- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen házat vegyek?
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Házimozi haladó szinten
- Milyen monitort vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- 3D nyomtatás
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz loree69 #19498 üzenetére
Van egy tavaly novemberi hotfix, meg ez az új, az idén februári. Én feltettem mindegyiket, és szépen megy. Fagyás ellen az első kell. Az 1.1 patch meg egy 3. dolog, persze azt kell feltenni először, ha nem eleve az 1.1-et telepítetted fel, akkor értelemszerű a hiba.
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
katt777
félisten
Én meg azt látom, hogy szépen létre lehet hozni a fan-profilokat valamennyi VGA-hoz, Launcher-ben a következőt, aztán schedulerben külön-külön megadhatom, hogy alkalmazza. Indításkor már szépen kapcsolta is, bár elsőre windows-hibával kifagyott, de újraindítva OK. Sajna a föl- és visszaváltásokhoz is mindkét karin külön-külön meg kell csinálni minden sávot, ami már 4x-es munka, de a fan és launcher profilokkal is számolva a 2 karihoz már 8x-os. Mindjárt elindítok egy tesztet, hogy viszi-e föl mindkét karit, ahogy kell, aztán megcsinálom lefelé is. A lényeg, hogy úgy fest, működik több VGA-hoz is!!! Mindenesetre macerás.
A végén még megbarátkozom ezzel a vacakkal.
Ja, és CF-ben külön jó lesz, ha tudom állítani, mert a felső VGA 4-5 fokkal jobban melegszik az alsónál (na ja, a hűtő kinyomja a meleg nagy részét, de azért száll még az fölfelé is), így aztán abban kicsit eltolom a hűtéseket, és máris egyforma lesz a 2 VGA hőmérséklete, egymástól független, asszimetrikus hűtéssel. Na, ezt azért majd eltart egy ideig behangolni.
Tálcán csak az aktuálisan kiválasztott VGA hőmérsékletét látni.
Ha minden indításkor hibával jön, az kicsit szivola (nem ismert fel egy profilt, ami kicsit különös).[ Szerkesztve ]
-
-
katt777
félisten
válasz katt777 #19504 üzenetére
Na, gyorsabb voltam. Szóval hiába állítok be külön (vagy akár egyben) valamit a VGA-kra, a nem kijelölt VGA-hoz készített beállításokat mindig nem létező profilnak látja (próbáltam egyiket a másikban használni, de nem ment), ergo nem alkalmazza, szóval hiába tudunk több kártyát is behangolni, ezek együttes, automatikus vezérlése még várat magára. Marad a kézi profilállítás, és persze a kártyaváltás. Ha valaki rájön a megoldásra, okvetlenül szóljon, mert lehet, hogy már csak túl álmos vagyok.
-
Anthony28
őstag
válasz katt777 #19505 üzenetére
Kalap xar ez a riva még mindig.
Venti fordulatot hiába mentem el manuálisan mindig visszaáll auto-ra.Azon kívül idáig csak az AMD GPU clock tool tudta meghúzni a kártyát.Mert a riva hiába azt mutatja hogy húzva van 3d06-ban 1 ponttal se kapok többet, holott a kártya alaphőmérséklete felugrik 33 fokról 41 fokra, tehát elvileg érzékeli a mhz emelkedést, de hogy miért nem mutatkozik meg pontokban...fogalmam sincs.Azon kívül a 2. 300mhz járó GPU-t szintén nem tudom húzni, mert miután detektálta hogy 880/1900 mhz, és mindent rendben talált, apply után visszaugrik alap 300 mhz-re.Hiába felismeri a kártyát ha még mindig nem tudja rendesen kezelni...Call Of Juarez teszt ATI 3870 X2-vel ! Irány a logout-om... :-)
-
ktg3
őstag
ez az asus 3850 es kemény
alig van jó bios rá
biosmoddal felmegy 1.29V-ra a fesz 1.24 ről
mondjuk az nem sok de majd a vmodegyébként ez az asus nem egyezik pontosan sem azzal a karival ami ph tesztben volt sem azzal ami a linkelgetett vmodos oldalakon van..
nagyjából az de 1-2 cucc arrébb van rajta
-
TomBoy1986
veterán
válasz katt777 #19503 üzenetére
Nem kell a fel- és a leváltáshoz külön megadni a profilokat, mert meg lehet adni temperature range-et.
Nekem végre úgy van beállítva, mintha ATT-m lenne. Viszont 10%-on belül nem lehet váltani, így célszerű min. 15%-ban eltérő ventiprofilt létrehozni (már persze amit használni akarsz).
Amúgy nekem melegszik a kártya rendesen, TDU alatt 82-87°C 50%-os ventifordulat mellett (COD-4-ben kevesebb). 50% fölé meg nem akarom hogy menjen, mert jó fülem van
AMD FX-6300 ; MSI 970A-G46 ; XFX RX-460 4GB ; CSX DDR3-1600 2x8GB ; WD 1TB ; CoolerMaster RealPower RS-520W
-
gombcomp
senior tag
válasz Anthony28 #19506 üzenetére
1. A Rivában manuálon húzd fel a ventit 100-ra.
2. Az AMD GPU Toolban külön-külön állítsd be a gpu-kat amin még tuti,a set clock-nál
kapsz egy hibaüzenetet,de az nem érdekes.Ha itt megnézed átállítja a frekit,de nem pont
annyira mint a felső ablakban van.(... ja de legelőször a módosított dll-t kell betenni mert nem fog elindulni a progi)
3. ha most elindítod a Rivát,vagy a GPU-Z-t láthatod hogy azon megy amire az AMD.G.T.
állította,ha CCC-ben,vagy Rivában állítod az órajel LOCK visszateszi 300-ra.Sajnos nem hoz túl sokat a végeredményben!( Crysis max 3-5 fps,3D06 300-400 pötty),
mindezt 895MHZ GPU beállításnál.Levegővel nem is lesz sokkal több,az "alap" ugye
777MHz amit a Sapphire rak fel 825-re ebből lehet még kb ennyit elkövetni,hacsak nem jön valami BIOS flash,vagy mósosított tunning progi az X2-höz.[ Szerkesztve ]
"Ha őseink is elszaladtak volna, valahányszor nehéz idők jöttek, ma üres lenne ez az ország." - Wass Albert
-
katt777
félisten
válasz TomBoy1986 #19508 üzenetére
Ezért jó a 077-es bios. Húzva sem melegszik 70°C fölé, és a max hűtés 60%-on pörög, azon sem folyamatosan.
No meg a valamennyire hangszigetelt ház sem árt szőnyegen, gumitalpakkal.
Sajna a temp range-gel (egyébként kösz, mert félálomban eddig már nem jutottam) sem tudok mit kezdeni, ha mindig csak az éppen kiválasztott kártyát hajlandó kezelni.
Esetleg létre kéne hozni egy másolatot RT felinstallálása után a reg kulcsokról, aztán RT-t átmásolni+nevezni egy másik mappába, majd ennek megfelelően módosítani a kulcsokat és visszaimportálni őket a registry-be, így 2 RT futhat egyszerre anélkül, hogy tudnának egymásról (különböző VGA-kat vezérelve), és akkor mind2 kari szabályozva lenne. De hogy ennek nem állok neki, az héccencség.
Mondjuk, ha meg a halk működés jó neked, és a 90°C körüli hőmérséklet sem zavar, akkor hagyhatnád az eredeti bios-t, nálam legalábbis az működött max. 91°C-on (ez már 860/1200 volt), mindenféle segédlet nélkül.Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
katt777
félisten
válasz gombcomp #19509 üzenetére
Tapasztalataim szerint, ha elegendő a proci a VGA alá, a GPU túlhajtás mértéke érvényesül a 3D eredményben, azaz 10%-os tuning 10% javulást hoz (lásd tesztjeim). Nem FPS-t, az beállításonként különböző a túlhajtás értékének megfelelően. Ha pl. C HQ beállításokon elért 5 FPS-t, akkor az ugyan nem fog +1x ennyit emelkedni. Ha meg LQ beállításokat választasz (kis felbontás, alacsony grafika), akkor jóval több lesz FPS-ben.
Nálam egyébként spec állítja az órajelet RT, és jelzi is, persze ezt is mind2 karin külön-külön fel kell tolni, de ez még CCC-ben is így van.Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
-
loree69
aktív tag
e8200 re 3dmark 06 ba nem karcsú a 2400 pötty?
loree
-
asci84
csendes tag
válasz Foxmulder89 #322 üzenetére
Szia ! Nekem amd 3.000 , 2 X 1024 infineon ddr 2 667 , ati x800 gt -vel 1024-768-on single mod : átlag 40 fps , multiban 20 playerig 70-80 fps maxolva minden beállítást , 4X aa-val .
Ettől a vastól fele ennyit nem vártam volna !Ui: Crysis elmegy 25-30 fps-el 1024X768 medire állítva , de sokszor beszaggat .
-
asci84
csendes tag
Bocs hogy újat nyitok , de elfelejtettem valamit . fps kimutatásra én fraps-ot használok , és ráadásul a szép pillanatokat pl egy headshootot is fel tok venni
-
gombcomp
senior tag
válasz Anthony28 #19512 üzenetére
Csak részben igaz...A riva 2.06 nem ismerte az X2-t,te mondtad meg azt a CFG bejegyzést amit hozzá kell írni. De a húzás a GPU-lock miatt nem működik,működött.
Az AMD.G.T.-al meg lehetett kerülni a lockot!! Visszaadtam?!"Ha őseink is elszaladtak volna, valahányszor nehéz idők jöttek, ma üres lenne ez az ország." - Wass Albert
-
katt777
félisten
ASUS-hoz tudtommal nincs, ráadásul amúgy is talán a legszarabb bios-támogatású VGA. Jó, hogy nem maradtam emellett az 1950XT után.
VGA bios frissítés nem veszélyes, mert nem megfelelő bios-t a frissítő progi nem hagy feltenni. A force-olás már más kérdés, azzal nem árt vigyázni, de ha a kártyához valót töltesz le, az nem cseszheti szét a karit, én próbáltam többet is az enyéimhez. (Mindenesetre nem árt egy 2. VGA, ha mégis "mellé menne", azzal vissza lehet állítani.) Ennek megoldása itt, ha nem olvastad még.
Elméletileg referencia-kártyára rámegy más ref. VGA bios-a, de ennek kísérletezése tényleg csak 2. VGA-val, vagy inkább sehogy. 1 karihoz meg jó a RivaTuner, vagy az Ati Tool (2-höz meg egyik sem).Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
Antimatrix
senior tag
1 kis segítség kellene
A srácnak van MSI 3870 OC-je és hozzá AOC 17" CRT monitort használt
van villámvédős elsztójuk
igen de az okos gyermek nem kapcsolta ki az elosztót hanem csak kihuzta kollektorból
másnap reggel apuka bekapcsol akkorát pukkant a monitor hogy az egész család összefutott
indit a gép és csak sipol
elhozta hozzám
és a Videokártyát nyirta ki a moncsi de olyan módon hogy nem tudja kisipolni magát végig
hanem a sipolásba is belehal és kép nincsigen de apuka is okos volt és a hátulján lévő 4 csavart ami a hűtést leszoritja -jobban rácsavarta ,hogy hátha ez a baja - és igy a 4 csavar ugy néz ki mintha a tatárok huzták volna meg kőbunkóval tehát csak a hülye nem lártja hogy ez ki volt csavarva
az lenne a kérésem hogy akinek van ilyen kártyája MSI 3870 OC - fotózza már le a saját kártyájának az "X" hátulsó darabját és küldje már el nekem a fotót
-nyilván az lenne a legjobb ha valaki hűtést cserélt róla az a csavart is lefotózná a fejet is meg a teljes csavart -PH+BIZHATÓSÁG TOP69 -helyén vagyok - innen kezdve exelhetek a PH!-n is :-)))) Hiába mondják Csernobilnak mégis van következménye.- by Slepy- Degenerált Userekről vélemény! -- Az internetem van/nincs az örök bitmezőkön!
-
pisti
őstag
válasz Antimatrix #19520 üzenetére
Villámvédős elosztó, höhö. Túlfesztől talán véd, bár úgylátszik aztis inkább csak csinál...
igen de az okos gyermek nem kapcsolta ki az elosztót hanem csak kihuzta kollektorból
E? Naés? Akkor sem kéne halálos áramlöketet küldeni szét neki... Nameg milyen kollektorról is van szó? -
Komplikato
veterán
Miért nem kéne? Minimális fizikatudásom alapján amikor ki vagy bekapcsolunk egy fogyasztót, akkor pillanatra többszörösére ugrik a fesz, nem de? Egy konektorbedugástól simán szétéghet bármi ...
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
rumkola
veterán
-
rumkola
veterán
válasz Komplikato #19523 üzenetére
Örök szabály, hogy elosztót nem kapcsolgatounk ki-be. Csak ha elmegyünk több napra otthonról...
-
bajusz15
senior tag
válasz rumkola #19525 üzenetére
öhh nekem elosztóban van bedugva minden (hang, táp meg minden) és ha kikapcsolom a gépet, akkor utánna kikapcsolom az elosztót is...ezt nem szabadna??
én már így csinálom mióta megvan a gépem és még HÁLA ISTENNEK semmi baja (kopp-kopp-kopp)
szóval nem szabadbna kikapcsolnom az elosztót?? -
Kelvin
őstag
válasz bajusz15 #19526 üzenetére
így nyugodtan csinálhatod,1 gép és többi cucc kikapcs 2 elosztó kikapcs majd fordítva ha bekapcsolod a dolgokat.Nem is értem,h mért nem jó kikapcsolni az elosztót..mármint fizikai sérülést nem okozhat (az más dolog,h én nem szeretem az alaplapomat teljesen áramtalanítani és talán nem is jó)
"A legvégén nem az fog számítani,hogy mennyi év volt életedben,hanem hogy mennyi élet volt éveidben"
-
bishopx2
tag
van egy kis probélám a vga húzással a driverbe beépitet tuning funkcióval
akkartam huzni a vga-t és sikerült félig.....
776 --> 800 , 1126 ---> 1150, húztam ez nagyon minimális tuning
megis probáltam futtatni a 3dmark 06-ot de a cpu test után kikapcsolta a monitort
és csak ujrainditás segitett ez után megint megprobáltam és sikeresen lefuttot
de gondoltam ugy is hagyom mivel egy kis tuningról volt szó de nem telt el 5 perc és
megint kikapcsolta a monitort és ujrainditás segitett ismét csak !!!!!!!!!!erre mit mondtok ?
van ilyen..
-
rucinho
tag
vmit nem értek!
felraktam a farps-ot!
játéknál mindíg csak 60fps-t ír!hl2 ep2,lost planet,mondjuk utóbbinál gémen belül van az fps mérő!1440x900 felbontás!splinter cellnél mér 75 max de ott 1280x9xx!
mér csak 60fps mindíg
ötlet? -
TomBoy1986
veterán
válasz katt777 #19510 üzenetére
Már frissítettem a BIOS-t a 077-esre az írásodnak megfelelően ( ) USB-ről, de az volt a gondom vele, hogy az számomra nagyon hangos (kezdve a bootolásnál történő iszonyatos felpörgetéssel).
A dupla RT egy érdekes megoldás, a helyedben én sem állnék neki
Az eredeti BIOS-szal nekem is max 92°C volt, de azt 40%-os ventifordulat mellett tartotta. Az nem tetszett benne, hogy nem volt hajlandó a túl kis ugrásokat észrevenni az RT-ben, s azt írtad, hogy az újabbal jobban kezeli (BIOS). Ez nagyjából igaz is, de itt sem szereti a 10%-on belüli váltást
Még egy kérdés:
Hogy tudom rákényszeríteni a TDU-ra a 8xAA-t és a 16xAF-et, ha a CCC-ben ugyan beállítottam, de a játék fogja és felülbírálja a dolgot
Van esetleg valami 5let? ATT sem működik megfelelően...
Bezzeg a 7900GS-nél a Rivatuner még le is tudta tiltani az AA-t[ Szerkesztve ]
AMD FX-6300 ; MSI 970A-G46 ; XFX RX-460 4GB ; CSX DDR3-1600 2x8GB ; WD 1TB ; CoolerMaster RealPower RS-520W
-
Antimatrix
senior tag
válasz rumkola #19524 üzenetére
Az a lényeg hogy kikapcsolod a tulfeszvédőt és utána kihuzod kollektorból
mikor bedugod akkor elosztót utána bekapcsolod
a srác kihagyta a tulfesz kikapcsolását és amikor aouka beduta másnap a "bekapcsolt" állapotban lévő eloszót az - pukkanthatta kia monitort ami ugyan megy de a jel kiütötte a VGA-t
valakinek van MSi 3870 OC edition karija?
PH+BIZHATÓSÁG TOP69 -helyén vagyok - innen kezdve exelhetek a PH!-n is :-)))) Hiába mondják Csernobilnak mégis van következménye.- by Slepy- Degenerált Userekről vélemény! -- Az internetem van/nincs az örök bitmezőkön!
-
bakosgabor57
őstag
válasz Antimatrix #19539 üzenetére
Van!
-
bakosgabor57
őstag
válasz Antimatrix #19539 üzenetére
Csak épp nem sokra mennél egy mobil-fényképpel.
-
katt777
félisten
válasz TomBoy1986 #19537 üzenetére
Azért nem pörög fel úgy, mint egy 1950XT. Nálam egyébként alig. Hangból ítélve max 60% lehet. AKkor hangosabb, ha 3D után restartolok, és még meleg a VGA.
Nálam megy a 10%-osnál kisebb váltás (csúszkával próbálgathatod te is). Egyébiránt 10%-os sávokban is beszabályozhatod, mondjuk úgy, hogy csak 80 °C-on kezdjen el jobban hűteni, ha már annyira hangos neked, az 50% sztem még elviselhető. Mondjuk játék közben ha felmegy, az engem nem zavar, úgysem néma üzemmódban gyilok.
Most van nálam egy P3-as gép 1 CPU és 1 táp ventivel, esélye sincs mellette a gépemnek a 4 db 8cm-es, + CPU stock + 2xVGA + 16cm táp kombójával.
Miért nem szereled körbe pollenszűrővel? Az jól tompít.
TDU? Még nem jutottam el addig a tesztekben, de nézd meg, mit csinál, ha játékban tiltod le. Akkor is lekapcsolja a driver beállításait? Ha eljutok addig, és nem feledem, megnézem neked.kieg.: RT-t pucold le mindenestül, restart, aztán registry-t is tisztíts, majd installáld fel újra, és hozz létre minden profilt újra. Nálam ez kellett a zökkenőmentes működéshez bios-frissítés után.
[ Szerkesztve ]
-
loree69
aktív tag
huha
hát rivatunert instalálltam
és ha fut a server 3dbe szétpotyog a kép milyen patchot kell felraknom?loree
-
TomBoy1986
veterán
válasz katt777 #19546 üzenetére
Ha TDU-ban kikapcsoltam az AA-t, akkor láthatóvá vált, hogy kikapcsolja, s hiába próbáltam akárhogy ráerőltetni
Fogalmam sincs, hogy mi a baja.Pollenszűrő?
1. Nem tudom hol szerezzem be
2. Nincs nagy kedvem most barkácsolni
3. Elhiszem, hogy jó lenne.RT-nél ha manuálisan állítgatom, akkor frankón működik 1%-onként is, de ha az automatikára bízom, akkor sajnos nem. Na mindegy, így egy egyszerű beállítást alkalmaztam:
0-60°C 30%
60-90°C 50%
90°C felett 100%Így mindig 50%-on pörög a venti, sajnos ezt már kihallom a házból, de ez még elviselhető. A maximális hőmérséklet most 86-87°C volt kb. 1-1.5h játék után (TDU).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS Expedition GTX 1050 Ti
- PALIT RTX 4080 16GB GDDR6X JetStream- Új, 2 év garancia - Eladó!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Zotac RTX 3080 - AMP Holo LHR 12GB (Garancia 2025.05. + 2 év)
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs