billentyűzet. XP alatt. BIOS-ban igen. Némi tanakodás után úgy döntöttem, a legtisztább lépés a rendszer újratelepítése lesz. Namost. Most se működik. Nem tudom beírni a felhasználónevet a telepítés végén. Ötlet?
''Monas apó legyintett. Két kézzel is.''
-
fixer92
aktív tag
válasz killergyuszi #52368 üzenetére
nem hiszem hogy "túl új" lenne mivel nincs radeonom nem tudok konkrétan ajánlani ezért azt mondom tegyél fel egyet a 12.x verziókból.
TESCO-Zsömle
Alaplap csere után[ Szerkesztve ]
-
fixer92
aktív tag
válasz TESCO-Zsömle #52372 üzenetére
Lehetséges, hogy itt gyökerezik a problémád.
Ubuntu live cd be, másolgass figyeld a sebességet, ha jó windows telepítő be. Talán "csak" ennyi lesz a gond."Victory loves preparation!"
-
Teodor52
senior tag
Sziasztok!
MBAM vírusírtóval végigfuttattam egy teljes rendszervizsgálatot és az alábbi képen látható vírust találta.
Természetesen eltávolítottam és ismét végeztem egy teljes vizsgálatot és ismét ugyan azt találta.Milyen vírus ez?
-
fixer92
aktív tag
válasz TESCO-Zsömle #52374 üzenetére
Az lehet hogy típusra ugyan az az alaplap, de nálam "alap" hogy ha másik lap, akkor win reinstall. 2 autó sincs tök egyforma, és alaplap se... És mint írtad már annál is csinálta ezt, szóval eléggé esélyes, hogy a win a hunyó.
De ha nem akarod nem kell, te dolgod Csak tippeket próbálok adni.
A helyedben azért a live linuxot mindenképp kipróbálám, ahhoz még telepítened se kell."Victory loves preparation!"
-
fixer92
aktív tag
válasz TESCO-Zsömle #52378 üzenetére
Most nem teljesen értem mit szeretnél kérdezni.
Letöltesz egy ubuntu iso-t. Kiírod lemezre arról bootolsz aztán ubuntu kipróbálása Ha pedig az érdekel, hogy menet közben ki lehet e venni a lemezt nem tudom még nem próbáltam kivenni de miért kéne kivenni?Teodor52:
Akkor még 1x.
Leszeded a spybot telepítőt.
Újraindítod "csökkentett mód hálózattal" a gépet. Lefuttattod teljes kereséssel itt az mbam-ot utánna a spybotot. Törölteted vele/velük amit talál/nak.[ Szerkesztve ]
-
fixer92
aktív tag
válasz TESCO-Zsömle #52381 üzenetére
Kérj kölcsön 1et
Vagy rászenveded egy pendrive ra és akkor főpróbaként arról bootolsz ott úgyis meglátod, hogy milyen a sebesség."Victory loves preparation!"
-
Teodor52
senior tag
válasz Teodor52 #52384 üzenetére
Jajj milyen dili vagyok,ne haragudjatok nem jelöltem ki a fertőzött fájlt azért nem törölte elsőre az mbam.
Úgy gondoltam ami piros az jelölve van és kattint az eltávolításra azt kész.De nem így volt.
Még egyszer elnézést kérek a figyelmetlenségem miatt!Köszönöm szépen a segítséget fixer92
-
sonaj0203
aktív tag
Sziasztok!
Nem tudom jó helyre írok-e, de ha nem légyszi irányítsatok át.
A fent linkelt helyeken próbálkoztam már, de nem jött válasz, remélem, hogy itt talán tud valaki segíteni, mert gyorsabban pörög a topic, több látogató, több hozzáértő.
Szóval az egyik haveromnak van egy Philips 4000 series smart led 3d tv-je.
Több gondja is akadt vele, engem kérdezett, de én meg nem igen értek hozzá, inkább számítógépekhez konyítok.
Az egyik fő problémája, hogy nem hajlandó felismerni egy 1TB-os külső winchestert. Talán a nem megfelelő fálj rendszer miatt? NTFS helyett lehet FAT32 kéne? Pendrive-ot simán felismer. Sajnos más külső wincsi kipróbálására nincs lehetőség. A wincs biztos jó, mert a számítógép simán kezeli.
A másik.Nem tudom milyen böngészőt használ, de bizonyos online tartalmakat pl: online filmek, RTL KLUB nem képes lejátszani, gondolom plugin hiányában. Lehet ennek az oprendszeréhez megfelelő másik böngészőt telepíteni? Vagy a saját böngészőjéhez valahogy a szükséges pluginokat, kiegészítőket, beépülő modulokat?
Egyáltalán milyen oprendszer fut rajta?Köszi a segítséget!
[ Szerkesztve ]
Van úúgy, hogy nem úgy van.
-
Vakegérke
félisten
válasz sonaj0203 #52386 üzenetére
Szoftver és meghajtók, nézzetek körül. Egy firmware frissítés tuti nem árt, aztán ugye ott a MediaManager, érdekes lehet az ügy szempontjából.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
enemot
csendes tag
Sziasztok!
Van 2 PC és egy monitorom, hogy lehetne azt megoldani, hogy a lehető legkevesebb munkával lehessen hol az egyiket hol a másikat használni? Arra gondolok, hogy minél kevesebb kábelcserével, hogy lehet megoldani? Az egyik pc-hez sima vga kábel van a másikhoz DVI-D gondlom a monitorban nem lehet mindkét kábel egyszerre még akkor sem, ha mindkét csatlakozó rajta van valószínűleg a két videokártya nem szeretné se a monitor. Esetleg van valamilyen eszköz amivel ki lehetne ezt küszöbölni? Az egér és billentyűzet meg van oldva csak a monitor a problémás. -
leslieke
Jómunkásember
válasz enemot #52388 üzenetére
Monitor switch kell hozzá.
[ Szerkesztve ]
A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!
-
fixer92
aktív tag
válasz killergyuszi #52383 üzenetére
Nincs mit.
Teodor52 Nm. A lényeg hogy megoldodott.
-
fixer92
aktív tag
válasz sonaj0203 #52386 üzenetére
A külső vinyóhoz ezek majdnem mindig fat32 fájlrendszer kérnek!
De fat32 vel nem tudsz akkora partíciót létrehozni, így én ilyenkor azt szoktam csinálni, hogy elosztom a külső vinyót, 1 ik partíció fat32 30gb, a másik NTFS a maradék összes tárhely. Xboxon is így használom, és az is csak a 30 gigás fat32-t látja, a többit meg gépen tudod bármire használni."Victory loves preparation!"
-
zolka95
őstag
újra szeretném telepíteni a windows-t
akkor is így legyenek rákötve?
a dvd olvasó egy LG gdr-8162b
hátul a jumpernél 6 tű van (2x3) és középen van, függőlegesen a jumper
nem tudom hogy melyik a slave vagy a jumper, nincs ráírva hátula vinyón nincs jumper
Figyeltél rám? Vagy azt a piros ruhás nőt nézted?
-
-
Vakegérke
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- FIFA KEDVELŐK FIGYELEM!! Playstation 3 Fifa 08-15-ig CSAK 2990FT
- Eladó Konfig I5-12400F 32GB DDR4 512GB M2 SSD RX6700XT 12GB!
- Lenovo Tab M10 Plus 3rd 4/64Gb
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest