Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kacsa7

    őstag

    válasz Gyumadár #57532 üzenetére

    Szerintem nem elég hozzá olyan zene, amit jól ismersz, mert azzal színpadot pl az életben nem állítasz be, egyforma hangerőket sem. Végső ellenőrzésre jó, de odáig eljutni nem.
    Én rózsazajt használok ahhoz, hogy az egyes hangszórók hangerejét beállítsam. Egyik oldali magas és mélyközép se legyen hangosabb, mint a másik. Ezt úgy tudod beállítani, hogy csak a 2 mélyközép vagy csak a 2 magassugárzó szól. Illetve a párból csak az egyik oldali, aztán a másik oldali. Hagyatkozz a füledre és esetleg egy telefonos spektrum analizátorra.
    Ha a hangerők megvannak és nem ugyanúgy szólnak az adott hangszóró párok(bal-jobb mélyközép vagy bal-jobb magas), akkor meg lehet próbálni EQ-zni, hogy ugyanazt kapd mindkét oldalból. Már ezekkel is elég sokáig el lehet játszadozni, főleg ha nincsen beforgatva a mélyközép... A bal oldali frekimenete akkor jóval előbb le fog törni. Ilyenkor lehet próbálkozni asszimetrikus vágással, tehát a bal mélyközepet feljebb engedni, mint a jobbot.
    Ha ezek megvannak, akkor jöhet az időkorrekció. Erre nem tudok tuti tippet, mert én is erősen csak próbálkozó vagyok. Szóval én úgy indultam el, hogy kimértem az egyes hangszórók távolságait, mint kiindulási alap. Ezt követően csak a 2 magast, majd csak a 2 mélyközepet megszólaltatva próbáltam a fókuszt a színpad közepére hozni. Erre megint vannak cél hangok. Én pl Rodolpho által megosztott Emma tesztet használok, ami 5 trackből áll, különböző frekvenciájú hangszerekkel. Ezzel egész jól be lehet állítani, hogy minden frekin tényleg középen legyen a színpad közepe. Persze ehhez nem elég csak időkorrekcióval játszadozni, mert lehet ehhez is bele kell nyúlni egy-egy frekin az EQ-ba, hogy középre kerüljön.
    Ez a színpad része. A dologhoz hozzá tartozik, hogy lehet, eq segítségével marha jó színpadod lesz, viszont rossz helyen nyúlsz bele és maga a zene élettelenebb lesz. Nekem sikerült ezt elérni... Utána inkább visszaraktam flat-ra és leszartam a színpadot :DDD Az egész egy véget nem érő, örök játék ;)
    Simi majd leírja, mit nem írtam jó, neki ebben több rutinja van.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák