Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • S1M0N

    senior tag

    Sziasztok!

    Adott egy 7 éves Gigabyte P35-DS3 alaplap (mai napig használva van a konfig, aminek ez is a része - nincs tuning, teljesen alap beállításokkal megy).
    Pár hete az idő és a dátum jelentősen eltért a valóstól ("voltunk" az 1700-as években, és 2080-ban is :DDD ), rákeresve a jelenségre, felmerült, hogy az alaplapi elem a ludas.

    Ma vettem bele egy ilyet (márka is ugyan ez). Az idő és a dátum megjavult, viszont a gép nehezen, vagy egyáltalán nem jut el a Windows betöltéséig...

    Van, hogy a billentyűzetre sem reagál ("rosszul" leállított gépnél a Windows indítására kérdez rá a gép - Normál/Csökkentett), viszont ha kivárom, míg letelik a visszaszámláló, akkor betölt a Windows, és hibátlanul megy minden.

    Bekapcsolásnál elég sokat gondolkozik, a szokásos "pittyegés" előtt sokat "gondolkozik", mire meghallom a szokásos hangot. Lehet, hogy ezt hülyén írtam le, de máshogy nem tudom. Nem morzejeles hangok ezek, mert felismerném.

    Visszarakva a régi elemet is jelentkezik ez a probléma, de pár próbálkozás után sima a bekapcsolás, és a Windows is betölt. A régi elemmel most az idő/dátum is jó, bár hosszabb áramtalanítás után lehet, hogy ez ismét megváltozik majd.

    Ja, még annyit, hogy az elem "aljának" a felülete számít valamit? Mert a réginek ilyen az alja, míg az újnak sima.

    Szóval, a kérdés: mi lehet a gond? :F

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák