-
PROHARDVER!
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz KriszXJR #51248 üzenetére
Nem a burkoltan fogalmazással van a lényeg. Mi is tudunk szöveget értelmezni, elhiheted.
Azzal van a gond, hogy egy konkrét hirdetés linkelése (legyen az Hardveraprós, OLX-es, akármilyen) mögött állhatnak anyagi érdekek (szomszéd, barát, saját hirdetés). Ezáltal pedig nem a segítő szándék vezérli az illetőt, hanem az anyagi érdek.És igen, azzal nincs gond ha leírod azt a pontos címet amivel megtalálja ott.
⭐ Stella
-
ugabesz
csendes tag
Ha már ennyit off-olunk Nekem konkrétan sokat segített az ominózus reggeli bejegyzés, ugyanis az olx-es hirdető nem adta meg az erősítő típusát, így sosem találtam volna rá... Viszont így már boldog tulajdonosa vagyok
-
bojti175
csendes tag
Szerintetek ez működhet, hogy indításkor ne vegye el az áramot a fejtől? egy 10 A egyenirányító diódára gondoltam és 10 db 1000uF kondira. Vagy valami egyéb ötlet? Ez milyen hatással lehet a hangra? másik fórumon láttam, hogy egy fórumtárs használ kis kapacitású kondikat a fejegység elé és azt mondta, hogy dinamikában hozott neki a fej előtti kondi, de első sorban a kikapcsolás miatt lenne, ha nincs negatív hatással.
[ Módosította: radi8tor ]
-
PiciPeti
őstag
válasz radi8tor #51251 üzenetére
Értem, miről írsz, és mi a félelmetek ezzel kapcsolatban, de ez hamar kibukik sztem, mivel itt fórumozik 10-15 ember aktívan, aki nap-mint nap ide jár. Ha valaki szemetet, vagy túlárazott dolgot hirdet, az fel fog tűnni nekik/nekünk. Ugyanígy ha valaki mindig egy adott eladó termékeit reklámozza, tukmálja. Ha ez kibukik, akkor természetesen megteszem én is megfelelő lépéseket.
Viszont amíg segítő szándék áll egy ajánlat mögött, addig kár, és hiba ezt tiltani szerintem. Persze ezt "kívülállóként" nehéz átlátni, de mint közösség, szerintem ez működő felállás, hiszen mint a példa mutatja, legalább 1 éve így megy ez itt, és nem korcsosult a topic "zsibvásárrá", ellenben mint az előző hsz-ek igazolják, sok-sok embernek sikerült ezzel IS segíteni, a szakmai tanácsok mellett...
Kérem, hogy gondoljátok át a dolgot ezzel kapcsolatban. Szerintem a tiltás itt csak susmorgást, kiskapuzást, és ügyeskedést fog szülni. (Utaljunk a hirdetésre, intézzük privátban, stb...)
Várom válaszod/válaszotok!
-
kacsa7
őstag
válasz PiciPeti #51259 üzenetére
A start/stop-os autókhoz való fejeknél nincs ez a jelenség. Az Alpine CDE-178BT-m pl ilyen volt. Az nem volt érzékeny az indítózásra, észre sem vette. Persze jó akksi is kell hozzá, mert a gyári GM akksival néha kikapcsolt. Amikor bekerült az Exide Premium megfelelő indító árammal, onnantól nem csinálta.
-
PiciPeti
őstag
-
LógaGéza
veterán
válasz PiciPeti #51262 üzenetére
Mondjuk az a vicc, hogy a Clarionomnál van egy kis kikapcsolás animáció, ami a kikapcsolás után 3 másodperc alatt fut le. Ergo mikor ráadom a gyújtást, akkor bekapcsol, megvárom, hogy kattan a főrelé, ekkorra már pont megszólalna a fejegység, de mivel indítok, ezért a fejegység lekapcsol, lejátsza az animációt, de mire végigmegy, akkora jár a motor, ergo újra bekapcsol... Szép megoldás
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
ugabesz
csendes tag
válasz bojti175 #51253 üzenetére
Igen
Az akkus kérdésedre pedig sztem a 10x1000uF semmire sem elég, de pl ha szerzel egy 1F kondit (a használt piacon 5-10eFt), az megoldhatja a problémádat, ha csak az RCA kimenetet használod (ebben az esetben akár 1 percet is el tud róla menni a fej), vagy ha nem - az indítás idejére lejjebb veszed a hangerőt. Mivel ezeknek a kondiknak külön ki és bemenete van, elektronikával elválasztva, így kiegészítő diódára sem lesz szükséged. -
szilva01
őstag
Csókolom!
Ha hülyesége(ke)t kérdeznék, kérlek nézzétek el, nem értek semmilyen hangtechnikához. A topikban is keresgéltem egy kicsit meg a guglin is de nem találtam kielégítő választ sajnos. Bedöglött a 8000 forintos osanos fejegységem egy 2001-es suzuki swift-ben (szedán ha ez számít valamit), amit nem is sajnálok, mert még a számítógépem hangszórójához képest is szörnyen szólt. Gondolom ez a gyári hangszóróknak is köszönhető kisebb-nagyobb részben. Na, a lényeg az, hogy 20-30k környékén keresek a gyári cucchoz fejegységet, 1 din méretűt. Nyilván minél kevesebb, annál jobb. Az egy dolog amit szeretnék tőle, hogy a hangminősége minél jobb legyen (mondjuk nem tudom van-e olyan szituáció, hogy nem ez számít ), nyilván pénzmag és a gyári hangszórók határain belül. Ha rá lehet dugni pendrive-ot, vagy androidos telefont annál jobb, de ha van olyan egység ennyiért ami csak CD-t olvas, de behugyozok a hangminőségtől, akkor majd írogatom hetente a CD-ket. -
nagyúr
válasz szilva01 #51269 üzenetére
Szia! 30k-ert 2 opciod van. Vagy veszel egy uj jobb minosegu fejet, aminek atlagos hangja van vagy veszel egy regebbi csak CD-s fejegyseget, ami anno felso kategoria volt es brutal jo hangja van. Az elso opciot akkor javasolnam, ha nem akarsz a fejegysegen kivul masra kolteni. Egy pioneer 180ui boven tobb, mint amire a gyari hangszoroknak szuksege van, funkciok teren is kiszolgal majd. Ha bele szeretnel menni komolyabban, azaz uj elso szett, erositok, lada stb. akkor egy komolyabb hasznalt fejet javasolnek.
-
ugabesz
csendes tag
válasz tboy93 #51162 üzenetére
Tegnap meghajtottam a Pio TS-E170Ci szettet egy komolyabb négycsatornással hidalva (lemérve 4 ohmon ~2x250W RMS-t visz). Sajnos elég hamar lekoppan a mélyközép Úgy képzeld el, hogy normál mennyiségű mélyet tartalmazó zenével az erőlködő elé kötött 15A biztosítékot nem sikerült megolvasztanom... Viszont egy akusztikus felvétellel - csak gitár + énekkel igen, utána kicseréltem egy 25A-ra az bírja, de ez még közel sem az erősítő vége...
Kéne elé egy felül áteresztő szűrő 30-40Hz körüli, azzal még nyernék egy picit. Lehet ilyet külön kapni, valami értelmes áron, vagy inkább rakjak össze egy ilyet: [Sallen & Key másodrendű HPF] -
szilva01
őstag
válasz tboy93 #51270 üzenetére
Nem tudom meddig lesz meg a verda, lehet még sokáig, meg (gondolom) a hangot lehet vinni másik autóba, de a biztonságos üzemhez szükséges költségeken kívül nem szeretném erre az auóra locsolni a pénzem, viszont zene nélkül megőrülök, főleg egyedül. A fejegységet meg köszönöm!
-
Czimby
addikt
válasz szilva01 #51273 üzenetére
A tboy által ajánlott fejegység nagyon jó az árához képest, és a 30e Ft-os sem szól semmivel sem jobban mint ez, csak 1-2 felesleg dolog, állítható színek stb van benne. a Bele kb ugyanaz.
De ha a fennmaradó 12e Ft-ot esetleg hangszóró cserére költöd, vagy ajtó szigetelésre annyit fog változni a hangminőség, hogy leesik az állad.
(Ha jól emlékszem a sedannak az ajtóban van a hangszóró, nem a műszerfalban )Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
-
Czimby
addikt
válasz ugabesz #51272 üzenetére
Maradjunk annyiban hogy az az elektronika csak a kijelző és semmi más, a kondik 99%-ban.
A kondiból kiáll 2db kb 8mm vagy nagyobb átmérőjű kivezetés amit semmiféle relé vagy kapcsoló nem szakít meg. Ezért is kell ellenálláson keresztül tölteni őket beüzemeléskor.
Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
-
simi811118
aktív tag
válasz szilva01 #51269 üzenetére
Szia!
Én gyári hangszórókhoz ebben az esetben inkább egy mechanika nélküli fejet vennék, ami tud lejátszani valami veszteségmentes formátumot. Flac, wav. Kenwood kmm széria vagy Pioneer mvh széria. Jvc-t is lehet, azok is jók. 16-25 között vannak az árak, újonnan, boltból garival.
Szvsz én ebben a helyzetben egy kenwood kmm 361-est vennék. Régebbi CD-s fejet abban az esetben vennék, ha lenne mögötte kicsit komolyabb rendszer és szükséged lenne aktív vágásra és/vagy időkorrekcióra. -
simi811118
aktív tag
válasz simi811118 #51276 üzenetére
Vagy egy Kenwood KMM-122 -t.
-
Gábor984
tag
válasz ugabesz #51271 üzenetére
Hát szerintem arra szettre tök fölösleges egy ekkora erősítőt rákötni. 60W rms-t bír az a szett. Jóhogy hamar felkoppan. Értem én, hogy dinamika, meg tartalék, meg minden, de ez már túlzás. Szerintem nem azt kellene nézni, hogy hány wattos az erősítő. Nekem egy steg K4.01 volt 4x85 W rms teljesítménnyel és nem éreztem, hogy nincs dinamika, nincs tartalék ugyanezen szettet hajtva. Tökéletesen elég volt neki, tökéletesen kontrollálta a szettet.
-
Czimby
addikt
válasz szilva01 #51280 üzenetére
Hanno protecto pf830-al 12e ft-ból kijön a két ajtó. Youtubeon van video, hogy kell felrakni bitulapot. A komfort is jobb lesz, és a zene is. Hiszen ezután mondhatni hangfalban van a hangszóró. Fontos, hogy a szerelő nyilásokat az ajtón lezárd a lappal.
Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
-
pengusz77
senior tag
Nemsokára hangszórókábelt kell vásárolnom. Szerencsére itt kaptam ajánlást, köszönet a segítségért.
Közben olvasgattam, keresgéltem, és a következő gyártóra bukkantam:Itt közvetlenül a hangszóró kábel katalógust linkeltem be (mint látható millióféle termékük van)
Kérdésem az lenne, hogy mit is takar pontosan a "Rendkívül finoman sodrott rézvezető (6-os osztály)"
Mik ezek az osztályok, és miben jobb mondjuk egy LSW25?
A fenti gyártó pl. gagyinak számít? (nyilván nem a legfullosabb High end kábelekhez viszonyítva -
opeter70
senior tag
válasz pengusz77 #51287 üzenetére
Ez nem egészen így működik sajnos.
Ez a hangszórókábel dolog egy elég nagy "mágia". Nem lehet pusztán csak a műszaki paraméterek alapján megmondani egy kábelről, hogy jó, vagy rossz (milyen egyszerű is lenne az élet, csak kiválasztanánk egy táblázatból a számunkra legjobb szerkezetű, összetételű kábelt és máris megvan "álmaink kábele". ).Példának okáért az LSW25 egy viszonylag durva (értsd: az átlagnál kissé vastagabb) elemi szálakból készült kábel, és mégis nagyon jó a "hangja".
Találkoztam már sok finomabb szálakból készült kábellel, ami a nyomába sem ért.A kábel anyaga, összetétele már többet mond el (általában jobb, ha minél tisztább réz, de lehet ezüsttel, vagy ritkábban más fémmel ötvözött is), de még ezek alapján sem lehet "vakon" megmondani, hogy neked melyik lesz a legjobb, mert a hangszóróktól és a rendszer többi elemétől is függ, hogy milyen kábel passzol hozzá.
Ezügyben inkább hallgass a többség tanácsára, vagy esetleg próbálj ki több kábelt (tudom, ez autóhifiben nagyon nagy macera).
-
bojti175
csendes tag
Ha valaki kíváncsi hogy honnan kezd torzulni a sinus jel.. Kipróbáltam működik :-) csak a próba szálon lévő ellenállást cseréltem egy 1M potméterre.
-
simi811118
aktív tag
Ma végre rászántam magam a kis Rainbow erő rendbe rakásának utolsó előtti lépéseire : kapott új terminál csavarokat, mert a gyáriak szerteszét voltak már gányolva, valamint egy kis takarítás is ráfért. Belseje rendbe téve (cserélve lett egy FET, és újra lett pasztázva az egész) - még a biztosítékát kell pótolnom és kész is van
Ha az időjárás kegyes lesz, akkor a jövő héten meg is szólal majd végre........Jó, okés, nem szép. De legalább csúnya - hála az előző tulajnak
[ Szerkesztve ]
-
szilva01
őstag
válasz lautnermark #51290 üzenetére
Igen, ott vannak. Lottem rola kepeket is de a mobilnetem meg nem volt hajlando feltolteni sehova.
-
adyz.
aktív tag
üdv az uraknak!
szert tettem nagyon-nagyon olcsón (érdemes piacon nézelődni) egy jbl rn3504 erölködőre. szinte új állapotnak örvend, amp-performance szerint 4*45w-ot tud. namármost, ez elég lenne a 4db hertz dcx-nek? jelenleg egy toxic tx-1000-ről (igen, tudom...tudom... ) mennek, ezt szeretném sürgősen kiváltani.
[ Szerkesztve ]
-
KisBundi
őstag
Gladen alpha magas hangváltójának ha elvágom a kis piros vezetékét, akkor emelkedik a hangereje 3dB-elt?
-
adyz.
aktív tag
válasz simi811118 #51296 üzenetére
észre fogom venni a különbséget?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10105F / GTX 1070Ti 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest