- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Androidos fejegységek
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Projektor topic
- OLED TV topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
-
PROHARDVER!
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
PartyNewl
tag
Mennyi anyagot vegyek ezekből a két ajtóra körülbelül? Honda Civic 6gen 3D
[STP SILVER]
[PF 830]
Tudom hogy minden autónál más, de úgy naggyából mennyivel számoljak? -
Osynho
addikt
válasz Drakoo #47650 üzenetére
Ezek egyáltalán nem drága kábelek, inkabb a korrekt minimum kategória, mondjuk hangszóró kábelből találni olcsóbbat is, ami még nem annyira ruhaszárító kötél szint. Az emberek fejében a hifizes általában sokkal kisebb kiadás, mint amekkora a valóságban. Ennek megfelelően szart vesznek, amit jónak gondolnak.
Mögé: a thi elé small paraméterek határozzák meg a méretét, illetve van gyári ajánlás is. A láda típusa meg főleg egyéni preferencia kérdése. Sedanba veretni bass reflex. Jo ez a nyomó egyébként?
[ Szerkesztve ]
-
Möhe
addikt
30cm subnak [link]
Mekkora/milyen láda kell?
Bmw 5er sedanba? -
Daywalker
addikt
válasz simi811118 #47646 üzenetére
Nézegettem, de hangzásban inkább német-amerikai vonalon keresek valamit. Kínomban már Alpine V12-t is néztem, ha már japán (MRV-400S), de azt drágán akarják adni. A Ten az ára miatt csábító
[ Szerkesztve ]
"A szabályok csak irányelvek azoknak, akiknek végképp nincs szabad akaratuk."
-
PiciPeti
őstag
válasz Drakoo #47645 üzenetére
Így gyorsan körülnézve:
Kicsit drágább, de alkudni mindig lehet. és ez biztosan elég lesz, akkora autóba, sőt, ha elkap a hév, és az elejét is megcsinálod, akkor úgy is ki fog szolgálni a dolog.
Ehhez az erősítőhöz a 25-ös hegesztő kábel is bőven elég, de emlékeim szerint az Octavia-ba be van hozva az utastérbe egy viszonylag normális kábelen a +12V egy terminálra, ha onnan viszed hátra az erősítőig a kábelt, akkor elég lesz a 16-os is. Ha meg az ülés alá pakolod az erősítőt, akkor valószínű a régi kábeled is elég lesz, akkor hangszóró kábelből fog több kelleni. RCA-nak jó a kácsás szerelt barna-bordó színű.
-
Drakoo
tag
Akkor uraim hallgatom az ajánlatokat
A modern mũvészetet épp olyan nehéz megérteni, mint a cselekményt követni a betũlevesben.
-
Drakoo
tag
Blaupunkt GTb 1200 mélynyomó, 250 W
erről vélemény? 15.000 ért van gondolom akkor annyit is ér!???
A modern mũvészetet épp olyan nehéz megérteni, mint a cselekményt követni a betũlevesben.
-
Daywalker
addikt
válasz simi811118 #47660 üzenetére
Tom h jó az Axton, de ez nekem már nagyon oldschool Tudom, finnyás vagyok!
"A szabályok csak irányelvek azoknak, akiknek végképp nincs szabad akaratuk."
-
PiciPeti
őstag
válasz simi811118 #47660 üzenetére
Nem tudsz neki jót mondani, mindenbe beleköt...
Én is próbálkoztam sok-sok finomsággal, de csak a partizánkodás megy... -
varydave
tag
válasz Daywalker #47664 üzenetére
Sziasztok!
Egy 2006-os Mazda 6-nál szeretnék nagyban javítani a hangzáson, mert a jelenlegi állapottal egyáltalán nem vagyok elégedett.
A fej gyári, lehetőség szerint nem akarom szétfaragni a közepét és betákolni valahova egy másik fejegységet.
Jelenleg ez hajt egy Focal R-165C koax szettet. Jelszint átalakítóval be lett kötve egy MacAudio MPX4000 egy épített JBL 1214 ládával.Amire első körben gondoltam:
- A jelenlegi első szett menne hátra, helyette a következőket néztem (erősítőről hajtva): Morel Tempo 6, Audison AV K6, Focal PS 165,
- Erősítő helyett passzolom mit lenne érdemes
- Mivel gyári a fej, érdemes lenne DSP-ben gondolkodnom? -
-
footy
addikt
válasz varydave #47669 üzenetére
Az a legkisebb baj, hogy a szine mas. A nagyobb problema az hogy az aftermarket panellel bukod a kozponti kijelzot(ora, fogyasztas, homerseklet, klimahofok) es az automata klimavezerlest is.
A mazdanak egyebkent az atlagtol jobb a fejegysege, erdemes ra DSP-t akasztani. Nekem is ugy volt.
High-end rendszert is akasztottak mar ra profik.
Bose vagy sima fejegyseg van bent?[ Szerkesztve ]
-
-
z123456789
addikt
válasz LógaGéza #47374 üzenetére
Sziasztok!
A projekt még mindig nem kezdődött el, de most már a rendelés gombra kattintásnál tartok.
Előtte azért lenne még kérdésem. Ez a szett 2 közép, és két magas tányért tartalmaz? Még sosem vettem hangszórót kocsiba. Vagy csak 1 közép és egy magast?
Továbbá 1998-as 4 ajtós japó Honda Civic-be ezt simán be tudom szerelni? Nem kell hozzá más egyéb? Pont akkora méretű lesz? Illetve a korábbi kábeleket fel tudom használni? Vagy azt is cserélni kell?
Előre is köszi.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz z123456789 #47682 üzenetére
Szia! A szett 2db melykozepet, 2 magas hangszorot, 2 hangvaltot es nemi kabelt tartalmaz. A civicbe faragas nelkul biztos nem fog bemenni, gyarilag 13-as hangszorok vannak benne. Jo esellyel csak kiemelo gyurut kell hasznalnod, semmi extra. A kabeleket minimum a dobozban levokre cserelnem, ha nem veszel jobb minosegut.
-
simi811118
aktív tag
válasz z123456789 #47682 üzenetére
Ez az amit már nem fogsz kapni sehol. Gladen alpha néven keresd. Ha jól tudom, nem fog bemenni faragás nélkül. De ez sztem még a 13-asra is igaz, gyárilag keretben van a hangszóró, e helyett kell venned egy átalakító keretet.
A gyári kábel sem fog rámenni sajnos ..... ahhoz is átalakító kell, vagy levágod és felsaruzod.[ Szerkesztve ]
-
PiciPeti
őstag
válasz Drakoo #47659 üzenetére
Ha még nem vettél semmit, itt egy baromi jó ajánlat: Earthquake+erő
-
z123456789
addikt
válasz tboy93 #47683 üzenetére
(#47683) tboy93
A 165 az azt jelenti hogy 16,5cm, a gyári 13cm helyett? Hogy érted hogy faragás? Mit kell faragnom? A műanyagot, vagy mit? Bocs a hülye kérdésért, de sosem csináltam ilyet. :-/ Mivel faragjam? Lézerkarddal, vagy stihllel esetlef dekopír fűrész? Vagy a sima szike is elég hozzá?(#47684) simi811118
Hogy érted hogy nem kapok? Ott az oldalon csak kamu a 4 napos szállítási idő? Hasonló ár/értékű létezik?
Tudnál nekem ilyen átalakító keretet linkelni? Hogyan kell ezt elképzelni? A nagyobb keresztmetszetből hogyan csinál kisebbet? Vagy rosszul értem az egész folyamatot? A kábel átalakítóból milyen kell? Vagy ha felsaruzom, akkor milyen sarukat kell hozzá rendelnem? Tényleg srry, de nem akarom hogy ott állok, és egy pöcök miatt nem tudjuk összerakni a kocsit. -
nagyúr
válasz z123456789 #47686 üzenetére
Tyű ezt a sok kérdést hallod
Igen, ezt 16.5cm-es hangszóró, a gyári emg egy kisebb 13cm-es darab. A gyári 13-as hangszóró egy műanyag kiemelő gyűrűre van felcsavarozva és ez a gyűrű meg az ajtólemezre van felfogatva, így érik el, hogy a hangszóró hátulja ne érjen bele a leengedett ablaküvegbe. Na már most mivel te 16-os szettet veszel eleve nem lesz jó a gyári 13-as szettnek való műanyag gyűrű. MDF karikából csinálni kell egy 16-os szettnek való gyűrűt és azt felcsavarozni a lemezre, aztán a gyűrűre felcsavarozni a hangszórót.
Az Audio System MX 165 megszűnt, helyette ugyan azt adják csak más néven (Gladen audio?), de rendelésnél szerintem erre fel is fogják hívni a figyelmed, bár az is lehet hogy még van náluk raktáron.
Szerintem inkább bízd szakira a dolgot, Dunaharasztin ismerek egy srácot akihez odaviszed az autót és megcsinálja neked, szépen, biztonságosan szerelve (nem ég le a kocsid ). Küldök mindjárt PÜ-be kontaktot.
-
Caldera1
tag
Sziasztok!
Végül meggyőztem magam, hogy nem kell CD... és egy JVC X320BT-t vettem, amit már be is tettem.
Létezik, hogy azt a dinamikát érzem rajta rádiót hallgatva, mint amit a gyári fejegység CD-n produkált? Vagy csak placebo hatásnak van kitéve a fülem?
Valószínű az ajtószigetelést megcsinálom, úgyis szét kell szednem az ajtókat, mert ajtóbehúzót kell cserélnem, így egy kalap alatt meg lesz a dolog.
A szubládával kapcsolatban elbizonytalanodtam... Említettem, hogy ülés alá szeretném. 49-ért lenne Gladen US08. Ez az a max méret, ami elférne ott. (Az árát sokallom, de az más kérdés.) Ennek van-e értelme és mellé egy 4csatornás erősítő a hangszóróknak? (Crunch MXB-4150 ). És akkor megmarad a hely a csomagtartóban. Vagy felejtsem el az aktív szubokat és nézzek passzív ládát? Ha igen, akkor létezik valami törpe méretű, ami jól is szól és a legkevesebb helyet venné el a csomagtartóból?
Mit gondoltok?[ Szerkesztve ]
-
LógaGéza
veterán
Ebbe a videóba van valami ráció?
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
varydave
tag
Sima fej van benne, csak már a sötétebb előlapos. Ajánlottak egy Alpine PXE-H650-et mérőmikrofonostul mindenestül 35-ért, úgyhogy azért még fontolgatom a dolgot. Más fórumon mondjuk nem vetették el a gyári fej -> dsp -> erősítő kombinációról meghajtott hangszóró ötletem. Annyira azért nem vagyok vájtfülű, hogy az utolsó rezzenést is teljesen tisztán akarom hallgatni, viszont szeretnék egy komolyabb első szettet és persze megtartani a gyári kinézetet is.
[ Szerkesztve ]
-
kacsa7
őstag
válasz z123456789 #47686 üzenetére
Az Autóhifi Outlet-ről annyit, hogy a Rainbow szettemre 6 napot írtak. Megrendeltem, 12 nap után érdeklődtem már telefonon, hogy mi van. Már ők is nagyon várják, bármelyik pillanatban megjöhet. 1 hét múlva rákérdeztem már, hogy akkor hogy állunk? Hát épp készlethiány van blablabla és fogalma sincs mikorra lesz. Na végül 6 hét várakozás után kaptam meg a megrendelt cuccot. Számla és semmi papír nincs hozzá, csak az eredeti doboz és tartozékok szóval érdekes hely. Maga a termék hibátlan, sőt, ilyen jó szettem még nem volt, de a többit inkább hagyjuk...
-
-
Caldera1
tag
válasz kacsa7 #47691 üzenetére
A JVC fejegységem tőlük van. Számla, lepecsételt garancia jeggyel. A feltüntetett 6 napos beszállítást tartva érkezett. Sőt. Telefonon felhívtak hogy a fejegységhez szánom-e a beépítőkeretet-e? Mondom igen. Mondja a fickó feleslegesen rendelek külön mert jár a fejegységhez. Így ki is húztuk a rendelésből. Szerintem korrektek.
-
LógaGéza
veterán
válasz LógaGéza #47689 üzenetére
Csinálom pont most ezt a beállítást, és azt vettem észre, hogy a DT-284 ellenállása a kábel végén a gyári 4-el szemben 5Ohm. Létezhet, hogy ennyit jelent 4méter UTP kábel?
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
simi811118
aktív tag
-
Speeedfire
félisten
Egy táp kábel van bekötve hátulra, de 2 erősítő van. Mivel lehet szépen megoldani, hogy külön kábel menjen az erősítőkhöz?
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
LógaGéza
veterán
válasz simi811118 #47697 üzenetére
Lemértem a Neokickeket is, ott is 8.8-at mértem a CLS225 után, úgyhogy mindegy.
Közbe megcsináltam amit nemrég linkeltem, a különbség hatalmas, a dinamika nagyot fejlődött előre, és a hang is kiegyenlítődött - ergo akinek problémája van a gain beállításával, ez egy jó megoldás
Speeedfire
Vannak tápelosztó blokkok, direkt erre kitalálva: például.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Androidos fejegységek
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Asszociációs játék. :)
- Hálózati / IP kamera
- Nintendo Switch
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Autós topik
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- LG 27MR400 Monitor
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS Touch, I5-8350U, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, SZÁMLA, GARANCIA
- Lenovo Thinkpad T450, 14" HD+ IPS, I5-5300U CPU, 8GB DDR3, 250GB SSD, Dupla akku, WIN 10, Számla, Ga
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest