Új hozzászólás Aktív témák
-
gombcomp
senior tag
Bocs,hogy beleszólok, de nálam fordítottja is előfordult,lefutott a 3D06,esetleg a3D05
de a 03 már leakadt.Minden tesztnél (programnál) más-más beállítás,hegyezés volt a
jó. Ez egy ilyen játék,mármint a tunning![ Szerkesztve ]
"Ha őseink is elszaladtak volna, valahányszor nehéz idők jöttek, ma üres lenne ez az ország." - Wass Albert
-
zozoz1
aktív tag
válasz Kelvin #27040 üzenetére
Nézd, bárhol néztem 1éven keresztül az Nv 8800GTX/8800ultra volt a csúcs kártya. Az SLI elvből nem lehet csúcs kártya, mert az nem egy kártya, hogy csúcs kártya legyen. Az SLI vagy másképpen hídban kötött két kártya.
Az ATI-nál én jelen pillanat nem tudok olyan kártyát (1db kártyát) ami nagyobb kategória lenne a 3870-esnél. Ha viszont így van akkor a 3870-es a csúcs kártya. A 3870x2 kártya mint tudjuk az nem egy VGA kártya!!!!!, hanem kettő, egy lapra integrálva. Csak helyrajzi kérdés, hogy egy lapra van integrálva, vagy CF-ben van. Tehát a 3870x2 nem lehet csúcs kártya. A csúcskártya az a 3870 ami a x2-ben egybe van itegrálva.
Persze lehet csűrni csavarni ha rossz indulatúak vagyunk, mert teljesítményben az a csúcs. De attól még az két 3870-es. NINCS ANNÁL NAGYOBB KÁRTYA.Egy hasonlat. A VW fejlesztőmérnökei csináltak a "csúcs" golfot. Az audi/VW konszern csúcs V8-as motorját rakták bele. Egyet előre, egyet hátra. Így már V16 lett. Tehát két motor egy kaszniban. Sehol sem írtak olyat hogy a csúcs V16-os motor. De azt igen, hogy két csúcs V8-as erőmű. Egy kaszniban. Mint a 3870-es. Egy panelon.
Megkérlek fejezd már be itt ezt a kötöszködést. Mindenki nevében köszönjük.
Tisztelettel
ZoliA viták vitték elöbbre az emberiséget
-
yakuza.tora
addikt
Jó ez a topik! Kb. 4 órája vagyok ATI tulaj és figyelem a fejleményeket, de ami itt folyik, az az INTEL - AMD meccsek színvonalát is alulmúlja!
Tényleg azon kell filozofálni, hogy a 3870 vagy az X2 az ATI csúcskártyája???Alléz Olympique de Marseille!
-
Coyot
őstag
-
zozoz1
aktív tag
válasz yakuza.tora #27053 üzenetére
Pont erre akarok célzok én is. Örülök hogy nem csak én látom így.....
A délutáni vitát olvasva reagáltam ezt....... ami 3 ember között zajlott, egy ember nevetséges betámadásával. Ilyen komoly témában...
Csak hogy ne legyen nyugalom....[ Szerkesztve ]
A viták vitték elöbbre az emberiséget
-
s1ru2
aktív tag
válasz yakuza.tora #27053 üzenetére
Sajnos egyeseknek, ez a jó szórakozás
Válaszok a kérdésedre ugyen nekem HIS-em van, de ugye nagyjából ugyanaz a két kari. Catalyst A.I-t hagyd bekapcsolva, Rivatunert, ha felteszel figyelj arra, h. ne állítson semmit, mert mint nekem is szétbarmolta a gyári ventiszabályozást és 96 fokig főtt a kártya. 8.5 el ne lepődj meg, ha esetleg villog a menü Assasinban Nekem villog de aztán tökéletesen fut. Dióhéjban most ennyi. Jah és PCI frekit fixáld 100 ra különben megjutalmazhat képmegállással teljesen random módon.
[ Szerkesztve ]
Z87 Extreme4 / i5-4670k / Xigmatek S1283 / GTX1080 / 16 GB DDR3 / LG32UD89 / Panasonic 50DX710m / D5100 / 18-105 / Nikkor-Q.C Auto 1:2,8 f=135 / Nikkor H Auto 1:3,5 f=28 / Nikkor S Auto 1:1,4 f=50 / Galaxy S8
-
Kelvin
őstag
válasz zozoz1 #27052 üzenetére
Nem tudom ezt miért írtad nekem és miért csűröd csavarod.
Szerinted az nv középkategóriás kártyái leverik az ati felsőkategóriás kártyáit?
Mert én erre reagáltam és mégpedig azt , h nem!
Úgyhogy nem tudom miféle kötözködésről beszélsz és azt se ,h kinek a nevében köszönöd!"A legvégén nem az fog számítani,hogy mennyi év volt életedben,hanem hogy mennyi élet volt éveidben"
-
Thrawn
félisten
Ugye itt mindenki a témával foglalkozik?
Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
zozoz1
aktív tag
-
yakuza.tora
addikt
Na erről van szó kérem szépen!
Köszönöm a segítséget!
Rivatuner? Nem inkább ATITool?
Nekem víz van rajta, úgyhogy a a ventiszabályozás annyira nem izgat, de azért köszi a figyelmeztetést!
Tuningot próbáltál?Thrawn: Üdv! Végre egy ismerős (jó)arc! Csak nem utánam jöttél?
[ Szerkesztve ]
Alléz Olympique de Marseille!
-
s1ru2
aktív tag
válasz yakuza.tora #27061 üzenetére
Jahogy víz-- én kérek elnézést
Tuningot nem nagyon néztem, nekem így is elég "egy ilyen csúcskártya vagy kettő" Sztem még vízzel se számíts hatalmas potenciálra. Általában, ahogy nézegettem max 75-100MHz eket lehet rajta húzni. Memóban és GPU ban is.Z87 Extreme4 / i5-4670k / Xigmatek S1283 / GTX1080 / 16 GB DDR3 / LG32UD89 / Panasonic 50DX710m / D5100 / 18-105 / Nikkor-Q.C Auto 1:2,8 f=135 / Nikkor H Auto 1:3,5 f=28 / Nikkor S Auto 1:1,4 f=50 / Galaxy S8
-
Beowulf_78
addikt
válasz yakuza.tora #27050 üzenetére
Ha kérdésed van csak írj bátran... Globálisan nem tudom milyen "okosságra" gondolsz, de majd ha van konkrétum tárd elém, hátha tudok segíteni.
Január óta van X2-öm és mondhatom hogy elégedett vagyok, 1 évig még tuti nem fogom lecserélni, bár a kezdetleges driverek rögös útjait végigjártam a 8.1-től... Ez a mostani 8.5 nagyon baró lett, ha nem ezt tetted fel akkor cserélj drivert!Jah és Rivatuner-t használj...
[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdésekkel ne pü-ben keress....használd a megfelelő topikot! A 4890 CF tesztet amit elkezdtem, nem fogom befejezni. Majd megcsinálja más. A meglévő nVidia-s cikkeimet pedig törölni fogom.
-
yakuza.tora
addikt
válasz Beowulf_78 #27064 üzenetére
Köszi! Fogok élni a lehetőséggel!
Az "okosság" alatt olyanokat értettem, amiket s1ru2 is mondott. Driver, beállítások, stb. Egyenlőre még nincs a gépben, de a 8.5-ös meghajtó lesz feltéve, mert arról eddig csak jókat hallottam.Alléz Olympique de Marseille!
-
Sanci789
aktív tag
Közületek lesz valaki, aki biztosan hogy lefogja cserélni a mostani kariját a jövendőbeli 4xxx széria valamelyik tagjára?
-
Sanci789
aktív tag
Ahogy elnézem kati megunta, hogy mindenki oltogatja, ezért már nem is ír, de inkább nem szólok semmit.
-
Samanbacsii
őstag
yakuza.tora (őstag)
Na, .... csúúúnyán beleszaladtál... Először is grat. a kártyához! Én is épp most hajtok egy Sapphire-ra. 4870x2 akartam de nem tudom kivárni, meg most elviszik a GTS320-t. Már alig várom, hogy meglegyen a 3870x2 de a vizzel még várok...
Sanci789 (kvázi-tag)
... éppen most írtam... nekem még meg sincs a 3870x2 de valszeg. 4870x2 megy a helyére és ha nem lesz hulladék akkor kap vizet és leheggesztem a házam 2évre![ Szerkesztve ]
" ... ááhhh, zavaros ez Szilágyi úr, kérem...! "
-
LEON-T
aktív tag
Udv.
Tudom kicsit off, de talalkozott valaki mar olyannal, hogy windows[xp] inditasnal kek halal es a Ati2dvag.dll jeloli meg mint bunos? Es mindegyik driver-rel csinalja.4.re nagyon nem szeretnek mar windows-t telepiteni. [Itt]
irnak hasonlo problemarol, de megoldast sehol sem talaltam. -
Beowulf_78
addikt
válasz Sanci789 #27066 üzenetére
Sanszos. Bár ami nekem köll az majd Szeptember-Októberben gyün. Meglátjuk milyen lesz a teljesíménye, és szükség lesz e akkora teljesíményre. Ha igen, és az anyagiak is adottak lesznek, lehet 4870 X2 tulaj leszek. Ha bármi közbejön akkor Február Márciusig tuti nem cserélek. Az biztos hogy nagyot fog ütni a 4870 X2, kérdés az mennyibe fog itthon kerülni, mennyire lesznek jók a kezdeti driverek, és milyen játékok jönnek amik esetleg ki is fogják használni azt a bődületes teljesítményt.
Samanbacsii: A vízzel várjál jó sokat. Nekem a Sapphire a gyári hűtésével ebben a rekkenő hőségben Idle 36-41 fok, Load 55-60 fok. Minek ide víz?
[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdésekkel ne pü-ben keress....használd a megfelelő topikot! A 4890 CF tesztet amit elkezdtem, nem fogom befejezni. Majd megcsinálja más. A meglévő nVidia-s cikkeimet pedig törölni fogom.
-
yakuza.tora
addikt
válasz Samanbacsii #27068 üzenetére
Köszönöm szépen!
Kicsi a világ és a PH! is! Hol nem fut össze ismerőssel az ember!!!???
Én a 88GTS-t cseréltem le + némi kp , és az alkuba belekerült az X2 EK blokkja is. Hát így lett rá víz. Még nincs a gépben, de már nagyon várom!
Remélem, nem fogok csalódni a teljesítményében!Beowulf_78: Hogy a fogyasztást már ne is említsük!
[ Szerkesztve ]
-
p3rgam3nt
tag
válasz LEON-T #27069 üzenetére
Szia!
Nekem is volt anno ilyenem , de csak akkor , mikor új drivert raktam fel és nem volt a gépemen fent a .net2.
Felraktam és meggyógyult.
esetleg rakd fel a legújjabb direktx9-et."Elég szar a helyzet mostanában. Férges az alma, savanyú a narancs, csak a dió kemény és hozza a formáját." -grelekin
-
Bali27
addikt
Én megvárom a 8.6 os drivert.. Ha nem hoz már semmi ujat( elég nagyot szakitott a 8.5 el ugylátom az Ati) akkor megy fel a 8.6, vagy a 8.5 ha az a jobb.. ÉS akkor jó darabig az is marad.. Bár a 8.4 el sincs az ég világon semmi gondom..
-
veber
tag
HI
Sapphire hd3850-es ből egy e4500 proci mellé melyiket érdemes venni a 256-ost vagy az 512 mb-os verziót?
toki
-
katt777
félisten
1280-nál nagyobb felbontáshoz 512MB-osat, az alá elég a 256MB-os is. Mert monitorhoz kéne nézni, proci a kihajtáshoz számít. A 3850-hez kb. 2.66GHz-es C2D kell, ami persze megint függ a megjelenített kép méretétől és összetettségétől, de ennyi már jó szokott lenni alacsonyabb felbontáson és összetettséggel is, főleg a 8.5-ös driverrel, ami nagyon ütős lett.
Szoktam volt mondogatni: töltsd ki a CUCCOK-at, úgy könnyebb segíteni.Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
Sanyix
őstag
Én nemhiszem hogy cserélek 4xxx-re ha lesz, bár attól függ mennyi ideig lesz. A mostani változások mellett, 3-4 generációnként szoktam cserélni, és csakis jóárasított kártyára. Viszont eddig csak alsó kategóriás kártyám volt (gf2mx400, radeon9600prau), a 3850 az első középkategóriás kártyám, úgyhogy talán kihúzom vele mégtöbb ideig.
szövegértelmezés, az ÉRTELMEZÉS a fontos, mert az olvasás mindenkinek megy, de az ÉRTELMEZÉS már komoly probléma a magyaroknál. Gondold ezt át mielőtt marhaságot írsz...
-
lsc
nagyúr
Az élet kegyetlen .
-
Samanbacsii
őstag
válasz Beowulf_78 #27070 üzenetére
... a hangorkán miatt. Ha minden néma a gépben akkor előjönnek a legkissebb zajok is... Ha beválik a 4870x2, akkor sokáig marad. Persze, még kell némi lé...
" ... ááhhh, zavaros ez Szilágyi úr, kérem...! "
-
-
yakuza.tora
addikt
válasz TomBoy1986 #27080 üzenetére
Ami van, ahol 0 és van, ahol 31%!!!
-
WesTM
őstag
válasz TTomax #27082 üzenetére
Ha tényleg jók lesznek a 4870es karik,akkor alighanem megválok az ultrától,és beruházok egy olyanba,mert ahogy olvasgatom lehet hogy újra azt ati lesz a csúcson.(REMÉLEM ÚGY LESZ és a kö***csscsccsscsög,nagyképű nvidiás szakemberek le lesznek offolva egy kicsit.
SZÓVAL NA MOST NAGYON HAJRÁ ATI
-
Sanci789
aktív tag
Hehe Én nem hiszem, hogy lefogom, mivel még 1 éves sincs meg ez a 3xxx család. Még másfél évet szvsz kihúznak ezek a karik, aztán majd amikor jön az 5xxx széria.
-
TomBoy1986
veterán
válasz cowboy_bebop #27087 üzenetére
A tweaktown drivertesztjeivel problémák vannak. Elég kusza eredmények születnek szinte minden alkalommal. Én sokkal jobban bízom a computerbase-es tesztben, mert itthon én is azt tapasztaltam, amit ott mértek. Bár nálam Crysisban csak 4% a javulás.
AMD FX-6300 ; MSI 970A-G46 ; XFX RX-460 4GB ; CSX DDR3-1600 2x8GB ; WD 1TB ; CoolerMaster RealPower RS-520W
-
katt777
félisten
válasz yakuza.tora #27083 üzenetére
És ami van, ahol 66.7%.
Leginkább a magas minőségi beállításoknál szembetűnő a javulás.Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
Beowulf_78
addikt
Akkor majd a 8.6 jó lesz. Játszani tudsz? Tudsz. Ez a lényeg.A teljesítmény meg biztosan nőni fog a későbbiekben. A másik hogy ez 1db árva teszt... Én nem feltétlen hiszem hogy fedi a valóságot.
-
TTomax
félisten
válasz katt777 #27089 üzenetére
Pont ezt írtam én is...a szűrös teljesítmény javult.. több fps nincs,csak egyel feljebb húzhatod a csuszkát
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
katt777
félisten
válasz TTomax #27091 üzenetére
Vantage-ben volt durva a dombok/város feletti teszt, ahol 8.4-gyel (nálam még hotfix-szel is) 2-3 FPS-es diavetítés volt, 8.5-tel meg olyan, szinte folyamatos a kép, mint a 8800GT-vel.
Elméletileg akkor 48xx karikhoz is lesz jó driver a megjelenésük után bő fél évvel...Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
lsc
nagyúr
Akkor nehogy felrakd , én ennek ellenére már felraktam .
Az élet kegyetlen .
-
Egzee
őstag
Valaki mondja el komolyabban plz, hogy mennyi különbség van a DDR3 és DDR4 közt! És, hogy mit válasszak! 3870 vagy 8800GT???
-
TTomax
félisten
írtam pár ezer különbség pontos pár százalék...
Mi mondjuk meg mit vegyél?Najo megmondjuk...8800GT vegyél többet kapsz az áráért MOST mint a 3870-el...én a kettő közül MOST azt választanám.. meg még ugye olcsóbb is..★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
FeRRaR1
őstag
Hy
DDR 3 as és a DDR 4 es HD 3870 között pár 1-3 % különbség van teljesítményben szal nem számot tevő, Természetessen a HD 3870 est válaszd, 8.5 ös driverrel, nagyon ütős kombó
De ha nem sajnálod azt az 1000-2000 különbséget akkor nyugodtan veheted a DDR 4 est...
Ill ha van kedved várhatsz a HD 4xxx széria megjelenéséig, és akkor még lejjebb mennek az árak, vagy eleve 1 újat veszel, Hozzá teszem hogy a HD 3870 essel sincs semmi gond 1680x1050 be tolok mindent és Cry sist le számitva minden maxon mindenhol, ott meg High "csak"
-
FeRRaR1
őstag
Az csak felbontástól függ, 256 Mb s karimmal ( x1950 ) én is el voltam 1280x1024 be boldogan, viszont jött az 1680x1050 és ezzel együtt az új kari is, mert ekkora felbontásba már kevés volt a 256, tehát attól függ h milyen felbontásba tolod...
Az újj driverekkel a HD 3870 be érte a 88 GT és még le is hagyhatja késöbb, ill magas beállításoknál már most le hagyja!!
De te döntesz természetesen...
Új hozzászólás Aktív témák
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
- ASUS ROG STRIX RTX 3070 GAMING fehér 8GB használt videokártya garanciával!
- Gainward RTX 4080 16GB GDDR6X Phoenix - Új, 2 év garancia - Eladó!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Sapphire nitro pulse rx 580 4gb /256 Bit BESZÁMÍTÁSSAL!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest