Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Stauffenberg

    nagyúr

    Sziasztok!

    Van egy Asrock 870 Extreme3 lapom, ebben egy X4 955 CPU (egy X2-ből négymagosítva). Elmentem nyaralni és mire visszajöttem az fogadott, hogy a gép nem hajlandó elindulni. Amikor jöttek a nagy zivatarok akkor az öcsém kihúzta a konnektorból, így elvileg nem kaphatott túlfeszt.

    A ventillátorok és a ház díszvilágitása elindulnak. A lapon lévő LED a "00" kódot írja ki és a DVD olvasó ledje csak villog, de nem csippan, nem bootol, nem ad képet a monitornak, biosba sem tudok belépni, mert odáig sem jut el.

    Próbáltam a CMOS reset gombot babrálni, de a kézikönyv nem ír arról semmit, hogyan kell vele bánni, hosszan kell-e nyomni vagy mi. Próbáltam kivenni a gombelemet. Próbáltam felcserélni a RAMokat, kivenni a RAMokat, kivettem a HDD-t, kivettem a VGA-t, meg ezeket mind egyszerre, de semmi... Pedig ilyenkor minimum sípolnia kellene, hogy valami hiányzik.

    Volt olyan külföldi fórum ahol azt javasolták másnak akinek ugyan ez a gondja, hogy csak egy RAM modul legyen berakva a negyedik slotba, kapcsolja be, aztan kapcsolja ki és hagyja két órát pihenni áramtalanítva, gombelem nélkül. Ez elégge voodoo shámán baromságnak tűnik, de azt tudnom kellene, hogy melyik a negyedik slot, mert azért megpróbálnám.

    Mit tudok még tenni? Mit próbáljak még? Mivel tudom kideríten, hogy ha meghalt valami akkor melyik komponens az?

Új hozzászólás Aktív témák