- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Bluetooth hangszórók
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Házimozi belépő szinten
- Apple notebookok
- DUNE médialejátszók topicja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
-
PROHARDVER!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Talala
senior tag
Sziasztok.
Inteles platformról váltottam ryzenre. Csak át szereltem a merevlemezeket és nem tölt be a win. inaccessibility boot device hibával kifagy rendszer betöltés közben.
Valami ötlet? Ha nem muszáj nem szeretném újra telepíteni a wint. -
Marci112233
addikt
válasz Talala #122202 üzenetére
Ha nem Win10 volt akkor az újrahúzást nem hiszem hogy meg fogod úszni. Bár ha az is, ilyen jellegű átépítésnél célszerű az újratelepítés.
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
Csupingo
veterán
válasz Talala #122202 üzenetére
Win 10? Esetleg kérdezz rá a topikjában is. Elvileg ha kiírod pendrive-ra, vagy lemezre, akkor indításnál választható valami telepítés helyreállítás is, ha minden igaz.
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
BTom1970
tag
Adott egy linux szerver házon belül. Erre kapcsolódnak gépek, ezek is a házon belül vannak. A levelezés Outlook-kal vagy Squirrelmail-lel megy.
Kérdés, hogy meg lehet-e állapítani egy e-mail (fejléc) -ből, hogy az egyik házon belüli gép küldte.
Az Outlooknál benne van a gép címe az e-mail fejlécben. De ez így van a Squirrelmail-nél is, mert az a szerverről küld e-mail-t? Attól még küldő gép címe bekerül a fejlécbe?"Az élet az, ami velünk történik, miközben nekünk más terveink vannak" /John Lennon/
-
vbbb
addikt
Üdv! Laptoba vettem egy PNY 120GB-os új olcsóbb SSD-t. Telepítettem rá egy friss Windows 10-es rendszert. Eddig jól működött, de most már ahogy betölti a rendszert kifagy az elején. Elképzelhető, hogy az SSD miatt van? Egy HDD volt benne előtte amivel jól működött. Hogyan lehet teszelni, hogy driver hiba vagy az SSD a hiba? Köszönöm!
-
jeni
félisten
HD sentinel és a SSDok progival alapból nézd meg,hogy milyen az SSD állapota?
Azért ,hogy abban legyél biztos,hogy az új SSD hibátlan-e?
Aztán addig vezess vissza a programok vagy driver telepítéseket míg jó volt a bebootolás és nem fagyott le a géped. -
vbbb
addikt
Belepesnel rogton kifagy, azt hiszem klonozni fogom az SSD-t a regi SSHD-re es megnezem mi tortenijk majd. Az a fura, hogy F8-ot nyomogatva nem tudom elinditani a safe modot, rogton inditja az operacios rendszert.
-
quailstorm
nagyúr
Nem fura, Win8 óta így van. Ahhoz külön vissza kell kapcsolni a legacy bootmenut. Különben csak rendesen működő rendszerből tudsz safe mode-ba bootolni.
-
attiati
veterán
Google maps-en miert nem latom, hogy melyik iranyba allok?
Csak egy kor van az aktualis poziciomnal.
De nem mutatja, hogy merre fordulok. -
vbbb
addikt
válasz quailstorm #122211 üzenetére
Gyanitottam hogy ilyesmi van, eloszor azt hiszem megprobalom az alaphelyzetbe allitast a telepitorol.Ha ugyse jo akkor klonozom. Aztan meg kuldom vissza.Koszi
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/Urak!
Ha veszek egy ilyen kontrollert, jól sejtem, hogy a vezetéknélküli adapter nem jár hozzá? Azt hol érdemes venni?
Let the Zone take me if I am.
-
rup1u5
nagyúr
Sziasztok!
Egy régi 775-ös alaplap esata portjára keresek olyan kábelt ami esata male-ből csinál usb 3.0 female-t. Valami ilyesmi kéne csak female USB 3.0-val a végén. Létezik ilyen? Nem találok hiába guglizok.Why don't you knock it off with them negative waves!
-
heavygrip
senior tag
Sziasztok.
Tanácsra lenne szükségem.
Lehet buta kérdés,de már több fórumot,rovatot átlapozva sem találtam normális,vagyis egyértelmű választ.
Tehát miután kikapcsolom a számítógépet, érdemes az elosztót lekapcsolni,kell áramtalanítani? Vagy problémát okozhat ha sűrűn van fel/le kapcsolva? Teszem azt,hogy lehet 1 napig nem használom,de van,hogy 2-3 naponta kapcsolom be a gépet.
Előre is köszönöm!They are rage,brutal, without mercy,but you,you will be worse, Rip and Tear until it is done.
-
Cs1csó
félisten
válasz heavygrip #122220 üzenetére
Nem szükséges a tápot lekapcsolni és utána még az elosztót is, én takarításnál szoktam szétszedni a gépet majd újra összedugni. Ha pár napig nem használod vagy pl. nyáron ha viharos idő várható akkor kapcsold ki sőt húzd is ki a gépet sőt ha nem optikai kábeles neted van akkor a netkábelt is.
-
mezis
félisten
-
Hosssszu
őstag
Sziasztok!
Ha a képen látható eredményt kapom itt https://haveibeenpwned.com/ , akkor az azt jelenti hogy nincs feltörve az email címem, csak olyan helyen regisztráltam vele amit feltörtek? Tehát ha különböző jelszavaim vannak mindenhol, akkor elvileg nem kell aggódnom?
Elnézést a hülye kérdésrt, de annyira nem jó az angolom hogy egyértelmű legyen számomra a leírás.
Köszönöm szépen a segítséget!
[kép] -
Borisz76
veterán
válasz Hosssszu #122229 üzenetére
A kép alját levágtad de ott mutatja azt az 1 weboldalt ahol regisztráltál az adott email címmel...és azt az oldalt feltörték és megszerezték a jelszavadat.
Azon az oldalon változtasd meg a jelszavadat !
Valamint HA van másik weboldal ahol ugyanezzel az email címmel és jelszóval regisztráltál , akkor ott is változtass jelszót.Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
csige791
tag
Sziasztok
Internetsebesség gondom van. A házban minden eszközön normális sebességű az internet, beleértve a wifit is, kivéve a PC-n. Ez 0.5mbps-t jelent, még a többi eszközön 40-50mbps van.
Ez a hibaüzenet jött elő néha mikor teszteltem: Úgy tűnik, a számítógép beállításai megfelelőek, de az eszköz vagy az erőforrás (DNS-kiszolgáló) nem válaszol.
Végig csináltam az összes lépést de nem segített:
https://support.microsoft.com/hu-hu/help/2779064/your-computer-appears-to-be-correctly-configured-but-the-device-or-resWindows 10 van a gépen.
Az alaplap egy Gigabyte Aorus Z390 PROVan bármi ötlet, tanács ami segíthet?
Át cseréltem a kábeleket, mert azt hittem esetleg a portban van a hiba, de nem segített.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
pjen
félisten
válasz attiati #122234 üzenetére
Milyen készüléken használod,net van rajta folyamatosan,engedélyezted a hely adatok hozzáférését.Én most három telón+egy tableten kipróbáltam egy upc sim kártyával,semmi gond.Ha végképp nem boldogulsz a Here,esetleg a Sygic ingyenes off vagy on line verzióját kéne kipróbálnod.
-
sklopp
őstag
válasz rup1u5 #122219 üzenetére
Üdv!
Keresd őket, valószínű, meg tudják oldani: http://www.sommerkabel.hu/sommer_cable_szerelt_kbel.html -
rup1u5
nagyúr
válasz sklopp #122239 üzenetére
Köszi!
Egyelőre azt sem tudom, hogy működhet e egyáltalán. Vajon egy esata porton van elég juice hogy USB 3 portként üzemeljen és mondjuk elvigyen egy DSLR fényképezőt ha rádugom másolásra? Lehet inkább egy hátlapi PCI-E x1-es bővítőkártyát fogok bele venni csak nem akarnám tovább terhelni a 230W-os tápot. Így is egy Q9550-et GTX 660-at, 4 ramot és 3 SSD-t visz.Why don't you knock it off with them negative waves!
-
-
rup1u5
nagyúr
válasz quailstorm #122242 üzenetére
Ez lenne az?
Ez jó lenne, mert nem kér külső tápot.Why don't you knock it off with them negative waves!
-
Ricardo128
senior tag
Üdv mindenkinek!
Hálózati probléma állt elő a windows újratelepítése után. A helyzet az, hogy miután felállt a rendszer [ez a kis ikon] fogad és nem tud kapcsolódni a hálózathoz a laptop. Ha elfelejtetem vele a hálózatot, akkor tud rá csatlakozni, nincs probléma. A routerrel nincs gond, bármelyik telefon csatlakozik rá, illetve még az is furcsa, hogy hordozható telefonos hotspotra is egyből csatlakozik a laptop. Hálózati adapterből wifi tiltva, engedélyezve. Eszközkezelőben illesztőprogram eltávolítva, újratelepítve, manuális driver letöltve, telepítve, hálózat visszaállítása gyárira megtörtént. Semmi sem oldotta még meg a problémát. Ha van rá valami ötlet, szívesen fogadom. Win 10 PRO 64 bit, minap frissítve, Asus N551JW laptop.
Előre is köszönöm a segítséget!
gölmétcsül ©
-
nagyúr
válasz attiati #122234 üzenetére
Akkor látszik az irány, ha tudja, merre tartasz, de ahhoz mozognod kell egy irányba egy minimum sebességgel. Ha van a telefonba építve iránytű akkor gyalogos módban egy halvány kék körcikkel kellene neki jelezni, ha forgatod a telefont.
Esetleg nincs mágneses érzékelő a telefonban? Nem írtad, hogy eddig működött-e, sem a telefonod típusát. -
mezis
félisten
válasz Ricardo128 #122245 üzenetére
- A drivert az Asustól vagy az Inteltől töltötted le ?
- Egy ilyen Batch program rendszergazdai futtatása után lesz kapcsolat ?
netsh interface show interface
netsh interface show interface Wi-Fi
pause
netsh interface set interface Wi-Fi admin=DISABLED
pause
netsh interface set interface Wi-Fi admin=ENABLED
pause- Az ERŐ veled van ?
mezis
-
Marci112233
addikt
válasz quailstorm #122244 üzenetére
Nekem a régi gépembe ami szintén 775-ös platform volt egy Ewent EW1039 volt betéve egy Gigabyte GA-EP 45-UD3LR lapba. Azért volt rá szükségem mert kellett az előlapi USB3.0 csatlakozókhoz, hogy ki tudjam használni az USB3-as pendrive-mat. Bónusznak ott volt hátul is kettő csatlakozó. Ára sem volt vészes, így vettem egyet mert kellett, igaz mikor eladtam a gépet a kis kütyüt megtartottam és dobozában eltettem. Sose tudni mikor fog jól jönni. És hál istennek az árához képest jól működött, se az előlapi csatlakozó, se a hátlapi sem dobálta el sose amit rákötöttem.
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
Kiskokó
veterán
Helló
Gépem az adatoknál.
Segítsetek.
Van lehetőség arra akár WIN vagy akár Alaplapon beállítani azt hogy a gépben lévő HDD-t ne használja? Nem akarnám kivenni, biztonsági mentés menne rá csak mert SSD mindenem. De ha kell felismeri ha nem akkor nem használja a gép.
Értem azt teljesen OFF-nak hogy nem pörög fel egyszer se se induláskor stb.Vagy a kábelen mindig megkapja a tápot?
Köszi helló| Saabe™ | Keep Calm And Drive Quattro | <3 SHIBA INU <3 |
-
rup1u5
nagyúr
válasz quailstorm #122244 üzenetére
Na most ezt nem értem.
Amit linkeltem az Orico és szerintem teszek vele egy próbát mert nekem olyan kéne aminek nem kell tápcsati, pláne nem molex 2019-ben nincs is a gépben molex pedig minimum 10 éves konfig. Vajon ez a 4-es mennyire megbízható?(#122249) Kiskokó
Szerintem az nem fog menni. Minimum gépindításkor felpörög de miért is baj az? Az én vincsim is elég hamar leáll ha nem használom pl játék közben.[ Szerkesztve ]
Why don't you knock it off with them negative waves!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest