- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Apple notebookok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Videós, mozgóképes topik
- CPU léghűtés kibeszélő
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
-
PROHARDVER!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
pjen
félisten
válasz razorbenke92 #50600 üzenetére
Én nem is irtam olyat hogy az adapter feszültsége megegyezik az aksiéval ha nem lenne feszültség különbség a töltő és az aksi között a töltő nem tudná,a készülék Rb je és a töltő kimenő feszültsége álltal meghatározott TÖLTŐ ÁRAMOT ÁTHAJTANI AZ AKSIN.Egyébként tök mindegy milyen aksi.Mondjuk 1 litium ceruza 2000ma/h capacitással.ezt feltöltheted 200ma töltőárammal 10óra alatt vagy 2000ma töltő árammal 1óra alatt csak az utóbbi hátrányos lesz az élet tartamára(bár vannak olyanok amik bírják a gyorstöltést)
agressiv:eszembe se jutott kioktatni,ha úgy érezted elnézést,csak hirtelen írtál.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Elmentünk a témától, de ez sem teljesen korrekt amit írtál. NiCd ceruzákat szokás konstans töltőárammal tölteni. A lítium töltőelektroniák lényege, hogy a cellafeszültség növekedésével együtt folyamatosan és nem lineárisan csökkentik a töltőáramot. Direkt megnéztem, hogy milyen nehéz megtalálni Googleben az erre vonatkozó dolgokat. Rákerestem arra, hogy Lítium akkuk töltése. Az első találatban benne van minden. Komolyan kérlek rá, hogy olvasgass ilyeneknek utána, mert a lelkesedés megvan benned, és ez nagyon jó, de nem bízhatsz mindig mindent a józan eszedre!
[ Szerkesztve ]
Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...
-
anonymus89
addikt
válasz agressiv #50534 üzenetére
No elmentem biztiért a főnök ugyanolyat rakott bele FL150V 3A mondom ok (ő a szakember) hazahoztam rá a szivargyújtóra aztán észrevettem, hogy amint bekapcsoltam a navit volt egy kis feszültségingadozás mert beltéri lámpa pislákolt egyet. Mit ad isten kihúzom a kanócot megint elszakadt a biztosíték.
Na már most van egy akkumulátor töltőnek szintén 12V-ba való töltője azzal szokott menni állandóan.
Azt mondta a főnök, hogy nem fordítottam meg a polaritást -- mire én mondom hozzá sem nyúltam....
Szóval nagy nyögvenyelősen végül odalökött egy valamicske választ, hogy valószínűleg a készülék lesz a ludas.Így akkor mire szűkíthetnénk le a hibát?
Organikus, természetes összetevőjű, 100% tisztaságú bőrápoló termékek //marcsiszappan.hu//
-
enginev3.0
félisten
Ez így elég vicces történet lesz DE
Megvan egy vagy két hete az xperia ionom, azóta járok vele pestre, metróval mindennap
Pénteken felszálltam a metróra, ahogy mindig, majd láttam hogy eldobta a hálózatot a telefon, mondom majd kiszedem a sim kártyát és visszarakom. Ezt már a vonaton csináltam 20 perccel később kb
Sehogy nem csatlakozott a 3G-hez a telefon, sem más simkártyával, próbáltuk tmobil, bluemobil, vodással is. Csak GSM-em volt hajlandó működni a telefonálás és a net is, sőt 3G-re állítva már hálózatot sem talált, vagy ha rákerestünk kézi hozzáadással akkor megtalálta, de nem bírt regisztrálniHétvégén itthon voltam, nem volt jó
Ma megint mentem pestre dolgozni, nem volt jó egész nap, csak gsm-en
Hazafelé jöttem metróval, nézem 3G+ hálózat, megnéztem a hálózatokat és csatlakozott a 3G-s Tmobilhoz
Aztán ahogy leszálltam a metróról ez megint megszűntEz elég lehetetlenül hangzik, de mit lehet tenni? Költözzek a metróba vagy ...?
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
huszi.gyb
senior tag
válasz enginev3.0 #50606 üzenetére
Mikori simkártyákkal próbáltad? Ilyen hibát nekem akkor produkált készülék, ha öreg volt a Sim... Esetleg a készülék SIM kezelésénél hiba?
www.dongosofor.hu
-
Impressa
őstag
Elég meredek, amit írsz. Lehet ha vízéren áll a telefon, akkor működik. Lehet mégiscsak sérülhetett, vagy csak kontakt hibás lett a SIM foglalata. Máshoz nagyon nem kellett nyúlnod múltkor.
Kávégépek szervizelése. :) Jura, Melitta, Saeco stb. 705077032
-
Zamery
senior tag
Ezt fejtsétek meg nekem:
Összeraktam egy gépet használt alkatrészekből. Az emberke, akinek összeraktam csak Youtube-ot néz rajta. eredeti XP SP3 van rajta, friss (vagy a legutóbbi) driverek. Egy régi Geforce MX200-as VGA, 2GB Ram, meg egy 630-as P4 Prescott. Új hűtés, új ramok.
A gép tökéletesen működik egészen addig, míg a Youtube-on meg nem nyitsz egy videót. Ha klippről van szó akkor általában lejátssza, ha filmről, akkor egy idő után BSOD-val kifagy. Mindig más üzenettel.
- Csináltam memtestet lefutott hibátlanul.
- Tápcsere volt. (Most egy új Gigabyte táp van benne.)
- VGA csere is volt.
- Kínomban egy 3DMark03-ot is lefuttattam, az is rendben volt.Mi a hiba?
https://steamcommunity.com/id/zamery/
-
Lompos48
nagyúr
válasz anonymus89 #50605 üzenetére
Látod, mindig a főnöknek van igaza: "a készülék lesz a ludas". Vagy maga a kábel/csatlakozók.
-
enginev3.0
félisten
válasz huszi.gyb #50607 üzenetére
3 féle simmel is próbáltuk
(#50608) Impressa@ Az én telefonomba nem jó, ott a simfoglalathoz nem nyúlt senki, ez egyik percről a másikra történt, miközben hallgattam a zenét a telefonon és zsebben volt mint mindig (nem farmer)
A sim kártya pedig megint csak nem lehet, mivel három félével is próbáltukEgyébként tesóm telefonjába pont ezért lett áttéve a simkártyám, hogy kipróbáljam ott jó-e
-
orion1025
őstag
válasz enginev3.0 #50613 üzenetére
Akkor egyértelmű, hogy szoftveres gond lehet, rosszabb esetben hardveres.
"...300Ft-t adok érte és te állod a postát..."
-
Vakegérke
félisten
Megint van egy kérdésem.
Miután eltávolítottam az eszközkezelőben, a BIOS-ban letiltottam az integrált hangkártyát. Xonar DG a slotban, indítás után feltelepítettem a lemezéről amit megkívánt.
Idáig rendben van, nagyon szépen szól.
Ami nincs rendben, az az, hogy az Euro Truck Simulator 2 igencsak szaggat.Az automatikusan induló progik közt kettő új a kérdéses. Az egyik a Cmaudio8788 (RunDll32 cmicnfgp.cpl), a másik a HsMgr (C:\WINDOWS\system\HsMgr.exe).
Kellenek ezek nekem?
Egyáltalán ezek fogják a gépet? Mondjuk másra nem tudok gondolni.
Esetleg telepítsem újra a játékot, mert esetleg ő még a Realtekre van "hangolva"? Mondjuk ezt nem hinném.Esetleg megoldás lehet, hogy nem a lemezéről telepítem ami kéne a kártyának, hanem "lekopasztás" után hagyjam, hogy a Windows megkeresse a csupasz drivert?
Kérem szépen tanácsotokat.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
orion1025
őstag
válasz Vakegérke #50616 üzenetére
Az attól függ mit keres meg olyankor a win.Netről, vagy pedig egy betallózott mappából.A saját tapasztalatom az, hogy sok program betallózva nem az igazi, sokkal jobb ha telepítve van.
Az Euro Truckban pedig a hang szaggat, vagy maga a játék?
-
Lori82
senior tag
Sziasztok.Van egy 16 gb kingston pendriveom,gyorsformáztam ntfs rendszerrel és azóta bármit másolok rá megáll 99 százaléknál.Ez mitől lehet?
-
Vakegérke
félisten
válasz orion1025 #50617 üzenetére
Nem a NET-ről hagynám keresgélni, hanem csak a CD-jéről. Gondolom úgy a kopasz drivert felpakolná, aztán csókolom.
Maga a játék zötyög, holott reggel még suhant az integrált kártyával.
Szóval nem tudok másra gondolni, mint arra, hogy a fentebb mutatott automatikusan induló izék valamelyike fogja a rendszert.
Szerk: Ha ez számít, XP-ről van szó.
[ Szerkesztve ]
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
Impressa
őstag
válasz enginev3.0 #50613 üzenetére
Basszus, tényleg írtad is, hogy ion. Bocs
ebben az esetben, amit Orion1025 is írja jobb esetben szoftveres gondod van csak. A térerő az folyamatosan van a telón, vagy az is ugrál random? ( helytől függetlenül) tapasztaltál-e ilyet esetleg?[ Szerkesztve ]
Kávégépek szervizelése. :) Jura, Melitta, Saeco stb. 705077032
-
pjen
félisten
válasz razorbenke92 #50604 üzenetére
Bocsi ezt most nem éértem úgyanezt írtam lehet nem ennyire részléhesen
-
agressiv
addikt
Nagyon egyszerű, valami kotnakthiba, ami metrózás alatt helyrejött, majd megint kontaktos lett. Nem ismerem ezeket a technológiákat, de, ha a 3G-hez nagyobb frekvencia kell, akkor lehetséges.
Hát még a borz.....
-
enginev3.0
félisten
válasz agressiv #50628 üzenetére
Alstom kocsi, nem ugrált szóval nem hiszem hogy olyan kicsi kontakt hiba lenne, vagy még is?
Most újra rakom az eredeti szoftvert, és kiderül. Jó lenne ha csak szoftveres lenne
Térerővel nincs gond, azt írja hogy szerviz működik, csak a kapcsolat típusa UNKNOWN:0
Bár van hogy térerőt sem talál egyáltalán, ez nem tudom mi alapján változik ha átállítom, egyszer így egyszer úgy[ Szerkesztve ]
-
enginev3.0
félisten
válasz enginev3.0 #50629 üzenetére
Hiába raktam újra...
Érdemes szétszedni? Csak gsm bolti garis, lehet itthon jobban megszerelhető mintha beadnám és kitudja meddig nélkülözni kelleneA sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
orion1025
őstag
válasz enginev3.0 #50631 üzenetére
Szerintem előbb szét kéne nézni külföldi oldalakon, hogy volt e már valakinek ilyen problémája, addig kár szétszedni, na meg azzal nem hinném, hogy sokat megtudnál.
-
őstag
,,...Az ábrán látszik, hogy a cellákat elõször nagy töltõárammal és viszonylag gyorsan emelkedõ feszültséggel töltik (ez a töltés elsõ órája), majd a feszültség szintentartása, illetve kismértékű emelése mellett, de egyre kevesebb bevezetett árammal töltik (ez a maradék 2-3 órában jellemzõ)...."
Egyáltalán nem ezt írtad, végig konstans töltőáramokról és konstans töltőfeszültségekről beszéltél, valamint nem tettél különbséget savas-NiMh-LiIon akkumulátorok között. Nem vetted figyelembe a csepptöltés fogalmát sem, te konkrétan azt feltételezted az elején, hogy az adapter és az akkucsatlakozó közvetlen kapcsolatban állnak.
De nem magyarázkodom, hogy te miket nem tudtál, és hogy mennyi irreleváns összehasonlítást csináltál. Rád bízom, hogy mennyi része konkrét tanulmány és tény a tudásodnak, és mennyi része sufni "havernak működött" mókolásból eredő. Nekem egy idegennek nem kell bizonygatnod, csak magadat csapod be, ha nem ismersz el valamit. Viszont arra szerettem (szerettünk) volna rávilágítani, hogy ha nem szakmai a hozzászólásod, akkor érthetően jelezd ezt. Sok itt az olyan fórumozó, aki segítséget vár, mert szinte 0 a hozzáértése. Az ilyen embereknek ha olyan dolgot mondasz, aminek ők nem látják a veszélyét, azt hiszik a magabiztos tanácsaid alapján, hogy nyugodtan követhetnek. Pl ha én kértem volna tőled segítséget, már szétlövettél volna velem egy 40 ezer forintos GPS-t.
[ Szerkesztve ]
-
pjen
félisten
válasz razorbenke92 #50634 üzenetére
Én megpróbáltam diplomatikus lenni,de látom nem megy.Az biztos hogy nem egy tanártól tanultuk az elektrót.nem is akarok megint vitát nyitni.Menj át az apró laptop részére,rengeteg helyen találsz olyan hirdetést hogy lapos eladó 0 ás aksival vagy aksi nélkül,de hálózati töltővel kiválóan üzemel.Egyikhez sem mellékelik a tűzóltóság tel számát.Az hogy azadott pna n át kellett kötni az aksi helyét csak 1 plusz feladat.Ami elindul csak a töltőröl nyilván nem kinlódok vele.Direkt beüzemeltem öreg T192 öt aksi nélkül semmi robbanás.
-
orion1025
őstag
válasz enginev3.0 #50633 üzenetére
Régebbi szoftvert nem tudsz ráerőltetni?
-
Impressa
őstag
-
orion1025
őstag
válasz Lompos48 #50640 üzenetére
Miután egy telefonnak van hálózatért felelős végfoka is, így azzal ha gond van, olyankor jönnek a térerő elvesztések, miegymás gondok.Mivel BGA-s csodaszerkezet, azt nem hiszem be kell mutatni bárkinek is, mint probléma forrást.Csak egy ilyen gond idősebb telefonoknál fordul elő, ezért nem gyanakszom ilyen hibára.
BGA = paraszt-és mobilos nyelven alsó forrasztás.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Ember! Nem fogod fel, hogy attól, hogy vannak olyan készülékek, amelyeknél ez működik, NEM MINDEGYIKNÉL MŰKÖDIK EZ!!!
Tiszta homály amit beszélsz... Mi köze az egészhez a 0 kapacitású akksiknak? Nem azt mondtam, hogy baj, ha nincs akksi, hanem azt, hogy az adaptert nem kötheted minden esetben az akku csatlakozóinak a helyére.
Egy ősrégi telefonnál meg nem téma az ilyesmi, mert azoknál pont egyezik a feszültség. De egy mai telefonnál bekúrna, ha az USB 5V-ja menne be a telefonba az akksi helyén. Egy bocicsokit érő téglával én is kísérleteznék, de még azzal is csak akkor, ha a sajátom. Ennek ellenére továbbra is arról beszélünk, hogy Te képes vagy szilaj bátorsággal állítani olyan baromságokat, amivel segítséget váró embereknek okozhatsz több tíz ezer forintos károkat.Egészen biztos vagyok benne, hogy nem egy helyről tanultuk az elektrót. Szerintem érted miért mondom
Sajnálom, hogy ennyi ellenérv és tény ellenére sem vagy képes elfogadni hozzá nem értésed. Részemről is lezárva a vita, mert már át fognak minket zavarni másik topikba.
[ Szerkesztve ]
-
Elvagyok
senior tag
Sziasztok.Lenne egy kérdésem.SATA vinchesternél a BIOS-t mire kell állítani.Az alaplap ASRock 880GM-LE FX lesz.
Soha többé ...
-
anonymus89
addikt
válasz Lompos48 #50611 üzenetére
És akkor én mit tudok tenni ez ügyben?
De tényleg azt nem értem, hogy a másik kábellel ami akkumulátor töltőhöz van azzal miért megy a gyárival meg sehogy sem... -- erre azt a választ kaptam jobb minőségű ez mint a másik.Szerintem hagyom az egészet úgy ahogy van és használjuk a működő kábellel.
Organikus, természetes összetevőjű, 100% tisztaságú bőrápoló termékek //marcsiszappan.hu//
-
Lompos48
nagyúr
válasz anonymus89 #50646 üzenetére
Szerintem hagyom az egészet úgy ahogy van és használjuk a működő kábellel.
Ez a bölcs döntés.
...erre azt a választ kaptam jobb minőségű ez mint a másik.
Igaz. A kört szűkítve: jó. A másik: rossz (defektes). Ha értesz hozzá méregetve rá lehet az okra jönni. Ha nem, meg lehet hozzáértőt kérni. Ha ez se megy: el kell dobni.
-
DiceBlade
aktív tag
Sziasztok
Van egy ilyen fényképezőgépem, és a jelenlegi 256mb-os kártyánál nagyobbat szeretnék vásárolni bele
Viszont Memory Stick Pro-t nem igazán lehet már kapni, így ezt a párost néztem ki:
Adapter + Memorystick Pro Duo
Ez járható út? Mennyire megbízhatóak ezek az adapterek?
Előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest