Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Tim82

    nagyúr

    Sziasztok!

    Adott egy Asrock N68-S3 UCC alaplap, 2 x 2 GB Kingmax DDR3-1600 RAM modullal meg egy Phenom II 521 procival.

    A lap előtörténetéről annyit, hogy hibásként vettem, a procival, RAM-mal meg egy Arctic procihűtővel együtt (amik teszteletlenek voltak) 8k-ért. A lapot leszámítva a többi alkatrésznek semmi baja, a lap hibája meg annyi volt, hogy két kondi hiányzott róla, ezeket pótoltattam.

    Egyetlen gondja van a lapnak és nem tudom behatárolni, hogy mi okozza: ha újraindítom, akkor nem hajlandó bebootolni, megakad a BIOS / instant flash / bootsorrend opciókat mutató képernyőnél. Ha kikapcsolom és újra bekapcsolom, semmi gondja nincs, folytatja egy gyors memóriateszttel és utána bebootol, utána meg stabilan működik.

    Merrefelé érdemes keresgélnem a probléma okát? Hardveres (rosszul sikerült az újrakondizás, vagy van halódó kondi, amit nem szúrtam ki - átnéztem, de szerintem rendben vannak), vagy szoftveres (BIOS-ban átnéztem az összes beállítást, semmilyen UCC-vel kapcsolatos beállítás nincs bekapcsolva, az ACPI beállítások is mind hasonlóan)?

    Előre is köszönöm. :R

    "You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

Új hozzászólás Aktív témák