Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
-
katt777
félisten
válasz foreveryoung #26102 üzenetére
Tudom. De az övé sem megy úgy, ahogy kéne? -> Mail a HIS-nek.
MInden HIS HD3870 IceQ3 turbo tulajnak: itt van a megfelelő bios, célszerű az újabbat feltenni.
[ Szerkesztve ]
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
zozoz1
aktív tag
-
zozoz1
aktív tag
válasz katt777 #26103 üzenetére
Bocsi, közben kiderült hogy minden csak nem turbo. A többi igaz. Sajna nem 850Mhz. Mint megtudtuk a turbo a 850Mhz-s. Csak 780/1130 a miénk. Külsőre, dobozra, hűtőre egyformák. Megvan az összes friss HIS driver, van benne 780, 800, és 850-es bios is. Pont ez a link amit küldtél. Mi lenne ha a 850-esre frissítenénk le?
Ja és 25% léptékekben sem műkszik az RT. Többet nem kisérletezek vele...
[ Szerkesztve ]
A viták vitték elöbbre az emberiséget
-
katt777
félisten
válasz zozoz1 #26105 üzenetére
Akkor csak ez. Turbo-t írtatok, én arra gondoltam. Mivel ua. a két kari, csak a sima, gondolom, nem annyira válogatott, tegyétek fel az egyikre az emelt órajeles bios-t (jónak kell lennie), próbáljátok ki. Úgyis van CF-ös lapotok, ha vissza kéne csinálni a dolgot. De előtte mindenképpen mentsétek el az eredeti biost. Nagy gond nem lehet, mert 860/1200-nál bénább 3870-ről én még nem hallottam. Sapphire-höz is van ilyen bios, pedig annak még a hűtése sem olyan jó.
Ha műxik, elfelejthetitek a Rivatunert, meg az egyéb hűtésszabályozást, és a többi gondot. Azért monitorozzátok ki a hőértékeket, de HIS kari, HIS bios-szal, HIS hűtővel nem lehet gáz.Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
proci985
MODERÁTOR
válasz katt777 #26087 üzenetére
vágom vinyó rálógás para lehet, de általában a megfelelően szellőző házakba befér a 3870es.
hm, nekem Cosmosom van, ott nem tudom mennyi a hely, de nagyon sok
azért nagy házat nehezebb picit átszellőztetni. a cm690es lényegesen gyorsabban visszaállt alaphőmérségletre, mint a Cosmos
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
foreveryoung
tag
-
llaci63
tag
válasz katt777 #26018 üzenetére
Katt777! Azért ezt is nézd meg, de lehet hogy hazudnak, én nem tudom! Én csak azt érzékelem hogy a hűtés tökéletesen elég rá, és egyáltalán nem meleg (mármint túl meleg)! De azért írtam a megkövezésről, mert mindenki szerint egy nagy hülyeség az UD2, nekem jók a tapasztalataim!
[ Szerkesztve ]
llaci63
-
zozoz1
aktív tag
válasz proci985 #26108 üzenetére
Nagy házat valóban nehezebb átszellőztetni. De a kis házaknál a zsúfoltság miatt, nincsenek meg a "levegő csatornák". Ezt tetézik azzal, hogy nem nagyon kényeztetik el a kis házakat ventilátor helyekkel, és azok sem jól elhelyezettek. Ráadásul általában 8cm-nél nagyobb ventik sem mindíg férnek bele. Ez így együtt elég rossz hatásfokot produkál. A nagy ház ugyan nehezebben szellőzik, de jól elhelyezett venti helyek vannak, sok és nagy ventik. Nekem a server házam "megmértem" 4mp alatt szállítja átt a levegőt. Azaz az első fújó ventilátorok levegője ennyi idő alatt éri el a hátsó szívó ventiket.
Ja és a több nagyventi (pl:12cm) halkabb, mint a kevebb de kisebb ventiké (8cm).
A levegőszállitási képességet meg nem is említeném...[ Szerkesztve ]
-
zozoz1
aktív tag
válasz foreveryoung #26112 üzenetére
Hogyhogy te még nem alszol? Konkrétan kellene egy bios, amit ajánlanak. Kinéztem egyet még du. de szerintem nem az kell nekünk. Egy gyári HIS húzott bios kellene. Amúgy a délutánt rászántam. A Winflash bios upgrade nem jött be. De van másik progi az Ati flash. DOS-boot lemezén már túl vagyok, ( MS-DOS Rendszerindító lemez ), de végül nem mertem a HIS drivert megerőszakolni. Még sosem csináltam ilyet. Nem volt olyan karim amin érdemes lett volna. De ennél a karinál csípi a szemem. Tanulmányozom, érdeklődöm és meglátom. Hmm....
[ Szerkesztve ]
-
zozoz1
aktív tag
-
foreveryoung
tag
Jó éjt mindenkinek.
foreveryoung
-
katt777
félisten
válasz zozoz1 #26113 üzenetére
Miért is linkeltem be ide...
Winflash 2.0.0.7 van belinkelve az oldalamról, az tuti jó (kellene, hogy legyen). AtiFlash 3.9 DOS-os, szóval floppyról vagy pendrive-ról kell bootolni.
AtiFlash leírása is megvan az oldalamon, lényegében atiflash.exe -f -p 0 xxx.rom. Én tettem föl még más gyártó bios-át is a Sapphire-ömre, nem is egyet, mind működött, csak legföljebb bizonyos funkciók nem voltak elérhetőek CCC-ből (mert annyira ref. VGA-k, ugye ). Szóval nem úgy megy, hogy el sem indul, ha bármilyen 3870 biost teszel rá, ha meg mégis, akkor a CF-es lapban beteszed 2. karinak, és atiflash.exe -f -p 1 xxx.rom utasítással visszaírod rá az eredeti biost.[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz llaci63 #26110 üzenetére
Zalmi hűtés alatt... UD2 egyáltalán nem hülyeség, viszont nálam cseppet sem hűvösebb a Giga lap UD2-vel, mint volt anno az MSI. Sapphire sem volt nálam forró, na, a 8800GT, az viszont az (viszont elvan max 75°C-on gyári hűtéssel tuningolva is, csak GPU-CV tudja feljebb vinni.
-
zozoz1
aktív tag
válasz katt777 #26120 üzenetére
Gondolom ezt ajánlod.
2008-01-21 03:56:00 PCI-E 850 / 1190 GDDR4
Remélem hogy 780 helyett a 850-be nem vakul bele. Csak 10%Tudom feljebb írtad, hogy gyengébb kártyák is birják, de már annyit szivtunk.....
Ja az én bios-om 2008 03 03-as, tehát frissebb mint a fenti. De most az az érdekes, hogy az órajelek nőjjenek. Meg ha lehet ez a hűtés (vent fordulat)
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz zozoz1 #26121 üzenetére
A tuningos bios biztosan a turbo-é, szóval a ventit is úgy vezérli. Az meg nálatok is ua.
Ha instabil lenne (amit én HIS-ről nehezen tudok elképzelni), akkor sem áll le, legföljebb hibázik, vagy kifagy, szóval akkor original bios-t vissza.
De még mindig azt mondom, hogy ha a CCC műxik, akkor tegyétek abban 850/1190-re, és akkor nincs bios-vész.
Elfelejtettem: Ha SubsystemID hibát adott a Winflash, akkor vsz dátum-eltérés miatt nem műxik. Ezért kell a -f kapcsoló atiflash-ben.[ Szerkesztve ]
-
zozoz1
aktív tag
válasz katt777 #26120 üzenetére
Egyébbként pont a te leírásod olvastam tegnap, ahol ha jól emlékszem (rúgj hátsómba ha nem) azt írtad, hogy az Winflash nem mindíg működik, azoknak ajánlod az Atiflash-t..
Számomra felfoghatatlan hogy miért nő meg az alap hőfok, ha felrakom a CCC. Legalább 7°C megy feljebb minden üzemmódban. Ez így volt a for.yu-nál is. Addig míg nem húzta újból az oprendszert. Most vagy hiába töröljük a drivereket minden féle csodákkal, mert hagy szemetet amivel akad. Vagy........ ??????
Tény, ilyen kényes kártyám még nem volt.[ Szerkesztve ]
-
zozoz1
aktív tag
válasz katt777 #26124 üzenetére
Ok látom hogy az imént írtad, de már szerkesztve. Addigra már én is írtam, nem láttam. De ugyan azt hoztuk szóba. Most a hőfok problémától független felrakom a CCC-t, és megnézem milyen tuningot bír el, stabilan. Aztán megszülöm mit is akarok....
-
katt777
félisten
-
zozoz1
aktív tag
-
zozoz1
aktív tag
Ez tényleg érdekes!
Az első korai tesztek alapján úgy tűnik, hogy a Radeon HD4870-es modell nagyjából 30%-kal lesz gyorsabb, mint a Radeon HD4850, és mintegy 25%-kal lesz erősebb az Nvidia GeForce 9800 GTX-énél. Amennyiben ezek az információk hitelesek, akkor a Radeon HD4870-es egymagában akkora teljesítményt fog nyújtani, mint egy GeForce 9600 GT-kből vagy egy 8800 GTS-ekből álló SLI rendszer. A Radeon HD4850-es modell nagyjából egy súlycsoportban lesz az Nvidia jelenlegi legújabb, egy GPU-val felszerelt videokártyáival. A korai tesztek esetében általánosan igaz a tény, hogy azok inkább érdekesek, mint hitelesek. Ezt tartsuk szem előtt.A viták vitték elöbbre az emberiséget
-
zozoz1
aktív tag
válasz katt777 #26128 üzenetére
Gondoltam ha kész vagy, a bringáddal húzom meg.
Ahogy elébb írtam. A CCC-vel alapból melegebb a kari. Nem értem.
Apránként tornázom feljebb az órajeleket.
Ki tudja hol áll meg...Majd meglátjuk. A PC világban voltak már váratlanul sikeres szériák.
Kicsit most összeszedte magát az ATI.[ Szerkesztve ]
-
raziel01
veterán
A VIVO azt jelenti, hogy a kártyával lehet felvenni a TV-ből?
Ebben van VIVO? -
katt777
félisten
válasz raziel01 #26135 üzenetére
Video In Video Out
Azaz, ha bemenetre jelet adsz, azt valamilyen Capture progival felveheted (pl. Videostudio, Nero Vision, stb.).
A VIVO karik meg vannak jelölve, és ált. jóval gyengébbek a nem ilyeneknél.
Ezen én nem látok ilyet, és nem is írják.
Az AVIVO az ATI cocec-csomagja gyors tömörítéshez, felvételhez, lejátszáshoz.Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
katt777
félisten
Igazam lesz azzal kapcsolatban, hogy az ATI driver szar, a GT ugyanis 50%-kal gyorsabb, és ez egyáltalán nem következik a hardverből. Mellbe vágott a dolog, mert szeretem az ATI-t. És nincs 4-10 FPS-es diavetítés, 8-19 FPS-szel megy. Eredmények meg majd a tesztoldalamra, később.
-
zozoz1
aktív tag
válasz katt777 #26140 üzenetére
Na itt befejeztem a kinlódást a driverekkel. Azt hiszem újra húzom az oprendszert, mert itt már nem műkszik semmi sem rendesen. (ami az ATI-t illeti).
Azt játszom végig amit a for.yu végigcsinált már. A his-nek köszönhető-e vagy nem, de nem engedi az órajel módosítást a CCC. Tesztben igen, egész felmentem vele a gyári 780/1130-ról 880/1200-ig. Átment rendben. De hiába nyomom az Accept, majd Apply, nem tartja meg a beállított értékeket. Rögtön visszaugrik a gyári alapórajelekre. Még tesztelni sem tudtam.... 3Dmark / vagy játékban.A viták vitték elöbbre az emberiséget
-
Sátán44
addikt
A 3870X2-es kártyához elég az FSP BlueStorm II. 500W
[ Szerkesztve ]
Kis bohóccal is lehet nagy cirkuszt csinálni... :-)
-
bajusz15
senior tag
hello
Egy HD3870 PCS-s verziót meddig lehet biztonságosan húzni, ami még nincs káros hatással a karira?? ( úgy értem pl hogy mag: xxxMHz a memória: xxxxMHz)
Új hozzászólás Aktív témák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Borderlands 3
- OLED TV topic
- PlayStation 5
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Milyen autót vegyek?
- Termetes, 21:9 képarányú gaming monitort újított a Philips
- Philips LCD és LED TV-k
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- iPhone topik
- További aktív témák...
- GIGABYTE RTX 2060 OC 6GB (GV-N2060WF2OC-6GD rev. 2.0)
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- Gainward RTX 4080 16GB GDDR6X Phoenix - Új, 2 év garancia - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest