- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Házimozi belépő szinten
- Apple notebookok
- DUNE médialejátszók topicja
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
C4sti3L
csendes tag
válasz Osynho #54256 üzenetére
Ez a 4 ohm-s. Az sqx 12 extreme a 2 ohm. Igen, azert kerdeztem ra, hogy mennyivel lenne jobb az audison, mert ha azt mondjatok, hogy inkabb erositot csereljem akkor inkabb azt cserelnem. Kineztem kettot. Az egyik a kicx qs 1.900 a nyomonak. Az elso szettnek meg egy gladen audio fd 130c2, ezt igazabol a merete miatt neztem mert nagyon szukos a hely ket hatalmas erositonek. Ezek az erositok jok lennenek? Vagy tudnal ajanlani jo felet?
-
-
C4sti3L
csendes tag
válasz Osynho #54258 üzenetére
A nyomot nem akarom cserelni nem reg vettem. Hasznaltan vennem a kicx-et a gladent meg boltbol. A kicx elvileg 4 ohmon 900rms 2 ohm meg 1300rms. Majd idovel lehet lesz meg egy ilyen gladen mely es akkor ugy mar tudom 2 ohmon hasznalni. Ha jol tudom. Nem tudom max erositot cserelnek mast mar nem akarok. Vagyis a kozeljovoben.
-
PiciPeti
őstag
válasz C4sti3L #54259 üzenetére
Inkább 2 csatis erőt nézz, amire hidalni tudod a subot. 2 Ohm-on már egy közepes erősítő is elegendő teljesítményt fog leadni ahhoz a subhoz.
Pl. Signat RAM 3 MK2, 25 körül megy használtan, jó minőség, és ~700W biztosan lecsorog róla.
De van 1000 más jó erősítő, 25-35 között már biztosan kapsz használtan jó minőségűt.Mivel a fejegységed nem tud aktív vágást/idókorrt, így fölösleges előre a 4 csatis erősítő, inkább egy 2 csatist keress. Abból a keretből mondjuk egy ilyet: Mosconi
-
kacsa7
őstag
válasz C4sti3L #54253 üzenetére
Az erősítő biztosan cserés. Addig felesleges is szettben tovább lépni. Nem tudom milyen RCA-t használsz, de sanszosan az is.
A Gladen erősítő árából már rohadt jó, A vagy AB osztályos használt erősítőket lehet venni, amik hangban agyonverik és nem halnak meg két év múlva, de már a feléből is korrekt darabokat lehet venni, fényévekkel jobb hanggal. A nyomónak szintén nem ártana egy combos erősítő, hogy kiszólja magát könnyeden. -
Adonimus
senior tag
SZép napot Urak.
Még mindig keresek Megane Classic 1999-es kiadáshoz felujitott hátsó hidat vagy aki felújítani a meglévőt. Hajdu Biharban lehetőleg.
adonimus felhasználónak 41 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! - http://www.phmegbizhatosag.atw.hu
-
PiciPeti
őstag
Najó, de itt?
-
C4sti3L
csendes tag
válasz PiciPeti #54260 üzenetére
Szia! Köszi. Most ugye egy mélyem van ami 4 ohm. Ha jól meg lehetne hajtani akkor maradna is ez. Esetleg egy 2 csatornás crunch gtx-2600 elegendő lenne neki 4 ohm-on 1x600w rms-t tud ez gondolom a valóságban olyan 520 rms lenne? és akkor az mellé még a gladen az első szettnek amit ajánlottál? Ez így jó lenne?
-
G.Zs.
senior tag
válasz C4sti3L #54264 üzenetére
Bar nem volt Gladen SQX 12-es nyomom, az elodje az Audio System HX 12 SQ viszont igen. Jo nehany erositovel kiprobaltuk. Az ugy 700-1000W-al erezte magat igazan jol. Az Alpine 3544-em nagyon keves volt neki, egy PDX 1.1000 kellett hozza, hogy ugy rendesen megszolaljon. Hasonlo 30-as ontvenykosaras sub-okkal ugyenez volt a tapasztalatom.
Ha a menyasszony apja az örömapa, a menyasszony anyja az örömanya akkor a menyasszony az örömlány?
-
PiciPeti
őstag
válasz C4sti3L #54269 üzenetére
Annyiért én inkább ezt venném: Helix
Ez mindenre elég, beton stabil, jó minőségű. De ennek kb a feléből is szokott lenni megfelelő, elegendő teljesítményű (ahhoz a subhoz) erő. Lehet érdemesebb inkább várni egy jó vételre.
Illetve azt ne feledjük, hogy itt már ugye KW-okról beszélgetünk, azt ki is kell szolgálni, minimum egy combos spirálcellás akkuval, vagy inkább egy pótakksival, megfelelő kábelezéssel...
Költség, áram és helytakarékosabb megoldás lehet: Steg
Én utóbbira szavaznék.
[ Szerkesztve ]
-
csabi324
tag
Sziasztok
Pioneer MVH-X370Bt fejegységem.
Az lenne a kérdésem hogy hátul van koaxiális ményomó csatlakozásom.
Ez azt jelenti hogy erősítő nélkül tudok rákötni mélynyomót?
Bocsi lehet buta kérdés de nem nagyon értek hozzá.
Meg lenne egy Sony XS-FB1330 hangszóró pár ami koaxiális és "Megabass" van ráírva.
Az ilyet érdemes megvenni? tudom egyértelmű nem lesz olyan mély mint egy mélyláda de megéri e? -
m.lala
aktív tag
Szeretnék kis segítséget kérni a zenehallgatás részhez magához:
Leendő fejegységem fogja tudni a FLAC formátumot, kicsit beleásva magam a témába és a gyenge mp3-akat hallgatva felmerül bennem a kérdés, hogyan tudok FLAC-ot vagy jobb minőségű mp3-at szerezni/ készíteni magamnak.
Reklám mentesen egy cikkben őt találtam
[link]
egyszerű és működőképesnek tűnik, de két kérdésem lenne hozzáértőktől:1.) Meglehet hallani egy átlag autós hifiben a különbséget egy MP3 /320Kbps/ és egy FLAC között? És egy 96 vs 320 Kbps mp3 között?
2.) Működik ez az átalakítás ha egy gagyi mp3-at alakitok át mondjuk 128 Kbps-ot 320-asra, ez lehetséges egyáltalán?
Abszolút laikus vagyok hozzá, de bármilyen gyenge hozott anyagból kilehet hozni egy jobbat? Számomra ez kicsit a fessünk már egy Ferrari jelet egy Trabira tipikus esete vagy tulajdonképpen ez egy kitömörítés?
Mert akkor mindenem átkonvertálom 320Kbps mp3-ra.Köszönöm az infót
[ Szerkesztve ]
Doktor úr kérem segítsen, valami baj van a memóriámmal. Mióta? Mit mióta?
-
nagyúr
válasz m.lala #54282 üzenetére
Van-e kulonbseg 96bit es 320bit kozott? Csak annyi mint egy 320x240-es video es egy fullHD video kozott A lenyeget mindketton erzekeled, de a reszletek teszik elvezhetove.
Ha egy 96bit-es mp3-at felkonvertalsz 320-asra, az pontosan a fessunk ferrari jelet trabira eset Ha 96bitnyi informaciod van, akkor hiaba konvertalod fel nem lesz benne tobb info, max a merete lesz nagyobb. A konverter nem tudja kitalalni milyennek kene lennie a szamnak A flac -> wav konverzio annyiban mas, hogy az egy kitomorites, egy 20mb-os flacbol lesz egy 100mb-os wav, mindketto vesztesegmentes foematum.
[ Szerkesztve ]
-
HI-FI
tag
Sziasztok!
Szeretnék venne egy JVC KD-X220 fejegységet a kocsiba. Ezen az áron ezt találtam a legjobbnak. Bár bevallom, hogy nem igazán értek a témához.
A mostani egy JVC KD-DV4202. Az lenne a kérdésem, hogy mennyiért tudnám eladni? Teljesen jó állapotban van.
Köszönöm a segítséget előre is! -
törölt tag
Sziasztok. Bár tegnap a Facen-is megosztottam,és bizonyára nagy az átfedés,de leírom itt is bekötöttem asztalon szobában a Brax 1.400-at. Fej Alpi 9835,rca hicon ambience,hangszórókábel sommert orbit 225 mk2,hangfal Heco victa 701.. Eddigi tapasztalatok: EZ KIBA:TT JÓÓÓÓÓÓÓ Akkora tér,annyi részlet,teteje észvesztően jó,alja is a helyén,közép zseniális..Ma ráakasztom a Genesist is Kíváncsi leszek...
-
syrus88
újonc
Sziasztok!
Remélem tudtok segíteni.Autóhifi berkekben jártasságom hiányos,de próbálom leszűkíteni mit szeretnék.Mély nyomó,kondi meg van,de szeretnék mellé egy komponens kialakítású hangszóró rendszert,valamint egy "normális" fejegységet.A probléma itt kezdődik,hiszen sok minden másban is,így itt is fenn áll véleményem szerint az,hogy a márkanév nem minden,mindenki gyárt trágyát is és jót is.Szeretném a segítségeteket kérni előbb egy "normális" fejegység megtalálásában.Nem kell nekem facebook elérhetőség,se csilli villi design,csak normális minőséget csikarjon ki a hangszórókból,akár használt is érdekelne,csak fogalmam sincs milyen úton induljak el.A hangszóró témában ugyancsak kellene segítség,15 cm hely akad a közép-mély számára,ide kellene egy ugyancsak egy "normális" minőségű és erejű hangszóró.Lényegében a minőség a mérvadó,de a teljesítmény se elhanyagolható.Remélem végig olvassátok és tudtok nekem segíteni ebben,minden segítséget megköszönök és akár ajánlatokat is várok,
Köszönöm előre is!
Elérh.:npetya88@gmail.com -
syrus88
újonc
válasz #28001792 #54293 üzenetére
Szia!
Fejegységnél a lényeg a minőség,mégpedig hangzásban.Rádió igazság szerint nem érdekel,ahogy az sem,milyen módon lehet csatlakoztatni a zenét,nekem a jó öreg CD is jó,a lényeg a minőség.50-100 lenne a limit,de az se baj,ha közelebb az ötvenhez XD.A minőségi hangzás és megbízhatóság a lényeg nekem és,hogy tudja,amit ígér.A komponensben nyitott vagyok bármire,ami az adott helyre belefér és szépen kooperál a fejegységgel.
-
punish3r
aktív tag
Sziasztok.
Végre eljutottam addig hogy holnap bekötöm a rendszert egy próba erejéig. Lenne egy amatőr kérdésem: az erősítőn a "legkisebb" gain állás a 0.2V és a "legnagyobb" pedig a 9V, ugye? Levenném minimumra nehogy egyből szétküldjem a hangszórókat.
[ Szerkesztve ]
Már a jövő sem a régi...
-
punish3r
aktív tag
80 prs a fej. 5V-os-ak az RCA-k. akkor addig is tekerjem kb.? bocsi ha ez magától értetődő de inkább kérdezek minthogy elrontsak valamit. Ugye az erő 4X156W rms (4ohm) a mélyközepek 2X100W a magasról nem találok pontos infót de 2X75W lesz szerintem(audison voce k6, aktív módban hajtva).
[ Szerkesztve ]
Már a jövő sem a régi...
-
Lusu
aktív tag
válasz syrus88 #54294 üzenetére
Ha forrásnak jó a CD is, akkor pl. az Alpine CDA 98xx szériája nagyon jó hangot produkál, használt árban gombokért.
Viszont ha már itt tartunk, nem tudom mi a terved az első szettel és, hogy mennyire akarsz belesüppedni a témába, de ebben a minőségben már mindenképp javasolt az erősítőről való meghajtásuk. Ez egy korrekt minőségű 2 vagy 4 csatornás erősítőt jelent, tisztességesen bekábelezve. Plusz az ajtók rezgéscsillapítása.
Esetleg írd le milyen nyomót, erősítőt, kondit szereztél, mert a nálam hozzáértőbbeknek ez is támpontként szolgál. -
PiciPeti
őstag
válasz syrus88 #54294 üzenetére
No álljunk meg egy ásónyomra...
Örvendetes hogy előbb kérdezel, így valószínűleg hatékonyabban tudod majd elkölteni a hifire szánt keretet...
Ha a minőség a fő cél, akkor rendszerben kell gondolkodni, tehát hiába veszel 50-100e-ért fejegységet, ha az utána levő lánc ötöd annyit se ér. Egy ilyen kategóriájú fej után ~500e Ft-ot (új áron) kell elkölteni a többi komponensre, hogy megmutassa magát a fej.
Mennyit szánsz a dologra kb, milyen zenét hallgatsz, milyen autóba lenne, mit hallottál eddig ami tetszett?
-
Samus
addikt
A csipogókat, ha a tükörháromszögre kerültek, hogy érdemes elhelyezni? 45 fokban döntve felém, vagy egymással szembe nézve?
'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest